wtrącę i ja swoje 3 grosze:P. Nie jestem specem od sportu, ale nie porywałabym się na 6w w tej chwili, bo to sa ćwiczenia na rzeźbe, które dobrze wprowadzić kiedy się zgubi trochę masy i tłuszczyku, aby ładnie zarysować brzuch. Na obecnym etapie sylwusia dobrze kombinuje z rowerkami, potrzebne są ćwiczenia cardio (bieżnia, orbitrek, aeroby, rowerki), które pozytywnie wpływają na spalanie tkanki i spadek wagi. Dopiero później wprowadzać ćwiczenia modelujące, rzeźbiące ciało. Jeżeli chcesz już ćwiczyć nad brzuszkiem, to dobre ćwiczenia są ABS 8-7 minut. Są super na wszystkie partie ciała, polegają na ciągłości różnych ćwiczeń na dane partie ciała (np ręce, nogi i pupa) przez 8min. Przykład, 8min bez przerwy (tzn może być przerwa nie dłuższa niż 5sek.) robimy brzuszki na różne mięśnie okolic brzucha:).
Jak mówiłam, specem nie jestem, ale mam trochę za sobą;). Ćwiczenia ABS, które znalazłam na youtube i w sieci, jako jedyne mnie satysfakcjonują, bo nie są męczące jak 6w ale są efektywne, kiedy wykonujemy je systematycznie:).
Polecam też aerobik, taki rodzaj wysiłku w etapie zrzucania kg jest wskazany:P.
Dobrze zaglądać na fora dla kulturystów lub fitness:P, bo są opisane przydatne rady co do spalania tkanki tłuszczowej - rodzaje ćwiczeń, zarówno dla kobiet jak i mężczyzn:)
To tyle z moich mądrości;).
Sylwusia dopinguję Cię z całego serca, bo wiem jak ciężko zbijać wagę, ale najważniejsza motywacja i chęci, a tego Ci nie brakuje:)