anusiaaa, wierz mi beznadziejnych trenerów nie brakuje

Jak robiłam kurs w Pure, to sama byłam świadkiem jak laska ćwiczyła z trenerem martwy ciąg z okrągłymi placami

takie rzeczy to podstawa, a rolą trenera jest poprowadzenie klienta tak, by wykonywał poprawnie ćwiczenia.
Bubulina, tak Twoja dieta wyglądała podczas ćwiczeń? Nie znam Cię, nie widziałam, ani nie przeprowadziłam wywiadu, ale mi to trochę wygląda na załamanie metaboliczne. Nie da się ćwiczyć intensywnie i jednocześnie trzymać się rygorystycznej diety. U ciebie wydaje mi się, że spożywasz za mało węglowodanów, które są podstawą u osoby bardzo aktywnej. Nie ukrywajmy, crossfit jest mega wyczerpujący, a jeśli Twoja dieta tak wyglądała, to organizm się broni i odkłada "zapasy" na później.
Przy twojej wadze współczynnik podstawowej przemiany materii wynosi 1518kcal. Tyle Twój organizm spala podczas samego spoczynku (czyli np. kiedy leżysz). Gdzie w tym wszystkim aktywność? 1518x1,5=2277 - tyle potrzebujesz kalorii, jeśli ćwiczysz intensywnie i chcesz utrzymać wagę. Zmniejsz ilość kalorii o 15% jeśli chcesz schudnąć. Prawda jest taka, żeby schudnąć trzeba jeść odpowiednio do swojej aktywności. A mi się wydaje, że jesz za mało. Może się mylę, skontaktuj się może z trenerem, który jednocześnie ma w małym palcu zagadnienia z dietetyki.
I jeszcze jedno - ten posiłek o 18. Ostatni posiłek zależy od tego, o której idziemy spać - powinien być 2 godziny przed snem, a nie o z góry ustalonej porze.
Mam nadzieję, że nie przestraszyłam tymi wzorami

Udało mi się w końcu zrobić długie wybieganie - 20 km biegu już za mną