Autor Wątek: "Każdego dnia chcę zdobywać Ciebie" :) 18.08.2012r.-odliczanie czas zacząć;D  (Przeczytany 43094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Kochana co z Tobą?  :)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Własnie...odzywaj się Natalko!
Co tam u Ciebie?
Czas leci a tu ciiiiszaaaa....

Offline Pandi
  • maniak

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Dziewczyny jestem ;D
Z najważniejszych spraw:
zaczęliśmy poradnie :luzak:
jutro idziemy do mnie do parafii dać na zapowiedzi ;)
mam buty ślubne ;D
dziś jedziemy odebrać zaproszenia :skacza:
Z zaproszeniami mamy konflikt z moją mamą, ale nie damy się :P Bo mama wymyśliła, że mam zaprosić dzieci kuzynów-nigdy w życiu, bo po pierwsze te dzieci to już dorosłe, więc by trzeba było z os. tow., a po drugie to ja ledwo je kojarzę, więc z niby jakiej racji? :drapanie:
Mama obrażona na nas, bo WYPADA zaprosić i nie docierają do niej żadne argumenty :-\
I dostaliśmy jeszcze zaproszenie na 21 lipca na wesele i się chyba też wybierzemy :P
Mam kocioł na uczelni, wielkie problemy z promotorem, postaram się być częściej na forum i zobaczyć co się u was dzieje :-* :-*
taigh-witam i zapraszam ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
a przypomnij mi jak duzo amcie osob i kto wam placi za wesele? ;D
bo z jednej str podoba mi sie wasze samozaparcie a z drugiej wiem po nas ze czasem mozna ustapic ;D punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia jak to sie mowi chyba ;];]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Poszliśmy na kompromis :P
Jedno takie " dziecko" zapraszamy, bo powiedzmy, że mam z nią jako taki kontakt, ale na resztę się nie zgodziłam :P
A jeśli chodzi o koszty to Arek za większość płaci ze swojej kieszeni ;) Mi rodzice dają część pieniędzy, ale widzę, że lepiej ma Arek, bo płaci za swoje i jego rodzice, aż tak się nie wtrącają jak ta moja mama ;) No i Arek zawsze może powiedzieć ,że to on płaci i będzie wg niego :P

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Owszem..może tak być.
U mnie za moją część w całości płacili moi rodzice i bardzo się wtrącali kogo my to mamy zaprosić.
Musiałam się słuchać,bo przecież oni płacili ,więc mogli mieć jakieś prawo wyboru.

Za to D. część w całości pokrył D.,więc jego rodzina się nie wtrącała.
Pamiętam tylko obrazę teściowej jak oświadczyliśmy jej ,że nie będzie jej koleżaneczki (siódmej wody po kisielu rodziny )
W kocu ich zaprosiliśmy ,więc teściowa była zadowolona :p

Offline Pandi
  • maniak
Szczerzez? Mam nadzieje ze nawet nie zauwazysz obecnosci 'kolezaneczki' .. przy ilosci obecnych gosci na weselu :P ..

dawaj foty zakupionych rzeczy .. jestem ciekawa jakie masz buty  :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
No i po pierwszej rozmowie z proboszczem ufffff ;D ale nie było źle ;)
ks. do nas :
-macie przed sobą jakieś tajemnice? nieślubne dzieci ( tu wzrok na A), dawniej to w dowodzie było :D
Arek
-Teraz dowód mały i by się i tak nie zmieściły ;D
Ks. do mnie:
-Proszę podyktować moje imię i nazwisko 8)
-K. M. :blant:
-Ma pan mądrą narzeczoną, jedna na sto zna i wie który to proboszcz :los:
Ogólnie śmialiśmy się co chwilę, na drugie spotkanie mamy przyjść w połowie lipca, Arek dostał karteczkę, żeby u siebie też wisiał na zapowiedziach ;) I dostaliśmy karteczki do spowiedzi, pierwsza spowiedź powinna być jakoś w tym tygodniu :P
Monia- mama moja też już zadowolona, że ta dziewczyna będzie :P
Pandi- też myślę, że nie zauważę, bo w dniu ślubu raczej nie będę miała czasu się rozglądać kto jest i gdzie ;)
Foty będą, ale później, bo muszę porobić chociaż komórką zdjęcia, bo aparatu nie posiadam :P

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
czas na foty :P
buty z przodu ;)

i z boku :D

zaproszenia  ;D

I po otwarciu ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
rozmowa z proboszczem ekstar ehhehe
buty tez ok ;] jak to ze slubnymi butami bywa hihi
co do zaproszen, sa fajowskie takie inne niz wszytskie ;p chociaz i tak najbardziejnuieskromnie podobaja mi sie moje za to ze maja pomaranczowa kokarkde ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Buty i tak wiem, że są na raz i w sumie ich nie widać :P Więc wiem, że są o wiele ładniejsze buty, ale te też mi się podobają ;D
za to zaproszeniami jestem zachwycona też nieskromnie :P wstążeczka musiała być seledynowa,żeby mi pasowała do sali weselnej i winietek :D
A winietki to dopiero jak goście będą potwierdzać, albo odmawiać ;)
A proboszcz okazał się bardzo fajnym człowiekiem, a ludzie mnie straszyli, że służbista, że się nie dogada, to Ci ludzie chyba na jakiś gorszy dzień musieli trafić ;)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Hej Kochana!!!

No czasu już niedużo do tego pięknego dnia!!! :)

bardzo fajne butki! :) takie jak lubię, mało udziwnień :)
no i zaproszenia też mi się podobają.

Widzę że dużymi krokami do celu :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Aga-no w końcu trzeba było się zabrać za resztę rzeczy, bo jak słyszałam od A, że mamy czas, to mnie nerwica już brała :P
Chociaż A. dalej twierdzi, że nie wie po co się tak spieszyć :mdleje: Bo on co trzeba to i tak załatwia, więc o co mi chodzi w ogóle :P Chłopów się nie zrozumie :D
Ani ja ani Arek ładnie nie piszemy, więc Arek wczoraj drukował imiona i nazwiska na koperty i dumny z siebie, że przyczynił się do ślubnej rzeczy :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Kolejna rzecz załatwiona, pojechaliśmy dziś i kupiliśmy szampana dla gości, a jako, że u nas trochę dzieci będzie to dla nich też szampana kupiliśmy, żeby mogły poczuć się jak dorośli  :P
A wczoraj podjechaliśmy pod mój kościół i już wisimy na zapowiedziach :skacza:
Trzymajcie kciuki za pogodę w sobotę, bo chcemy grilla zrobić na działce, bo rodzice między sobą chcą ustalić pewne rzeczy, a teściowa z ciocią moją mają się dogadać co i ile która piecze do tych paczek dla gości ;D
A jak u was wyglądała spowiedź przedślubna? Straszna była czy luzik? ;)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Już zapowiedzi... ?
Ale te czas leci! :D

Noooo...teraz przez cały tydzień musi być ładna pogoda ,bo mam caaaaały tydzień wolne :)

Jeżeli chodzi o spowiedź przedślubną,to powiem szczerze ,że zbytnio jej nie pamiętam ;)
A skoro jej nie pamiętam ,to znaczy ,że nie była taka straszna ;) :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Monia- uwierz ja też się zdziwiłam,że tak szybko wisimy :P
Arek dostał weny twórczej i robi właśnie zawieszki na bimber ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Dziewczyny, tworzę sobie licencjata nadal ( bo promotor okazał się nie z tej ziemi :P) i mam pytanie do tych co piszą, czy wy też macie halę montażową? ;D

Offline Pandi
  • maniak
dzizys.. a czego to ? :D ..

zazdroszcze Ci tworczego narzeczonego - moj odaje sie pracy tworczej na scianach - kwestie weselne owszem dyskusje itd. Wybor ostateczny pozostawi mi :P

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
A myślałam, że inni będą wiedzieć ;)
Pandi-nie pytaj, to jest takie durne, że aż mi się tłumaczyć nie chcę ;) a myślałam, że ktoś mi podpowie co mam tam robić dalej, no nic, będę kombinować dalej, żeby to dobrze wyszło ;) ale poszłam na resocjalizację, a teraz mam wrażenie, że jestem na wyższej matematyce :P jakieś czynniki pearsona, korelacje, macierze, no jednym słowem czarna magia :P
Arek takiej weny dostał, że stwierdził, że winietki chyba też sam zrobi :los:
Dziś mi napisał esa " jadę teraz pogadać z tym od bimbru, bo ktoś się organizacją wesela zajmować musi" :D
Im bliżej wesela, tym bardziej się angażuje, co mnie cieszy bardzo :skacza:

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
My podzieliliśmy się obowiązkami ja zajęłam się organizacją wesela a on kupnem i remontem mieszkania, chociaż nie do końca zapomniał o ślubie od czasu do  czasu zapyta się w czym pomóc :)
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
lebara- i taki podział jest sprawiedliwy i każdy zadowolony :D
W ogóle to jak pierwszy raz poszliśmy do poradni to z nastawieniem, że będzie strasznie ( bo niepotrzebnie się w necie naczytałam jakie te panie złe są :P ), pani w poradni okazała się dość miła i zaczęłam sobie mierzyć temperaturę, tak z ciekawości, żeby swoje ciało poobserwować  ;) mam już ładny wykres zrobiony, tylko, żebym ja coś z tego wiedziała więcej to by było fajnie ;) ale liczę, że na II spotkaniu pani mi wytłumaczy wszystko ;)
I jestem ciekawa czy tu któraś z was może mierzy temp., albo się zna już na tym  ;D

Offline Pandi
  • maniak
Poradnia przed nami - nie moge sie zmobilizowac zeby nas zapisac -czasu brak na umowienie sie .. u nas bedzie mniej problemowo bez wykresow - sluchalaam o tym 3 h na dodatkowym kursie przedmalzenskim i mi wystarczy. madre rzeczy, ale na sile tu w mlodych nic sie nie zaszczepi :].

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
No na siłę to też by mnie zniechęciło, ale ta babka taka fajna była i tylko zachęcała, a nie, że jakieś gromy padały ;)
jestem genialna- ogarnęłam halę montażową, mam już prawie całość,ale dalej mi się robić nie chce :P
Mam nadzieję, że pogoda jutro jednak będzie, bo dziś to było zimno u mnie, a jak ma być tak jutro to pewnie spotkanie zostanie przełożone ::)
A w związku z tym, że jutro jest spotkanie to mamita znowu mnie wkurzyć musiała, bo ona myśli, że Arek będzie robił za darmową taksówkę, no gdzie można podwieźć to podwozi, żadnego problemu nie robi, ale teraz chodzi o to, że ona mu po prostu rozkazuje :-\ postawiła go przed faktem dokonanym, że jutro ma jechać po ciocię, bez pytania czy Arkowi to w ogóle pasuje, po prostu zadzwoniła najpierw do cioci i powiedziała, że tak oczywiście Arek przyjedzie :nerwus:
Dziś wymyśliła, że ma też odwozić wszystkich, ale " proszę" to już nie powie :-\
Mi czasem jest aż głupio, że mama ma taki stosunek do A. i kłótnia z nią gotowa, a ona się nigdy do błędu nie przyzna  ::) no to się wyżaliłam :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
jejku, jak czas szybko mija!!! już macie coraz wiecej spraw zalatwionych  :D :D :D

ja nie mierzę żadnych temperatur itp. po prostu wiem mniej wiecej kiedy mam dni plodne, ponoc żeby to sprawdzic mozna tez kupic takie testy owulacyjne;

fajnie, że narzeczony się angażuje  :D P. zacząl dopiero pod koniec...no ale lepiej poźno niż wcale... ;)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
 Grill się jednak odbył, pogoda dopisała, kobitki między sobą mają wszystko ustalone, więc ciastami się już przejmować w ogóle nie muszę ;D
No i cieszę się, że coraz więcej spraw do przodu idzie, a Arek taki zaangażowany, nie to co było na początku, że mamy ciągle czas ;)
Dziś za to umieram z bólu, bo @ przyszła, że przyszła to dobrze, ale żadne tabletki nie pomagają, a tu się trzeba jeszcze na licencjacie trochę skupić ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Przed chwilą skończyłam pisać to co miałam, ale do końca tej hali nikt nie doszedł :mdleje:
Promotor łaskawie się zgodził, że możemy skończyć na 11 zakładce ( wszystkich jest 14) :blagam:
Niech już będzie po tej obronie, bo ja wymiękam i musiałam się wyżalić :D
Dziewczyny, powiedzcie mi jakie wam tabletki pomagają jak macie @? Bo mam wrażenie, że mi nic nie pomaga, normalnie z bólu się zwijam :-\

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Ja tam nigdy problemu z @ nie miałam! :D
Nawet nie wiedziałam kiedy przychodziła...4 dni i już jej nie było ;) :p
Także nie wiem jak to z tymi tabletkami...

Za to wiem,które najbardziej na ból zęba pomagają ;) :p
:hahaha:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Monia-to Ci zazdroszczę,że nie odczuwałaś bólu :P
chociaż nie wiem czy ból zęba nie jest gorszy ;D
ale na zęby póki co ( tfu, tfu) nie mogę narzekać :D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Haha...jak ja lubię jak Ty mówisz o tym w czasie przeszłym! :D :los:

Ooooj...ból zęba jest nieporównywalny!
Szczególnie ból zęba w ciąży ,gdy nie możesz wziąć konkretnej tabletki przeciwbólowej tylko jakieś apapy... ::)
O kant d*** może je rozbić :p