Autor Wątek: Beth odlicza...  (Przeczytany 60322 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
Beth odlicza...
« Odpowiedź #360 dnia: 12 Lipca 2006, 20:12 »
Beth, słoneczniki nijak mi do Twojej suknie nie pasują :(

Offline busia

• bywalec
Beth odlicza...
« Odpowiedź #361 dnia: 12 Lipca 2006, 20:22 »
Wiesz Beth, ja na takie stresy to mam jeden sprawdzony sposób - może Tobie też pomoże. Jak jastem taka wk.... zdenerwowana to zamykam się gdzieś i zaczynam kląć jak szewc, najgorszymi przekleństwami jakie mi przychodzą do głowy do momentu aż już nic nie mogę wymyślić. Po takiej sesji jestem spokojna jak baranek ;)
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Beth odlicza...
« Odpowiedź #362 dnia: 12 Lipca 2006, 20:46 »
No już sama nie wiem jak z tym bukietem ślubnym - jestem na razie totalnie odmóżdżona.. Te candereski to są niby calle - nie wiem czemu się takich skomplikowanych nazw używa :) Lea - specjalnie dla Ciebie: http://www.slub.info.pl Ten człowiek który to sprzedaje zniknął z allegro, ale poszperałam w komentarzach i znalazłam stronę na której sprzedaje księgi i nie tylko - widzę, że pojawiła się śliczna bladoróżowa, ale już się jednak na nią nie skuszę.. Ale może Ty kupisz? :)
Busia - pomysł wart uwagi, ale chyba następnym razem - teraz trochę mi przechodzi :)

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Beth odlicza...
« Odpowiedź #363 dnia: 12 Lipca 2006, 20:51 »
Beth nie daj sie stresowi  :D napewno bedziesz szukac cukierni w Gorzowie, ale gdybys cos tam innego wymyslila, to slyszalam, ze super smaczne i ladne torty robia w Lipianach (przed Mysliborzem). Osobiscie nie widzialam, ale moja przyszla tesciowa pracowala na kilku (a nawet na wiecej) weselach i wszyscy mieli torty zamowione z Lipian.
A co do dekoratorki, to masz miesiac czasu i jakos to wszystko nabierze tempa.
Kazda z nas objawia jakies przejawy nerwicy  :mrgreen: juz teraz (ja dzisiaj prawie nakrzyczalam na mame przez Skypa), a co to bedzie w dniu slubu (az sie boje myslec).
Nie martw sie mama zrozumie, ze to nerwowy czas dla Ciebie, a Twoj ukochany jutro o tym zapomni  :D
Jak mowia moi znajomi nie martw sie jutro bedzie .... Lepper

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Beth odlicza...
« Odpowiedź #364 dnia: 13 Lipca 2006, 08:42 »
Beth - szkoda chłopa, nie stresuj go :wink: a z mamą jeszcze nie raz będziesz miała starcie, pomyśl tylko, że ona na prawdę chce jak najlepiej-stara się, a że coś nie wychodzi-Tobie wszystko wychodzi?...najważniejsze, że dekoratorka jest tą właściwą - z resztą sobie poradzicie

Uszy do góry :mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Beth odlicza...
« Odpowiedź #365 dnia: 13 Lipca 2006, 09:40 »
51 dni do ślubu- to już prawie półmetek! :shock:
Nie wiem doprawdy kiedy to zleciało.. Dziękuję Babki za słowa otuchy, dzisiaj faktycznie jest już lepiej :D Z Przyszłym zeszliśmy z wojennej ścieżki i ustaliliśmy, że jak przyjdzie to wpadniemy jeszcze do 2-3 cukierni i popróbujemy wyrobów albo faktycznie zwrócimy się do cukierni spoza Gorzowa (Redzia - dzięki za cynk!) - słyszeliśmy też o dobrej cukierni w Drezdenku.
Z Rodzicielką też się wszystko uspokoiło - ustaliłyśmy, że musimy obie wyluzować, bo się wykończymy. Tym sposome dzisiaj tylko dzwonię do organistki (żeby od razu poleciła kogoś do śpiewania albo grania na skrzypcach) i do pałacu w Rogach (spytać czy można przymocować balon detonacyjny i z zapytaniem kiedy się mamy pojawić z zamkniętą listą gości). Poza tym mam zamiar rozesłać kilkanaście cv-ek do firm wrocławskich i opalić sobie ramiona+dekolt. Także luz, blues i sielanka :) Szkoda tylko, że plan basenowy jutro nie wyjdzie, bo dzielnię realizuję "poniedziałki-środy-piątki" (wczoraj 1200m) - dostałam dzisiaj okres. Ale odbiję sobie w poniedziałek. Napiszę chyba też do Imbirkowego hodowcy, żeby mnie poratował jakimiś zdjątkami - Imbir za niecały tydzień będzie miał miesiąc!

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Beth odlicza...
« Odpowiedź #366 dnia: 13 Lipca 2006, 11:04 »
No i słodko :)
W pałacu można powiesić i zrobić dosłownie wszystko - kierownik jest świetnym facetem. Jutro będę wiedziała ile dokładnie kg waży balon detonacyjny i pod koniec lipca mam do pałacu przyjechać, żeby porozmawiać z panem technicznym, który sprawdzi wytrzymałość żyrandola i powie mi ostatecznie czy można balon detonacyjny powiesić. A jeśli chodzi o menu i potwierdzenie listy gości to mamy się pojawić 10 sierpnia.
Dekoratorka jutro ma mi zrobić dokładny kosztorys - dekoracje będą perłowo/ecru (ew. małe akcenty pomarańczowe), bukiet w formie maleńkiej kulki herbacianych róż, dekoracja na samochód delikatna - dwa małe bukiety po skosie maski. Ciekawa jestem ile to wyniesie, ale miejmy nadzieję, że nie sto milionów. Wszelkie szczegóły dogramy w sierpniu.
A co do oprawy muzycznej mszy - rozmawiałam z organistką, zarezerwowała dla nas termin, bierze 100zł i możemy wpaść w każdą sobotę na jakiś ślub i jej posłuchać. Współpracuje ze skrzypaczką, która oprawia CAŁĄ mszę za 50-100zł czyli też nie drogo i jeśli ta skrzypaczka ma wolny termin to ona się już z nią dogada. Skrzypaczka na razie nie odbiera, ale mam nadzieję, że się do niej jeszcze dzisiaj dodzwonię. Żeby omówić szczegóły oprawy muzycznej możemy się zgłosić kilka dni przed ślubem, ale chyba jej w tej kwestii zaufamy.
Uf... teraz chyba jadę po mini-zakupy, a potem będę rozsyłać te cv-ki. Dzisiaj już ze ślubem nic więcej nie załatwiam!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Beth odlicza...
« Odpowiedź #367 dnia: 13 Lipca 2006, 11:08 »
Cytat: "Beth"
będę wiedziała ile dokładnie kg waży balon detonacyjny i pod koniec lipca mam do pałacu przyjechać, żeby porozmawiać z panem technicznym, który sprawdzi wytrzymałość żyrandola

taki balon, jak to balon nie waży za dużo - myślę, że bez problemu można go podwiesić pod pałacowym żyrandolem :wink:

Ciekawa jestem ile to wyniesie, ale miejmy nadzieję, że nie sto milionów.

na pewno nie :mrgreen:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Beth odlicza...
« Odpowiedź #368 dnia: 13 Lipca 2006, 12:05 »
O rety Beth jestem pełna podziwu ile Ty masz werwy, zapału i pracowitości w tych przygotowaniach. Twój narzeczony chyba ma luz pod względem przygotowań, bo już prawie wszystko macie :wink: Mnie się bardzo podobają Twoje wizytówki - ładniejszych nie widziałam.

Ps. A Imbir jest powalający. Śliczny.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Beth odlicza...
« Odpowiedź #369 dnia: 13 Lipca 2006, 15:28 »
Maja - wbrew pozorom balon waży kilka kg, ponieważ ma urządzenie detonujące. Ale jutro dokładnie będę wiedziała jaki to "ciężar" :)
Anielka - narzeczony mi pomaga, ale to jestem bardziej organizatorska niż on. Poza tym cały czas mu gadam nad uchem, więc chociaż dlatego on musi mieć do mnie anielską cierpliwość :) Aha - no i on honorowo zajmuje się kwestiami technicznymi oraz zespołem :) Dziękuję za miłe słowa odnośnie wizytówek - starałam się :)
A teraz dwie foteczki (proszę nie zwracać uwagi na jakość zdjęcia, bo to zdjęcie zdjęcia :)

Taki będzie nasz tort, aczkolwiek dodatki białe będzie miał w kolorze ecru i pomarańczowym (lekko). Zamówimy dokładnie 4 piętra - 8-9kg (35zł/1kg). Jedno piętro będzie brzoskwiniowe, drugie truskawkowe, a dwa będą węgierskie (kakao+wiśnie). Smak każdego z kremów (na bazie bitej śmietany) dzisiaj spróbowaliśmy i są przepyszne - lekko kwaskowate i bardzo lekkie. Tort zostanie zamówiony na początku sierpnia, bo teraz w sumie jeszcze wcześnie. Aha - no i na samej górze będzie stała figurka pary młodej - mała i bardzo subtelna. A do tego klasycznie te fontanny fajerwerkowe, ale to już oni mają wymyśleć ile i jak. No i dobrze. Misja TORT zakończona sukcesem!  :jupi:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Beth odlicza...
« Odpowiedź #370 dnia: 13 Lipca 2006, 15:35 »
Maja - wbrew pozorom balon waży kilka kg, ponieważ ma urządzenie detonujące. Ale jutro dokładnie będę wiedziała jaki to "ciężar

miałam ten balon :wink:

a tort jest śliczny, mam nadzieję, ze równie smaczny :P

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Beth odlicza...
« Odpowiedź #371 dnia: 13 Lipca 2006, 17:11 »
Jedno piętro będzie brzoskwiniowe, drugie truskawkowe, a dwa będą węgierskie (kakao+wiśnie). Smak każdego z kremów (na bazie bitej śmietany)

Brzmi bardzo pysznie  :P . Ciesze sie, ze sprawa z tortem zalatwiona :D Jak bedziesz miala fotki Imbirka to odrazu sie nimi chwal tutaj.
Pozdrawiam
Redzia

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Beth odlicza...
« Odpowiedź #372 dnia: 13 Lipca 2006, 17:29 »
torcik bardzo ładny - na pewno będzie przepyszny sądząc po smakach jakie napisalaś :) A śiadkowej nie zazdroszczę - moja juz dawno planuje wieczór panieński (choć ślub jeszcze daleko) i ciągle się pyta co i jak, mimo że nigdy nie świadkowała. Czasami mam wrażenie że przejmuje się bardziej niz ja  :wink: Ale mam nadzieję że wszystko sie jakoś wyjaśni i ułoży tak jak bedziesz chciała. Buziaki

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Beth odlicza...
« Odpowiedź #373 dnia: 13 Lipca 2006, 17:30 »
Zarezerwowałam skrzypaczkę, także oprawa muzyczna mszy zaklepana!
Foty Imbira dopiero chyba w weekend albo na początku przyszłego tygodnia, ale na razie proszę Was babeczki o radę. Pobawiłam się trochę photoshopem i "poprzymierzałam" do siebie kilka bukietów - kulek róż wyszperanych w sieci. Wstępnie bukiet ma być koloru herbacianego i wydaje mi się też, ze taki faktycznie do mnie pasuje, ale jestem ciekawa Waszego zdania. Generalnie zamysł jest taki, że to ma być mała zgrabna kulka tylko z róż - żadnych upiększeń i ozdobników, żeby nie przesadzić.

I co Wy na to?

Offline merkunek

• Chuck Norris
Beth odlicza...
« Odpowiedź #374 dnia: 13 Lipca 2006, 17:35 »
jak na mój gust 5! Tamte są albo za duże, albo jest za duży kontrast z suknią, albo i jedno i drugie :-)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Beth odlicza...
« Odpowiedź #375 dnia: 13 Lipca 2006, 17:39 »
Merkunek - no mnie też się wydaje, ze 5 - chyba, że ew. 2, ale też trochę mniejsza. Niestety nie jestem aż tak "obcykana" w photoshopie, żeby zmniejszać wszystko tak jak mi się podoba :) Ale bardziej chodzi właściwie o kolor, bo wielkość ma być taka jak w bukiecie nr 5.

Offline azzurra
  • maniak
Beth odlicza...
« Odpowiedź #376 dnia: 13 Lipca 2006, 21:34 »
5  8)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Beth odlicza...
« Odpowiedź #377 dnia: 13 Lipca 2006, 21:51 »
Beth- ja tez obstawiam 5 :):)

A gdzie w koncu zamowiliscie ten tort??? Co do Lipian-to jadlam niejeden tort i rzeczywiscie maja takie, ze ho ho ...mniam.. mniam :):):) (mieszkalam kilka km od Lipian-w malenkim miasteczku-moze duzej wsi :):)- w Mostkowie- twoj Luby na pewno wie gdzie to jest, bo to 12km przed Barlinkiem :):):):)_

P.S. Beth jestes kochana  :przytul:    :przytul:    :przytul:    :przytul:    :przytul:  -juz zamowilam ta rozowa ksiege  :cmok:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Ecia

• uzależniony
Beth odlicza...
« Odpowiedź #378 dnia: 13 Lipca 2006, 22:22 »
Beth torcik jest rewelacyjny! Bardzo mi się podobaja dekoracje :) I nawet lepiej, że będą w ciemniejszych kolorach, wydaje mi się, że będzię wtedy jeszcze lepiej :)

Co do bukietu zdecydowanie 5! :mrgreen: (nic nowego nie powiedziałam :P ;) )

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Beth odlicza...
« Odpowiedź #379 dnia: 13 Lipca 2006, 22:35 »
2 lub 5 - najlepiej sie prezentują!!!!
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Beth odlicza...
« Odpowiedź #380 dnia: 13 Lipca 2006, 22:41 »
Hehe - Julia mi wkleiła w "kwiatach" MILION bukietów w formie różanej kulki, więc jutro pewnie jeszcze w photoshopie posiedzę i pomajstruję, ale wkleję już mniejsze zdjęcia. A w ogóle to powiem Wam w sekrecie, że bukiet no. 5 to bukiet - tadam - Asi naszej forumowej :) Także bezczelnie chyba zgapię, bo będę chciała coś baaaaardzo podobnego :)
Lea - tortu jeszcze nie zamówiliśmy, bo to za wcześnie (powinno się zamawiać 2-3 tygodnie przed ślubem), ale skłaniamy się po dzisiejszej degustacji i powyższym zdjęciu - do cukierni Watral z Gorzowa. Firma z tradycjami - na pewno nie nawalą, a dowóz tortu do pałacu jest gratis..
Lea - zamówiłaś najładniejszą z tych ksiąg - słowo daję :)
Ecia - dekoracje mają być takie jak kolor wiązanki, więc na pewno będą się odznaczać. Jestem tylko ciekawa czy są one zjadliwe i czy goście sobie na nich zębów nie połamią.. No ale załóżmy, że będą uważać - na sali jakby co będzie kilku lekarzy ;)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Beth odlicza...
« Odpowiedź #381 dnia: 13 Lipca 2006, 23:37 »
Beth Kochana - przyglądałam się tym bukiecikom wklejonym przez Ciebie i najbardziej spodobał mi się ten z nr 5 po czym stwierdziłam, że jest baaardzo podobny do mojego  :lol:  A teraz przeczytałam, że wcale się nie pomyliłam, hi hi  :mrgreen:
Pasuje do Twojej sukni i fajnie jakbyś jednak się na niego zdecydowała - miałybyśmy jakis wspólny element na ślubie  :wink:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Beth odlicza...
« Odpowiedź #382 dnia: 14 Lipca 2006, 09:38 »
dla mnie 2 lub 5 najlepiej sie komponują
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Beth odlicza...
« Odpowiedź #383 dnia: 14 Lipca 2006, 09:40 »
ale chyba 2 najlepsza dla ciebie Beth
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Beth odlicza...
« Odpowiedź #384 dnia: 14 Lipca 2006, 10:30 »
No i mamy 50 dni do ślubu - PÓŁMETEK!
Aż to poczułam w moim brzuchu.. Czy ja aby za te 50 dni nie padnę trupem z wrażenia?
Dziś wpada Przyszły, chcemy iść do USC załatwić papiery (wiekopomna chwila i odpowiedzialna decyzja nazwiskowa) i zjeść wspólnie dobry obiadek na mieście. Może po drodze znajdziemy ładną koszulę i kamizelkę, ale z tym się za bardzo nie spieszymy.
Ostatnia część zabaw z bukietem - sprawdziłam też jak by to było z kulką ze słoneczników i chyba też nie najgorzej... Ale Asiu - chyba zostanę przy takim bukiecie jak Ty miałaś :)

Offline azzurra
  • maniak
Beth odlicza...
« Odpowiedź #385 dnia: 14 Lipca 2006, 10:32 »
Słoneczniki jakoś mi nie pasują  :roll: Pierwsza decyzja była najlepsza  :twisted:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

rybkawiedenka
  • Gość
Beth odlicza...
« Odpowiedź #386 dnia: 14 Lipca 2006, 10:40 »
BEth - sloneczniki moim zdaniem - tragedia!

Offline Julia
  • Chuck Norris
Beth odlicza...
« Odpowiedź #387 dnia: 14 Lipca 2006, 11:02 »
Słonecznikom - zdecydowane NIE :!:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Beth odlicza...
« Odpowiedź #388 dnia: 14 Lipca 2006, 11:07 »
No dobra, dobra :) Olewamy słoneczniki! :) Czyli co - 6 albo 7?

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Beth odlicza...
« Odpowiedź #389 dnia: 14 Lipca 2006, 11:44 »
No dobra, dobra  Olewamy słoneczniki!  Czyli co - 6 albo 7?

Tak jest, 6 albo 7!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale masz fajniusią suknię, świetny kolor!!!!!!!!!!!!!

Dopiero tu zaglądnęłam ale lepiej późno niż wcale  :D  :D  :D

Będę śledzić dalsze poczynania!!!

Beth, a jak się wkleja te bukieckiki???? Może i ja bym tak pokombinowała i byłoby mi łatwiej dobrać bukiet!!!!