Autor Wątek: Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą 30.06.2012 - Odliczanie PANDI  (Przeczytany 58456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
Przyszlazono kupilam tuby strzelajace ale pod kosciol.. na sali mial byc balon ale odpuscilam..za duzo wydatkow..poza tym w pomieszczeniu to sprezone powietrze chyba za duzy halas by stworzylo..

muzyka i sam uklad wystarcza jako glowna atrakcja..

tak mowisz ze stoisz w miejscu a ja na probna fryzure czyli na upiecie umowilam sie dopiero na 28 maja.. 26 maja drugi makijaz mociejsza wersja wiec i tak jestes do przodu z tymi kwestiami.

chwilowo odpuszczamy zakupy i sprawy slubne bo remont pelna para i czas,aby oproznic mieszkanie i odswiezyc sciany a potem umeblowanie i wyposazenie..pokoje na koncu :)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Też miałam tuby pod kościołem! :D
Powiem jedno...bajeeeeera... :)
Normalnie wszystkim się spodobało :)

I masz rację jeśli chodzi o ten hałas przy sprężonym powietrzu.
Daje to niezły huk!
My mieliśmy na powietrzu pod kościołem ,a i tak się przestraszyliśmy.
A co dopiero na takiej sali.... :)

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
Cześć dziewczyny,
Właśnie chcę zamawiać tuby, tablice i takie tam pierdołki. Muszę spytać ile tych tub trzeba zakupić aby efekt był fajny? Sądzę, że zdjęcia z wystrzelonymi płatkami w kierunku pary młodych muszą być rewelacyjne. A komu powierzyliście to strzelanie?
:) :) ;) ;)

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
ja też będe miała tuby pod kościołem 4 po 80cm nie wiem jaki efekt dają zaryzykowałam :D nie którzy księża się nie zgadzają na to ... ja nawet nie pytałam :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
tez chcemy tuby na pewno :) mysle, ze tubami obdarujemy jakis kolegow M., a moje dziewuszki zaopatrze w banki...niech sobie dziewczyny podmuchaja :D ;D
i  też mam zamiar udawac glupa ;D jakby co nic nie wiedzialam, ze nie wolno :P

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
My mieliśmy 4 tuby pod kościołem.
Nie pamiętam jakiej były długości :p
Ale efekt był świetny! :D
Kompletnie o nich zapomniałam i się ich wystraszył gdy wystrzeliły! :los: :p

Daliśmy je naszym znajomym  :)

Offline katarina25

• forumowicz
Ja pytałam. Choć żałuje. I tak wiatr wszystko rozwieje. Ksiądz sugerował aby ktoś posprzątał albo aby dać parę złotych pewnemu panu kościelnemu aby się tym zajął... ::)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
Pandi ja się tak umówiłam ze względu na sesję zdjęciową :) ale Ty też masz w dobrym czasie umówioną moim zdaniem, ja ogólnie jestem w gorącej wodzie kąpana i jak coś mi "wisi" do załatwienia to mam wrażenie, że stoję w miejscu :)

ja balony zatem też odpuszczę, ale skusiłabym się na więcej tych tub strzelających i pod kościół i na pierwszy taniec, bo efekt pewnie będzie wspaniały no i zdjęcia oczywiście:)

super, że remont idzie pełną parą, u nas parę rzeczy do zrobienia i wciąż niezrobione :/

3mam kciuki zatem za powodzenie :)

Offline Pandi
  • maniak
Mamy kolejne zakupy z głowy. Wczoraj przyszło pudełko do obraczek i piekne tablice na auto :] ..

Pudełko jest ecru - na zdjęciach kiepsko to widać, ale na zywo ladny odcien :)

Tuby kupuje juz jakis czas i nie moge sie zdecydowac na kolor platkow - u nas ksiadz z tym nie robi problemu. Tylko Pani, ktora zajmuje sie plebania zawsze sie smieje, ze po slubach pod drzwiami plebani wyglada jakby ktoa cala noc skubal kwiatki na progu :P .. pelno platków na schodach i wokól  ;D

katarina25 4 szt zrobia niesamowity efekt - odpalane jedna po drugiej. Moja sis bedzie miala 1 szt - jej facet 2*ga i jakas para znajomych :] ..

malinowa__mamba  z baniek zrezygnowałam :) - a tez daja piekny efekt

przyszlazona  efekt wyszedł piekny, ale juz o tym pisałam .. :]

a remont od wczoraj bardzo posunal sie do przodu - meble zdemontowane dzis do konca kuchnia i w poniedzialek przyjedzie pan wymierzyc meble - pod wymiar, bo kazdy cm cenny ..

i tak mija nam kolejny dzien - trzymajcie sie cieplo, bo u nas cos sie chmurzy :]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
Pandi weź sobie białe i czerwone płatki - ja takie kupię :)

bardzo fajne pudełeczko, a jakie tablice kupiłaś ?

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
Ja zrezygnowałam z tub na rzecz baniek mydlanych, specjalne pistolety do baniek otrzymają moje kuzynki i gdy będziemy wychodzić z kościoła zaczną '' strzelać" bańkami. Byłam kiedyś pod kościołem u koleżanki, która wlasnie miała bańki i wyglądał to przepięknie, u nich to jeszcze dzieciaki bawiły sie pistoletami jak goście życzenia składali i super to później wyglądało na płycie
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ja mam tuby . kupilam 8 sztuk bo byly tanie ;D 3zl za jedna chyba ;D
sluchajcie banki tez za mna chodzily ale....
mam jakies dziwne mysli ze moga mi przybrudzic plamami suknie ;/ moze to glupie ale jakos tak mi to ciagle krazy po glowie

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
Śliczne obrączki i pudełeczko :)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline lebara

• maniak
Mamy identyczne pudełeczko na nasze obrączki,  zresztą obrączki też są bardzo podobne.

Offline katarina25

• forumowicz
Ja również mam takie pudełeczko, od tego jubilera na Cieszkowkiego, zapomniałam w tej chwili nazwiska. Chciałam kupować ładniejsze ale w końcu to olałam :P

Offline przyszlazona
  • uzależniony
Sylwusia gdzie takie tanie tuby znalazłaś ?

a ja może dam takie pistolety 2 małym chłopakom i będą się cieszyć - fajny pomysł lebara :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
w hurtowni zabawek na narutowicza ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
dzięki  ;D ;D ;D

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
śliczne to pudełeczko na obrączki
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline lebara

• maniak
Ja również mam takie pudełeczko, od tego jubilera na Cieszkowkiego, zapomniałam w tej chwili nazwiska. Chciałam kupować ładniejsze ale w końcu to olałam :P

To mamy obrączki od tego samego jubilera Glebockiego na Cieszkowskiego  :)

Offline Pandi
  • maniak
Tablice są klasyczne z złotym tłem i napisem "Młoda Para" - sliczne w swej prostocie - tez za bezcen - niektore na allegro maja ceny z kosmosu ..

sylwusia085 ja bardziej o makijaz bym sie martwila - bo to w koncu woda z jakims płynem, który ułatwia robienie tych baniek :P ..

moniq dzięki - bałam się, ze bedzie kiepskiej jakosci, ale okazało sie solidne :)

lebara my dostalismy u naszego jubilera czerwone malutkie pudeleczko dlatego zdecydowalismy sie dokupic nowe :) .. obraczki wyszly o polowe taniej niz na cieszkowskiego, wiec suma sumarum wyszlismy na plus :) ..

Szczerze mowiac mam najmniejszy udzial w tym remoncie, bo po pracy wieczorami tylko wpadam i sprzatam po mojej rodzinnej ekipie - ale jestem wykonczona, nie wiem jak moj K daje rade. Od 6,30 - 14,30 w pracy, a potem do 21/22 skrobiac sciany badz rozwalając meble, to sie nazywa zaciecie .. jak ja sie cieszę, że moge na niego liczyć i nie tylko moj tata musi tam czas pracować. Osobiscie uwazam, że szybko im to idzie i jakby zrezygnowali z kilku godzin dziennie na rzecz odpoczynku nic by sie nie stało *- ale faceci - maja swoje wizje i nie przebije tego ..

Miałam mały problem z panienskim w zwiazku z praca, ale okazalo sie, ze bede musiala tylko rano ogarnac dostawe 26tego w sobote i wracam do domu na makijaz i dalsza czesc przygotowań :P.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
a ile dałaś za to pudełeczko? nam ksiądz podawał obrączki chyba na poduszce czerwonej
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline lebara

• maniak
My za obrączki które kupiliśmy u Glebowskiego zapłaciliśmy 1650 zł a dosłownie za taki sam wzór  musielibyśmy zapłacić prawie 3 tysiące i wagowo też mało nie wypadają bo dwie obrączki mają 12 g.

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
trochę mnie tu nie było ostatnio, ale już nadrabiam :) no Pandi, widzę, że ładnie wszystko idzie do przodu :)
Ja w tuby na pewno też zainwestuję, teraz jak tak piszecie, zaczynam się też zastanawiać nad bańkami :] trochę dzieci u nas będzie, więc myślę, że bańkami to by one się zajęły ;) pomyślę pomyślę :)
Obrączki widzę subtelne i piękne :) pudełeczko pierwsza klasa!
Ale ten czas ucieka szybciutko :) niedługo będzie już relacja ze ślubu :)

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline przyszlazona
  • uzależniony
Pandi ale zazdroszczę, żde masz faceta z zacięciem, widać, że mu zależy ! mojemu póki co nie chce się nawet drzwi zrobić, bo niby zmęczony ...

Offline Pandi
  • maniak
moniq 11 zł :D ono tylko do got bedzie - w kosciele na srebrnej tacy :]

kinia87 do relacji przeszło miesiąc .. ja juz sama sie nie moge doczekac, chociaz przez to skorbanie scian coraz mniej o tym wszystkim mysle.. ciagaja mnie po sklepach / salonach meblowych i juz mi wiruje od natloku rzeczy do spamiętania / zapisania / kupienia / zorganizowania :D

przyszlazona  a ja mu wspolczuje - nie odpuszcza nic a nic ..

lebara Glebocki za nasz chcial 550 zł - bo to nasze zloto bylo , ale zadal az 11,5 g złota - mamy ten sam wzor + soczewkowane za 9 g i cene o polowe mniejsza, co nie ustepuje w jakosci i wygladzie ..z polecenia poszlismy, sprawdzilismy - decyzja zapadła ..

Offline Pandi
  • maniak
Cos u mnie cicho sie zrobilo :)… hmm, u nas na chwile obecna nadal remont pochlania 99 % czasu i mysli. Wczoraj byl stolarz-  odnosnie mebli do kuchni. Rozmawialismy 45 min aby ustalic wstepny zaryz,uklad sprzetow i kolorystyke.. to ostatnie mnie wykonczylo..nie sadzilam ze jest tyle odcieni wanilii.. ehh sum.a sumarum czekam na wycene mebli i montazu :). Oby wszystko poszlo gldko..

Z spraw dodaatkowych dzis bylismy w usc u mnnie. . Papiery podpisane.. nazwisko ustalone.. tylko czekac do slubu. .

W sumie kilka kwestii do ogarniecia nam zostalo ale to jeszcze chwila na zastanowienie i na zakup. .

Ogolnie z gosci odmowilo nam 9 osob, w to miejsce zaprosilismy dalsza rodzine i czekam..

Offline kinia87
  • forumowicz
Heh, to widze, ze nie tylko w moim odliczaniu taka cichosza sie zrobila :D jakos tak pustawo ostatnio w odliczaniach :)

z remontem to łączę się w bólu całkowicie, bo my przez pół roku mieliśmy demolkę, więc wiem jak to jest... robiliśmy totalną rewolucję, zrywanie podłóg, wymiana wszystkich instalacji (wodnej, gazowej, elektrycznej), ogrzewanie podlogowe etc.. wszystko bylo w stanie gołym, do cegieł zryte. Wiec to juz jakby budowa od nowa...Ja płakałam już prawie, bo nie wiedziałam, kiedy się z tego wygrzebiemy. Rozpierducha totalna.. ale jak już był etap, że wszystko było wykończone, tylko kwestia meblowania, to się robiło przyjemniej! Ale wbrew pozorom takie pierdoly tez wymagaja wiele czasu :/ Co do kuchni, to szkoda, że wcześniej nie mówiłaś, my mieliśmy super chłopaków, co nam pod wymiar zrobili kuchnie rewelacyjnie, naprawde moge polecic z czystym sumieniem...
Ale remont trzeba przeboleć... mnie ratowała myśl o stanie końcowym... mieliśmy wizualizacje, wiec namietnie je ogladalam :D jeszcze na tyle bylismy w dobrej sytuacji, ze mieszkalismy na czas remontu w drugim mieszkaniu (pietro wyzej), bo inaczej by sie nie dalo po prostu.. bez pradu, gazu, podlogi, mebli bez niczego :D czad ;)

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline kinia87
  • forumowicz
A co do odmawiania, to jestem ciekawa, ile u nas osób odmówi... swoją drogą ja zdecydowałam, że będziemy zaproszenia wysyłać za tydzień-dwa, do końca czerwca czas na zdecydowanie czy się bedzie czy nie. I wtedy jeszcze zostana 2 miesiące do ślubu i można będzie spokojnie dosłać zaproszenia innym, w razie odmów.. na początku myślałam, że to trochę za wcześnie, ale jak sobie to przetrawilam właśnie w ten sposób, to stwierdzam, że wcale nie..

Offline Pandi
  • maniak
Im szybciej tym lepiej.. doprosic zawsze mozna.

Poprosze na pw namiar na chlopakow od mebli :).

A z remontem dalej niz blizej.. ale wszyscy pomagaja jak tylko moga :)