Autor Wątek: Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą 30.06.2012 - Odliczanie PANDI  (Przeczytany 58414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Przyłóż welon do kiecki, żeby się nie okazało że ma inny odcień :)

Widziałam dziewczynę w czerwcu wychodzili z domu. Ona miała beżową sukienkę (nie odróżniam tych wszystkich kolorów) do tego biały welon a on miał białą koszulę :) Jej sukienka wyglądała jak brudna...

Offline emm-a

• Chuck Norris
bardzo mi się ten welon podoba :-) też bym taki chciała - z błyskotkami :D ale do mojej sukni nie będzie pasował  :(
no ale i tak będzie na pewno pięknie  ;)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
nie chcesz usadzić gości tak jak ty chcesz? bo nie rozumiem o co chodzi z tą selekcją
a welon wygląda super, przymierz do sukni
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
PandiSuperr ten welonik , mi też się podoba. Będziesz wyglądać w dniu wyjątkowo ślicznie

Offline Sabineczka

• uzależniony
Pandi   suknie ślubna już masz? Jaką wybrałaś, możesz chociaż opisać ją?

Offline Pandi
  • maniak
mkarolinka muszę podejść do salonu z nim  i sprawdzic. Kolor identyczny, bo na zdjeciach tamtej panny mlodej jest snieznobialy - i tak dam go do czyszczenia.  :D

emm-a troszkę kryształków i koralików, najbardziej podoba mi sie fakt, ze jest dwuwarstwowy  ;D ..

moniq  niektorych ludzi wolalabym nie widziec..tyle .. typu 6 lat wuja ktorego na oczy nie widzialam, a teraz wypada go zaprosic ... o ostateczny wyglad gosci / stolow bede martwic sie jak mi ktos nie potwierdzi albo porobi sie zamieszanie  :P

Sabineczka suknie pokazywałam .. na 1 stronie watku jest .. :D tylko ze moja w wersji śnieżno biała  ::)

Offline Sabineczka

• uzależniony
PANDI   oj przepraszam nie zauważyłam. No no ty śliczna dziewczyna jesteś więc będziesz w niej wyglądać jak modelka :) Piękna jest naprawdę. W salonie kupowałaś ja?

Offline Pandi
  • maniak
Sabineczka  nic sie nie stalo, nie chcialam powielac zdjęc :). Dzięki, tak jest z salonu. Modelka wyglada na niej ciut inaczej niz ja - bo moja biala wydaje sie mniejsza przez to.

Szukałam nauk przedmałżeńskich i powiem wam katastrofa. Wymgaja tego, a w Bdg tylko klaryski i bazylika prowadza nauki. Świetnie :|. Pdobno w bazylice cos sie bedzie dzialo w lutym - szybki weekendowy kurs  :o bede dzwonic i sie dowiadywac, bo moj K nie ma i pojde z nim jeszcze raz, bo to tylko dla par  :-X

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
A propo nauk, mam pytanko. Ja i mój pm mieliśmy osobno (w liceum), oboje mamy zaświadczenia, ale dręczy mnie czy musimy też mieć jakąś karteczkę z poradni małżeńskiej?

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
femme najlepiej zapytaj w parafii, gdzie będzie ślub:). My nauki robiliśmy w lipcu, na zakończenie nauk musieliśmy zaliczyć poradnię - pieczęć i podpis Pani z poradni uwieńczyły nasze trudy:P i takie karteczki dajemy w parafii, jako świadectwo ukończenia kursu przedmałżeńskiego.
[/url]  [/url]

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
femme, wydaje mi sie, ze kurs to jedno, a nauki w poradni to drugie. Z tego co wiem, to ksiadz daje tak jakby skierowanie. Ja bylam narazie tylko ustalic date slubu i dal nam liste co mamy załatwic do nastepnego spotkania, w marcu. Mysle, ze wtedy zrobi nam ten wywiad;/ i tez da "skierowanie" do poradni.

Offline Pandi
  • maniak
Z tego, co ja sie orientuje to szereg rzeczy ktore trzeba dostarczyc do parafii. Poradnia a nauki to zupelnie inne rzeczy. To i to musi byc na papierze. Skierowanie czy bez niego mozna zrobic te spotkania .. ja juz udam sie z kompletem dokumentów. Tym bardziej, ze mi godzine w kosciele załatwiła mama, my nawet nie zajrzeliśmy na plebanie.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
u nas trzeba miec 3 spotkania z pania z poradni
1 spotkanie z pania z poradni z cala grupa
4 spotkania nauki przedmalzenskie
10 spotkan kursu przedmalzenskiego.
parafia NSPJ SZCZECIN
jest bardzo duuuuuuuzo osob nie tylko z mojej parafi wiec dowiedz sie

Offline Sabineczka

• uzależniony
dziewczyny a orientujecie się jak to jest z tym wszystkim jeśli ja jestem w Polsce a mój narzeczony za granicą?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
u mnie wysylaja na kurs weekendowy...  platny ponad 100zl za osobe

Offline Sabineczka

• uzależniony
Acha to ja się muszę dowiedzieć co i jak jest u mnie.

Offline Pandi
  • maniak
U kazdego jest inaczej. jesli Twoj narzeczony ma papiery ze szkoły to czeka was poradnia i spotkania z ksiedzem. Przyjdzie czas, to podejdziesz i sie dowiesz :) dokładnie

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
my mieliśmy 2 spotkania z panią z poradni i chyba 4 nauki
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
dzięki za odpowiedzi :) w kwietniu idziemy jeszcze raz do księdza, jak nas skieruje do tej poradni no to cóż, trzeba będzie  ;) generalnie nie uśmiecha mi się iść do niego wcześniej...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
femme,a gdzie dokładnie masz ślub-w sensie w jakim kościele?i w jakiej miejscowości?

Offline Pandi
  • maniak
Z ostatnich wydarzeń .. załatwiłam sobie makijaz, u nie w miejscowosci rodzinnej - niedlugo wybieram sie na probny, ale wszyscy polecaja ta pania, wiec jestem dobrej mysli. Cena tez wydaje sie byc smieszna do tego, co szukałam w Bdg badz Inowrocławiu i tak chcialam sciagnac do domu osobe, ktora bedzie mnie malowac .. chyba po prostu za daleko szukałam ..

Z innych faktów wreszcie moge zamówić zaproszenia !!! Firma u ktorej zamawiam powiekszyla ilosc kolorow wstazek z 14 do .... 52 :D .. jaka byłam happy jak dostałam odpowiedz na maila. Moj pomaranczowy świetnie sie wkomponuje w dekoracje sali. Zaproszenia / ksiega gosci / zawieszki / winietki zamawiamy w tym samym stylu .. prosciej i bedzie sie wiazalo jakos :D
Musze odmienic naziwska gosci i wyslac zamowienie..

W sumie odnosnie tego mam maly problem, kuzynka mojego K wychodzi za maz [oficjalnie nie dostalismy jeszcze zaproszenia,ale po rodzinie chodzi nowina, ze w kwietniu ma sie odbyc slub] i teraz mam problem, nie bede czekac do kwietnia, az ona zmieni zdanie badz nazwisko, a chce zaproszenia z personalizacją gości .. chyba wpiszę takie jakie jest aktualne teraz, a zaproszenia i tak bedziemy na poczatku kwietnia rozdawac, wiec moze sie zalapie ..

Offline Sabineczka

• uzależniony
Pandi Hej a co to za firma? można namiary?

Offline Mania82
  • zapaleniec
Pandi, tez mam podobny problem :) Kuzyn się żeni w maju, my w lipcu, ale jeszcze przed jego ślubem damy zaproszenia no i myślę, że wypiszę jeszcze panieńskie nazwisko jego narzeczonej. Tylko, że na moim ślubie będzie już miała inne ?:) Hehe, dobrze ze nikt zaproszeń na wstępie nie sprawdza :D

Offline Pandi
  • maniak
Nie sprawdzaja, ale tez chodzi na to zebym nie wyszla na ignorantke, ze tylko moj slub sie liczy itd. Po co ja sie przejmuje, bedzie jak bedzie.. mam wieksze zmartwienia .. albo inne znajde  :P

Offline Mania82
  • zapaleniec
Ja myślę, ze tak jest dobrze, skoro zapraszasz ją jeszcze jako pannę w dniu gdy jest jeszcze panną, a że w międzyczasie zmieni jej sie nazwisko - moim zdaniem nie powinnyśmy się tym martwić.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
albo kup zaprszenie jedno wiecej bez wypisanych danych i wpiszesz to ejdno jedyne recznie ;] albo wpisz jej panienskie - jej meza z usmiechnieta buzka ;) jesli neis a sztywni to tez byloby ok ;p
ja mam podobny problem.. tzn moze troche inny.. ale mam wiele par ktore zyja razem bez slubu maja dzieci itp i jak zapraszac. Pania asie x i pana marka y z dziecmi, czy panstwa asie i marka y .. niby nei sa formalnie malrzenstwem ale zyja razem jak amlzenstwo ehh ;)
ja tez chce namiary an zaproszenia!

Offline Pandi
  • maniak
sylwusia085 ja mam z tego źrodła co natysa miała .. :) moj problem to i tak pikus jak widzę .. oni ciut sztywni są Ci moi, a raczej mojego K, wiec dam do wyrdukowania normalnie i tyle..

Mania82 idealny ślub - zbyt duzo kombinowania  ::)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
a ok to ja tez mam od nich probki. i juz sobie przypominam ze masz niektore te same hihi ;p na ktory model sie zdecydowaliscie z pm-em?
ja tez bede zamawiac z pomaranczowa wstazka! ;D jak poprosilam probki jedna z pomaranczowa a druga z zolta to wyslali mi tylko z zolta i zlota a pomaranczowej brak ;/

Offline Pandi
  • maniak
Silver o ile niczego nie pokreciłam. Z perełką i prosta kokardką. Teraz maja o wiele wiecej kolorow dostalam na maila, to az zapiszczałam z uciechy. Wtedy nie mieli i widocznie za duzo osob domagalo sie nowych kolorow, wiec je rozszerzyli ;D ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
i bierzesz z pomaranczowa kokardka tak?
i jaka bierzesz kokarde zwykla czy plaska? ;)