Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 80106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #1080 dnia: 21 Sierpnia 2006, 17:44 »
Cytat: "azzurra"
doszłam do wniosku, że najważniejsze będzie to, co będzie się działo w kościele, a na zewnątrz - niech sobie leje, ważna jestem ja i Szymon i nasza msza

No.... tak masz myslec :) Będzie dobrze. A pogoda jaka ma być taka będzie i Dziubasek ma całkowita racje. Zobaczysz - w tym dniu i ytak będziesz najszczęśliwasza na świecie choćby nie wiem co :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #1081 dnia: 21 Sierpnia 2006, 19:26 »
Właśnie Azzurra będziemy szczęśliwe i koniec kropka :P
ja po dzisiejszej przymiarce jestem delikatnie mówiąc niezadowolona, ale cóż zrobię na 12 dni przed ślubem :( pozostaje tylko olać wszystko i być szczęśliwą panną młodą :) :D

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1082 dnia: 21 Sierpnia 2006, 20:23 »
Nowina dnia... Szymon ma swój surdut!   :skacza:  I wygląda tak, że...   :szczeka:  

Teraz czekamy, czy gdzieś znajdziemy taki fular, jak chcemy, ale jeżeli nie, to jest dużo łądnych muszników. Myślę jednak, że ten surdut z fularem to byłby strzał w dziesiątkę.  :serce:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Olita

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.06.2007
« Odpowiedź #1083 dnia: 21 Sierpnia 2006, 20:34 »
Nowina dnia... Szymon ma swój surdut!  I wygląda tak, że...  

super!jako fanka surdutów gratuluję  :mrgreen: :wink:
nie mogę się doczekać Waszych zdjęć ślubnych :!:

Offline evelina.b
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1084 dnia: 21 Sierpnia 2006, 22:56 »
Wszystkiego naj..., Azzurro
Bedzie tak, jak sobie wymarzyliscie  :D
A ja bede z przyjemnoscia czytala Twoje szczesliwe posty  :)

:serce:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1085 dnia: 21 Sierpnia 2006, 23:17 »
Dziękuję dziewczyny, miło wiedzieć, że ktoś czeka na naszą relację   :Wzruszony:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1086 dnia: 22 Sierpnia 2006, 08:25 »
Do ślubu 11 dni.[/b]

Wstałam dziś o 6:00 taka szczęśliwa, jestem śpiochem, ale nie chcę przesypiać tych ostatnich dni przygotowań, są zbyt cenne, trzeba się nimi cieszyć.

Dziś jadę z Tatą Szymona po zakupy soków i wody. Myślicie, że 2l soku na osobę i 1l wody wystarczą?  :roll: Zastanawiam się też nad smakami...

Poza tym zmianie uległa koncepcja bukietu, Mama Szymona rozmawiała z kwiaciarką, okazało się, że róże są zbyt duże, gdyby zostały wykorzystane, to moja wiązanka miałaby ok. 40 cm, a ja takiej wielkiej nie chcę, za drobna jestem ;) Będą więc inne kwiaty, zdaję się tutaj na koncepcję florystki, nie zgodziłam się tylko z jej pomysłem, żeby cały bukiecik był "na podkładzie" gipsówki, bo jakoś mi się ten różowo-biały kontrast nie widzi. Chcę ok. 25 cm torebeczkę całą w różu, skoro będzie taka niewielka, to niech będzie mocnym kolorystycznym akcentem, takim jednorodnym (tzn. w różnych odcieniach różu, ale bez białych akcentów). Najzabawniejsze jest to, że kwiaciarka też ma na imię Kornelia i powiedziała, że dla imienniczki zrobi wszystko, żeby wiązanka była śliczna  :mrgreen:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #1087 dnia: 22 Sierpnia 2006, 08:48 »
Najzabawniejsze jest to, że kwiaciarka też ma na imię Kornelia i powiedziała, że dla imienniczki zrobi wszystko, żeby wiązanka była śliczna

Ale szczęściara! Torebeczka będzie na pewno śliczna! Ja też z różowym idę do ołtarza. Zamówiłam już u kwiaciarki bukiet który wybrałam ( w moim odliczaniu) z drobnymi modyfikacjami oczywiście. Same róże plus te różowe kuleczki. Jejku jak ten czas leci! Azurrko ślub tuż tuż :roll: !
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #1088 dnia: 22 Sierpnia 2006, 09:58 »
Azzurra, kolejny kamień z serca, co? To dobrze, że poprawili ten surdut. A tak się martwiłaś, jak zwylke niepotrzebnie...
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1089 dnia: 22 Sierpnia 2006, 10:30 »
Cytat: "busia"
kolejny kamień z serca, co

Oj tak! Ogromny. Teraz szukamy fulara. Nie znacie można sklepu interentowego, gdzie można jakieś ładne kupić? Bo w sklepie niestety były tylko takie kolorowe, a my szukamy czegoś w szarości...

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #1090 dnia: 22 Sierpnia 2006, 10:39 »
a my szukamy czegoś w szarości...

kiedyś całkiem przypadkiem weszłam na strone jakiegoś producenta iu tam własnie były szare fulary, muszniki, krwawart :) pamietam, ze były bardzo ładne ale niestety strony nie zapisałam (żałuję) ... poszukaj bo na pewno gdzieś szare znajdziesz, jest łatwiej niż musznik w kolorze czerwionego wina ...

gratuluje zakupy surdutu (-ta?) ale...jakt ow yglada??  :oops:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1091 dnia: 22 Sierpnia 2006, 10:42 »
Znalazłam strony producentów, ale nie można złożyć indywidualnego zamówienia niestety :( Strony ze sklepem on-line nie znalazłam. Ciekawe, ja widziałam kilka muszników w kolorze burgunda...  :roll:

A surdut wygląda tak:

Tylko że mój Szymuś wygląda w nim znaczniej przystojniej, niż ten model  :twisted:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #1092 dnia: 22 Sierpnia 2006, 10:45 »
Azzurrko widzisz jak ładnie się wszystko układa po Twojej myśli będzie super zobaczysz :P

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1093 dnia: 22 Sierpnia 2006, 10:59 »
Tylko że mój Szymuś wygląda w nim znaczniej przystojniej, niż ten model

No nie wątpię ... :wink:
No no, w takim surducie to musi wyglądać nieźle .... gratulki!!

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1094 dnia: 22 Sierpnia 2006, 12:39 »
Azzurrko - już coraz bliżej do WASZEGO DNIA  :D  I widzę, że świetnie idą Wam przygotowania.
Surdut rewelacyjny - chyba nigdy nie widziałam jeszcze Pana Młodego w surducie... :roll:  Szymon zatem będzie wyglądał orginalnie  :D

Offline Olita

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.06.2007
« Odpowiedź #1095 dnia: 22 Sierpnia 2006, 19:04 »
Azzurra!
Surdut REWELACYJNY!
Szymon będzie w nim wyglądał BARDZO gustownie :!:

uwielbiam taką elegancję w angielskim stylu..

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1096 dnia: 22 Sierpnia 2006, 20:48 »
Fajny ten surdut... a propos napoi na imprę z poprawinami na osobę trzeba liczyć ok 4.5 litra i to się sprawdza. Tak nam doradził właściciel lokalu w którym mieliśmy nasze wesele.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1097 dnia: 22 Sierpnia 2006, 21:03 »
Cytat: "morgaina"
na osobę trzeba liczyć ok 4.5 litra i to się sprawdza.[/quotKurcze troche duzo.... wydaje mi się że za duzo, ale właściwie to ja się aż tak nie znam... Jednak myslę ze mniej. Papa

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1098 dnia: 22 Sierpnia 2006, 21:48 »
Kupiliśmy napoje, nie mamy poprawi, więc liczyliśmy 2 litry soków i litr wody na osobę.

Jutro nabyte zostaną wina i wina musujące.

Generalnie to był dobry dzień :) Mamy fular!!!!!! Śliczny, idealnie pasujący. Był ostatni taki w sklepie  8) I jeszcze Szymon dostał upust, bo sprzedawczyni nie wpadła na to, że wystarczy sprzączkę przekręcić o 180 stopni, żeby zapięcie właściwie działało, a ona biedna myślała, że to musi krawcowa poprawiać  :roll: Cóż, myślenie chyba jednak niektórych boli  :wink:

Teraz mojemu Szymusiowi tylko białego konia brakuje i byłby w 100% moim księciem z bajki!  :serce:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1099 dnia: 23 Sierpnia 2006, 07:57 »
Do ślubu 10 dni!!!!![/b]

Dzisiaj jeszcze dwucyfrowa liczba w odliczaniu, ale od jutra będę mogła śpiewać: "już za kilka dni, za dni pareee..." ;)

Dzisiaj przyjeżdżają moi Rodzice, będziemy robić ostatnie przedślubne zakupy. Potem zabiorę się z nimi do Świdnicy i oddam się błogiemu lenistwu :) Żart, muszę się czymś zająć, bo oszaleję. Może w końcu produktywnie popracuję. Mam też kilka ważnych wizyt zaplanowanych w Świdnicy - kosmetyczka, fryzjer, pani od tipsów... Czuję, że wchodzę na ostatnią prostą. Mam też przedślubne zadanie bojowe na mój pobyt w Świdnicy - wydrukować winietki na stół.

Ciągle się boję, że coś mi umknie... Zaczynam przejmować się coraz mniej istotnymi rzeczami, popadam w paranoję, dobrze, że do ślubu już tak niewiele czasu zostało, bo chyba bym zwariowała! Myślę jednak, że tuż przed ślubem osiągnę wymarzony stan panny młodej - błogiego otępienia. Będzie mi już wszystko jedno  :twisted:

Wczoraj ustaliłam też z Mamą Szymona, że moj bukiet zobaczę dopiero pod kościołem,  bo Ona  omówi wszystko z florystką - moją imienniczką, ale oczywiście moje "instrukcje" zostaną wzięte pod uwagę.

Poza tym jestem niepocieszona, bo wycofali ze sprzedaży błyszczyk, który zasugerowała mi  wizażystka i musi teraz dobrać inny na ślub. Na szczęście idę do niej w piątek, więc będzie czas, żeby to ustalić.

Jak o tym wszystkim myślę i piszę, to czuję te legendarne motylki w żołądku... Fantastyczne uczucie!  :serce:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #1100 dnia: 23 Sierpnia 2006, 10:12 »
Oj, motylki, motylki, ja je czuje bardzo często, przy Moim M. Więc na prawde nie wiem co   się będzie ze mną działo kiedy będę miała tyle do ślubu co ty. Jak ja się nie mogę doczekać.
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1101 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:45 »
Właśnie wróciłam z zakupów z Rodzicami... Masakra! Od pół roku próbujemy znaleźć coś dla mojej Mamusi, a w sklepach... same szmaty. W Polsce ludzie dierpią na wirusowy brak gustu, dali sobie wmówić, że jak nie są bogaci, to mogą być fatalnie ubrani. Tkaniny podłej jakości, koszmarne wykończenia, pstrokacizna... Długo mogłabym jeszcze wymieniać.  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil: Można sobie kupić taką szmatę za 100 albo 1000 PLN, jedyna różnica - jedno zero więcej w cenie.

Moja Mama zamówiła sobie nawet sukienkę i żakiet u krawcowej, podobno świetnej, ale ta tak to sknociła, że sama zaproponowała, żeby Mamusia tego nie odbierała.

Strasznie jest mi mojej Mamy szkoda  :cry: Czy we Wrocławiu jest jakiś sklep z naprawdę eleganckimi ubraniami wyjściowymi???   :Olaboga:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1102 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:51 »
azzurra, starsznie mi przykro że Mamusia nie ma się w co ubrać :( Ja jestem ze Szczecina więc nie podpowiem, ale u nas jest sporo sklepów z pięknymi ubraniami. Moja mamcia już sobie kupiła kreację, a nawet dwie i w obu wygląda rewelacyjnie. Nie martw się - Mamcia na pewno coś znajdzie :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1103 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:54 »
A ja zawsze myslałam, że Wrocław w porównaniu z naszym Szczecinem jest zakupowym rajem.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1104 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:56 »
Widać chyba nie :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1105 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:58 »
Cytat: "Julia"
A ja zawsze myslałam, że Wrocław w porównaniu z naszym Szczecinem jest zakupowym rajem.

tez tak myślałam
azzura a może jakies firmowe sklepy np. Deni Clear czy Caterina?
W Polsce ludzie dierpią na wirusowy brak gustu, dali sobie wmówić, że jak nie są bogaci, to mogą być fatalnie ubrani. Tkaniny podłej jakości, koszmarne wykończenia, pstrokacizna... Długo mogłabym jeszcze wymieniać.      Można sobie kupić taką szmatę za 100 albo 1000 PLN, jedyna różnica - jedno zero więcej w cenie.

tu sie z toba zgadzam w 100%

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1106 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:59 »
Skoro do takich porównań się uciekamy, to Wrocław to "zakupowe zad..ie".

To jeszcze zależy, co się komu podoba, czego szuka i co uważa za eleganckie. Nie ukrywam, że z Mamą jesteśmy dość wymagające... Ale żeby NIC nie znaleźć???  :cry:

Anusiu, byłysmy chyba wszędzie, nigdzie nic nie ma...

P.S. Anusiu, cieszę się, że jednak jesteś z nami, zwłaszcza miło Cię widzieć w moim wątku :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1107 dnia: 23 Sierpnia 2006, 18:04 »
P.S. Anusiu, cieszę się, że jednak jesteś z nami, zwłaszcza miło Cię widzieć w moim wątku

:P  :P  :P  :P  :P  :P
nawet jak nic nie piszę to i tak czytam co u ciebie!!

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #1108 dnia: 23 Sierpnia 2006, 19:19 »
Co do picia to my kupujemy 50l fanty, 40l coca-coli(odrdzewiacza), 50l sprita, 30l soków i 40 butelek 0,33l wody mineralnej niegaz. i gaz. w takich fajnych ciemnozielonych buteleczkach... Nie wiem czy to wystarczająco czy za dużo, ale lepiej więcej niż mniej, a jakby faktycznie było dość ciepło to dokupimy w końcu tesco jest czynnne 24h na dobę  :D

gratuljuę zakupu fularu/a  :mrgreen:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #1109 dnia: 23 Sierpnia 2006, 19:21 »
sorki soków 30 po 2l więc 60 litrów soku :P