Autor Wątek: Gosiaczek80 szczęśliwa przyszła Mamusia  (Przeczytany 29717 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Gosiaczek80 szczęśliwa przyszła Mamusia
« Odpowiedź #630 dnia: 24 Stycznia 2007, 15:59 »
Gosiu czasami się tak dzieje, że kobiety w ciązy muszą chodzić bez obraczki, bo puchną im paluszki...niemniej jednak powiedz o tym swojemu lekarzowi... lepiej dmuchac na zimne...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #631 dnia: 24 Stycznia 2007, 23:39 »
Cytat: "Martaxyz11"
No i obraczka musiała byc poszerzona po ciazy bo nie schudły mi palce o dziwo  

Mi też ledwie wchodzi na palec , ale nie będe jej zmniejszac bo jeszcze napewno schudne  :tupot:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #632 dnia: 24 Stycznia 2007, 23:42 »
Gosiu dobrze,że zdjęłaś obroczkę..a o obrzekach koniecznie powiedz lekarzowi przy najbliższej wizycie!!!
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #633 dnia: 25 Stycznia 2007, 09:41 »
Cytat: "demka"
Gosiu czasami się tak dzieje, że kobiety w ciązy muszą chodzić bez obraczki, bo puchną im paluszki..

słyszałam o ym i zawsze zwracałam uwagę na swoje dłonie. W grrudniu było jeszcze oki i tak sobie optymistycznie myślałam, że już tak zostanie....a tu taka przykra niespodzianka  :dno:
najśmieszniejsze jest, że mi właśni dłonie puchną w nocy..

ojojojjoj to niefajnie... :przytul:

co do zdjęć, to robię. Ale nie jakoś specjalnie. Dzis jakoś nie mam nastroju na zdjęcia. Ale cóż się dziwić jak śnił mi się bardzo, bardzo nieprzyjemny sen.....

Wiecie co? ostatnio przeczytałam, że dzieci, których mamy będąc w ciąży brały no-spę (przez kilka miesięcy) , tzw. dzieci nospowe, mają mniejsze napięcie mięśniowe niż dzieci nie-nospowe. I że podobno położna odbierając dziecko od razu po nim rozpoznaje czy mam w czasie ciąży brała no-spę czy też nie....Wydaje mi się, że tu bardziej może chodzi nie o samą no-spę tylko o leki rozkurczowe.... Trochę mnie to przeraziło i ciągle o tym myślę. Nie powiem, że mnie to nie dołuje, bo strasznie dołuję. Szczególnie, że no-spa jest dla mnie za słaba i potrzebuje czegoś mocniejszego....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #634 dnia: 25 Stycznia 2007, 09:41 »
Cytat: "demka"
Gosiu czasami się tak dzieje, że kobiety w ciązy muszą chodzić bez obraczki, bo puchną im paluszki..

słyszałam o ym i zawsze zwracałam uwagę na swoje dłonie. W grrudniu było jeszcze oki i tak sobie optymistycznie myślałam, że już tak zostanie....a tu taka przykra niespodzianka  :dno:
najśmieszniejsze jest, że mi właśni dłonie puchną w nocy..

ojojojjoj to niefajnie... :przytul:

co do zdjęć, to robię. Ale nie jakoś specjalnie. Dzis jakoś nie mam nastroju na zdjęcia. Ale cóż się dziwić jak śnił mi się bardzo, bardzo nieprzyjemny sen.....

Wiecie co? ostatnio przeczytałam, że dzieci, których mamy będąc w ciąży brały no-spę (przez kilka miesięcy) , tzw. dzieci nospowe, mają mniejsze napięcie mięśniowe niż dzieci nie-nospowe. I że podobno położna odbierając dziecko od razu po nim rozpoznaje czy mam w czasie ciąży brała no-spę czy też nie....Wydaje mi się, że tu bardziej może chodzi nie o samą no-spę tylko o leki rozkurczowe.... Trochę mnie to przeraziło i ciągle o tym myślę. Nie powiem, że mnie to nie dołuje, bo strasznie dołuję. Szczególnie, że no-spa jest dla mnie za słaba i potrzebuje czegoś mocniejszego....

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #635 dnia: 25 Stycznia 2007, 10:03 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Powiem merkunku. tylko te obrzęki to chyba na razie na dłoniach...przynajmniej tak mi się wydaje.... :drapanie:

To i tak dobra jesteś, że zauwazyłaś, bo ja sierotka Marysia o tym, że maiłam obrzęki ( i to spore) przekonałam się po porodzie jakieś parę dni, jak one znikneły, jak się mnie lekarz pytał, mówiłam, ze nie mam, myślałam, że tak przytyłam...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #636 dnia: 25 Stycznia 2007, 13:16 »
mają mniejsze napięcie mięśniowe niż dzieci nie-nospowe. I że podobno położna odbierając dziecko od razu po nim rozpoznaje czy mam w czasie ciąży brała no-spę czy też nie....Wydaje mi się, że tu bardziej może chodzi nie o samą no-spę tylko o leki rozkurczowe.... Trochę mnie to przeraziło i ciągle o tym myślę. Nie powiem, że mnie to nie dołuje, bo strasznie dołuję. Szczególnie, że no-spa jest dla mnie za słaba i potrzebuje czegoś mocniejszego....

hmm ni esłyszałam o czyms takim  :drapanie:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #637 dnia: 25 Stycznia 2007, 15:21 »
Cytat: "merkunek"
To i tak dobra jesteś, że zauwazyłaś,

po obrczce i pierścionku zauważyłam. inaczej też bym nie wiedziała  :taktak:

wyszłam sobie na spacerek, głównie w celu załatwieniu czterech rzeczy; m.in po to aby kupić sobie piżamkę, w którą teraz się zmieszczę i która będzie przydatna w czasie karmienia. Widziałam taką jedną ale oczywiście był problem z rozmiarem, bo jak bluza była dłuższa to na górze wszystko mi wisiało, a jak na górze było oki, to znów bluza była za któtka...ech...humor sobie tylko popsułam. A na jego poprawę zakupiłam (przez przypadek) duży kocyk dla Zuzi (mały dostaliśmy w spadku). oto jak wygląda :

Potem poszłam do jeszcze innego "domu towarowego" i na stoisku dla ciężarówek w porywie szału zakupiłam sobie piżamkę typowo ciążową ale taką którą też po ciąży będę mogła wykorzystać. Kosztowała strasznie dużo....i teraz zastanawiam sie jak o tej cenie powiedzieć mężowi co by mnie z domu nie wygonił  :drapanie:  :los:

A tu macie jeszcze jeszcze zdjęcie pajacyka welurkowego i bodziaka jakie kupiłam pare miesięcy temu

a w takim oto polarkowym kombinezonie mała przyjedzie ze szpitala do domku (nio chyba że będzie upalny kwiecień...); zakupiony jak jeszcze nie wiedziałam, że niunia będzie dziewczynką. ale to może i dobrze, bo następne dziecię, kóre jeśli będzie chłopcem też go wykorzysta.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #638 dnia: 25 Stycznia 2007, 15:27 »
A na samiuśki deser zostawiłam Wam domek Zuzi w 29 tygodniu i 3 dniu. Oto jak wygląda:

idę poszukać czegoś na temat "dzieci nospowych" może coś znajdę....

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #639 dnia: 25 Stycznia 2007, 16:12 »
Wydaje mi się, że tu bardziej może chodzi nie o samą no-spę

Pewnie chodzi o no spe !!!!
Juz wczesniej pisałam , zę dzieci po no spie mają bardziej łamliwe kosci ...czyli są bardziej giętkie co wcale nie oznacza ze mają lepiej.
Druga sprawa ze dzieci takie mają problemy z nerkami...mój już miał jak był w brzuchu.
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #640 dnia: 25 Stycznia 2007, 16:43 »
He, he wygodna piżamka to podstawa, także małż nic na pewno nie powie ;). Ja bardzo lubię welurkowe ciuszki dla maluszków bo od razu są takie cieplutkie i milutkie i wogóle :taktak:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 25 Stycznia 2007, 17:53 »
Super pizamka :)
ALE JAKI SLICZNY BRZUSIO i jak na moje oko to wygląda na synkowy  :drapanie:  :los:  a nie dziwczynkowy :) bo taki szpiczasty  :skacza:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #642 dnia: 26 Stycznia 2007, 10:28 »
Super zakupki, zwłaszcza piżamka mi się podoba!!!!!!!!!!!!!!!!!!  No i pieknie będzie wyglądała na brzuszku, który też cudny jest!!!!

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #643 dnia: 26 Stycznia 2007, 11:25 »
Fajna pizamka, a co do welurowych ciuszków to ja też lubię je najbardziej
Brzuś miodzio
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 26 Stycznia 2007, 11:58 »
Gosiu Brzuszek uroczy, ubranka, kocyk bardzo fajne...a piżamka...normalnie super :D na pewno będzie wygodna...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #645 dnia: 26 Stycznia 2007, 14:01 »
Piżamka rzeczywiście jest wygodna, przynajmniej góra (bo tylko ją przymierzałam). Narazie leży sobie ładnie na półce i czeka na swoją kolej :)

jak na moje oko to wygląda na synkowy   a nie dziwczynkowy

ale będzie ubaw jak się Zuzia Filipem okaże...

Juz wczesniej pisałam , zę dzieci po no spie mają bardziej łamliwe kosci ...czyli są bardziej giętkie co wcale nie oznacza ze mają lepiej.
Druga sprawa ze dzieci takie mają problemy z nerkami...mój już miał jak był w brzuchu.

to chyba niedokładnie czytałam twoj wątek Elu..... Ela a wiesz coś jeszcze możę ?
kurczę zaczynam sie napoważnie martwić....

ALE JAKI SLICZNY BRZUSIO
ALE JAKI SLICZNY BRZUSIO

dziękujemy za kompementy.  brzusio rośnie, choć wydaje mi się, że tak jakby zwolnił. A być może to tylko moja sugestia.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #646 dnia: 26 Stycznia 2007, 15:08 »
kurczę zaczynam sie napoważnie martwić....

poczekaj z tym zamartwianiem sie....i odpoczywaj - to bedzie najlepsze dla ZUZI lub Filipa  :los:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #647 dnia: 26 Stycznia 2007, 16:50 »
Ela a wiesz coś jeszcze możę ?

Nic wiecej nie słyszałam. Ale nie mart się tym bo przecież to nie są jakieś cięzkie schorzenia czy inne dolegliwosci .
Przecież no spe jak trzeba to trzeba brac . Ja bez piśniecia brałam bo sie bałam wczesniejszego porodu .
Nie mart się na zapas. Teraz jest najważniejsze aby dzidiza zdrowo rosła .

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #648 dnia: 27 Stycznia 2007, 19:21 »
między szarlotka w piekarniku, a leżakowaniem speszę donieść że Zuzia po raz kolejny okazała się być Zuzią (a wiec jednak nadal dziewczynka) i ma 1600 gram.  :skacza:   rośnie nam duzia dziewczynka  :skacza:  jak na dzień dzisiejszy Zuzia robi za nietoperka, czyli jest w położeniu główkowym. Podobno może już tak zostać....

mamusia też znacznie urosła i już nie ma z przodu 5 tylko 6   :drapanie:  :mdleje:  ...ale cóż zrobić, takie uroki bycia ciężarówką.

Poza tym wsio jest oki, magnezik i witaminki mam łykać. No-spę czy spazmolinę też ale już nie muszę łykac tego codziennie, tylko jak się gorzej czuję. Ogólnie mam się znacznie oszczędzać.

oki, uciekam leżakować, bo trochę mnie coś plecy pobolewają.  

Miłego weekendu i do poniedziałku.  :uscisk:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #649 dnia: 27 Stycznia 2007, 19:46 »
Gosiu cudowne wieści!!!! Zuzieńka rzeczywiście ładnie rośnie :) To co się dziwisz że tobie ciałka przybywa???

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #650 dnia: 27 Stycznia 2007, 19:55 »
Dobre wieści, to super!!! Odpoczywaj :-)

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #651 dnia: 27 Stycznia 2007, 22:20 »
Świetnie!!!!!!!!!!!!!!!!odpoczywaj!!!!!!!!!!!!!
Piżamka super,ciuszki zuzi też no i brzusio śliczny!!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #652 dnia: 28 Stycznia 2007, 14:01 »
Gosiaczek80, no widzisz jakie dobre wiesci !!  :skacza:
pogłaskaj domek Zuzi od cioci marty  :uscisk:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #653 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:25 »
Dziś skończyłyśmy 30 tydzień. wiec zostało nam 10.  tylko 10 tygodni....jej jak mało.
Cytat: "Martaxyz11"
pogłaskaj domek Zuzi od cioci marty

domek pogłaskany :)

weekend minoął nam bardzo spokojnie. Głównie na czytaniu książki jaką dostałam w prezencie od mojego mężą. Nawet nie wiecie jak mnie on zaskoczył....przez całą minutę nie potrafiłam nic powiedzieć.  :hahahaha:

Ostatnią noc udało mi się niemal w całości przespać. Jeden fakt tylko mnie zaniepokoił. Otóż w nocy strasznie mi stwardniał brzuszek (chyba przebudziłam się do ubikacji, a ja co jakiś czas sprawdzam jak badz jest brzuszek jest napięty ) tak, że w przeciągu sekundy obudziłam się i czekałam na poprawę. Aż w końcu poszłam po spazmolinę i po niej usnełam. Oczywiście na noc nie wziełam nic rozkurczwego i teraz tak sobie myslę, że chyba tak drastycznie nie odstawię leków rozkurczowych.

A dziś coś mi się ciężko oddycha gdy stoję lub siedzę.

W ogóle to jestem załamana swoimi zaległościami na forum. Tyle sie  tu dzieje, a ja nie mam siły siedzieć przy kompikuu i czytać wszystkiego. Strasznie mnie to jakoś dołuje....

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #654 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:28 »
Strasznie mnie to jakoś dołuje....
Forum Cie dołuje???

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:48 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Forum Cie dołuje???

nie. Aga dołuje mnie to, że nienadążam za forum. Nie daje rady nabierzaco czytac i odpisywac.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #656 dnia: 29 Stycznia 2007, 14:09 »
Aga dołuje mnie to, że nienadążam za forum.

Ale Gosienko kochana nie musisz nadązać!!! PRzecież każda z nas rozumie :) Czytaj wobie powoli to co CIe interesuje, ja wiele wątkuw zaznaczyłam do ignorowania bo nie mam dla nich czasu a chce sie lepiej kilku poświęcić. Po drugie to nie zawody kto wiecej przeczyta :)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #657 dnia: 29 Stycznia 2007, 15:07 »
W ogóle to jestem załamana swoimi zaległościami na forum. Tyle sie tu dzieje, a ja nie mam siły siedzieć przy kompikuu i czytać wszystkiego. Strasznie mnie to jakoś dołuje....

e tam... w ciąży jesteś i masz prawo miec nastroje a tym bradziej może Ci się wielu rzeczy nie chcieć...spopkojnie zdąrzysz wszystko nadrobić :uscisk:
Cytat: "rybkawiedenka"
Po drugie to nie zawody kto wiecej przeczyta

racja święta racja :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #658 dnia: 29 Stycznia 2007, 17:33 »
Gosia to ja mam plan :)
TY sobie lez... a jak bedziesz ciekawa co tam na forum to dzwon do mnie  :uscisk:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 31 Stycznia 2007, 12:26 »
TY sobie lez... a jak bedziesz ciekawa co tam na forum to dzwon do mnie  

fantastyczny plan  :skacza:  

wiecie co ? zauważyłam u siebie niebezpieczny objaw. Otóż apetyt mam jak smok wawelski. Niemal co dwie godziny mogłambym coś jesc i to nie takie malutkie czy średnie porcje....trochę zaczynam się obawiać o swoją wagę. Bo przeciez siedzę w domku i nie prowadzę energicznego trybu życia i do prawidłowego funkcjonowania nie potrzeba mi AŻ tyle kalori. już nie wiem jak mam oszukiwać żołądek...najgrzej jest w nocy lub nad ranem, gdy budzę się głodna i wiem, że jak czegoś nie zjem to prędzej umrę niż usnę... :skacza: