Autor Wątek: "Każdego dnia chcę zdobywać Ciebie" :) 18.08.2012r.-odliczanie czas zacząć;D  (Przeczytany 44327 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
to i ja się przyłączę do Twojego wątku:D

Apropos imion.... ja się zarzekałam, że żadnego Pawła:D...bo każdy Paweł jaki pojawił się w moim życiu, to był drań albo pacan:D, i co? i jest Paweł, ale wyjątkowy i kochany:D.

W takich momentach przechodzi mi przez myśl: zarzekała się świnka błota, ale jak je zobaczyła to na kąpiel naszła ja ochota:D hehe
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
emm-a nie przesadzasz, u nas też wszyscy nie piją wódki, więc dla kobiet będzie winko ;D więc myślę, że skoro u Ciebie są tacy co chcą whisky to ja bym kupiła ;)
lebara- jak poznawałam Arka też byłam przekonana, że nic z tego nie będzie, a tu proszę za pół roku ślub ;D
nusiak-witaj :-* też byłam z Pawłem draniem, więc to imię się tak jakoś źle mi kojarzy ;) ale coś w tym jest, że można się zarzekać i mówić, że nigdy więcej a tu strzała amora nas trafia i od miłości się nie ucieknie ;)

Zamówiliśmy dziś obrączki :skacza: i Arek dokupił 60 butelek wódki, więc wódka już jest w całości :skacza:
Nie mam zdjęć, bo sobie o tym przypomniałam jak już byliśmy w samochodzie, ale jak będziemy je odbierać to wtedy na pewno zrobię zdjęcia ;D

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Natka.... jak to się stało, że mnie jeszcze u Ciebie nie ma....?
Wasze poznanie super... zawsze lubiałam słuchać jak koleżanki mówiły, że poznały faceta przez internet  a teraz są w szczęśliwych związkach... Takie dobre przeznaczenie  :) :)
Opowiadaj o zaręczynach...  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:
Gabriela
Zofia

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Natysa-ważne, że dotarłaś ;D :-*
                                                :Serduszka: Zaręczyny :Serduszka:
Każdego dnia poznawaliśmy się coraz lepiej, chociaż w niektóre dni tak się kłóciliśmy, że iskry leciały i zastanawialiśmy się czy w ogóle jest sens być razem 8) Jednak po wypracowaniu kompromisów i dojścia do ładu zaczęły się dni anielskie i sielskie :los: Nadszedł dzień 31 lipca 2010 roku i nic nie zapowiadało, że ten dzień stanie się takim wyjątkowym......... ;D

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
 no no no :tupot:

Offline emm-a

• Chuck Norris
my będziemy mieli winko i wódkę na pewno, ale wlaśnie ta whisky...P. się piekli bo butelka whisjy dwa razy droższa od butelki wódki...no ale zobaczymy :-)

czekamy co dalej... ???
 :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
emm-a- na pewno dojdziecie do kompromisu ;)

Arek tego dnia spał u mnie, bo nie widzieliśmy się dwa tygodnie, takie niestety uroki pracy w delegacji. Byłam pewna, że skoro się tyle nie widzieliśmy, moich rodziców nie ma, bo akurat sobie zrobili wycieczkę do Zakopanego, to ten dzień spędzimy u mnie. No, ale myśleć to sobie mogłam :P Arek wstał i powiedział, że jedzie, bo ma załatwienia na mieście i to nie może czekać :mdleje: Nastąpił mój foch i " jak już tak musisz jechać to jedź" :obrazony: Arek wyszedł, a ja poszłam spać :los:
Zajęłam się swoimi sprawami, poszłam do koleżanek na ploty, dostaje eska od Arka " będę u Ciebie za pół godziny, jedziemy do mnie". Zła jak nie wiem, że zmienia zdanie co chwilę, wróciłam do domu i czekałam na niego :tupot:
Przyjechał i mi mówi, że jedziemy do niego, ale będę musiała się sama sobą zająć, bo on musi pomóc układać płytki :mdleje: Nic na to nie powiedziałam, pojechaliśmy do niego i było jak mówił, ja zajmowałam się sobą, a on układał płytki. Nadszedł wieczór i Arek podchodzi do mnie i mówi " Pojedziemy sobie na skałki pochodzić". Musicie wiedzieć, że Arek jest z tych co chodzić na romantyczne spacery nie lubią :P Ale wtedy pomyślałam, że pewnie chce mi ten dzień jakoś wynagrodzić może :drapanie:
 Dojechaliśmy na miejsce, chodzimy, wychodzimy coraz wyżej, ja cała już zadowolona, że jest tak fajnie i nagle Arek przyspieszył tak kroku, że ledwo za nim nadążałam ;D Mówię więc do niego:
-Arek co Ty tak szybko idziesz? Szczyt jakiś chcesz zdobyć czy co? :D
Przystanął, przytulił się do mnie
- Nie chcę zdobywać żadnego szczytu, chcę każdego dnia zdobywać Ciebie, będziesz zawsze już moja? :Serduszka:
Dalej nie wiedząc skąd u niego taki romantyzm, mówię, że przecież już jestem, a Arek w tym momencie klęka na kolano, wyciąga pudełeczko z pierścionkiem
- Natalko czy zostaniesz moją żoną?
Przez pierwszą minutę moja reakcja była taka ??? :o :mdleje:
I zamiast jak każda normalna kobieta od razu powiedzieć tak to mnie zatkało, jak już odzyskałam głos to powiedziałam mniej więcej
-Co? Ale serio? To naprawdę się dzieje? TAAAAK :Serduszka: :Serduszka:
Pierścionek został założony i wtedy do mnie dotarło, łzy poleciały same ze szczęścia :Wzruszony: :Zakochany:
Jak zeszliśmy do samochodu to dostałam jeszcze bukiecik i pojechaliśmy sobie na kolację do knajpki :los:
A potem tę radosną nowinę oznajmiliśmy rodzicom  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
ojej, jaka super historia  :D a Twój Arek to prawdziwy romantyk  :D jednak jak facet chce to potrafi...  :D
wiesz, mnie też zatkało....my byliśmy na szczycie Trzech Koron w Pieninach i mieliśmy do zdjecia się ustawić, ktore robila moja przyjaciolka - obecna świadkowa  :D i on wtedy ukleknął i zapytał czy zostanę jego żoną, a ja....byłam tak zszokowana, że tego pytania nie słyszałam  :D :D :D dopiero jakaś kobieta, która stała nieopodal powiedziała do drugiej, że ona nie słyszała 'tak" wtedy sie opamietalam i powiedzialam TAK  :D

ale jak Twój narzeczony to sprytnie wymyślił....i tekst że chce Ciebie Ciebie zdobywać całe życie mnie wzruszył i zachwycił  :D

super  :skacza:
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Oj tak jak Arek zechce to potrafi być romantykiem, ale jak on to mówi, że nie można mieć czegoś za dużo, bo wtedy by mi się w małej główce poprzewracało ;)
a potem się dowiedziałam, że zaręczyny planował nad Soliną, ale wtedy padał deszcz i dlatego nie wyszło :hahaha:
wiedział, że chce niespodziankę, więc zadzwonił do mojej przyjaciółki i razem z nią wybierał pierścionek ;D
i tu brawa dla mojej Eweliny, bo wiedziała miesiąc przede mną co Arek planuje, a dość często się spotykałyśmy i ani słowem się nie odezwała ;D
No po prostu sprytnie to sobie wszystko wymyślił, a ja miałam niespodziankę życia :los:
I w ogóle jak faceci się oświadczają to wtedy mają takie teksty, że powalają z nóg, a nigdy byśmy się takich słów od nich nie spodziewali ;)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Zaręczyny piękne, aż się wzruszyłam  ;) ;)
I masz racje mój K. przy zaręczynach takie przemówienie walnął, że szok  ;) ;) I to było pierwszy i ostatni raz :P
Gabriela
Zofia

Offline Pandi
  • maniak
Pięknie  ::) ::) ::)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
super historia ;D
pieknie powiedzial ze chce zdobywac cale zycie...
ogolnie przypomnialy mi sie moje zareczynki i az sie lezka kreci w oku jak sobie przypom,ne ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Natysa- Faceci chyba mają zaprogramowane, że na oświadczynach mówią piękne teksty, a potem im przechodzi :P Jak Arek czasem staje się romantyczny i już jest miło, to mi mówi " no dobra koniec tego dobrego" 8)
Pandi- dziękuję w imieniu Arka ;)
Sylwia-oj ja wtedy też się wzruszyłam  :Wzruszony:

W ogóle to miło powspominać te początki i zaręczyny ;D
Spieszyło mi się dziś ze wszystkim i mam za swoje-palce oparzyłam >:( piecze to niesamowicie, mama dała mi jakąś tam maść, ale na razie nic nie pomaga, mam nadzieję, że do jutra przejdzie ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Kolejny weekend minął nam na zjazdach rodzinnych :P
Moja przyszła szwagierka czasami mnie już tak denerwuje, że słów nie mam i ona ma być świadkową, chyba się nad tym trzeba jeszcze zastanowić ::)
ale z dobrych wiadomości ślubnych są takie, że po pierwsze Arek jedzie na kurs przedmałżeński za tydzień :los:
A po drugie Arek zamówił samochód na nasz ślub :skacza:
O takim będziemy jechać ;D

I Arek mnie zaskoczył, bo jak już mi bardzo smutno było przez jego siostrę, to on podszedł do mnie, przytulił i powiedział " Nigdy nie płacz i nie smuć się przez coś co nie jest warte Twoich łez" :serce:

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Słodziak ten Twój narzeczony :)
Jak nie masz świadkowej...to wiesz,że ja zawsze chętna! :D
Ale bym Ci panieński odwaliła! :D

Autko świetne...będziecie się czuć jak para książęca! :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Aniolku autko fajne ;]
a narzeczony kochany ;)
a coz takiego jelsi mozna wiedziec odwalila szwagierka?

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Monia wiesz ja się zastanowię nad Twoją propozycją zostania moją świadkową :los:
Mój panieński wtedy na pewno byłby niezapomniany :cancan: :luzak:  ;D
autko też mi się podoba, Arek sam szukał i zamawiał, bo powiedział, że samochód to jego działka 8) ;D
Sylwia- zostało pół roku do ślubu, a z jej strony tym ślubem zainteresowanie jest zerowe :( ja nie mówię, żeby co chwilę ze mną o tym rozmawiała, ale nawet się nie zapytała o suknię jaką mam, już więcej zainteresowania teściowa wyraziła :P a wczoraj na imprezie rodzinnej powiedziała, że " ja dwa tygodnie przed ślubem wyprowadzam się z domu"  :mdleje:
I tak nie wiem ale ona  chyba nie ma zamiaru mi w niczym pomagać, no to jaka z niej świadkowa ???
A z drugiej strony w sumie od początku było mówione, że mój brat i ona będą świadkami, z tym, że mojego brata chce ;D a jak jej nie wezmę, to wtedy Arek by musiał wziąć kogoś innego ::) może bliżej ślubu się to jakoś wyjaśni ::)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ajjj.. glupio wyszlo
a gadalas z nia czy ona chce ? czy ona zdaje spobie sprawe ze to obowiazek i ciezka praca?
i ty nei bylas z nia kupic sukni?????? dziwnie dla mnei bo ja zawsze z moja swiadkowa ona jest moaj ukochana  niekiedy sie zremy ale i tak aj love ;D i moze to dziwne ale chyba do tej pory azda w odliczanku pissze ze idzie z mama i lub swiadkowa dlatego pytam ;D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Ja suknię praktycznie wybierałam sama.
Nikogo nie miałam do pomocy...
Po prostu byłam rozdarta....i musiałam radzić sobie sama.
Moją mamę i ciocię postawiłam przed faktem dokonanym... :p

Ze strony...świadka zero pomocy jeżeli chodzi o "damskie" sprawy.
Ale wiadomo...to świadek ,więc nie dziwię mu się ;) :p
Ale nie powiem ,że się nie interesował,bo się pytał jak tam idą przygotowania.
I czy trzeba coś pomóc.
Chciał nawet pomóc w robieniu podziękowań dla gości ,więc naprawdę nie było źle ;)

Jeśli chodzi o moją kandydaturę..to ja jej nie wycofam ,aż do 18 sierpnia! :D
Oooooj....panieński byłby świetny! :D
Odbiłabym sobie mój ,który nie spełnił wszystkich moich oczekiwań ;) :p

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Nie, ona nie była ze mną kiedy wybierałam suknię, z mamą wybierałam i z koleżanką  ;)
A co do świadkowania to nie było tak, że masz zostać moją świadkową i koniec :P
Tylko rozmawialiśmy zaraz po zaręczynach i tak w luźnej gadce wyszło, że ona i mój brat i ona wtedy, że tak bardzo chętnie, entuzjazm wielki, minęło parę miesięcy już ich oficjalnie poprosiliśmy o świadkowanie, mój brat od razu się zgodził, ona też, więc myślałam, że nie będzie problemu, a teraz takie rzeczy wychodzą ::)
Poza tym rozmowa z moim bratem przez fon wyglądała tak
" siostra słyszałem, że masz suknię na ślub"
" no mam, a co mama Ci wypaplała?" ;D
"a kto inny? opowiadaj, jak cenowo, w jakim salonie, u nas w ogóle to zamówiłaś, Arkowi pokazywałaś?" :D
Z nią się widziałam jak byłam u Arka i teściowa do niej
" Justyna, wiesz Natalka ma suknię zamówioną"
" Aha"
I to by było na tyle z jej zainteresowania :-[

Monia-pamiętam Twój panieński i z tego co kojarzę to był niezapomniany :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
wspolczucia swiadkowej kochana

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Eeee...wróciłam na dwóch nogach do domu ,więc mogło być lepiej! :D :p

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Sylwia-może jeszcze nastąpi zmiana świadkowej, a jak nie, to może zrobię tak, że ona będzie oficjalną świadkową w kościele ;) a przy wszystkich innych rzeczach będzie mi pomagać ktoś, kto będzie chciał to robić :D
Monia-Ty już nie narzekaj ;D piękną marchewkę wystrugałaś, a dziewczyny Ci suknię zrobiły, bo z tego co kojarzę to wtedy swojej ślubnej jeszcze nie miałaś :luzak:

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Tak czytałam o tej Twojej świadkowej...i od razu pomyślałam o mojej szwagierce.
Która w sumie mogłaby być moją świadkową,ale wiedziałam ,że nie dojrzała jeszcze do takiego obowiązku.

Co jakiś czas jeździliśmy do teściów i zdawaliśmy relację z naszych przygotowań.
Byliśmy tak z siebie zadowoleni ,że tyle załatwiamy.
Najbardziej była zadowolona jak już zdecydowałam się na jakoś suknię...
Chyba pamiętasz jaki z tym był problem... ::)
Przyjechałam do teściów.Mówię szwagierce ,że wybrałam suknię , a ona krótkie "aha"
Nie zapomnę tego ::)

Albo jak remontowaliśmy mieszkanie i praktycznie pokoje mieliśmy już urządzone..
I była u as przypadkiem szwagierka...chciałam jej pokazać jak wyglądają pokoje...
W końcu myślałam ,że jakoś się tym zainteresuje...
A ona : "no ,fajnie"
W tym momencie wiedziałam ,że wybranie szwagra na świadka było najlepszym pomysłem! :D

A ja już nie wiem czy wtedy miałam już tą swoją ;) :p
Ale pewnie nie...bo jeżeli chodzi u suknię .,to u mnie straaaasznie późno wyszła ta decyzja :p
W przeciwieństwie do innych spraw ,które miałam już dużo na przód zrobione ;) :p

Ale marchewa okazała była... :d
Sama przyznam ;) :p

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Hmm, może to "aha" to ich ulubione słówko :P
a z Twoją suknią no pamiętam jaki był problem nawet na forum ::)
ale wszystko się w końcu dobrze skończyło i byłaś piękną panną młodą, a teraz jesteś piękną mężatką :los:

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Z resztą... i po ślubie nie dostałam komplementów dotyczących sukni :p
Ale co tam...ważne ,że ja się dobrze czułam :p

Ale teraz...zauważyłam ,że strasznie podobają mi się skromne suknie.
Np. Twoja...no przepiękna...czemu ja wcześniej na nią nie wpadłam ? :(

Uważam ,ze teraz jestem piękniejszą mężatką niż Panną Młodą :) :p
Trochę mi się schudło w tej pracy ;) :p
Przynajmniej tak mi się zdaje ;) :p

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Hej Kochana!!!
przytulam Cię mocno i przesyłam dużo słonka  :przytul:

niefajna ta sytuacja z siostrą PMa ale najważniejsze w tym wszystkim jest to
jakim On jest świetnym Facetem!!!  :brawo:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Monia- na pewno Ci się nie zdaje, tylko schudłaś ;D
Agatka- dzięki za promienie słoneczne ;D
No właśnie w takich sytuacjach widać, że zawsze będzie po mojej stronie i chce dla mnie jak najlepiej :serce:
Mam zdjęcia obrączek :P tylko robione komórką, więc jakość taka sobie, ale wam pokaże ;D
oto one  :los:
pierwsze z brzegu to nasze :D
tylko trzeba je powiększyć, bo Arek ma rozmiar 29 , przynajmniej nam się w kościele nie pomyli, którą wziąć do założenia :luzak:

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
A skąd Ty wiesz ,że mi się schudło? ;) :p

No właśnie! Chciałam Cię męczyć o zdjęcie obrączek,ale już nie muszę! :D
Super obrączki :)

Z resztą...mi się wszystko podoba :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris