Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1499799 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #3630 dnia: 7 Lutego 2014, 17:59 »
aż poszłam sprawdzić czy mi się łączą  ;D ;D ;D ;D

Baśka - super wynik...!!!!!!!!!!!

a ja mam zakwasy...
maaatkoooo
wszystko mnie boli...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3631 dnia: 7 Lutego 2014, 18:01 »
i??? łączą Ci się? ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3632 dnia: 7 Lutego 2014, 18:02 »
jest szpara  ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3633 dnia: 7 Lutego 2014, 18:11 »
na kursie specjalnie spytałam się co można z tymi bryczesami zrobić. Podobno interwały i ćwiczenia, w których odwodzi się nogi.

Powiem Wam, że czasami idzie się załamać. Bo jak widzę na fitnessie laski, po których widać, że są szczupłe, bo się takie urodziły i nie jest to efektem ćwiczeń, to mam ochotę nie patrzeć w lustro  ::) no i gdzie tu sprawiedliwość? :P AAA i miałam się spytać tych kobietek, które chodzą na fitness? U Was też panuje jakaś dziwna moda na paradowanie nago po szatni? :D Bo może jestem staroświecka, ale dla mnie to ukryty ekshibicjonizm :P

Ja zaraz mam odruch wymiotny po tych napojach.

też mam odruch wymiotny. A to dlatego, że powinno się pić izotonik po godzinie treningów, a jak go biorę na całe długie wybieganie - czyli piję od początku i wtedy mnie mdli. Ale później jest ok. Nie jestem w stanie brać 2 butelek ze sobą na trening...

Dzisiaj zrobiłam 21 km! :D I to chyba było najlepsze długie wybieganie jakie do tej pory miałam :D I udało mi się pobić mój własny czas na tym dystansie :D Moooc! :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3634 dnia: 7 Lutego 2014, 18:20 »
zauwazylam, ze te chude lubia sie rozbierac do gaci zeby sie przebrac  8)
ja tam zakladam spodnie i ide :P
ja do czasu ciazy tez cieszylam sie tym, ze jestem szczupla od urodzenia, teraz sie to zmienilo i musze mocno zapracowac na to, zeby tak znowu bylo...  :-\

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3635 dnia: 7 Lutego 2014, 18:27 »
jakaś ostatnio latała na golasa...ja bym z takim celullitem nie biegała... ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline konefqa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3636 dnia: 7 Lutego 2014, 18:27 »
U mnie jest jedna taka babeczka, która ćwiczy najpierw w bluzie, a później po rozgrzewce ściąga bluzę i ćwiczy w sportowym staniku tylko ;) No ale ma czym się chwalić - zawsze jej zazdroszczę :P A w szatni różnie - jak idę pod prysznic to zawijam się w ręcznik - wracam już ubrana w bieliznę i się szybko ubieram. Ale najgorzej to jest w miejscu, gdzie jest jeszcze sauna w strefie "mokrej" - panie lubią się rozebrać do naga i paradować nago po całej tej strefie + sauna (tu jestem w stanie zrozumieć, choć sama leżę w stroju bądź ręczniku). ale nigdy nie zrozumiem kobiet, które się nie ogolą i paradują z tymi włosiskami... A fuj!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3637 dnia: 7 Lutego 2014, 18:28 »
zauwazylam, ze te chude lubia sie rozbierac do gaci zeby sie przebrac  8)

hmmm ... a co to znaczy do gaci... ???
w sensie, że gacie i co jeszcze...czy gacie i nic więcej...
— Richard M. Devos

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #3638 dnia: 7 Lutego 2014, 18:38 »
Baśka a co ćwiczysz z Ewką??
Czy dodatkowo stosujesz diete??
ćwiczysz codziennie?
ćwiczę codziennie od pon-pt. Soboty i niedziele to relaks w pełnym tego słowa znaczeniu.
a co ćwiczę? wszystko co ma Ewka za wyjątkiem skalpela, bo jest dla mnie mega nudny, a więc skalpel II, turbo spalanie, killera i 6-minutówki, z których układam całość przynajmniej po 30min czyli 5x6min, a dziś np. 8x6min.
teraz Ewka na facebooku wrzuca codziennie inne wyzwanie i tak do wakacji czyli treningi i dieta rozpisana na 6 miesięcy.

co do diety - w sumie to żadnej nie stosuję, bo już raz byłam na jednej i potem powolutku mi wszystko wróciło. Wychodzę z założenia, że jem mniej, a regularnie (obowiązkowo 5 posiłków dziennie) ale wszystko. Jak robię pizze dla męża na obiad to ją jem (jeden kawałek) ale już jak robię mu o 21 to staram się powstrzymać. I to się tyczy wszystkich innym obiadów. Jem wszystko - schabowe, mielone, spaghetti, lasagne (mniejsze porcje) itp. Poza tym staram się dużo urozmaicać i jeść bardzo dużo warzyw i owoców (zawsze z resztą jadłam ale teraz jem je  codziennie i to na prawdę w dużych ilościach).
śpieszyło mi się i nie skończyła ;D
ograniczyłam słodkie do minimum tzn. na weekendach jem. Mało, bo mało ale jem, a tak poza tym unikam jak ognia. Np. w grudniu dzień bez słodyczy był dniem straconym ;D pierwszy tydzień detoksu słodyczowego był okropny, a teraz mnie już nie ciągnie :D jutro planuję robić placka na weekend - normalnego i zamierzam go zjeść :D

moje posiłki - małe, nie obżeram się. Czuje ze zjadłam ale mnie nie rozsadza. No i oczywiście ostatni posiłek jakieś 2-3 godz. przed snem.

jak się tylko zrobi cieplej dorzucam bieganie. Nie biegam już od września i zaczyna mi tego brakować.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3639 dnia: 7 Lutego 2014, 20:10 »
Odkryłam, że nie miałam płyty Skalpel Wyzwanie i od dziś mam ;D Czekamy aż Zuzol zaśnie i zaczynamy ;D

Dzisiaj zrobiłam 21 km! :D I to chyba było najlepsze długie wybieganie jakie do tej pory miałam :D I udało mi się pobić mój własny czas na tym dystansie :D Moooc! :D

Mam jutro nadzieje na MOC! Ma być 8 stopni, piękne słońce. Nic tylko się wybiegać :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3640 dnia: 7 Lutego 2014, 20:17 »
u mnie na fitnessie jest tak, że babki chodzą po CAŁEJ szatni nago. Np. jak idą pod prysznic a później wracają. A najśmieszniejsze jest, gdy jak się wejdzie do łazienki, to stoją takie nagie babki i sobie gadają w najlepsze. Byłam świadkiem, jak jedna dziewczyna przyszła spod prysznica, otworzyła swoją szafkę... Nie, nie zaczęła się ubierać. Odwrócona tyłkiem do wszystkich, zaczęła pakować powoli swoje rzeczy, napiła się wody... Ja rozumiem, że kobiety czują się dobrze w swoim ciele, ale bez przesady  ::)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #3641 dnia: 7 Lutego 2014, 20:18 »
nie wiem co tam się w damskich szatniach dzieje, ale mąż mnie regularnie uszczęśliwia opowieściami o laskach, które na siłowni "szukają miłości" ;)

z tego co czytałam, to bryczesy faktycznie są wyjątkowo trudne do zwalczenia, ale wierzę w Was :)
nadal nie wiem co mam zrobić z moją rozciągniętą skórą na brzuchu. niby jestem szczupła, ale złapać mam za co, więc kolejny dzień bimbam 8) jutro jakiś plenerek zrobimy może.

z tymi udami to o co chodzi? przy postawie na baczność się sprawdza? :Szczerbaty:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3642 dnia: 7 Lutego 2014, 20:23 »
mnie tam nie rusza...
mogą sobie nago stać gadać kawę pić... byleby w przedziałku nie gmerały  ;D ;D ;D
mam podejście prawie skandynawskie do nagości  ;D ;D

chociaż sama osobiście w damskiej szatni mogę wystąpić jedynie w gaciach i staniku...

poszłam sprawdzić czy mam bryczesy... uffff nie mam

mam natomiast "sflaczały" pośladkowy średni...i nad nim "pracujemy"...
— Richard M. Devos

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #3643 dnia: 7 Lutego 2014, 20:27 »
Też sobie o bryczesach poczytałam, ja nie miałam pojęcia, że tak to się nazywa i w ogóle, zawsze ćwiczyłam po prostu uda. Dziś uda, brzuch,. ramiona i plecy z mel b. A zaraz chyba zgrzeszę do filmu, mąż namawia  ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #3644 dnia: 7 Lutego 2014, 20:33 »
ćwiczę skalpel albo skalpel II...
cardio czyli przykładowo które to ćwiczenia ewki? ;)

no i mam takie sobie pytanie może śmieszne:
Co jest lepsze i skuteczniejsze: spocić się przy skalpelu II czy skupić się na mięśniach i oddechu i spocić się mniej :D na skalpelu I... :D
chodzi o to, że ćwicząc skalpel I który jest wolniejszy, ćwiczę go dokładniej i dokładnie napinam mięśnie itd oddycham odpowiednio. A przy szybszych ćwiczeniach już nie ma tej dokładności no i  z napięciem mięśni różnie bywa....
czyli że ćwicząc sam skalpel nic nie zdziałam ::) ? A przecież Ewka mówi że skalpel daje efekty...
Zgłupiałam, no ;-)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #3645 dnia: 7 Lutego 2014, 20:50 »
A u mnie na silowni w szatni sa tekie kabiny jak w sklepowych przymiezalniach I nikt nago nie lata, dlatego mi az glupio przebierac publicznie chociazby spodnie zeby nikogo nie zgorszyc  ;)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3646 dnia: 7 Lutego 2014, 21:11 »
Madzia, lepiej spocić się bardziej, spalasz wtedy tłuszcz właśnie, a napinając mięśnie budujesz je, rzeźbisz. Cardio to właśnie ćwiczenia spalające, ja nie wiem jakie to u ewki, bo ćwiczę z mel b i biegam.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3647 dnia: 7 Lutego 2014, 21:13 »
czyli na dziś witaj skalpel II.
trochę sie zdołowałam tym że nic mi to nie da, ten mój skalpel...
bo on dla mnie jest idealny po prostu. Nie lubię ogólnie ćwiczeń itd. Tempo różnych killerów :P mnie przeraża. Niektóre Mel B są spoko. A skalpel dla mnie w sam raz :) No ale cóż, trzeba ruszyć du.pę i wziąć się w garść.

No i chyba zacznę się Wam tu spowiadać, co ćwiczę.... Będzie mi się gorzej wymigać od ćwiczeń ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3648 dnia: 7 Lutego 2014, 21:25 »
Poćwiczone  :los:
madzia_n - da Ci, da ale przeplataj go z Turbo Spalaniem na przykład, żeby palić tłuszcz i odsłonić mięśnie ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3649 dnia: 7 Lutego 2014, 21:29 »
Lila do gaci i stanika, jak Ty  ;D czyli Ty z tych chudych  ;) :D
U Nas generalnie nikt nie paraduje w bieliznie tylko szybko mach mach i sie ubiera, nago! Tym bardziej, wielkie oczy ze zdumienia zrobilam jak czytalam Wasze wypowiedzi.  :o niezle musza wygladac nagie babki gadajace o dupie marynie  ;D

Ja sie skupiam na wew. Stronie ud.
Karola Ty juz silowe same na brzuch zeby skore ujedrnic i balsamu tylko potrzebujesz  8) farciara  :P

Madzia cardio Ewki to wszystko to co nie nazywa sie skalpel :P niestety ale zeby spalic tluszczyk trzeba sie spocic, zmachac, zmeczyc, ale wiecej radosci Ci to przyniesie niz skalpel. Zobaczysz, z czasem skalpel bedzie na rozgrzewke, ale na rozluznienie  ;D

Ja juz po retro fitnesie  :D przebrania byly ekstra! Jak bedzie fotka to wrzuce :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3650 dnia: 7 Lutego 2014, 21:34 »
w trakcie procesu przebierania się w strój do ćwiczeń przechodzę przez wersję gacie + biustonosz,
ale w tym nie paraduję...
nie gadam...
nie telefonuję...
zdejmuję... zakładam...
idę siku i na salę... ;D
— Richard M. Devos

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #3651 dnia: 7 Lutego 2014, 21:35 »
nie wiem czy ten mój brzuch może być lepszy. najlepiej stać cały czas, wtedy mi się podoba 8)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3652 dnia: 7 Lutego 2014, 21:57 »
Haha. a ja właśnie skalpele lubię.
No cóż. może jutro spróbuję z turbo spalaniem... ?
Kiedyś próbowałam jeden z tych ostrzejszych programów, ale efekt był taki że po 10 minutach nie umiałam złapać oddechu, nie widziałam na oczy i w ogóle porażka, nie mówić już o tym by to kontynuować.... Taka ze mnie fit babeczka  8) 8) 8) 8) 8) Żałosne po prostu.

Skalpel II zrobiony, potu więcej niż po I  ;D

Wiecie co, wsparcia potrzebuję chyba i już. Od dziś moim pierwszym wątkiem będzie właśnie ten....
DOŚĆ.
Skoro inni mogą, to dlaczego nie ja?
Jutro robię Turbo spalanie. Ewentualnie umrę w połowie... :P
Słowo się rzekło, czekajcie na moje jutrzejsze wrażenia  8)
I z tym postanowieniem idę zmyć z sobie ten boski pot :D i wysmarować się balsamem wyszczuplającym :P

P.S. przepraszam  za post pod postem ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3653 dnia: 7 Lutego 2014, 22:02 »
właśnie madzia... DOŚĆ Kochana
co jest żałosne?
kop Ci się należy wiesz...
co to za myślenie o sobie "żałosne..."

w tym wątku są dziewczyny kilka razy bardziej wysportowane jak ja...maratony śmigają, a ja mam kolkę po 400m biegu...
nie ćwiczę codziennie jak co niektóre...
góra 2-3 razy w tygodniu...
uwielbiam zajęcia aerobiku, pomimo, że mylę choreografię koncertowo, ale co z tego skoro to uwielbiam
i nawet przez myśl mi nie przeszło, że jestem żałosna...
wręcz przeciwnie - jestem super, bo w moim napiętym grafiku znalazłam dwie dziury w tygodniu gdzie wciskam swój trening...
co więcej wierzę, że uda mi się osiągnąć założone rezultaty
i to jest SUPER...

wiesz, że w tym kraju ćwiczy regularnie tylko 6% dorosłej populacji...ELITĄ JESTEŚ

tak masz myśleć o sobie...a nie "żałosne"

— Richard M. Devos

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3654 dnia: 7 Lutego 2014, 22:09 »
Wlasnie Madzia, powinnas byc z siebie dumna, ze sie wzielas do roboty! Owszem jest to proces dlugofalowy, ale trzeba wytrwac i duma bedzie wtedy jeszcze wieksza!!!
Po porodzie stwierdzilam, ze jak to przezylam to juz nic mi nie straszne  ;D
Co do turbo i innych cardio to ja tak samo zaczynalam... 10-15 min ale z czasem kondycja wzrasta i jest coraz lepiej!

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #3655 dnia: 7 Lutego 2014, 22:11 »
Ja chcialam tylko dodac, ze niegdy nie mialam radosci z posiadania dziury miedzy udami. One u mnie lacza sie od urodzenia😄

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3656 dnia: 8 Lutego 2014, 09:49 »
He he, gdzieś kiedyś czytałam coś o idealnych nogach i było napisane, że idealne to takie, które łącząc się mają 3 szpary  ;D. I ja takie właśnie mam, także schowajcie się z tym swoim niełączeniem się ud  ;D.

Trzeba stanąć prosto, złączyć stopy całkowicie i pierwsza szpara jest na środku ud (u góry mają się łączyć, he he), potem na wysokości kolan i na wysokości kostki.

Madzia, z każdym razem wychodzi lepiej. Ja polecam cardio z mel b na początek, nie jest takie masakryczne.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3657 dnia: 8 Lutego 2014, 10:04 »
O cardio mel B faktycznie na poczatek jest super, 15 min wystarczy, pozniej dodac sobie jakies silowe, albo skakanka jeszcze i pajacyki.

Hehe selena to ja tak mam, ale wolalabym, zeby uda u gory nie nachodzily na siebie  ;D tylko lekko sie stykaly hehe  ;)

Mam pytanie... Czy Wy cwiczac intensywnie tez macie tak, ze twarz, a nawet cale cialo macie czerwone?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3658 dnia: 8 Lutego 2014, 10:07 »
Ja mam twarz czerwona ;D

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3659 dnia: 8 Lutego 2014, 10:19 »
Ale czy te szpary mają aż takie znaczenie ?  :D Ja mam 3, między udami też a i tak udka mam na tyle "tłuściutkie" że mi się spodnie w tym miejscu przetarły  ;)

Brawo Basia, piękne spadki !

Madzia dobrze Lila mówi, bądź dla siebie lepsza to i mobilizacja będzie większa. A nie myślałaś żeby jakiś sport zacząć uprawiać ? Np kijki ?  8) Temat "nynrałam" już wielokrotnie ale to naprawdę fajny sposób na "ruszanie się" a kg lecą.

Ja ostatnio jeżdżę na rowerze "skoro świt" zazwyczaj w weekendy, nawet nie wiedziałam że tak fajnie w mrozie się jeździ. Polecam  ;) No i wracam do kijków, biegać nie mogę więc chociaż połażę. Mi sport najlepiej na "głowę" robi  ;)