Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 128943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
Odp: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012
« Odpowiedź #990 dnia: 17 Stycznia 2012, 09:10 »
Jaka okolica taka cena Sylwia. U mnie zeby bylo smieszniej w rodzinnej miejscowosci czeszą za 60 zł fryzura ślubna, probne 35 zł / 45 zł .. a efekt jest taki, ze przez 3 dni wlosy ani drgną, a nie wygladaja sztywno .. ja układałam u siebie włosy na wesele wrzesniowe i wcale nie żaluje- a ceny są smieszne, bo nie ma za duzej konkurencji  ;D. Jak patrze na Twoja kwote 150 zł to az cierki mnie przechodza, ale podobno takie są normalne ceny  :-\ :-\ :-\

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #991 dnia: 17 Stycznia 2012, 10:06 »
Sylwia nie ma jakiejś jednej ceny w mieście.Ja przed swoim ślubem byłam zapisana do 2 salonów,ostatecznie fryz zrobiłam w całkiem innym  ;D jednak mam porównanie,bo w jednym z wcześniejszych również robiłam próbną.
W każdym razie za właściwą fryzurę w dniu ślubu zapłaciłam chyba 150zł,za próbną w tym samym salonie 40 lub 60-nie pamiętam  :P
W tym wcześniejszym co to robiłam próbną to zapłaciłam za nią 100zł i tyle samo miałam zapłacić w dniu ślubu.No a w tym trzecim też by mnie właściwa wyniosla tak 150zł.
Przepraszam,że tak chaotycznie-mam nadzieję,że zrozumiałaś sens  :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #992 dnia: 17 Stycznia 2012, 10:51 »
patrycja zrozumialam spoko ;)
pandi to pozazdroscic tychj cen...  ;p
moj karol wczoraj tez mi mowi Miska zapisz sie na kilka fryzur slubnych i makijazy od razu... tak sobie gadalismy... ale jak mu powiedzialam koszta to zrobil wielkie oczy hehe... masakra ceny sa straszne.. Patrycja ja tez zauwazylam ze w kazdym inaczej... przeraza mnie tylko to ze w setkach trzeba liczyc.. ;[
patrycja jeszcze pytanko do ciebie jako ze jestes po slubie ;p ogolnie oplaca sie robic fryzure probna nie ejst to strata kasy???????????????????????? i czy na waszych probnych czeszecie kilka fryzur?

ja chyba sie zapisze do tej babeczki co wczoraj ja poznalam... jej cena za probny 150zl ale powiedziala ze zrobimy ze 3-4 fryzury wiec cena taka bo kilka godzin moze wyjsc nam razem.. a juz wlasciwa fryz. 100zl tak wiec kalkulujac  wychodzi tak jak w wiekszosci salonow chyba ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #993 dnia: 17 Stycznia 2012, 14:25 »
Dla mnie próbna, okazała się bardzo potrzebna, ponieważ, wiedziałam, że takiej na pewno na ślubie mieć NIE BĘDĘ. Czesałam się później u tej samej fryzjerki, bo chodzę do niej od lat i zawsze byłam zadowolona, więc wiedziałam, że to nie jej wina, tylko moja, bo sama chciałam taką fryzurę, choć mi odradzała, ale uczesała, zobaczyłam i w dzień ślubu zdałam się po prostu na nią :D :D

Offline martynek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #994 dnia: 17 Stycznia 2012, 14:33 »
Sylwusia085 czy mozna jeszcze dołaczyc do twojego odliczanka??? :)
A jesli chodzi o probna fryzure to ja juz mialam jedna i bylam bardzo nie zadowolona, takze chyba warto robic ta probna fryzure ;)  Na poczatku lutego mam nastepno, mam nadzieje ze wyjdzie dobrze :)))

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #995 dnia: 17 Stycznia 2012, 14:47 »
Dzieki Anjuszka za twoja rade i opinie,
martynek ciebie witam i tez dzieki
moze o to co pytam to bzdura tylko ciutke przeraza mnie ta kasa... dlatego sie upewniam..

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #996 dnia: 17 Stycznia 2012, 14:58 »
Mnie też kasa przerażała.... dlatego zdecydowałam się na fryzurę próbną, a makijaż sobie podarowałam :) i pomalowała mnie pani, jak chciała, i wyglądałam cudnie  ;D ;D oj jak ja bym chciała to wszystko jeszcze raz :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #997 dnia: 17 Stycznia 2012, 15:14 »
hm....  ja chyba na makijaz powinnam jednak sie zdecydfowac tym bardziej./.. bo kurcze nie maluje sie na co dzien.. wiec moze lepiej zebym to zobaczyla? ;p
a gdzie sie malowalas anjuszka?

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #998 dnia: 17 Stycznia 2012, 15:16 »
Co do fryzu ja wole nie ryzykować...można się źle zrozumieć z kobitka i wyjdzie jakiś chełm...albo gorzej...kok typu kapusta   :o :o :o
Ale co do make-up'u się zastanawiam...myślę, że jednak Panie Nogal się zdecyduję i wydaje mi się, że są świetnymi profesjonalistkami i żadnej kaszany nie odwalą......

a gdzie te próbne 3-4 masz robić???

aha...jeżeli na targach miałaś fioletową koszulę w kratę to Cię widziałam :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #999 dnia: 17 Stycznia 2012, 16:13 »
w salonie icona na lokietka.  super kobietka zuza ma na imie ;)
bylam na targach w koszuli fioletowej ;p malinowa mnie na tragch nusiaka na silce heh farta masz ;) moglas zagadac smiesznie by bylo ;]
ja tez ciagle mam panie nogal w gl;owei ze wskazaniem na corke ;) mysle bo tak jak kiedys pisalam mam tez kolzenke ktora moglaby mi zrobic jak cos

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1000 dnia: 17 Stycznia 2012, 16:57 »
Sylwusia, ja już pare razy byłam na makijazu w Douglasie. Wiesz wesela i inne większe imprezy :) Super kosmetyki i makijaz fajny i trwały. Szczególnie polecam panią Agnieszke (chyba) w Auchanie, wysoka szczupła brunetka.
Ja dwa razy miałam takie darmowe zaproszenie na makijaż, otrzymany przy zakupach jako "próbka". ale mozna albo zapłacic 70 zł za makijaż, albo zrobić zakupy z kosmetyków kolorowych na min. 70 zł i makijaz za free. Tak tez raz postanowiłam zrobić, tylko ze babka mnie naciagneła na podkąłd za 165 zl :P ale i tak jestem z niego bardzo zadowolona, warto bylo go kupić i tak jakbym zapłaciła za niego 95zl.
Ja niestety nie będe mogła malować sie w Douglasie na slub, bo w Stargardzie chyba nie ma douglasa ?Poza tym, pewnie glupio latac w tym dniu po centrum handlowym, ale jakbyś miała robić jakieś zakupy to pomyśl o tym, chociazby po to by się przekonac jak sie czujesz w profesjonalnym makijazu. Aha, kolezanka teraz przy kazdych zakupach u nich prosi o zaproszenie na makijaż zamiast tych ich próbek :) Tez mamsama jeszcze jedno zaproszonko ;>

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1001 dnia: 17 Stycznia 2012, 17:13 »
a oni psiakuja tym utrwalaczem na koniec Maniu?????
czyli oplaca sie zrobic zakupy bo masz za darmo makijaz ;p a tak tylko makijjaz a i tak placisz ;D

w ogolle dziewczynyz  dieta... jestem teraz na 4 dniu warzyw i waga stoi od 3 dni ;/ szkdoa ale coz moze ruszy znow na bilkach ;]

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1002 dnia: 17 Stycznia 2012, 17:34 »
Ruszy ruszy :) nie ograniczaj tylko ilosci białe nawet wdniach z warzywami.

No wlasnie nie psikaja utrwalaczem, ale daja porządną bazę. Ja byłam wczesniej sie umówić, to babka poleciła mi maseczke za 5 zl :D i dala jeszcze kremiki z próbek, by przez pare dni przed przyjsciem na makijaz przygotowac odpowiednio skóre.
Makijaz sie trzymał mimo, ze to wesele, było gorąco no i tańce szaleństwa :) Nic nie spłynał, z lenistwa tez raz poszłam spac w makijazu douglasowym i rano, gdyby nie to, ze mam tendencje do tarcia oczu, to byloo by znośnie, do malych poprawek :)
Wiem, ze to na slub moze nie jest jakas super propozycja zeby po Auchanie latac, ale gdybyś miała jakies wyjscie czy cos, warto sprobować :) ooooo i znów bedziesz sie czuła jak wczoraj po fryzjerze :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1003 dnia: 17 Stycznia 2012, 19:03 »
no wlasnie dziewczyny.. prosze o porade ;)

wiec ja nie chcialam za bardzo robic makijazu i fryzury probnej bez okazji bo kasy mi skzoda...tak wyszlo ze bedziemy mieli w marcuy taka wielka rodzinna impreze prawie jak wesele.. ;]
no io chcialam zrobic sobie na ta okazje  fryzure i makijaz slubny.. ale tam bedzie polowa rodziny ktora zapraszam na slub... i teraz pytanie, czy powinnam miec buzie prawie jak an slubie? zeby wszsycy mnie widzieli hehe? ;] glupie pytanie ale ciagle o tym mysle ;p;p;

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1004 dnia: 17 Stycznia 2012, 19:09 »
Coś Ty :) Na ślubie bedziesz w pieknej białej sukni, welon, bedziesz wyglądać i czuć się jak najpiekniejsza panna młoda :) A na imprezie rodzinnej, mozesz tylko zabłysnąc, dać im jakby taki przedsmak tego jaka jesteś ładna i szcześliwa ze swoim przyszłym mężem :) Mówię Ci, że nikt nie zapamięta, że na ślubie bedziesz miała ten sam fryz i makijaż, poza tym jak to mówią nic dwa razy się nie zdaża, ja wątpię w to by móc dwa razy tak samo identycznie się umalować czy uczesać :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1005 dnia: 17 Stycznia 2012, 19:14 »
hehe ciężko z tymi fryzurami i makijażami:P
Ja wiem, że na 100% próbny robię sobie w dniu mojej imprezy urodzinkowej :D w kwietniu:D, przetestuję make-up solidnie;).
Najlepiej sprawdzić makijaż w ekstremalnych warunkach;).
Mania dobrze mówi, na ślubie makijaż będzie prezentował się inaczej. Tym bardziej, że na ślub można wybrać opcję doklejania kępek lub coś tam zmodyfikować:). Zrobisz makijaż pod kątem sprawdzenia umiejętności i trwałości, ale możesz napomknąć że to impreza rodzinna ... Jeżeli nie będzie fotografów itp. to również trzeba uwzględnić przy robieniu makijażu:), np mocniejsze cieniowanie twarzy, rozświetlenie kości jarzmowych itp:P.

Acha, to co pisała wcześniej Mania - skórę do makijażu ślubnego najlepiej przygotowywać dużo wcześniej:). Dobrze nawilżona cera jest najlepszą bazą dla utrzymania makijażu:). Także maseczki, kremiki...:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1006 dnia: 17 Stycznia 2012, 20:01 »
jedyny kosmetyk jaki uzywam codziennie kiedy tylko mmyje buzke to krem bambino heheh ;p woiec mam nawilzona jedynie co to musze sobie oczysicic ;p;p
hm.. no wiec chyba sie zecyduje na makijaz i fryz na ta impre ;D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1007 dnia: 17 Stycznia 2012, 22:17 »
Mysle, ze beda zaskoczeni makijażem, ale i tak w dniu slubu oprawa tego dnia sprawi, ze zobacza cie w zupelnie innymm switle pomimo tego samego makijazu. Mowimy o kobietach, bo faceci zupelnie "oleją" watek  :P .. oprocz tego jednego  :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #1008 dnia: 18 Stycznia 2012, 11:06 »
wg mnie nawet jak na imprezie urodzinowej bedziesz miała taki sam makijaz jak na slubie to nikt tego nie zauwazy :) na slubie bedziesz wygladala zupełnie inaczej w całym komplecie z suknia i dodatkami.
inaczej z fryzura - ludzie moga skojarzyc - choc nie koniecznie bo np jak bedzie dopierty welon to tez zmieni fryzure :)
a poza tym na to bedzie zwracało uwade mało os ób no wiekszosc bedzie zaangazowana całoscia slubu a nie detalami panny młodej :) tak mi sie wydaje :) ze to my swirujemy i zwracamy tak wielka uwage do rzeczy ktore dla innych sa drobiazgami :)

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #1009 dnia: 18 Stycznia 2012, 11:14 »
Dziewczyny mają rację Sylwusia, magia dnia ślubu sprawi,że będziesz wyglądać jeszcze piekniej i bardziej wyjątkowo. Poza tym jeżeli nie powiesz rodzince, ze to probna fryzurka do ślubu i że próbny makeup to nikt nawet nie zauważy, gwarantuję ci, ze 98% osób nawet nie zapamieta tego makeupu do dnia twojego slubu, także spokojnie możesz robić próbny na imprezkę rodzinna :) Tylko sie im nie chwal, ze to próbny do slubu :P a jak sie zdziwią, że masz make u to powiedz im, ze to taki eksperyment, bo chcialas zobaczyc, czy ktos zauwazy zmaiane :P heheh

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #1010 dnia: 18 Stycznia 2012, 15:53 »
Sylwia,ja uważam tak samo jak Ania.U mnie próbna się przydała,bo dzięki niej wiedziałam że nie tylko muszę zmienić koncepcję fryzury,ale również fryzjerkę  ;D

U swojej właściwej fryzjerki również miałam probną,ale bardziej po to aby ona zobaczyła co i jak uczesać.W dzień ślubu co prawda kilka zmian i tak wprowadziła,ale ogólnie fryz był taki jak chciałam  :)

Do makijażystki,jakoś miałam zaufanie.Co prawda nie malowałam się nigdy wcześniej u niej ale z racji tego,że miała mnóstwo pozytywnych opinii to stwierdziam,że obędzie się bez próbnego make-upu  ;)
Powiem Ci,że nawet jakoś tak wtedy myślałam,że fryz jest najważniejszy i jak będzie mi się trzymał i dobrze na łbe wyglądał to nieważne jaki makijaż będę miała bo i tak będzie spoko hehehe

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1011 dnia: 18 Stycznia 2012, 16:00 »
dzeiki dziewczyny za rady.... ja tez bralabym pania ktora ma wiele pozytywnych opini wiec moze z tym makijazem sobie odpusszcze? hm zobacze jak stoimy z kasa weselna ;p wtedy zadecyduje ;p
a i Buus sie znalazla gdzie bylas? ;p;p

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #1012 dnia: 18 Stycznia 2012, 16:21 »
ja polecam probnmy makijaz szczegolnie ze ty tak jak ja sie nigdy nie malujesz. Makijaz do zdjec - slubny jest dla takich osob ciezki, ja nigdy nie nakladam podkladow, pudrow itp. a tam to jest. Mialam probny dzileki czemu oswoilam sie ze swoim wygladem, bo na poczatku byl to szok i makijazystka od razu mowila ze nie bedzie mi sie podobac jeszcze przed zrobieniem makijazu ale po kilku godzinach przyzyczailam sie do niego i juz mi sie podobal, sama makijazystka zobaczyla ze musi mi nalozyc pocniejszy cien bo mam ciemna oprawe oczu i ten co mi nalozyla byl troszke za jasny.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1013 dnia: 18 Stycznia 2012, 16:41 »
anka, i co mialas wrazenie ze masz maske na twarzy?????? bo ja sie tego boje bardzo... jeszcze tusz do zres cien przezyje ale nei anwidze podkladow ;/;/

Offline anka332

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1014 dnia: 18 Stycznia 2012, 16:49 »
na poczatku tak, bylam zalamana i chcialam jak najszybciej to zmyc, ale makijazystka kazal mi przetrwac do wieczora i miala racje po kilku godzinach bylo juz ok, a w dniu slubu  juz nie czulam, ze mam makijaz, a bylo tego troche na mojej buzi bo ona ma skonnosc do swiecenia. Fotorgraf az zapytal sie kto mi robil makijaz ze jest super zrobiony wlasnie do zdjec
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1015 dnia: 18 Stycznia 2012, 17:50 »
sylwusia nie ociągaj się i nie rozkminiaj! ;-) próbny makijaż i fryzura są obowiązkowe!!! :D poczujesz się cudownie na pewno, o czym nam tu napiszesz :D

a jak się sprawuje nowa fryzurka? :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1016 dnia: 18 Stycznia 2012, 18:24 »
karol mnie codzienne wita jak wraca z pracy- czesc moja sliczna blondyneczko, jak minal dzien ;);) normalnei chlopa mi podmienili ;p;p;p takze emma zmiana wyszla hcyba na pozytyw ;p

anka- a gdzie sie maowalas? w szczecinie?????

dzis zajelam sie pisaniem, zmienilam koncepcje pracy 2 dni poszlo an marne ale teraz chcoiaz napisalam ;p napisalam ogolnie o przyjemnosciach w zyciu... ;p i troche o pedagogice zabawy ;p

ogolnie dzis sie zwarzylam i...
3,300 juz za man hehe 10 dzien diety wiec moze wynik nie powalalajcy ale w koncu rusyzlo a to chyba za sprawka tegop ze.. pojawil mi sie okres ;pbalam sie ze po odstawieniu tapsow bede miala problem a dzis jest 28 dzien cyklu.. jejku 1 miesiaczka bez mojej niewiedzy, wiec jestem zaskoczona ;p dziwnie tak bez tabletek sie nauczyc zyc ;D ciekawe kiedy bedzie kolejny... mam nadzieje ze zostanie mi okres co 28 dni.. bo kiedys mialam co jakies 40-50 zanim zcazelam brac tapsy ale to bylo baaaaardzo dawno temu bo dosc szybko zaczelam miedzy innnymi dlatego zeby okres byl regularny ;)

Offline anka332

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1017 dnia: 18 Stycznia 2012, 18:35 »
w swinoujsciu sie malowalam

a co okresu po odstawieniu mozesz czekac bardzo dlugo albo dostac pieknie o czasie.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1018 dnia: 18 Stycznia 2012, 18:53 »
sylwusia ja po odstawieniu tabletek pierwszy okres dostałam normalnie po 28 dniach i dwa kolejne tak samo, ale później coś się rozregulowało i okresu nie miałam chyba z 2 miesiące,  myślałam że byłam w ciąży, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Ale w końcu się pojawił po 2 miesiącach. I teraz w miarę się uregulował :) Hmmm nawet myślałam, żeby wrócić do tabletek bo teraz po prostu uważamy :D:D ale jak przypomnę sobie te bóle migrenowe to nie uśmiecha mi się brać tabletek ;/;/ Ale chyba będę zmuszona wrócić, ponieważ z moich obliczeń wynika, że cholerny okres wypada mi na dzień ślubu, a nie wyobrażam sobie mieć okres w wesele.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1019 dnia: 18 Stycznia 2012, 20:08 »
Ja robiłam i próbny makijaż i fryzurę, bo szłam na wesele dwa tygodnie przed swoim :D

Makijażu pewnie bym nie robiła, ale fryzurę na pewno, bo z moich 3 włosów ciężko cokolwiek zrobić :D