Autor Wątek: Rybka bedzie MAMUNIA!  (Przeczytany 89591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #960 dnia: 8 Grudnia 2006, 09:33 »
No i wyszly jaja.....

bylismy wczoraj na tych badaniach prenatalnych, musimy isc jeszcze raz za miesiac zeby sobie ladnie serduszko obejrzec bo wyglada na to ze.....................................
wcale nie jestesmy w 19tygodniu, wcale nie bedziemy rodzic 9 maja. Wyglada na to ze ledwo konczymy 17 tydzien a dzidzia zamiast 300g wazy zaledwie 183. Fajnie co? Nic mi sie nie chce....

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #961 dnia: 8 Grudnia 2006, 09:37 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Nic mi sie nie chce....

hej główka do góry - wszystko jest dobrze   :przytul:  
może po prostu twój bąbelek jest mniejszy i dlatego ta różnica w wadze, każdy dzidzuś rozwija się bardzo indywidulanie, moze w ciągu 2 tyg. wszystko się zmienić a jeśli rzeczywiscie jest tak - no to macie suprajsa  :mrgreen:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #962 dnia: 8 Grudnia 2006, 10:20 »
Tajusiu powod tego wszystkiego jest zupelnie inny. Dokadnie taka sama sytuacja byla kiedy bylam w ciazy z Kasia, w ok 6 miesiaca lekarz mi powiedzial ze dzidzia jest za malutka na swoj wiek. Dal mi wtedy jakies leki i niby bylo ok. A potem Kasia urodzial sie 3 tyg po terminie (w ksiazeczce ma wpisane 43 tydz ciazy). Wczoraj lekarz otworzyl mi oczy, moze ona wcale nie urodzila sie po terminie! Moze urodzila sie wlasnie w TERMINIE! I dlatego podczas badania byla za malutka, ona byla prawilowa, obliczenia byly bledne!

TEraz jest chyba podobnie. PRawdopodobnie dzidzia nie jest wcale za malutka na 19 tydzien, ona jest porpostu odpowiednia, a ja jestem w 17 tygodniu. Bledne liczenie bierze sie z tego ze ja mam potwornie nieregularne cykle i sam lekarz wczoraj przyznal ze w takich przypadkach prawidlowe obliczenie czegokolwiek jest prawie niemozliwe. Czyli istnieje prawdopodobienstwo ze ani Kasia ani ta dzidzia nie byly za malutkie, ze nie urodze 9 maja tylko po 20.

Podobno sa takie dziwne typy jak ja....

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #963 dnia: 8 Grudnia 2006, 10:35 »
Rybeczko kochana trzymaj się cieplutko, ja niestety nie mogę pisac dłużej, bo śpiesze się na pociąg, buziaczki dla Was ******************************

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #964 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:09 »
TEraz jest chyba podobnie

przynajmniej masz wyjaśnienie i potwierdzenie tej sytuacji, także uszka do góry i zmieniaj liczniczek  :wink:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #965 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:51 »
Rybko najprawdopodnobnie jest jak jak piszesz... Wszystko będzie dobrze :D uszka do góry :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #966 dnia: 8 Grudnia 2006, 12:02 »
rybkawiedenka, u mnie było tez wielkie zamieszanie z liczeniem.. ja inaczej ...usg inaczej a w szpitalu jeszcze cos innego  :roll:

podobno najdokładniejsze jest usg z 6 tygodnia bo wtedy dzidzie mozna najdokładniej zmierzyc...

e i tak urodzi sie kiedy zechce :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #967 dnia: 8 Grudnia 2006, 13:13 »
rybko pamiętam dobrze całe to zamieszanie na początku twojej ciąży. Ten 9 maja, to termin wg. pierwszego dnia ostatniej mesiączki? Bo jeśli tak, to już wcześnej nie chciało mi się w ten termin wierzyć wiedząc, że wg. OM dzidzia miała być chyba 6 czy w 7 tygodniu, a aparatt usg ledwo "zauważył" pęcherzyk. Pamiętaksz jak pisałam Ci o owulacji ? Że to podstępna bestia, która sama decyduje, kiedy nastąpić ? A liczenie wg. OM ma swoje założenia, między innymi, że owu występuje w   14 dniu cyklu, co często nie  jest prawdą. Czasem kobieta może mieć późne owulacje (może ty do takich osób należysz) a nawet może mieć owulacje (i tym samym zajść w ciążę) podczas miesiączki !!!

Niczym sie nieprzejmuj. Na pewno wszystko jest w porządeczku. Tylko teoria owulacyjna Ci się nie sprawdziła.

A jak dzidziolek? fajnie wygląda? pomachał rodzicom?
 :serce:  :serce:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #968 dnia: 8 Grudnia 2006, 14:16 »
rybeczko nie przejmuj się
najwyżej będzie bliżniak a nie byczek :):):):)

opowiadaj jak tam dzidzia wyglądała??????

Offline morgaina

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #969 dnia: 8 Grudnia 2006, 14:29 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Pamiętaksz jak pisałam Ci o owulacji ? Że to podstępna bestia, która sama decyduje, kiedy nastąpić ?

Gosiaczek ma rację Rybko widocznie twoje maleństwo jest jednak troszeczkę młodsze, zobaczysz wszystko będzie dobrze. :serce:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #970 dnia: 8 Grudnia 2006, 16:53 »
Rybenko lekarz powinien liczyć od początku datę porodu z usg a nie z OM. Ja tak miałam. Od razu pow lekarzowi że mam dłuższe cykle i lepiej patrzeć na usg i tak patrzymy. Usg miałam w 6 tyg i 6 dniu i wszystko się zgadza bo ja nawet wiem kiedy w ciążę zaszłam :) Ty też tak zrób i zmień liczniczek  :)

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #971 dnia: 8 Grudnia 2006, 17:33 »
Dzieki dziewczyny. W tej chwili nie mam sil pisc, mam prawie 38 stopni goraczki, ldwo z pracy wrocilam o 12, bo nie dalam rady wysiedziec. Do tej pory spalam, a musze jeszcze przygotowac cala impreze na jutro, zrobic dekoracje mieszkania, przywiezc zywe choinki, itd. Wiec ide lerzec. Potm wam wszsytko opowiem ze szczegolami.
Jedyne o terazz tylko dodam to ze wg usg z 6 tygodnia termin porodu byl na 8 maja, czyli tez niby zle. Ale olewam to, niech sobie dzidzia rosnie w swoim tempie, naazie nic nie zmienie w suwaczku, bo dla mnie to nadal 19 tydzien.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #972 dnia: 8 Grudnia 2006, 17:36 »
Zdrowiej nam biedulko ...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #973 dnia: 8 Grudnia 2006, 17:37 »
Bledne liczenie bierze sie z tego ze ja mam potwornie nieregularne cykle i sam lekarz wczoraj przyznal ze w takich przypadkach prawidlowe obliczenie czegokolwiek jest prawie niemozliwe

wiesz co nie jesteś sama!!!!
ja mam tak samo strasznie nieregulerne cykle od 25 do 40 dni
pierwszy ter z OM miałam na 26 maja potem zmienił sie z pierwszego usg na 4 czerw
a potem z usg na 29 maja
więc niczym się nie przejmuj ważne że jest rośnie i ma się dobrze

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #974 dnia: 8 Grudnia 2006, 17:52 »
no to kuruj się kochana kuruj

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #975 dnia: 8 Grudnia 2006, 18:30 »
Cytat: "jagodka24"
wiesz co nie jesteś sama!!!!

To pocieszające!

Wstałam bo juz nie moge leżeć, łyknęłam Apap i troche mi lepiej, musze coś w sprawie jutra porobic bo inaczej jutro sie nie wyrobie. M z Kasia beda w domu gdzies za godzine wiec mam chwile spokoju.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #976 dnia: 8 Grudnia 2006, 18:50 »

To nasza dzidzia. Lekarz powiedzial ze na Macka miejscu zastanowil by sie nad trzecia lazienka bo z TRZEMA babami to w dwoch moze byc ciezko. Ale wszystko nie jest pewne, moze cos sie potwierdzi 21 grudnia.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #977 dnia: 8 Grudnia 2006, 19:19 »
ale śliczna dzidzia przecudna

Lekarz powiedzial ze na Macka miejscu zastanowil by sie nad trzecia lazienka bo z TRZEMA babami to w dwoch moze byc ciezko. Ale wszystko nie jest pewne, moze cos sie potwierdzi 21 grudnia.

no to znaczy że już coś widział ciekawe czy się potwierdzi  :mrgreen:
a ty najlepiej idz do lekarza bo temperatura 38 to nie są żarty

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #978 dnia: 8 Grudnia 2006, 19:23 »
temperatura 38 to nie są żarty

Zbilam troche apapem, teraz zajadam Haribo Zelki (pycha :)) Ogolnie mi lepiej, zboeram sily na pokrywanie podlogi pianka imitujaca śnieg. M juz przywiózł jedna choinke, potem ja postawimy, rano jedziemy po nastepne. Potem zakupy i gotownie. Przyprawy do grzanca sie szykują, i do pączu dla dzieci też.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #979 dnia: 8 Grudnia 2006, 20:04 »
Zapomnilama wam powiedziec ze wczorja kupilam dla naszej dzidzi cos takiego :

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #980 dnia: 8 Grudnia 2006, 20:06 »
Byla okazja bo u nas w Auchan wyprzedaja to za 25 pln! Wiec bez zastanowienia kupilam! Super, juz mam rozlożone, wyglada ekstra, przyda się w ogrodzie, bo chroni główke przed słońcem :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #981 dnia: 8 Grudnia 2006, 20:09 »
Cudna Dzidzia :) Słodziutka :)

Agniesiu uważaj z tą gorączką bo w ciąży to bardzo niebezpieczne :( Proszę uważaj na siebie :serce:

a potem z usg na 29 maja

Jagódko mi teraz identycznie wyszło :) Na 29 maja :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #982 dnia: 9 Grudnia 2006, 11:18 »
rybkawiedenka, bardzo ładnie widać Maleństwo  :serce:  :D

wiem ze moze byc Ci trudno dzisiaj ale odpocznij przed impreza....

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #983 dnia: 9 Grudnia 2006, 15:18 »
Przygotowania rozpoczete!

Choinki stoja, pieknie pachną, zakupy zrobione, powoli zaczynam wszsytko szykować, z radia lecą kolędy! Ale jest świątcznie! Nie mam czasu żle się czuć :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #984 dnia: 9 Grudnia 2006, 16:35 »
rybkawiedenka, Dzidzia prześliczna :D jak będzie dizewczynka to więcej ciuszków w sklepie znajdziesz, bo mam takie wrażenie, że ciuszków dla dziewczynek jest duzo więcej niz dla chłopców

Bardzo prosze o foteczki przystrojonego mieszkanka... na pewno będzie ślicznie :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #985 dnia: 9 Grudnia 2006, 16:46 »
Fotka niesamowita..

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #986 dnia: 9 Grudnia 2006, 17:01 »
Ale jest świątcznie! Nie mam czasu żle się czuć

:czeka:  swieta swietami ale masz odpoczywac jutro w takim razie boooo :twisted:   :biczowanie:  

zrób duzo zdjeć   :los:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #987 dnia: 10 Grudnia 2006, 09:53 »
Aga, ależ lecisz z tematem :) tydzień mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia :) ale sie nie dziwię, bo tyle się dzieje u Ciebie..zdrowiej kochana..ciesze się, że samopoczucie Ci dopisuje, bo na dzidzie to bardzo oddziałuje..

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #988 dnia: 10 Grudnia 2006, 11:56 »
Kochane melduje ze już po imprezie! Skonczylismy po 12, więc i tak dobrze, bo start był o 17 :)

M padł narąbany jak bela, teraz jeszcze śpi, bo dziś ma trase do Warszawy i spowrotem... J sprzątałam do 2 w nocy, i dziś od 9 rano... ale najwyżej położe się wcześniej.

Jestem w trakcie zgrywania zdjęci i oczywiście zaraz umieszcze opis i zdjęcia z wczorajszej imprezy!

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #989 dnia: 10 Grudnia 2006, 12:03 »
Rybka - jestem ogromnie ciekawa jak się udało :) Na pewno było super, chociaż ta pogoda za oknem mogła by być bardziej zimowa :)