Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 127771 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012
« Odpowiedź #600 dnia: 8 Listopada 2011, 22:34 »
moj gdyby mial miec rozowe dodatki to by chyba sie ze slubu wycofal ;D
ogolnie naprawilam kompa heheh ;p okaza;lo sie ze wyciagnelam akurat ta wtyczke i polamalam ktora byla od neta ahhahahha ;p blondyna ;p

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #601 dnia: 9 Listopada 2011, 07:45 »
 ;D nie kombinuj wiecej przy kablach

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #602 dnia: 9 Listopada 2011, 08:58 »
hehe dobre Sylwusia, zapalony elektryk z Ciebie  :D

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #603 dnia: 9 Listopada 2011, 11:32 »
nie kombinuj z kabelkami ;)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #604 dnia: 9 Listopada 2011, 11:59 »
ehhh dziewczyny dzis ranio okazaLO SIE ZE chyba windowsa trzeba nowego bo komp sie nie chce odpalic ;/ dobrze ze jest mamusiowy laptopik ;D a ja jestem uzalezniona od neta!
aniulka tak jak pisalam ci w meilu dla mnie bomba!
ogolnie pochwale wam sie ;] wczoraj poszlam do biura podrozy po katalogi na lato 2012 i okazalo sie ze jak zarezerwujemy wycieczke do konca listopada to mamy taniej o 1800zl + brak oplat lotniskowych + wycieczka fakultatywna gratis ;] dzis ide do innegio biura podrozy zeby porownac ceny i oferty i mozliwe ze zaklepiemy sobie wyjazd juz teraz ;p co prawda drooogi jest bo z triady ale coz.. podroz poslubna ma sie raz w zyciu ;d
a wy polecacie jakies biura podrozy w szczecinie zaufane skad jezdzicie lub jezdza wasi bliscy????????????????

i jeszcze jedno pytanko- czy uwazacie ze zaproszenia powinny wspolgrac z kolorem przewodnim? bo ja sie nakrecilam ze tak a  swiadkowa i karol mowia ze chyba lekko przesadzam ;D co wy an to forumki?

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #605 dnia: 9 Listopada 2011, 12:08 »
odnośnie biur podróży nie pomogę niestety
ale pomogę z zaproszeniami ;)
zaproszenia możesz mieć jakie tylko chcesz, nie muszą być kolorystyczne do całości, w końcu wysyłasz je wcześniej i nie będą leżeć na stołach ;) więc spokojnie zaproszenia możesz wybierać indywidualnie :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #606 dnia: 9 Listopada 2011, 12:09 »
chyba ze zamawiasz w komplecie..od jednej firmy wszystko i sa w stanie dopasowac kolorystycznie winietki,zawieszki,zaproszenia.  :)
wasza decyzja..

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #607 dnia: 9 Listopada 2011, 12:12 »
no chce zamowic ze str ktora podala mi natyska... dostalam probne i jestem dosc zadowolona ;p i do tych co mi sie podobaja sa winietki a do tych co kaorlowi nie ma jakby w komplecie trzeba dopasowac ;p;p musze przemyslec;p
ogolnie jeszcze ejdno pytanko- jak wysylalam zamowienie ze maja byc wstazki np w kolorze pomranczowym jedna a w zoltym druga wstazka a dostalam ejdna w zoltym a druga zlota to moge prosic o bezplatne wyslanie raz jeszcze zaproszenia z p;omaranczem za free?

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #608 dnia: 9 Listopada 2011, 12:23 »
Sylwusia,
odnośnie zaproszeń i koloru przewodniego winietek i całego wesela itp:  To nie ma znaczenia czy współgrają z kolorem przewodnim czy nie, generalnie fajnie jak wszystko do siebie pasuje. Mi się to bardzo podoba, dlatego zaproszenia i inne drobiazgi właśnie będą się kręcić wokół moich kolorów przewodnich, po to się te kolory wybiera :) I estetycznie to wygląda jak zaproszenie pasuje do programu ślubnego, do kopert, winietek, zawieszek na alkohol i innych drobiazgów. I niech świadkowa i Twój PM mówią co chcą, ja Ci powiem, że nie przesadzasz, a jeżeli przesadzasz, to przesadzamy razem hehehe  ;D

A może ta złota to ich pomarańczowa? Możesz spróbowac napisać im, że nie ten kolor Ci wysłali i prosisz o podesłanie prawidłowego, a później czekaj na ich odpowiedź. Generalnie jest coś w prawie konsumenta, ze jak firma nie dopełnia umowy ( czyli wyślą coś źle) muszą to naprawić na własny koszt, ale nie jestem pewna. Musiałabyś to sprawdzić gdzieś na necie albo zadzwonić do biura ochrony praw konsumenta. generalnie kiedys rozmawialm z radca prawnym na ten temat i my jako konsumenci o wielu rzeczach nie wiemy, nie znamy swoich praw a uslugodawcy to wykorzystują  :ekxpert:

Ja juz czekam na swoj paszport i jedziemy po nowym roku w podróż przedślubną :) My sprawdzaliśmy oferty TUI, bo mojego PM rodzice zawsze stamtad jezdza i sa generalnie zadowoleni.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #609 dnia: 9 Listopada 2011, 12:41 »
sylwusia ogólnie napisalam co myślę o zaproszeniach w zniecierpliwionych więc ci nie bede tu gryzdać drugi raz :D ale uważam że mogą być w kolorach przewodnich ale też nie muszą :)
cherrrypie tez ma rację bo jak wszytsko idealnie pasuje to ładnie wygląda - ale goście zaproszeń na wesele brać nie będą żeby porównywać czy zloty jest bardziej złoty czy żółty czy pomarańczowy  ;) powiedziałabym że jak firma oferuje zaproszenia i winietki takie same można wtedy wziąć, jak nie to zawsze winietki moga byc na białym papierze który jest neutralny i zawsze się dopasuje a zarazem rozwiązuje problem dopasowywania kolorów jesli zamawiasz w dwóch miejscach :)
acha i z tego co czytałam gdy przedlądałam stronki na allegro z zaproszeniami to na wielu było napisane że jeśli wysyłaja próbkę to losowo wybraną - więc może wysłali złotą jako złotą losowo wybraną a nie pomarańczową :) najpepiej zadzwon i zapytaj :) za freee wymienią ci raczej jak już zamawiasz komplet zaproszeń i wtedy się pomylą a przy próbkach chyba to nie obowiązuje... ale pewności nie mam  :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #610 dnia: 9 Listopada 2011, 12:45 »
o cherrypie a po slubna tez bedzie.? czy uwas ciut inaczej ;p?
a gdzie w centrum znajde ich biuro???????????
no nie bede sie za 5 zl bawila w telefony itp zastanowie sie co z tym zrobic ;p ogolnie mi sie podobaja te http://www.amelia-wedding.pl/amaretto/detail/1/flypage/1?sef=hcfp a karolowi te sa bardziej eleganckie itp ale dostaalm ze zlota wstazka i nei wiem czy bedzie pasowac  z zolta bo zaperoszenia sa ecru a brazem takim jasnym http://www.amelia-wedding.pl/mokate/detail/1/flypage/7?sef=hcfp ;] do tych moich sa winietki takie- http://www.amelia-wedding.pl/winietki do moich zaproszen bylyby te amaretto ;p
co do zaproszen jeszcze- moje mi sie widza kolorystycznie a znow karola wybor mi sie widzi bardziej otwieranie ich i rozlozenie tekstu ;p dlatego musimy pomyslec chyba jeszcze ;]
buus dzieki za twoje zdanko ;p ja tez nie chce popadac w paranoje... chcialam zamowic z tej str bo bym dostala rabat i w gole mielibysmy juz... ale chyba jednak poki co poszukam czegos jeszcze i sie wstrzymam bo cos mi nei do konca "pasi"

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #611 dnia: 9 Listopada 2011, 12:52 »
sylwusia pamietaj oby tylko WAM sie podobały :D reszta się nie liczy :)
a te które podałaś jako pierwsze też mi się podobają i też je oglądałam - wydaje sie być fajny papier w nich :)
a powiedz jak on na żywo wygląda? tak samo fajnie się prezentuje jak na fotkach ? :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #612 dnia: 9 Listopada 2011, 12:59 »
Ehh..wszystkie piekne.. mam zdecydowanie wiekszy dylemat przez cos takiego .. dobrze,ze tu bylo wspomniane o probkach,chyba tez przed zamowieniem bede chciala taka probke miec w reku,aby zobaczyc jak to na zywo wyglada  :D

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #613 dnia: 9 Listopada 2011, 13:00 »
Po ślubie też pewnie gdzieś pojedziemy, póki nie mamy dzieci jeździmy, później będą inne wydatki i inne typy wakacji. Oboje ciężko pracujemy cały rok, więc wakacje nam się należą z dala od domu, komputerów i pracy.

TUI jest w Kaskadzie, polecam sprawdzić jeszcze Neckermann'a. Jeżeli chodzi o Neckermann'a to lepiej kupować wyjazdy w Niemczech bo inne sa warunki dla Polskich turystów a inne dla Niemieckich, ciut drożej, ale za to lepiej. W ogóle w styczniu planujemy się spakować i pojechać do Berlina i spróbować ustrzelić oferte LAST LAST MINUTE :) Pojechać na lotnisko i wylecieć tego samego dnia albo nastepnego :)

Przeglądaliśmy oferty TUI tu na miejscu, Neckermana też, ale znajoma z niemiec nam powiedziala, ze czasem mozna dostac bardzo dobra oferte taka wlasnie na lotnisku, jak im jakies wolne miejsca zostana albo ktos sie nie pojawi, ty wskakujesz na jego miejsce z duzym rabatem. Troche to ryzykowne i zwariowane, ale co tam, moze sprobujemy :)

Ta kolekcja Amaretto bardzo fajna, podoba mi sie. A nie boisz sie,że odpadnie ten diamencik zanim do kogos dotrze?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #614 dnia: 9 Listopada 2011, 13:09 »
ok kaskada nie dzis dzis w cerfyrze zobacze czy cos jest ;p wydawalo mi sie ze necerman a moze sie myle? nie wiem zobacze ;p jeszcze natura tour ma dosc fajne wyjazdy wiec etz sprawdze ;p
co do waszego szalonego pomyslu- zazdrioszcze odwagi i spontana ;] ja b ym sie nei odewazyla chociaz moj karol pewnie tez mimo ze szalony ;]
a moze sie myle /;] ja tez wychodze z zalozenia ze jak przyjda dzieci to inaczej bedziemny zyc dlatego co roku organizuje wakacje sylwestry, wyjazdy narty itp ;p karol sie krzywi bo nie lubi kasy wydawac wolalby n arzedzia nowe albo autko ale...; ja go namawiam i nbigdy on nie zaluje po powrocie ;]
co do ofert z niemiec tez slyszalam ze roznice sa minimalne ale.. ja nie znam jezyka nei mam nikogo kto zna dobrze wiec chyba pojade z poslkeigo biura moze keidys sie skusze na niemeickie ;]

co do amaretto- sa wykonane solidnie, diamencik sie mega trzyma ale papier w rzeczywistosci jest o wiele wiele bardziej blyszczacy .....  mi sie ten papier kojarzy z tapeta.... zalezy co kto lubi. a diamencik jest chyba na super glu  do wstazki przyklejony.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #615 dnia: 9 Listopada 2011, 13:14 »
dzięki za info :) jak by były za bardzo błyszczące to  też nie za dobrze- jeszcze gosci oslepi i nie dojada na wesele ;) :P hehe taki żarcik :) a tak serio to co za duzo to nie ładnie :)

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #616 dnia: 9 Listopada 2011, 13:24 »
Sylwusia Niemcy znają angielski, wiec luz, zawsze się można dogadać :)
Ja za kaskada nie przepadam...

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #617 dnia: 9 Listopada 2011, 15:15 »
Sylwusia wariatko z tej samej firmy zamówiłam próbki chyba z 6 sztuk ;)
nawet takie jak Ty tylko inne kolory
na razie czekam na PM i razem zdecydujemy jakie wybierzemy

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #618 dnia: 9 Listopada 2011, 15:48 »
mi bardzo podoba sie ta kolekcja amaretto :) ja bede miala wszystko dopasowane kolorystycznie taka juz jestem dokladna :) auto nawet trafilo sie nam w kolorach sali czyli bezowo brazowy :) zaproszenia winietki zawieszki tez beda w tej kolorystyce cos bezowo, brozowo, zlotawe :P nie wszystkie kolory razem oczywiscie ;) ja wczoraj naprawilam swoj komputer zmienialam widowsa 7 na xp by lepiej chodzil :) i udalo sie wiec zycze tobie powodzenia :D co do biur to tesciowie jezdza z triady, my jak szukalismy wycieczki to szukalam glownie w AlfaStar na wyszynskiego jest na pewno ich biuro bo ostatnio co tydzien jestem w szcz i przejezdzam obok tego biura :) a gdzie lecicie w podroz poslubna? :) nam wycieczke zafunduja macka rodzice jako prezent :D my mamy wybrac tylko miejsce :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #619 dnia: 9 Listopada 2011, 18:15 »
znalazlam wycieczke 14 dni- objAzdowka 7 dni po wloszech a 7 dni przy hotelu lenistwo  w grecji ;p w tym przelot, prom i all  inclu... dzis bylam w necermanie i tui chyba w cerfurze dostalam folder wiec mam co robic wieczorkiem ;]  ta co pisalam wyzej karolowi sie widzi.. tylko tam jest 4 tys za osobe ale jak do konca listopada wykupimy to zwracaja nam 2000 + wycieczka fakultatywna gratis... dzis popatrze co necerman i tui proponuja ;p

co do wind. zaraz wpadnie kumpel popatrzec o co biega ';p
aaaniulkaaa widzisz kolejna rzecz nas laczy ;] oprocz tych co w meilach pisalysmy hihiih ;p
i jak ci sie widza te amaretto?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #620 dnia: 10 Listopada 2011, 16:08 »
dziewczyny ! mam wielka prosbe ;]
czy jeestescie w stanie doardzic jaki fason sukni pasuje na kobiete XL ? ogolnie wciecie posiadam w talii, ale mam ogrooooomny biust ...;/ i jaki fason moglby optycznie mnie pomneijszyc u gory? bo dol mozna ukryc .. eh mam dylemat.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #621 dnia: 10 Listopada 2011, 16:36 »
Sylwia nie masz teraz co myśleć, w każdym salonie z sukniami Panie Ci dobrze doradzą. Przynajmniej u mnie tak było. Odradzały fasony które mnie optycznie poszerzały, a polecały suknie w których wszystko było ładnie maskowane :)
Ja wcześniej też naszukałam się na internecie sukni, ale to tylko utrudnia wybór :D
Także śmigaj do salonu  ;D ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #622 dnia: 10 Listopada 2011, 16:38 »
Właśnie - najlepiej doradzą w salonie a przy tym zamaskuja mankamenty i podkreślą atuty sylwetki. Chociaż przy dużym biuscie sądzę, że w grę wchodzi tylko suknia na ramiączkach

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #623 dnia: 10 Listopada 2011, 18:04 »
zacznę od zaproszeń - myślę, że dobieranie ich do kolorystyki wesela to już lekkie świrowanie  :P i tak większość gości nie będzie pamiętać jak one wyglądały  :P

a co do biura podróży - szczerze mogę polecić Ecco Holiday (my braliśmy podróż poślubną od nich w biurze podróży w Gryfie; tam nie jest tylko Ecco, ale też inne - Tui idt...). Trochę się bałam, bo nigdy o tym biurze podróży nie słyszałam. Ale wrażenia jak najbardziej pozytywne! Zawsze mogliśmy liczyć na naszą rezydentkę, która codziennie miała dyżury w hotelu. Rozmawialiśmy z innymi Polakami, którzy przyjechali z innych biur i z obecnością rezydenta było różnie, niektórzy go nawet na oczy nie widzieli  ::) Drugą zaletą jest to, że stosunkowo mało osób podróżuje z Ecco, przez co my np. nie staliśmy w gigantycznej kolejce po wizę egipską, tylko facet, który czekał na nas na lotnisku z Ecco wziął nasze paszporty i zostaliśmy obsłużeni poza kolejką   ;D

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #624 dnia: 10 Listopada 2011, 19:01 »
musiałabyś wybrać się do salonu ślubnego z osobą, która zawsze powie prawdę jak wyglądasz
wtedy będziesz mogła spokojnie przymierzać kiecki i dobrać coś idealnego dla Ciebie :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #625 dnia: 10 Listopada 2011, 20:59 »
Ja miałam zaproszenia pod kolor ;) Ale to była kwestia wyboru wstążki :)

A do salonu idź z mamą z przyjaciółką, z kimś szczerym do bólu ale życzliwym :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #626 dnia: 10 Listopada 2011, 21:44 »
Fiszbiny czynia cuda i nie ma tutaj znaczenie rozmiar.. sylwusia085 jak dla mnie wyolbrzymiasz, trzeba przymierzać i wtedy sie okaze ze nie ma, co tuszowac, tylko eksponowac, to co masz najpiekniejszego  >:( .. i bez gadania!!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #627 dnia: 11 Listopada 2011, 19:24 »
Dziewczyny wybralismy z karolem podroz poslubna ;D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #628 dnia: 11 Listopada 2011, 21:11 »
Jakies szczegoły?  :ok:

Offline Buuuś