Autor Wątek: "Każdego dnia chcę zdobywać Ciebie" :) 18.08.2012r.-odliczanie czas zacząć;D  (Przeczytany 43478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
to dobrze, ze między Wami tak dobrze się układa  :D

ja też uważam, że lista rezerwowa to bardzo dobry pomysł, tak samo jak przygotowanie kilku zaproszen z poźniejszym terminem potwierdzenia, czy nawet bez terminu...

stresik się bedzie pojawial, to normalne, ale kiedy przyjdzie dzien ślubu, będzie cudownie  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
My również przygotowaliśmy listę rezerwową i naprawdę bardzo nam pomogła, jeśli ktoś zrezygnował to my od razu dopraszaliśmy kogoś, więc naprawdę warto ją zrobić.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline Pandi
  • maniak
Dzieki temu oszczedzisz sobe nerwów i od razu wreczysz zaproszenia osobom, na ktorych Ci zalezy, a pierowtnie nie wpisałas ich na główna listę - one nawet nie musza o tym wedziec ;) ..

udanego balowania ;D ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Przekonałyście mnie, lista rezerwowa będzie zrobiona jeszcze dziś :D
O 7 obudzili mnie robotnicy ( bo malują klatkę schodową), żebym im wody zagotowała, bo oni chcieliby się kawy napić, w sumie nie ma problemu, bo kawę mieli ze sobą, ale czemu akurat do mnie z tym przyszli? ???
Dzwonię do taty ( pracuje w spółdzielni mieszkaniowej) czy wie o co chodzi z tą kawą, a tata " no bo ja im powiedziałem, że będziesz w domu i że jak się chcą kawy, herbaty napić to mogą dzwonić do naszego mieszkania" :mdleje: :mdleje:
Niewyspana jestem, ale im już powiedziałam, żeby jutro jednak mnie nie budzili, bo nie będę w stanie otworzyć drzwi o 7 rano :P
I słońce wychodzi, jest szansa, że moje blade ciało się w przyszłym tygodniu jeszcze opali :D :D

Offline Pandi
  • maniak
Ja musiałam sie przypiec do pleneru - nasz jutro :d .. jakbym czekała na slonce to slub odbyłby sie w 2022 ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Ale to nasze forum strajkowało :P
Co chciałam wejść, to się nie dało ;)
byliśmy dziś w USC i na drugiej rozmowie z księdzem :skacza:
mamy przyjść trzeci raz tydzień przed ślubem ( tak w ogóle ten tydzień przed ślubem to jakiś młyn będzie) ustalić szczegóły ;D
Miałam przymiarkę sukni, moje odczucia, czułam się jak księżniczka, jest cudowna, boska, żadnych zastrzeżeń :skacza: :skacza:
pani odpruwała jedną część, bo źle to wyglądało, ale po odpruciu jest idealna, miała być bez koła, jest z kołem, bo o wiele lepiej z kołem się czuje ;D
A tak mówiłam, że żadnego koła nie chcę :glupek:
koleżanka robiła mi foty komórką, więc jak tylko się z nią widzieć będę, to pokaże wam ;D ;D
trochę smutno mi się zrobiło jak dziewczyna brata powiedziała,że suknia taka sobie, no ale w sumie każdy ma inny gust ::)
a jutro bawimy się na weselu :skacza: :skacza:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ejjjj ty to masz dobrze z tymi weselami ;D
tez bym gdzies zabawila ;p
dawaj fotki wsuukni a dziewczyna brata.. to historia nam jzu znana. ona ma cos z garem ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja sie dowiedzialam, ze mam wesele kolo wrocka 29 czerwca 2013... szczerze, to nie wiem czy bede miala ochote tam jechac z malym dzieckiem (bedzie mialo dopiero 4,5 miesiaca)  ::) ::) to mnie uradowali ta wiadomoscia... :/

takze korzystaj poki mozesz :D ja nigdy nie mialam jakiejs zawrotnej liczby wesel w rodzinie i to sie juz nie zmieni pewnie, zazdroszcze Tobie ;)

Offline xanth

• entuzjasta
nie wiem o co chodzi z tymi dziewczynami braci, ale mój brat wszystkie jakie miał były popieprzone :D

to z zazdrosci!

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Pokaż foty :D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Nooo gdzie ta kiecka?

Jak wesele ?

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
no dawaj dawaj fotki w sukni :tupot:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
dziewczyny ja mam coś chyba z kompem, bo ciągle mi forum strajkuje;/
mam tylko jedno zdjęcie kiecki i to jeszcze bez mojej głowy, bo mi koleżanka ucięła :glupek:
ale oto ona ;D

po weselu super, w kościele co prawda co chwile prądu brakowało ;) ale za to zabawa przednia była ;D
welonu i krawatu nie łapaliśmy, bo jak to mój A uzasadnił " my jesteśmy już straceni" ;) ;)
w piątek idę do poradni ( ostatnie spotkanie) sama, Arek nie da rady być, mam nadzieję, że babka mi podpisze karteczkę, w końcu dwa razy byliśmy razem, trzymajcie kciuki, żeby się udało ;D ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
suknia jest bardzo delikatna i w tym jest jej urok, ja jestem na duze TAK ;D
slicznie ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Eeee lipne zdjęcie, więc się nie wypowiadam :)
Bo twarz jest najważniejsza, niby skąd mam wiedziec czy do twarzy Ci w tej kiecce ? :D

Fotograf do zwolenienia  ;)

3mam kciuki za poradnie załatwisz ją na pewno :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Sylwia-dziękuję ;D ja jestem suknią zachwycona, chociaż wiem, że nie wszyscy muszą ;)
Kaśka-przekażę fotografowi, że zdjęcia robił źle :P wypowiesz się więc jak mnie zobaczysz po ślubie ;D
a teraz będzie sprawa o gościach ;)
ładnie się zapowiadało, 18 lipca Ci co jeszcze nie dali znać, dzwonili, pisali smsy, wszyscy na tak, że będą :los:
problemy zaczęły się wczoraj, dzwoni do mnie jedna kuzynka, że ona będzie na weselu (ok,git), a jej siostra ( tak swoją drogą druga kuzynka swojego głosu nie ma, że siostra ją wyręczać musi? ::) ) jeszcze nie wie czy będzie z mężem czy z dzieckiem :o :o
Dziecko zaznaczmy ma 20 lat, nie było proszone, więc co on niby ma robić na naszym weselu? ???
No ale w sumie skoro ma być dwie osoby to tam wielkiej różnicy nie ma, ale wiecie co powiedział na to Arek?
Bo skoro robimy winietki i logiczne, że koło tej kuzynki powinien siedzieć mąż, a przyjedzie dziecko ( bo w końcu nie wiem kto będzie) to niech dziecko koło mamusi siedzi :P
Trzecia kuzynka natomiast mi napisała, że 1 sierpnia da mi znać czy będzie, bo to zależy od samopoczucia jej męża( miał wypadek,to dłuższa historia) i teraz najlepsze, skoro ona się dowiedziała, że syn kuzynki będzie zamiast męża, to ona zamiast siebie i męża wysłałaby swoją córkę z chłopakiem :mdleje: :mdleje:
Za to hitem dla nas było jak trzeci kuzyn się zapytał czy jego córka z chłopakiem będą mieli swój dwuosobowy pokój w hotelu zapewniony :mdleje: :mdleje:
Nocleg jest owszem zapewniony, nie będą się gnieść, ale nie stać nas, by każdemu wynajmować dwuosobowy pokój, a może powinniśmy? :P
Ale wiecie co? W sumie się cieszę, że ludzie mi potwierdzili i oprócz tych przypadków wszyscy normalnie się zachowują :D :D
I z mojej strony na 85 osób zaproszonych przybycie potwierdziło 79 osób :los: :los:

Offline _patka_

• Chuck Norris
suknia jest sliczna, taka zwiewna, lekka!! ale faktycznie fotograf sie nie popisal :P

co do gosci, to ja w sumie bym sie cieszyla, ze ktos sie martwi, jesli nie moze przyjechac to wyznaczaja zastepstwo ;) lepiej tak, niz stracic kase niepotrzebnie, bo krzesla beda puste :) a ten synus nie jest taki malutki, wiec tez bedzie sie super bawil u Was na weselu :D
z tym pokojem to lekka przegina... my zamawialismy pokoje dla kazdej pary osobno, ale to wynikalo z faktu, ze cena i tak byla od osoby a nie od pokoju :P

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
No to bardzo ładna frekwencja na weselu będzie  ;D
A tymi goścmi co tak kręcą to bym sie nie przejmowała - co Ci za różnica czy kuzynka weźmie męża czy syna - jeden kit - grunt, że potwierdzone  :) I z głowy..
Taaaaa ja myśle, że każdy by chciał pokój dwuosoby z jacuzzi i sauną oraz dostęp do spa&wellnes, a co nie robicie tak  ???  :D :D :D

No to co tam jeszcze załatwiacie ?

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
No ja też tak myślę, że lepiej, że kogoś wysyłają niż jakby mieli potwierdzić i nie przyjechać ;)
bardziej rozśmieszyło mnie, że kuzynka sama nie mogła tego powiedzieć tylko siostrą się wyręcza ;)
ze strony Arka też bardzo dużo osób potwierdziło, co tylko nas cieszy :los:
do załatwienia zostało nam:
-zrobić winietki
-zamówić bukiet ( bo ja dalej nie mam pomysłu i nie wiem co chce :P)
-kupić coś na podziękowanie dla rodziców i chrzestnych
-ustalić z organistą, że wcześniej śpiewaczka przyjedzie ze swoim organistą zrobić próbę
-spotkać się z księdzem po raz trzeci i ustalić szczegóły przebiegu mszy
-zdobyć trzeci podpis z poradni ;)
-ustalić piosenkę na pierwszy taniec ( tak jak z bukietem, co chwilę podoba nam się co innego :glupek:)
-poprosić chłopaka kuzynki co by mnie przed blok wyprowadził z moim bratem ;)
-dzień przed weselem ustroić klatkę
-iść do II spowiedzi przedślubnej
-tydzień wcześniej spotkać się z właścicielem domu weselnego i wpłacić mu 50% zaliczki
-dokończyć strojenie butelek na wódkę
-jakieś trzy dni przed weselem pomoc w pieczeniu ciast do pudełek ( bo się jednak teściowa sama nie wyrobi)
i chyba tyle ::)
sprawy załatwione:
-msza św. godz:14:00 w Nowym Sączu
-przyjęcie weselne w domu weselnym " Promenada" w Wojnarowej
-suknia i garnitur ślubny jest
-bielizna jest ;D
-biżuteria jest
-fryzura próbna była wczoraj, muszę coś innego z grzywką wymyślić, bo wczoraj mi się tylko grzywka nie podobała :P
-fotograf jest
-kamerzysta jest
-śpiewaczka operowa jest,a to nie było pewne ;)
-samochód jest
-orkiestra też
-tak jak i drużba ;)
-świadkowie wybrani i zdyscyplinowani ;)
-hotel dla gości zapewniony
-tuby z płatkami róż do wystrzelenia są :D
-tort i chleb na powitanie zapewnia dom weselny :D
pewnie jeszcze o czymś zapomniałam, ale w tej chwili mam pustkę w głowie :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja tam rozumiem o co ci chodzi..
ze gdybys chciala tego ich syna czy innego syna z dziewczyna to bys ich zaprosila a nie ich rodzicow ;D poste ;]
a ludzie na sile chca i tak swoje dzieciaki wcisnac ;]
ja tak rozumiem ;p

my tez dawalismy 2 osobowe pokoje ale tak hotel oferowl wiec luz;]

Offline emm-a

• Chuck Norris
my zapewnialismy pokoje dwuosobowe, nawet kuzynowi osiemnastoletniemu,ktory z dziewczyną był;

sukienka ładniutka  :D bardzo lubię takie podkreślone dopasowanie w talii  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
My nie zapewnialiśmy bo zwyczajnie nie było takiej opcji i tyle :D "hotel" nie miał takich pokoi i tyle :) Jakoś nikt nie narzekał i cieszył się, że ma gdzie spać :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
O właśnie Sylwia o to mi chodziło ;)
ale dobrze, że jest jak jest :D
emm-a- dziękuję ;D też mi się dopasowanie podoba ;) ;)
Karolina-mam nadzieję, że u nas też nie będą narzekać tylko dobrze się bawić ;)
zapomniałam, że kosmetyczkę też już mam ;D
robiłam porządki w półce, znalazłam stare pamiętniki, jakie ja głupoty pisałam, wstyd mi było to czytać :glupek: :glupek:
dokończyłam mój wykres na jutro wygląda jak jakieś fale góra, dół, góra, dół, a co tam najwyżej źle będzie, ważne, żeby podpisane było ;) ;)
Na dniu skupienia dla narzeczonych też byliśmy, nic nowego,ani ciekawego się nie dowiedziałam, ale każda załatwiona rzecz cieszy ;D ;D
A że dzień wcześniej byliśmy na weselu, %%%% zrobiły swoje i potem było milusio, to cały wykład Arek mi szeptał, że mu się spać chce i że kiedy wyjdziemy, Arek by nie był sobą jakby nie skomentował czegoś po swojemu, więc było tak, że pani mówi " I mężczyzna na wiadomość o ciąży powinien się cieszyć i powiedzieć żonie, że wszystko będzie ok" a Arek " prawdziwy Polak z tej radości poszedłby się napić" ;D :bredzisz: :bredzisz: Cała sala w śmiech, pani też się nie powstrzymała :P

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Karolina-mam nadzieję, że u nas też nie będą narzekać tylko dobrze się bawić ;)

Niektórzy mężczyźni byli tak wybawieni i pijani, że żony położyły ich wszystkich w jednym pokoju 6 osobowym :D Po wejściu rano, woń alkoholu mogłaby co najmniej zabić :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Karolina-hahahaha, przynajmniej żony sobie spały w spokoju ;)
Jestem po poradni, trzeci podpis zdobyty :skacza:
pani napisała, że "narzeczona była sama" w sumie nie wiem po co, ale niech jej będzie :P
pani też powiedziała, że nie podejmuje się wyznaczania u mnie dni płodnych i niepłodnych, bo moje wykresy są za bardzo skomplikowane :P Nawet w takich rzeczach u mnie nic się nie może dziać normalnie ;) ;)
W każdym razie słońce u mnie pięknie świeci to sobie wredna @ przyszła >:(
Ale za to wieczorem będę się widzieć z Arkiem :skacza: :skacza:
Jak nam się zachcę to może dokończymy strojenie butelek ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
U mnie w rodzinie to już tradycja taka :D

Pani z poradni jest niekompetentna było trzeba jej to powiedzieć :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
podziwiam cie ze robilas  obcej babie swoje wykresy...
serio ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Karolina-wtedy mnie chwilowo zatkało i chciałam już stamtąd wyjść ( spotkanie trwało 3 godziny ::);)
Sylwia-no i na co mi było to robienie skoro się nic nie dowiedziałam, bo pani nie wie :P dziś się dowiedziałam, że za bardzo ten wykres skomplikowany, a na drugim spotkaniu ( bo na każde trzeba było przynosić) babka też nie umiała oznaczyć kiedy miało miejsce jajeczkowanie ::)
właśnie sobie uświadomiłam, że byłam głupia, że na dziś też miałam wykres zrobiony, ale mądry Polak po szkodzie :P
Nie mam nic do npr, jak ktoś chce proszę bardzo niech sobie robi wykresy i co tam jeszcze chce, ale mnie te panie skutecznie do tego zniechęciły 8), a robiłam to uczciwie i o 7 rano codziennie mierzyłam :glupek:
I jedyne co wiem to, że mam skomplikowane wykresy :bredzisz: :bredzisz:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
heheh, wspolczucia...
ja jestem ciutke inna.. bo uwazam ze moja soprawa kiedy mam co mam itp ;p
nie cierpie sie tym chwalic jesli nei mam na to ochoty ;p
a pani ktora mowi ze zajsc w ciaze mozna tylko 4 godziny w ciagu meisiaca, i ktora mowi ze dziecko nie tak latwo zrobic a ma ich 6! to jaos malo wiarygodna sie wydaje.. ;];]

Offline lebara

• maniak
hehe dlatego bardzoooo cieszę się że nie musieliśmy chodzić do tej poradni. 
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"