Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1523450 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #3480 dnia: 31 Stycznia 2014, 08:52 »
Zrobiłam te peancaksy dzis na śniadanie, ale nie wyszły mi tak jak na blogu...rozwalały się, nie umialam ich odwórcić  Ale koniec końców  ::)zjadłam z
też mi sie tak często dzieje. nie wiem od czego to zależy? jakieś pomysły?

u mnie dziś rano woda z imbirem; w kolejce czeka koktajl z kaszy jaglanej, banana, jabłka, kurkumy i jagód goji.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #3481 dnia: 31 Stycznia 2014, 09:47 »
myślę, że kluczowy jest rodzaj patelni.
zanim nie kupiłam do naleśników, smażenie było katorgą. teraz bez grama tłuszczu jadę z koksem i zero stresu. nawet cienkie jak papier naleśniki do zwijania robi się idealnie :)

Offline marzenka.o
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3482 dnia: 31 Stycznia 2014, 10:10 »
Też mam patelnię do naleśników i dobrze się na niej smaży. W kwestii FIT - polecam naleśniki otrębowe ;)

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #3483 dnia: 31 Stycznia 2014, 10:30 »
Robilam przy tym wszystkim cwiczenia aerobowe.zreszta nawet zdecydowalam sie trenera personalnego cwiczylismy 3razy w tyg,a dwa razy w tyg oprocz tego robilamm cardio.staram odrzywiac sie w miare zdrowo a wynika to z corej tarczycy i nerek.wiec naprawde zalamuje sie gdy tyle wysilku wkladam w cwiczenia a brzuch ten sam:(na wadze mi tak niezalezy jak na brzuchu.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #3484 dnia: 31 Stycznia 2014, 10:36 »
Tu pewnie utrudnia tarczyca, nie znam sie... Niestety brzuch zalezy od wagi wlasnie, trzeba schudnac, zeby odslonic miesnie. Bmi masz w normie? Tak jak pisaly dziewczyny, same cwiczenia nie wystarcza...

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3485 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:11 »
bubulina możesz dokładnie napisać jakie ćwiczenia z trenerem robiłaś? I ile czasu zajmowały (w sensie ile minut)? Tarczycę trzeba będzie unormować niestety.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3486 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:29 »
Jak robila ćwiczenia z trenerem to domniemam, że się znał na robocie.
Upatrywałabym bardziej problemu w tarczycy może ::) Hormonach itp. Sama nie wiem, nie znam się na tyle.

Karola, a jaką masz tę patelnie. Jakąś lepsiejsza czy taką z Biedrony 8)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3487 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:42 »
super ekstra wypas! z allegro :P
http://allegro.pl/show_item.php?item=3845403203

u tego sprzedawcy nabyłam też większą ceramiczną i lunch box dla R. - wszystko polecam :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3488 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:57 »
Ojaaaa wypas. To se kupie.
Dzięki :-*

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3489 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:08 »
nie żałuj sobie ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3490 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:11 »
Mam identyczną albo baaardzo podobną z Lidla, jeszcze takie fajne coś dołączyli, żeby się lepiej ciasto rozprowadzało  ;D

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #3491 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:11 »
Aniusiaaa z opisu wieczoru wygląda, że jednak ćwiczysz dzisiaj :P

u nas na weekendowe sniadanie królują placuszki ze zblendowanych bananów z jajkiem

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #3492 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:17 »
Hormony mam wyrownane.wiem ze przy hashimoto jest trudno cos zgubic ale mnie szlak trafia...tak bmi mam w normie. Mam wzrost 176 i aze 68-69kg.wiec chyba waga tragiczna niejest...ale ten brzuch...wszystko tam mi sie odklada.co do diety to raczej staram sie ppatrzec na to co jem.zero ziemniakow,zero makaronu na sniadanie dwie kromeczki chleba wlasnej roboty.jakies jagurty malo tluszczowe i z mala zzawartoscia weglowodanow i bez laktozy.miesko raczej chude glownie kurczak i indyk.salatki,warzywa,raz w tygodniu pol litra soku wycisnietego z pomaranczy.staram sie jesc 4 posilki, a ostatni to tak kolo 18-19.
Z trenerem cwiczylam crossfit...czyli angazowalismy wszystkie partie ciala.trenowalam z nim 3 miesiace i nic...pot sie lal trener umieral:)a moj tluszcz jest nadal.sam sie dziwil na pomiarach ze nic sie niezmienia...

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3493 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:38 »
Pyh, spróbuj tych - robiłam - wyszły pyyyszne!!
http://gotujzdrowo.com/pancake-z-bananem-i-borowka-bez-maki-mleka-i-cukru/

...ale nie usmyzyły mi się tak ładnie jak na tej focie. wlałam do formy i zapiekłam... 8)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #3494 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:43 »
zaczęłam ćwiczyć przedwczoraj - skalpel, wczoraj nie miałam czasu, bo dziecko było nie w sosie i mi nie dała poćwiczyć, wieczorkiem jedynie brzuszki porobiłam, a dziś już odhaczone turbo spalanie, 10 min. przed końcem miałam przerwę,żeby utulać mojego rozryczanego skarbka, ale jak zasnęła to dokończyłam :)

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #3495 dnia: 31 Stycznia 2014, 13:40 »
Anka, dzięki za inspirację, na pewno będą świetne :)
co do smażenia-samo jajo z bananem daje bardzo rzadką masę, może dać więcej wiórków kokosowych, albo ciut zmielonych migdałów żeby toto zagęścić?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3496 dnia: 31 Stycznia 2014, 13:42 »
Borówki teraz w Lidlu są  ;)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3497 dnia: 31 Stycznia 2014, 13:54 »
i Biedronce  :)

dzięki Pyh za wskazówkę. spróbuję napewno  :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3498 dnia: 31 Stycznia 2014, 15:07 »
anusiaaa, wierz mi beznadziejnych trenerów nie brakuje  ::) Jak robiłam kurs w Pure, to sama byłam świadkiem jak laska ćwiczyła z trenerem martwy ciąg z okrągłymi placami  ::) takie rzeczy to podstawa, a rolą trenera jest poprowadzenie klienta tak, by wykonywał poprawnie ćwiczenia.

Bubulina, tak Twoja dieta wyglądała podczas ćwiczeń? Nie znam Cię, nie widziałam, ani nie przeprowadziłam wywiadu, ale mi to trochę wygląda na załamanie metaboliczne. Nie da się ćwiczyć intensywnie i jednocześnie trzymać się rygorystycznej diety. U ciebie wydaje mi się, że spożywasz za mało węglowodanów, które są podstawą u osoby bardzo aktywnej. Nie ukrywajmy, crossfit jest mega wyczerpujący, a jeśli Twoja dieta tak wyglądała, to organizm się broni i odkłada "zapasy" na później.

Przy twojej wadze współczynnik podstawowej przemiany materii wynosi 1518kcal. Tyle Twój organizm spala podczas samego spoczynku (czyli np. kiedy leżysz). Gdzie w tym wszystkim aktywność? 1518x1,5=2277 - tyle potrzebujesz kalorii, jeśli ćwiczysz intensywnie i chcesz utrzymać wagę. Zmniejsz ilość kalorii o 15% jeśli chcesz schudnąć. Prawda jest taka, żeby schudnąć trzeba jeść odpowiednio do swojej aktywności. A mi się wydaje, że jesz za mało. Może się mylę, skontaktuj się może z trenerem, który jednocześnie ma w małym palcu zagadnienia z dietetyki.

I jeszcze jedno - ten posiłek o 18. Ostatni posiłek zależy od tego, o której idziemy spać - powinien być 2 godziny przed snem, a nie o  z góry ustalonej porze.

Mam nadzieję, że nie przestraszyłam tymi wzorami ;)

Udało mi się w końcu zrobić długie wybieganie - 20 km biegu już za mną  :hopsa:

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #3499 dnia: 31 Stycznia 2014, 16:07 »
Smoczyca oczywiscie ze nieprzestraszylas wrecz przeciwnie.Trener tez mi mowil ze zamalo kalori przyjmuje bo po spisaniu jadlospisu przez tydzien to wyszlo ok.1000kalori dziennie jednak gdy diete ustalila mi dietetyk to odrazu przytylam 3kg po 2 tyg stosowania.moj ostatni posilek jest o 18-19 bo tak jadam obiad najczesciej kuraka z salatka.potem juz niejestem glodna zapelniam moj zeladek woda.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3500 dnia: 31 Stycznia 2014, 16:23 »
1000 kcal  :mdleje: to nawet nie starczy na podstawową przemianę materii. Musisz jeść więcej! Stosuj dietę, którą ci dietetyk przepisał, jest szansa, że po pewnym czasie organizm się przyzwyczai do większej ilości kalorii i waga się unormuje. Albo sama zwiększaj kaloryczność posiłków stopniowo

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3501 dnia: 31 Stycznia 2014, 16:25 »
Znalazłam info - powinno się zwiększać ilość kalorii o 3-5% tygodniowo, żeby organizm się przyzwyczaił

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3502 dnia: 31 Stycznia 2014, 17:30 »
Ooo, Smoczyca, a wylicz mi?  :D 160cm, 58kg  8).

Dlatego ja jem kolację o 20, spać idę o północy...

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3503 dnia: 31 Stycznia 2014, 17:45 »
i mi tez wyliczysz? bo ja nigdy nie wiem ::)

168cm, 57 kg

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3504 dnia: 1 Lutego 2014, 12:04 »
Odpokutowalam za wczorajszy popcorn w kinie....10,5 km pobiegane.

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3505 dnia: 1 Lutego 2014, 12:14 »
Mam mi wczoraj przyniosła swoją szarlotkę... Co prawda taką na bazie jabłek i otrębów owsianych, ale jednak... Nie powiem, ile zjadłam... Masakra, jak już coś mam w domu, to nie umiem się powstrzymać  ::). Też tak macie? Nie mam problemów z odmawianiem sobie takich rzeczy, po prostu nie mam ich w domu, nie kupuję i nie robię :D. Ale takie sytuacje, imieniny, urodziny itp to dla mnie katorga  ::).

Cm mi się w końcu ruszyły  ;).

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3506 dnia: 1 Lutego 2014, 12:26 »
Mi sie czasami wlacza takie ssanie, ze tylko chodze po domu i szukam czego by tu pojesc... Masakra...

Ja dzisiaj mam wieczor rozpusty... Piwo, jakies fryty pewnie... Jedziemy na kregle  8)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3507 dnia: 1 Lutego 2014, 15:40 »
Anio0lek, powiedz mi jeszcze jak często ćwiczysz i jakiego rodzaju ćwiczenia to są (czy ciężkie/lekkie)

ja tam się nie przejmuję, bo z góry ustaliłam sobie, że weekendy są moje pod względem słodyczy :D I pozwalam sobie na to, na co tylko mam ochotę :D

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3508 dnia: 1 Lutego 2014, 15:41 »
selena, teraz zauważyłam, że też pytałaś :) napisz to samo, co w przypadku Aniolka :)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3509 dnia: 1 Lutego 2014, 21:08 »
Już myślałam, że mnie zignorowałaś  8). Od miesiąca ćwiczę 4-5 razy w tyg po około godzinie. Kilka zestawów mel b typu cardio + nogi, brzuch, pośladki, ramiona, plecy, ogólnie wszystko, tylko mieszam, np. 1 dzień cardio + nogi, pośladki, 2 dnia cardio + ramiona, plecy itp, do tego co 2 dzień 15-20 min hula hop z masażerem.

Raczej nie są to ćwiczenia ciężkie, cardio jest 15 min, teraz jestem na etapie, że robię je bez problemu i pot już się ze mnie nie leje tak jak na początku.

Z góry dzięki! Aaa, zanim przyszły mrozy to biegałam 5km 4-5 razy w tyg jeszcze, i zaraz po ociepleniu będę znów biegać, to wtedy o ile powinnam zwiększyć kalorie... Bo w ogóle to zauważyłam pewną prawidłowość, jak z jakiegoś powodu jem przez 2, 3 dni bardzo mało, to waga stoi. Jak jem normalnie, baaa, nawet jak sobie pozwolę na coś konkretniejszego, zaraz jest spadek. Właśnie ten brak regularności jest moją zmorą  ::)