Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1053929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniutek83
  • maniak
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #2880 dnia: 8 Października 2006, 18:15 »
akto no ja bym wolała 2 bo 1-sza wyglada jak kołdra!ale obie nie saw moim stylu! Taka sukniw po prostu musi komus pasowac a skoro Tobie pasuje to jest OK!
A ja tam nie bede zmuszała mojego W do spionek, za bardzo mi sie tez nie podobaja! sam zechce to sam założy!
A Anusiaa byłam w sarah tam ta kiedka teraz kosztuje oik 1700 i tez jest rabacik( jak sie wcześniej zamówi)!A;le za miesiac ma byc tańsza i też ma byc rabacik! Bo to jest ze starej kolekcji! Tam jest b. miła obsługa!

A u nas sie płaci za nauki 150 zł ( ale my chyba bedz chodzic u mojego W.) tam sie nie płaci!

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #2881 dnia: 8 Października 2006, 18:29 »
a ja chciałam najpierw kupic sukienke z komisu albo od kogoś, niestety okazuje się ze nawet jak jest juz rozmiar na mnie sukienki, to konczy mi się w połowie łydki, dlatego musialam zrezygnować z tego pomysłu..

ja M tez zmuszać nie bedę ale koszulę bede mu musiala kupic ja żeby do sukienki pasowała :P więc kupię mu taką do spinek i spinki :P w ogole nie mam pomyslu na "pana mlodego" jak powinien wyglądać...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #2882 dnia: 9 Października 2006, 07:40 »
Cytat: "akto"
w ogole nie mam pomyslu na "pana mlodego" jak powinien wyglądać...

To chyba tak jest, ze najpierw wybiermay sukienke, a potem jak juz mamy tę wizje szukamy cos dla Pana Młodego :)
Koszula, bnardz kamizelka i to co pod szyja (mucha, musznik, krawat) musza kolorystycnzie zgrac się z nasza kreacja :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2883 dnia: 9 Października 2006, 09:03 »
ech moj M. to o tym krótkim krawacie to nawet nie hcce słyszeć. chce tradycyjnie długi....zreszta jakby mial sie ubrać tak całkowicie tak jak on by tego chciał to by przyszedł w swoim najbardziej ścioranym dresie domowym :)

a jeszcze jedna wzamianka o sukniach slubnych...jak byłam ostatnio w salonach to miałam okazje wziać w ręce dół sukni i przekonać sie ile tam jest materialu...o matko. wiedziałam że dużo ale że aż tak.
i jeszcze jedna kwestia czy suknia jedno czy dwuczęściowa. pani w saloni tłumaczyła mi różnice...
że gdy suknia jest jednocześciowa to musi być bardzo mocno dopasowana w talii żeby się na niej wspierała.
natomiast te dwuczęściowe cięzar mają rozłożony jakby na 2. gorset jak jest dobrze zasznurowany to nie sprawia problemów a dół sukni wspiera sie na bioderkach. podobno z tego wzgledu jest to wygodniejsze.
i jeszcze jedna rada pani salonu to takla że lepsze sa suknie sznurowane niż te zapinane na suwaczek.

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2884 dnia: 9 Października 2006, 09:06 »
Cytat: "Aniutek83"
A ja tam nie bede zmuszała mojego W do spionek, za bardzo mi sie tez nie podobaja! sam zechce to sam założy!

nie ma co faceta zmuszać, bo jak nie lubi i źle sie czuje to nic na to nie poradzimy...
ja M nie zmuszam - sam chce bo lubi :) oczywiscie wybranie najwłaściwszych zajmie nam troche czasu  :mrgreen:
Cytat: "Vall"
To chyba tak jest, ze najpierw wybiermay sukienke, a potem jak juz mamy tę wizje szukamy cos dla Pana Młodego

też tak sadze :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #2885 dnia: 9 Października 2006, 09:18 »
Witajcie dziewczynki !!!

Zimno jak fiks: 3 stopnie !!!!  :shock:

Aniutek tak, u nas będzie niejeden wujek z przyśpiewkami dla każdego, ale typowego starosty nie będziemy chyba mnieli. Ostatnio rozmawiałam z rodzicami to stwierdzili że tata i tak będzie roznosił wódkę. Napojami zajmuje się obsługa, więc po co zawracać głowę rodzince. Mamy to jeszcze przemyśleć :)

Akto mnie osobiście podoba się 1 ale słyszałam że wzory a la 2 bedą modne w tym sezonie baaardzo i skoro Ty się w niej lepiej czujesz to BIERZ !!!

Cytat: "Ewelina_Michał"
pani salonu to takla że lepsze sa suknie sznurowane niż te zapinane na suwaczek.

Ewelinko Pani ma świętą rację !! Jak chudniesz albo przytyjesz to nie ma problemu przy sznureczkach a przy zameczku może być wieeelki problem (niektórzy na 2 dni przd ślubem potrafią strasznie schudnąć)  :?

Anusiaaa hmmm skoro Twój Luby nie chciał wydawać 40 zł na spinki "bo są na 1 raz" to te 150 zł na Hondę to chyba jeszcze więcej ??? Trudno mi cos doradzić. Ale wiesz dobrze, że mój R. tu nie zagląda bo jakby się dowiedział że w salonach samoch. można dostać spinki to na 100% miałby spinki BMW na ślubie i ja bym mu na to pozwoliła skoro chce i płaci za to to niech ma !! :D

Lilkuś suknia bardzo ładna, dawaj zdjęcia swoje w niej !!!

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2886 dnia: 9 Października 2006, 09:22 »
Cytat: "AndziaK"
dawaj zdjęcia swoje w niej

niestety nie mam :( mam tylko fotki sukni bo ja głupia na przymiarce nie robiłam fotek (a aparat w torebce - zaaferowana byłam  :oops: ) ... fotki pstrykał M jak przy okazji pojechał do Świnoujścia  :mrgreen:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2887 dnia: 9 Października 2006, 09:27 »
No to wielkie lanie Ci się należy :)

Ale nastepnym razem weź bilobil i pamiętaj o aparacie w torebce !!!!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2888 dnia: 9 Października 2006, 09:44 »
Andzia to u was bedzie b. fajnie zawsze te przyspiewki to fajne urozaicenie a i sama jestem ciekawa jak to wygląda! No ja tylko ytalam jak taka osobva sie nazywa bo nie wiedziałam!
Aco do sznurowanych sukni hmm ja bede miec na zasuwaczek, sznurowanemi sie nie podobaja a zreszta nie podoba mi sie jak te sznurki wiszą potem ! Zresztą do mojej sukni to sznurowanie nie pasuje! No w 2 dni to chyba sie bardzo nie schudnie! Bede sie pilnować i tyle!
A ja tam musznikom, plastronm i muszkom mówie nie- mi sie to po prostu nie podoba!Ale rzecz gustu! my z W. jestesmy zgodni bedzie jakiś fajny porzaedny krawacik!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2889 dnia: 9 Października 2006, 09:52 »
Aniutek83,  strasznie Ci dziekuje za info w sprawie tej mojej kiecusi :przytul:. Czy ten salon w tym Wodzislawiu jest gdzies w centrum czy na zadupiu, bo ja jeszcze nigdy nie bylam w Wodzislawiu to sie nie znam, ale na pewno sie tam wybieram skoro takie ceny :mrgreen:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2890 dnia: 9 Października 2006, 10:11 »
Anusiaa no ja tam zdązyłam 5 minut przed zamknieciem bo to była sobotaa ja miałam małe opźźźźźźźónienie PKS ale biegłam SPECJALNIE DLA CIEBIE! no i mam nadz ,że to była ta sukienka! Ale wygladała tak samo! Jedx sobie tam gdzies w listopadzie kiedy będzie juz ta obniżka! A to jest w samym centrum  w takim budynku gdzie na dole miesci sie taki sklep sieci agd i rtv a tam sie wchodzi do góry jest zreszta etykietka SARAH! Zaraz naprzeciwko tego budynku obok sklepu Społemi Brzdąc jest tez Karina! A ta sarah jest zaraz obok sklepu MINI Mal to jest scisłe centrum!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2891 dnia: 9 Października 2006, 10:21 »
Aniutek83,  ok Ania dzieki wielkie i na pewno sie tam zjawie!!!! Myslalam wlasnie zeby w listopadzie pojawic wiec pewno tak zrobie. Mala wycieczka do Wodzislawia hahah

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2892 dnia: 9 Października 2006, 10:21 »
Andzia to u was bedzie b. fajnie zawsze te przyspiewki to fajne urozaicenie a i sama jestem ciekawa jak to wygląda!

Aniutek możemy zrobić tak że spotkamy się po moim slubie i oglądniesz sobie płytkę :)
Będziesz mogła spisać sobie przyśpiewki. Mam nadzieję, że goście mnie nie zawiodą !!! :)

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #2893 dnia: 9 Października 2006, 10:38 »
Witam Was kochane :) Dawno mnie nie było na forum ale czułam jakis przesyt i musiałam na jakis czas zniknąć, zaledwie na tydz ;) A teraz.... ledwo co nadrobilam zaległosci :)

Ja dopiero stoje na etapie nauk przedmałzeńskich. W piatki o 19:30!!! Kurde!!! piatki!!! Wolałabym miec piateczek wolny :( i ksiądz oświadczył nam ze jest 10 spotkan!!! No ale mam nadzieje ze liczone są razem z poradnia. Na szczescie jest młody ksiądz lubiący zartowac wiec czasami smiesznie jest :)

No nic, za kieckami jeszcze nie chodziłam, a moj R ostatnio mi oswiadczył, ze nie chce czarnego garnituru do slubu :( Ale ja sobie go nie wyobrazam na ślubie w jakims jasnym :( Mam nadzieje, ze jak co do czego przyjdzie to zmądrzeje ;) Na siłe nie bede go przekonywac :)

Caluski dla Was!!!!
[/url]

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2894 dnia: 9 Października 2006, 10:43 »
andzia oo bardzo chetnie ale zapewne u nas nikt by sie nie porwał na takie spiewanie!Ale ten ktos musi byc skarbnica pomysłów żeby tak na poczekaniu w2ymyślac te przyśpiewki!
A Anusiaa a tam daleko nie masz znowu az tak to możesz smigać smiało! a nuż sie spotkamy....
Gosiu nie ma co chłopa na siłe zmuszac i tyle! jak ma sie w czymś żle czuć! ja osobiscie tez nie lubie czarnych wolałabym juz czekoladowy!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2895 dnia: 9 Października 2006, 10:44 »
Cytat: "cafe"
moj R ostatnio mi oswiadczył, ze nie chce czarnego garnituru do slubu  Ale ja sobie go nie wyobrazam na ślubie w jakims jasnym  Mam nadzieje, ze jak co do czego przyjdzie to zmądrzeje  Na siłe nie bede go przekonywac  

Cafe może najpierw niech przymierzy i zobaczcie jak wygląda.
Generalnie szczupli faceci slicznie wyglądają w jasnych garniakach a "zbudowani" w ciemnych ale to nie reguła.

U nas za nauki "co łaska" czyli nie mniej jak 50 od pary. $ spotkania w niedzielne popołudnia. Zaczynamy w listopadzie ;)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2896 dnia: 9 Października 2006, 10:46 »
wolałabym juz czekoladowy!

OOO super pomysł, tyle że to musi pasować do faceta i przede wszystkim do sukni :)

Aniutek to zazwyczaj są gotowe przyspiewki tylko np zmienia się imię i tyle :)

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #2897 dnia: 9 Października 2006, 10:51 »
No dokładnie, zmuszac go nie bede, niech poprzymierza :) Tyle, ze on nie należy do szczupłych ;) Wysoki i taki troche z brzusiem ;) wiec czarny chyba by ładnie wygladal :) Tyle ze on podchodzi do sprawy ekonomicznie, stwierdził ze jeden garnitur czarny ma wiec na cholerke mu drugi  :mrgreen:  Stad woli inny gajer jak czarny ;)

Ja za nauki narazie nic nie płace, w sumie nawet nie myslałam o tym czy trzeba płacic  :lol:

Okaże sie jak beda dyplomy wreczac - z reki do reki ;)
[/url]

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2898 dnia: 9 Października 2006, 10:58 »
dyplomy

:hahaha: normalnie jak w szkole dyplom...:hahaha:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2899 dnia: 9 Października 2006, 11:00 »
no mój W. jest chudziutki i wysoki 187 a ja 160 cm wzrostu! on musi miec siła rzeczy coś jasniejszego! czekoladowy prawie jak czarny a pasujke chyba do każdej sukni! ja bede miec ecru to zarzucimy coś w beżu lub brazie!
A co do nauk  my to chyba od marca zaczniemy ! a u nas nie chcemy chodzić  bo u nas to koszt 150 zeta a u mojego W. co łaska! I u nas to jakies wtorki środy o 16 lub 17 to troche te godziny nie halo! i u mojego W. to jest w weekend i taka opcja bardziej nam pasuje!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2900 dnia: 9 Października 2006, 11:03 »
Wysoki i taki troche z brzusiem  wiec czarny chyba by ładnie wygladal

Mój R. też jest wysoki i z brzusiem (choć twardo z nim walczy). Rok temu kupił jasny garnitur bo chciał i juz a teraz żałuje bo jak widzi się na filmach z wesela to jest załamany. Niestety jasny garniak nie tuszuje mu brzusia a wręcz przeciwnie.
Tak więc na ślub napewno ciemny w paseczkki ;) a na poprawiny jeszcze nie wiadomo (może jasny jak zeszczupleje:))

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2901 dnia: 9 Października 2006, 11:05 »
cafe za moze zaproponuj mu stalowy?? osobiscie uważam, że stalowe garnitury bardzo ładnie wyglądaja :) to jakaś alternatywa dla ciemnego bo pan młody w jasnym gajerku jakoś mi sie w myślach za bardzo zlewa z panna młodą  :?  

Maciek tez chiał jasny gajerek ale jak przymierzył ciemny z jasna kamizelka odrazu mu sie spodobał :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2902 dnia: 9 Października 2006, 11:09 »
A ja sie tak zastanawiam jak czytam..jaki zaproponowac mojemu Grzesiowi..bo on jest szczuplutki i niezbyt wysoki. Ciemne ma wloski i brudke ale za Chiny nie zalozy jasnego garniaka :evil: a podobne do ciemnych facetow pasuja jasne...a tu klops bede musiala cos innego wymyslec :mrgreen:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2903 dnia: 9 Października 2006, 11:11 »
oo stalowy tez b fajne kolorek! Lilkus i tu masz rację to jakas alternatywa! ja czarnych nie lubie no chyba ,że rozjasnione jakimis prązkami! dla mnie za bardzo pogrzebowy! Mój w. w czarnym wygląda niesczególnie bo chudy i wysoki a to go jeszcze bardziej wydłuża i wyszczupla! A Andzia a mój brat mi mówił ,ze jak byli na takim weselu z przyspiewkami to ten pan np. na zawód wykonywany przez goscia weselnego jakąś przyspiewke wymyslał! Strasznie tego jestem ciekawa! u nas pewnie nic takiego nie bedzie!
A wczoraj siostra mojego W. mówi do mnie ,że do mojej sukienki to bypasowały długie rekawiczki za łokcie i zebym sobie takie wzieła! brrrr stanowczo mówie temu nie! Jakos rekawiczki dla mnie skracaja rece a ja mam je raczej krótkie! stanowczo takim dodatkom mówie nie!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2904 dnia: 9 Października 2006, 11:45 »
A Andzia a mój brat mi mówił ,ze jak byli na takim weselu z przyspiewkami to ten pan np. na zawód wykonywany przez goscia weselnego jakąś przyspiewke wymyslał! Strasznie tego jestem ciekawa! u nas pewnie nic takiego nie bedzie!

No to też świetny pomysł...
A skąd wiesz, że ktos nie szykuje Ci niespodzianki?
Mój wujek siostrze właśnie w formir niespodzianki to zrobił. Wszyscy byli zachwyceni. Ale do tego trzeba faceta lub bake z jajem :)
Możesz dyskretnie wspominać przy rozdawaniu zaproszeń, że coś takiego Ci się bardzo podoba a nóż ktoś domysli się i coś takiego zorganizuje :)
Nadzieja umiera ostatnia ;) :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2905 dnia: 9 Października 2006, 13:12 »
Cytat: "AndziaK"
U nas za nauki "co łaska" czyli nie mniej jak 50 od pary

u nas to koszt 150 zeta

Drogie te nauki... u nas 30 zł...4+3 spotkania :) Planujemy od tego piątku zacząć:) Zobaczymy czy nam wyjdzie ;)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2906 dnia: 9 Października 2006, 13:14 »
Witaj cafe jesli chodzi o mnie to bylismy na spotkaniu u Taty i za fotografa(plener) zapłącil 800zl a za film tysiac.Nie wiem jak Wy ale ja mysle ze to mało.Poza tym Moj Sebastian powiedzial ze musimy czekaz z decyzja o dacie az do stycznia, lutego 2007 poniewaz w stoczni maja byc ciecia.A jak zobaczyl salon sukien slubnych i chcial wstapic to mu powiedzialam ze nie bede nic ogladac póki nie ma daty. Wrr...oczywiscie byla mała sprzeczka o to wszystko.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2907 dnia: 9 Października 2006, 13:23 »
Wiesz co o tym sądzę (patrz Pogaduchy - nasze codzienne sprawy) :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2908 dnia: 9 Października 2006, 14:39 »
Dziewczyny, a czy zastanwiałyscie sie nad oprawa muzyczna samej msyz, slubu? czy zdajecie sie na organiste czy szykujecie, planujecie cos specjlanego??  :?:  :!:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2909 dnia: 9 Października 2006, 14:41 »
ja zastanwaim sie ewentualnie nad  deuetm smyczkowym, który pieknie wykonuej Ave Maria..ale jescze zobacze blizej samej ceremonii co i jak. Prawda jest taka, ze danwo juz nie byłam na mszy w kościólku w kórym planumey slub..musz epojsc , posłuchac i zobaczyc cot am sie dzieje , jak graja :) Pewnie zrobie to w najbliższa niedziele :)