ja kompletnie nie umiem tłumaczyć, ale się postaram

trzymając hantle w rękach można:
- unieść proste nogi pod kątem prostym do podłoża (albo tyle ile możesz); próbujesz dotknąć hantlami stóp
zmodyfikowana wersja: robisz tak jak wyżej, tylko jak tułów opada na podłogę ręce bierzesz ponad głowę (razem z hantlami)
- podobnie jak poprzednie ćwiczenie, tylko robisz nożyce (raz jedna noga w górze, raz druga); żadna noga nie opada na podłogę - zawsze są w powietrzu, tylko raz wyżej raz niżej
- nogi zgięte w kolanach i udach, tułów lekko uniesiony. hantle w dłoniach, przy tułowiu. robisz skręty razem z hantlami raz na jedną raz na drugą stronę ciała
- pozycja stojąca. hantla w jednej dłoni. robisz zgięcie tułowia w bok na stronie, gdzie nie masz hantli
jeśli masz obciążniki na nogi:
- leżysz na macie na planie krzyża (ręce wyprostowane w linii barków). nogi wyprostowane. Unosisz proste nogi i podnosisz tułów - próbujesz dotknąć stóp
- z partnerem: on stoi, ty trzymasz się jego nóg. Unosisz nogi proste w kolanie, partner je spycha w dół, w prawo i lewo
jeśli chodzisz na siłownię to też można się pobawić ze sztangą - trzymasz ją na karku i obracasz tułów raz w prawo raz w lewo. biodra nieruchomo. fajne też są ćwiczenia na ławkach skośnych - unoszenie tułowia
mam nadzieję, że coś zrozumiałyście, ja tam wolę pokazywać ćwiczenie niż się bawić w jego opisywanie, dlatego jestem kiepska w te klocki