Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1501211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #4860 dnia: 4 Kwietnia 2014, 19:49 »
Pobiegane -11 km
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #4861 dnia: 4 Kwietnia 2014, 21:55 »
Czekamy na drążek z nieciepliwością. Barrdzo bym chciała nauczyć sie podciagac 8)
Anusiaaa drążek dziś dotarł? :) Skoro już macie swój wymarzony to o moim pisać już nie będę (swoją drogą ostatnio za częśto giną moje privy gdzieś w zaświatach).Zazdroszczę,bo mój nadal leży i się kurzy - ojciec ma mnóstwo wymówek by mi go nie przymocować.

W ogóle to chciałam się pożalić - tak Wam zazdroszczę,że możecie robić pełny trening (cardio i te sprawy ;)) i wspominałam niedawno,że wykombinowałam że jedynym miejscem,gdzie też będę mogła poskakać jest moja łazienka i szczęśliwa czekałam,aż syn wróci na dawne tory ze spaniem i będę mogła się zabrać za poranne treningi a tu lipa .....Dziś usłyszałam,że nikt normalny nie skacze/biega itd w domu,bo stropy tego nie wytrzymują,chyba że ktoś mieszka na parterze lub przygotowuje sobie "siłownie" w piwnicy.  :-\ Już nawet nie wspominałam,że nieraz gdy byłam w domu sama ;D poskakałam tu i ówdzie i dom stoi,bo dopiero bym się nasłuchała.
I co ja mam teraz robić ciągle Skalpele i Mel B?Szału nie ma.
To się wygadałam. 8)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4862 dnia: 4 Kwietnia 2014, 22:07 »
ja dzisiaj skromnie tylko cardio T25  8)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4863 dnia: 5 Kwietnia 2014, 11:28 »
a mi stopa rujnuje trening...
wrrr....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4864 dnia: 5 Kwietnia 2014, 11:40 »
Drążek jest i nawet już prawie przykręcfony. Pawie bo mężu pojechał z Zu na basen i nie zdazył dokończyć.
Na jutro planowany jest pierwszy trening ;D zaraz po rowerach :Rowerzysta: :Rowerzysta: :Rowerzysta:

sarmaxarica - ja tam skacze w domu od 2 lat i mam się dobrze 8)
Biegam na dworze :P ale za to po asfalcie. Wczoraj biegalam w prawdzie trochę po polach, ale makabra bo zarośnięte ściezki, krzywe...bałam się, że sobie zwichnę kostkę i strasznie musiałam uważać.

Lila - świnia ta twoja stopa  :boks_4:

U mnie dziś odpoczynek i kino. Łupie mnie tak strasznie w plecach, że szok. Boje się, ze zaczyna się rwa odzywać bo takie podpobne bóle, ale się nie dam :-X

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #4865 dnia: 5 Kwietnia 2014, 11:49 »
Właśnie miałam pytać Anusia, czy Ty w ogóle robisz sobie dzień przerwy bez przymusu  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4866 dnia: 5 Kwietnia 2014, 12:08 »
Lila - świnia ta twoja stopa  :boks_4:

wyeliminowała mi całkowicie kardio.... :-\ :-\
traktuję ją kwasem, dzisiaj jeszcze przymrożę...
ubiję drania
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4867 dnia: 5 Kwietnia 2014, 13:14 »
Dziś usłyszałam,że nikt normalny nie skacze/biega itd w domu,bo stropy tego nie wytrzymują,chyba że ktoś mieszka na parterze lub przygotowuje sobie "siłownie" w piwnicy.  :-\ Już nawet nie wspominałam,że nieraz gdy byłam w domu sama ;D poskakałam tu i ówdzie i dom stoi,
Sandra, ale o co chodzi? dom miałby się zawalić?
Ja w ogóle unikam ćwiczeń ze skakaniem, bo mi nie służą.
Wczoraj mi wypadły zajęcia, bo aku mi padł (zostawiłam auto pod biurem na cały dzień pracy z zapalonymi światłami :P) i zaliczyłam holowanie. Myślałam, że zdążę, ale dotarłam do domu 5 min. przed rozpoczęciem treningu  ::)
No ale dziś już byłam na Body Ball. Niezły był wycisk  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4868 dnia: 5 Kwietnia 2014, 13:27 »
sarmaxarica
a Ty przypadkiem nie masz toksycznych domowników?
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4869 dnia: 5 Kwietnia 2014, 14:42 »
Ja pierdziu....w życiu się nie podciągne na drążku  :buu: To jest jakaś masakra.

Ale ja się kuźwa nie poddam. Żeby mnie jakiś drążek przezywcięzył :boks_4: :boks_4: :boks_4:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4870 dnia: 5 Kwietnia 2014, 14:43 »
Ania...
jak Cię znam to Cię drążek nie zmoże... ;D
— Richard M. Devos

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #4871 dnia: 5 Kwietnia 2014, 16:25 »
Ja pierdziu....w życiu się nie podciągne na drążku  :buu: To jest jakaś masakra.

Ale ja się kuźwa nie poddam. Żeby mnie jakiś drążek przezywcięzył :boks_4: :boks_4: :boks_4:

Haha Ania czekalam na Twoja reakcje, bo z takim entuzjazmem pisalas o tym drazku, a wiem ze to nie jest latwa sprawa. Widze jak moj maz jest z siebie dumny jak podciagnie sie kilka razy ;)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #4872 dnia: 5 Kwietnia 2014, 17:02 »
sarmaxarica - ja tam skacze w domu od 2 lat i mam się dobrze 8)
Anusiaaa Ty masz się dobrze,ale czy zapytałaś podłogę,jak się czuje? ;)
Sandra, ale o co chodzi? dom miałby się zawalić?
Anulka chyba o to właśnie chodzi - zdaje się,że nie zauważam w lustrze jakim słoniątkiem jestem i strach pozwolić mi troszkę poskakać,bo podłogi/stropy tego nie zniosą. 8)
sarmaxarica a Ty przypadkiem nie masz toksycznych domowników?
Sęk w tym,że chyba trochę toksyn w otoczeniu mam........

Anusiaaa trzymam kciuki za zmagania z drążkiem :) wiem,że dasz radę!

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4873 dnia: 5 Kwietnia 2014, 18:02 »
Dasz rade Ania!
Ja dalam, to Ty tym bardziej!

Ja dzisiaj o dziwo, zamiast teorii to mialam od razu praktyke... 4 h walkowalismy kroki w stepie, na dzisiaj juz mam dosc.
Co najlepsze musialam biec na manhatan zeby kupic spodenki i buty bo nie wzielam skoro teoria  ;D

Ania jaki macie drazek?
Rozporowe daja rade? Mysle czy by sobie nie kupic...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4874 dnia: 5 Kwietnia 2014, 18:33 »
Juz obejrzalam wszystkie filmiki pt. Jak nauczyc sie podciagac;-)

Nie, nie mamy rozporowego tylko wkreceany do sciany :) Nasze futryny sa za slabe.

Sarmaxarica wcale sie o podloge nie martwie bedzie powod do zmiany 8)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4875 dnia: 5 Kwietnia 2014, 20:07 »
Ja podciągnę się może ze dwa razy, próbowałam w takiej 'otwartej siłowni' w parku. Też chcemy kupić z T., rozporowy, on bardziej chce, w wojsku się podciągał :-D. Jak ja tego nienawidziłam na wf-ie, zawsze dwóję miałam  ::)

Postanowiłam zrobić dziś dzień przerwy, ostatnio jest jakoś dziwnie, bo pomimo ogólnego zmęczenia robię i daję radę robić wszystko co chcę, w tym także nowe rzeczy, a satysfakcji nie ma. Mam nadzieję, że wróci mi ten power, jaki niedawno miałam.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4876 dnia: 5 Kwietnia 2014, 20:31 »
Selena w takim razie zycze wytrwalosci.
Jej trzeba cholernie duzo.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #4877 dnia: 5 Kwietnia 2014, 21:22 »
Wiecie co... Wszystkiego mi się odechciało :( Od 3 miesięcy wylewam z siebie siódme poty...
A dziś pojechałam w odwiedziny do rodzinki której dawno nie widziałam i usłyszałam: "Ooo, poprawiłaś się!!" w sensie: o, przytyło Ci się ::)
A ja na to w myślach: Jasne, od 3 miesięcy trzymam dietę tylko czasem grzesząc, wylewam siódme poty na matę i g*** z tego mam ::) :(

To co ja mam jeszcze zrobić...  :'( :'( :'(

Ja wiem, że ćwiczy się nei tylko dla efektów. Że dla samopoczucia, kondycji i ogólnie dla życia. Ale przecież osoby przy sobie które zaczynają cwiczyć, logicznie rzecz biorąc chcą coś ta zrzucić... Co jest ze mną nie tak :( :( :(

To się wyżaliłam, no... :(

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4878 dnia: 5 Kwietnia 2014, 22:41 »
Madzia a jak u Ciebie z tarczyca  ?

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4879 dnia: 6 Kwietnia 2014, 07:51 »
Tu juz tkwi glebszy problem Madziu... Skoro robisz wszystko jak piszesz, a watpie zebys sciemniala to jest cos nie tak.
A mierzylas sie?
Co jesz najczesciej w ciagu dnia?
Moze w diecie jest problem.
A na pewno im chodzilo o to ze przytylas?

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4880 dnia: 6 Kwietnia 2014, 08:40 »
Madzia, no właśnie, kawa na ławę, jak wygląda Twój jadłospis? W ogóle dużą masz nadwagę? Ile masz wzrostu, wagi?
Oczywiście nie musisz pisać, jeśli nie chcesz  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4881 dnia: 6 Kwietnia 2014, 09:07 »
proponuję min. kalorie policzyć...ile jesz, a ile powinnaś, ale uczciwie...
sprawdzić tarczycę, bo to może mieć znaczenie...

— Richard M. Devos

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4882 dnia: 6 Kwietnia 2014, 12:04 »
Madzia, ale może to tylko w ich oczach? może po prostu złośliwośc, a może inny ubiór niż przy ostatnim spotkaniu  ;)
A co "mówią" waga i miara?
A zresztą na jakiej podstawie wywnioskowałaś, ze "poprawiłaś się" znaczy "przytyłaś"? Może jednak mieli cos przeciwnego na myśli?

Ja się do wtorku nie ważę, bo w tym tyg. mi skoczyła waga o 1 kg do góry (z pewnością przez OWU) i się wkurzyłam... niech spokojnie zejdzie ten kg i dopiero we wtorek się zważę... miary nie mogę znaleźć  ::) muszę kupić.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4883 dnia: 6 Kwietnia 2014, 12:11 »
dzisiaj na trening nie poszłam...
Stopa rwie, bo wczoraj przymroziłam gada...
do Wa-wy biorę strój i buty...na razie nie mogę w ogóle na tej stopie chodzić, ale może jutro będę mogła...

— Richard M. Devos

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4884 dnia: 6 Kwietnia 2014, 13:12 »
Lila, strasznie współczuję, jak ja ostatnio przez skręconą nie mogłam chodzić, to mnie szlag trafiał.

Mój power wrócił! Kilo wody nabrane w ramach dni płodnych schodzi pięknie, wyspałam się w nocy i jeszcze ucięłam sobie drzemkę z dzieckiem w dzień  ;D. To przemęczenie to brak snu jednak. Już nie mogę doczekać się wieczornego treningu!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4885 dnia: 6 Kwietnia 2014, 13:28 »
Dzięki dziewczyny...
Poprawiłaś się = przytyłaś, bo potem to dodali, że mi przybyło tu i ówdzie. Może ubiór też ma znaczenie(miałam na sobie luźną bluzkę), ale ja zawsze w sumie od dawna już luźne ciuchy zakładam ::)
Może przesadziłam,ale wiecie jak to jest ::) Eh. Człowiek się zdołował tym bardziej że sam efektów nie widzi....
Waga ciągle bez zmian. Mam 160 cm wzrostu, ważę 66 kg. Zaczęłam ćwiczyć, spadły 2 kg potem wróciły.
Jutro mam dzień mierzenia, ale nie sądzę by coś się zmieniło w tej kwestii, ostatnio jak się mierzyłam, miałam -5 cm z brzucha i tylko tam.

Mój(zazwyczaj) jadłospis:
Rano około 7 śniadanie - ciemne pieczywo(albo chleb razowy albo grahamka) z czymś(wędlina/ser/warzywa, zalezy co tam mam pod ręką) + kawa oczywiście
Około 11-12 drugie śniadanie - zazwyczaj jogurt naturalny z muesli albo jeśli nie mam to pieczywo ale tylko ciemne.
Obiad około 15-16 - nigdy dwudaniowy, zawsze albo zupa albo drugie danie. Nie smażone, tylko albo duszone, albo gotowane, albo pieczone... Zależy co tam mam akurat.
Kolacja około 19 I tu jest tak że jeśli nie jem jogurtu na drugie śniadanie, to jem go na kolacje. Jeśli zjadłam na drugie śniadanie jogurt, to na kolacje jem np kromkę razowego chleba.
Potem nie jem już nic.

Jeśli jestem głodna między posiłkami jem np jabłko albo inny owoc czy warzywo. I to by było na tyle.

Tarczyca - nie wiem, nie badałam, ale nigdy nie miałam problemów jakiś ::)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #4886 dnia: 6 Kwietnia 2014, 13:42 »
madzia skoro rodzina dawno Cię nie widziała, to skąd mają pamietać jakie miałaś wymiary :) zresztą sama słusznie zauważyłaś, ze luźne ubranie  tez robi swoje....także takimi komentarzami bym sie nie przejmowała, cm lecą Ci z brzucha, więc coś sie jednak dzieje....jadłospis wygląda sensownie, ale żadnych przekąsek czy słodkości pomiedzy sobie nie serwujesz?? i pamietaj, że na pewnym etapie po prostu te cm i kg lecą wolniej, ja w drugim miesiacu juz widze, ze nie będzie tak spektakularnych efektów jak w pierwszym ale powoli do przodu....i  ja bym walczyła dalej nawet dla samego pokonywania swoich slabości (choc zdaje sobie sprawe, ze efekty wizualne dodatkowo motywują)
liliann to ci daje ta stopa popalić...ale jak pokonasz gada to dasz czadu w stolicy :ok:
AnioOlek to Cię wzięli z zaskoczenia - może to element psychologiczny tego kursu ;D ale ogólnie jestes zadwolona??
ja dziś trochę słabo sie czułam, ale własnie na przekór organizmowi  pofittapowałam :) czyli intensywne cardio i trening brzucha z fittapy, od razu lepiej :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4887 dnia: 6 Kwietnia 2014, 13:51 »
Ja się nie poddam... Za dużo włożyłam w to pracy. Tylko że dobija mnie po prostu to wszystko...
5 cm na 3 miesiące to naprawdę bardzo mało ;) ::)

nie podjadam słodkości między posiłkami, w ogóle staram się nie jeść słodyczy. raz na tydzień czy na dwa się zdarzy że zjem kostkę czekolady czy jakiegoś cukierka ale to tyle. jak mam ochotę na słodkie, to jem np pieczywo chrupkie(od syna biorę bo on uwielbia :P ) albo jakiegoś wafla ryżowego i to tyle ::)
alkoholu nie piję. a przepraszam, wczoraj wieczorem strzeliłam sobie piwko które miało mi poprawić humor ale niestety się nie spisało :P ale to też raz na miesiąc może nie częściej.
fast foodów brak

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #4888 dnia: 6 Kwietnia 2014, 14:08 »
kurcze to ja przez ten czas słodyczowo na pewno więcej zgrzeszyłam (chociażby super ciachem na urodziny męża ;)), a urozmaicasz sobie ćwiczenia? bo chyba przez dłuższą chwile ćwiczyłaś tylko turbo spalanie i skalpel z chodakowską, mi najlepiej ćwiczy się przy nowościach jakie dziewczyny tu wstawiają, zwłaszcza jak na początku treningu nie wiem, co mnie czeka ;) a po ubraniach nie widzisz różnicy - że są np. troche luzniejsze?bo z tym cm i mierzeniem to też róznie bywa ;) ja caly czas trzymam mocno za Ciebie kciuki i obyś zobaczyła niedługo swoją wymarzona sylwetkę w lustrze!!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4889 dnia: 6 Kwietnia 2014, 14:11 »
No właśnie nie czuję zbytniej różnicy w ciuchach ::)
Urozmaicam już od jakiegoś czasu... jako, że nie lubię codziennie innych ćwiczeń robić, to ćwiczę po tygodniu dany zestaw(jeden dzień cardio jeden dzień siłowe) i kolejny tydzień to nowy zestaw...