Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 80168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #90 dnia: 1 Czerwca 2006, 10:57 »
Cytat: "Ecia"
Wysoko postawiliście sobie poprzeczkę.

To była pierwsza piosenka, do jakiej razem tańczyliśmy, nie miałam wątpliwości, że to ma być nasz pierwszy taniec. Poprzeczka nie jest postawiona aż tak wysoko, bo już coś tam umiemy. Chodzimy na kurs tańca od listopada :) W tym czasie to można się już czegoś nauczyć.

93 dni do ślubu.

Przygotowania znowu poszły wczoraj do przodu. Jesteśmy umówieni na spotkania w poradni. Pierwsze pod koniec czerwca, a potem jakoś w lipcu. Kamień spadł mi z serca, że moje Kochanie znalazło poradnię czynną w wakacje. Ecia, info na priva w której to parafii ;)

Poza tym znaleźliśmy (tzn. znowu Szymuś znalazł -  czyż on nie jest wspaniały?  :serce: ) salę, w której zrobimy poślubną imprezę dla znajomych. Podpisujemy umowę już na dniach, wtedy napiszę coś więcej.

Jestem więc bardzo szczęśliwa, że jakoś to wszystko się układa.  :mrgreen:[/b]
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
« Odpowiedź #91 dnia: 1 Czerwca 2006, 19:35 »
Cytat: "azzurra"
Jestem więc bardzo szczęśliwa, że jakoś to wszystko się układa.

to super świeten uczucie  jak wszystko idzie dobrze

wasz taniec napewno zrobi wrażenie na gościach także trenować moi drodzy oj trenować a potem fotki prezentować

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #92 dnia: 1 Czerwca 2006, 21:11 »
Cytat: "Kaśka"
wasz taniec napewno zrobi wrażenie na gościach

Bardzo bym tego chciała - najpierw na weselu, a potem na poślubnej imprezie dla znajomych :)

Kasiu... a Ty masz tylko 9 dni! Ja też już chcę!  :twisted:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #93 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:24 »
Kamień spadł mi z serca, że moje Kochanie znalazło poradnię czynną w wakacje. Ecia, info na priva w której to parafii

azzurra dzięki, ale mnie się też udało nas zapisać - nawet dość blisko, bo na koniec czerwca :) Więc nie jest źle.

A gdzie macie wesele? Bo pamiętam, że szukaliście sali. a potem pisałaś, że napiszesz gdzie jak już będzie umowa podpisana. Ale nie pamiętam czy wyjawiłaś w końcu gdzie się Wasze wesele odbędzie :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #94 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:28 »
mnie się też udało nas zapisać - nawet dość blisko, bo na koniec czerwca

Świetnie :) My też mamy pierwsze spotkanie 28 czerwca, (może to ta sama parafia? ;) ) Czyli dzień po zjedzie forum  :mrgreen:  Pasuje Ci Eciu ta zmiana? Donia prosiła, że zjazd przełożyć z 26 na 27 czerwca.

A gdzie macie wesele?

Szukaliśmy, ale właściwie już w pierwszym dniu znaleźliśmy, to była 3 sala, do której poszliśmy. Umowę podpisujemy w czerwcu i wtedy napisze coś więcej. Zdjęcia też będą. :mrgreen: Wszystko w swoim czasie :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:34 »
Umowę podpisujemy w czerwcu i wtedy napisze coś więcej. Zdjęcia też będą.  Wszystko w swoim czasie

Azzura znowu nas będziesz trzymać w napięciu! :mrgreen:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #96 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:38 »
Cytat: "Marta"
Azzura znowu nas będziesz trzymać w napięciu!

Bardzo to lubię :) Kiedyś chciałam kryminał napisać, pewnie teraz część tych moich pragnień wcielam w życie, budując w tym wątku napięcie :mrgeen: Już czekacie na zdjęcia mojego diademiku i sali, fajnie ;)

A tak poza tym, to troszkę mi smutno, bo mój Szymuś wyjechał na jeden dzień i jakoś tak dziwnie mi, bo zazwyczaj wieczory spędzamy razem... No ale byle do jutra :)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #97 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:40 »
Pasuje Ci Eciu ta zmiana? Donia prosiła, że zjazd przełożyć z 26 na 27 czerwca.

Jak najbardziej pasuje :) Szczególnie, że mi się daty pomyliły i do poradni się zapisałam właśnie na 26 czerwca :lol: Tak pewnie miało być. Muszę sobie nasz zjazd w kalendarzu zanotować, żeby mi się coś znowu nie pomyliło :D Takimi wielkimi literami 27 czerwca

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #98 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:42 »
Muszę sobie nasz zjazd w kalendarzu zanotować

Koniecznie! Mam nadzieję, że Agutce też będzie pasować. To na pewno będzie bardzo fajne poplotkować sobie w realu ;)

Offline Kaśka

• bywalec
« Odpowiedź #99 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:50 »
Kasiu... a Ty masz tylko 9 dni! Ja też już chcę!

spokojnie ciebie też to czeka  :wink:  :wink: zleci bardzo szybko

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #100 dnia: 2 Czerwca 2006, 09:22 »
Do ślubu dokładnie 3 miesiące!

Pamiętam, jak zainstalowałam sobie licznik, na którym na początku było ponad pół roku. Strasznie zazdrościłam wtedy dziewczynam, które miały na nim niecałe trzy miesiące. Teraz z taką pozytywną zazdrością patrzę na te, które mają około miesiąca do ślubu  :) Ale czas leci szybciutko i wiem, że na moim liczniku też już niedługo będzie miesiąc ;)

Z przygotowań ślubnych, to dzisiaj wręczamy kolejne zaproszenie. Troszkę nam jeszcze tego zostało... Właściwie to zdecydowana większość :( Ale goście przynajmniej uprzedzeni, że są zaproszeni, więc właściwie będzie to tylko formalnością.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #101 dnia: 2 Czerwca 2006, 09:33 »
Gapa ze mnie  :luzak: Zapomniałam wkleić zdjęcie zaproszeń :) Każde jest inne, niestety nie ma tutaj tych, które osobiście uważam za najłądniejsze, ale też da Wam to jakieś wyobrażenie:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #102 dnia: 2 Czerwca 2006, 09:39 »
Poza tym znaleźliśmy (tzn. znowu Szymuś znalazł - czyż on nie jest wspaniały?  ) salę, w której zrobimy poślubną imprezę dla znajomych. Podpisujemy umowę już na dniach, wtedy napiszę coś więcej.

Azzurrko od razu zróbcie fotki i wkleisz nam na forum  :mrgreen:

Azzurko śliczne masz zaproszenia. Takie wesołe. Bardzo ładne. :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #103 dnia: 2 Czerwca 2006, 09:42 »
Cytat: "Anielka"
Azzurrko od razu zróbcie fotki i wkleisz nam na forum

Ja tę salę dobrze znam, więc oglądać jej nie będziemy, więc nie wiem, czy będą jakieś foty, ale sali weselnej na pewno ;)

Mam nadzieję, że gościom też będą się zaproszenia podobać :) Dzięki za komplement!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 2 Czerwca 2006, 11:32 »
Azzura piękne i bardzo wesołe zaproszenia! :)  Te z listkami super. :)
Sami robiliście zaproszenia?

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #105 dnia: 2 Czerwca 2006, 13:58 »
Dzięki Martuś :) Tak, zaproszenia są od początku do końca naszym dziełem. Wiele było przy tym frajdy, ale na początku przeżyłam ciężklie chwile, czy zadanie nas nie przerośnie, ale daliśmy radę.  :mrgreen:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:08 »
Tak, zaproszenia są od początku do końca naszym dziełem. Wiele było przy tym frajdy, ale na początku przeżyłam ciężklie chwile, czy zadanie nas nie przerośnie, ale daliśmy radę.

To ja jeszcze raz gratuluję...nie ma to ja swoje dzieło...satysfakcja niesamowita. :mrgreen:

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #107 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:12 »
Azzurrko mi ja Marcie zaproszenia jak najbardziej się podobają :)

a co do czasu do 2 września to mi umyka jak szalony... 23 czerwca mam już wakacje bo pracuje w szkole specjalnej to może wtedy przestanie tak szybko płynąć... :P

a co do zaproszonych Gości to nic się nie przejmuj bo my zaprosiliśmy na razie chyba 20% gości ale co tam zdążymy  :mrgreen:

buziaczek i miłego dnia :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #108 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:15 »
Cytat: "sylwanika"
my zaprosiliśmy na razie chyba 20% gości

To w porównaniu z nami bardzo dużo... ale teraz jest plan, zeby ruszyć z kopyta. Koniecznie! Bo zaczęło mi to sen z powiek spędzać! Denerwuję się takimi drobiazgami i to bardzo. :|  Nie chciałabym, żeby ktoś odmówił tylko dlatego, że zaproszenie dostanie zbyt późno. :roll:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #109 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:21 »
Nie chciałabym, żeby ktoś odmówił tylko dlatego, że zaproszenie dostanie zbyt późno.

Ja dostawałam czasami na 2-3 tygodnie przed ślubem i nie robiłam problemów. A jak ktos nie chce przyjsć to i tak zawsze jakis pretekst znajdzie ( Włodka mama  kiedyś mnie zaskoczyła stwierdzeniem, że o slubie powinno sie zawiadamiać gości pół roku przed żeby mogli sie przygotować  :shock: ).

Zaproszenia bardzo ładne i oryginalne  :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #110 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:43 »
Nie chciałabym, żeby ktoś odmówił tylko dlatego, że zaproszenie dostanie zbyt późno.

azzurra przeciez wy macie jeszcze 3 miesiące do ślubu, zdążycie :wink:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #111 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:45 »
Z przygotowań ślubnych, to dzisiaj wręczamy kolejne zaproszenie. Troszkę nam jeszcze tego zostało... Właściwie to zdecydowana większość

Nie przejmuj się - my mamy razem około 20 zaproszeń, a do tej pory daliśmy dokładnie... 2 :lol: Ostro się za to weźmiemy po mojej sesji, bo teraz to czasu ledwo na sen starcza (i na forum oczywiście :D ) Do końca czerwca chciałabym się wyrobić ze wszystkimi zaproszeniami, wydaje mi się, że to w zupełności wystarczy.

Cytat: "aniula"
Włodka mama kiedyś mnie zaskoczyła stwierdzeniem, że o slubie powinno sie zawiadamiać gości pół roku przed żeby mogli sie przygotować

Moja babcia się ostatnio pytała czemu tak wcześnie chcemy już zaproszenia dawać - przecież ludzie potem zapomną, że byli zaproszeni :lol:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #112 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:52 »
Włodka mama kiedyś mnie zaskoczyła stwierdzeniem, że o slubie powinno sie zawiadamiać gości pół roku przed żeby mogli sie przygotować

My pół roku przed ślubem wiedzieliśmy tylko, że ślub jesienią, bo byliśmy świeżo po zaręczynach ;) Nie wyobrażam sobie nikogo już wtedy zawiadamiać :)

Cytat: "Maja"
azzurra przeciez wy macie jeszcze 3 miesiące do ślubu, zdążycie

Niby tak, ale mnie się wydaje, że to tak niedługo :(

Ecia, to co powiedziała Twoja babcia poprawiło mi humor   :hahaha:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 2 Czerwca 2006, 15:22 »
Włodka mama kiedyś mnie zaskoczyła stwierdzeniem, że o slubie powinno sie zawiadamiać gości pół roku przed żeby mogli sie przygotować  ).

A mama mojego Rafcia stwierdziła, że dwa tygodnie wcześniej wystarczy. :shock:
I że nie ma się co śpieszyć...jednak postanowiłam na swoim i uświadomiłam ją, że jakby mnie ktoś zaprosił 2 tygodnie wcześnie na pewno bym nie przyszła, bo to jak dla mnie zedydowania za późno.  :evil:
Za to moja Rodzina zaczęła sie niecierpliwić...każdy chciał być pierwszy. :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #114 dnia: 2 Czerwca 2006, 17:23 »
Ja przedwczoraj oglądałam jakiś program slubno-podobny na TVN Style, gdzie jakiś "fachowiec" od organizacji ślubów mówił, że zaproszenia powinno rozdawać się między 6 a 3 tygodniem przed ślubem... jak dla mnie to stanowczo za późno! Myślę, że gdy ślub jest w okresie wakacyjnym zaproszonka powinno się rozdać ok 4-3 miesiące przed ślubem, żeby zdążyli sobie zaplanować urlopy (chyba, że wiedza, że będą zaproszeni...wtedy na miesiąc przed wystarczy dopełnić formalności ;) )

Offline Szymuś
  • nowicjusz
  • *
Przygotowania ślubne
« Odpowiedź #115 dnia: 2 Czerwca 2006, 21:04 »
Witam ponownie,
  zacznę od tego, że stwierdzenia mojej narzeczonej "my robiliśmy zaproszenia" są mocno z jej strony niesprawiedliwe. Ona po prostu jest miła wobec mnie i nazbyt pomniejsza swoją pracę. To Azzurra zrobiła te zaproszenia właściwie w całości sama, ja w tym czasie zawiązałem jedną wstążeczkę na supeł, tak że do niczego się nie nadawała już (Ona ma przerób około 20 wstążek na minutę zawiązanych poprawnie) i wydrukowałem kilka kartek na komputerze. Rzekłbym, że "wspierałem ją duchowo" i gadałem o głupotach, gdy Ona pracowała. Taką mam wspaniałą narzeczoną!
  Na imprezę dla młodych mamy salę gdzie niejeden raz nasz kierunek bawił się na studiach, więc i nam, i naszym znajomym to miejsce się będzie kojarzyło dobrze. Manualnie to ja jestem lewus, więc chociaż od strony organizacyjnej staram się odciążać narzeczoną. Przygotowania idą coraz szybciej, jesteśmy już za połową, widać koniec, do 2 września zostały tylko trzy miesiące!  :jupi:  A potem to już całe życie nasze wspólne :-D
  Pozdrawiam!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #116 dnia: 3 Czerwca 2006, 00:59 »
Ależ te moje Kochanie skromne :) W rzeczywistości to bardzo mi pomógł, czasami mentalne wsparcie jest więcej warte niż takie wymierne, fizyczne ;)

Zaproszenie przekazane - mojej chrzestnej i jej rodzinie, zapowiedzieli, że na pewno przyjdą  :mrgreen: Zawsze miło takie zapewnienie usłyszeć :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #117 dnia: 3 Czerwca 2006, 11:02 »
Do ślubu 91 dni.

Na moim liczniku 2 z przodu :)

Dziś planujemy zrobić kilkanaście kolejnych zaproszeń, tym razem dla znajomych, skoro już wiadomo gdzie odbędzie się dla nich impreza.  :mrgreen:  Najgorszą rzecz mam zrobioną - kartoniki są wycięte. Teraz już sama przyjemność - drukowanie i oklejanie. Od poniedziału ruszamy z tą "transzą" zaproszeń.  :wink: [/b]

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #118 dnia: 3 Czerwca 2006, 11:06 »
azzurra, bardzo fajny pomysł z tą dodatkową imprezą dla znajomych!! My na szczęście mamy możliwość zaproszenia naszych przyjaciół i najbliższych znajomych na wesele, ale gdyby rodzinka była większych rozmiarów pewnie zrobilibyśmy to samo! :D Znajomi poczują się wyróżnieni i docenieni...a wy będziecie mieli dwie imprezki  :mrgreen:

Offline Kaśka

• bywalec
« Odpowiedź #119 dnia: 3 Czerwca 2006, 19:44 »
Azurra bardzo ładne zaproszenia

podziwiam dziewczyny które same je wykonują ja nie mam do tego smykałki no i czasu brak

a dzisiaj znajomi pokazali mi swoje, mieli ślub tydzień temu , i aż im pozazdrościłam bo takie ładniutkie i oryginalne

Na moim liczniku 2 z przodu

no no