Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 129104 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
Odp: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012
« Odpowiedź #210 dnia: 12 Września 2011, 16:11 »
Najlepiej jak się wybierzecie do jubilera i poprzymierzacie różne modele, wtedy zobaczycie, które najlepiej Wam pasują.
Ja uważam, że obrączki powinny być klasyczne, ponadczasowe, w końcu będziemy je nosić całe życie :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #211 dnia: 12 Września 2011, 16:50 »
masz racje, nawet stwierdzilam ze nie chce obraczki z brylancikiem bo bedzie mi sie kojarzyc z pierscionkiem ;]

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #212 dnia: 12 Września 2011, 18:09 »
ja też chcę zwykłe klasyczne obrączki
ale tak jak sophisticated pisze trzeba po przymierzać, żeby zobaczyć w czym Twoja ręka będzie dobrze wyglądała ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #213 dnia: 12 Września 2011, 18:49 »
no wlasnie, ja niedawno zaszlam do zlotnika i oglądalam i przymierzalam kilka...czasami jakies nam się moga podobac,ale kiepsko na palcach wyglądają, albo się źle w nich czujemy. Ja np. chcę drobną, prostą obrączkę, taka do mnei pasuje i w takiej się dobrze czuję :-) z resztą jestem drobna, to jak bym wyglądala w masywnej obrączce :-\ z kolei P. musi miec konkretną...;-)
fajnie tak poprzymierzac...jejku jak to na palcu dziwnie wygląda...:-) jeszcze niedawno tak do zaręczynowego się przyzwyczaic nie moglam i tak patrzylam na dlon co chwilę i się usmiechalam i wydawalo mi się,że wszyscy go widza i swiadomi sa że zareczynowy :-) taka glupiutka bywam ;-)
No a teraz te obrączki...:-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 12 Września 2011, 19:08 »
emma chyba z natury jestes romantyczka ;D ja troche tez ;p wzruszam sie an filamch, jak czytam ksiazke itp ;D
musimy polazic za obraczkami ale K. jakos nie bradzo jest za poki co... nie ma czasu niby......... tzn tak jest bo teraz ma sezon w pracy oprocz tego do grudnia bedzie w ciaglych delegacjach. mam juz tego dosc!!!!!!!! i nawet teraz sie wscieklam bo mial byc godz temu i nawet nie zadzwonil a ja czekam z obiadem na niego............

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 12 Września 2011, 19:19 »
nienawidzę jak robie obiad na konkretna godzinę i P. się spoźnia!!! szlag mnie trafia!!! ale na szczescie jak sie juz konkretnie umawiamy,to zazwyczaj jest punktualny.... Ostatnio jednak nie gotuję... :Pzakupy trzeba zrobic,on nie ma czasu ze mną jechac...więc powiedzialam,że dopoki zakupow nie zrobimy,obiadkow gotowac nie bede bo nie  mam z czego...a sama nie będę robic zakupow,bo lubię tylko z nim ;-);-);-)
zatem ciągle jemy chinszczyzne,albo pizze,albo cos tam jeszcze....Ale widze,że P. juz zly jest bo chce normalny obiad:-) ja zresztą też :-) dzis przez tel. powiedzial mi,że chyba jutro na zakupy pojedziemy :-)

Sylwusia ja to bardzo często placze i na filmach i przy ksiązce....:-) wlasnie wczoraj "Chama" Orzeszkowej czytalam,bardzo lubię to opowiadanie,no i oczywiscie na koniec łzy mi plynęly po policzkach rzęsiście...:-)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #216 dnia: 12 Września 2011, 19:44 »
hihiih ;) ja tez lubei robic zakupy z K. i zawsze jak on marudiz ze ejst zmeczony nie chce isc na spacer to ja... wymyslam ze MUSIMY jechac na zaupy ;D a pozniej sciemniam ze niby kupuje niezbedne rzeczy nigdy sie nei przyznalam ze wyciagam go zeby w domu nei siedziec chociaz ta godzinke a on sie czuje w obowiazku poejchac ze mna bo go caly tydz w domu nie ma ;D
ja wczoraj ogladalam jakis film na faktach rytual czy jakos tak i plakac nie plakalam ale sie straaasznie balam ;D
mojego ksiecia dalej nie ma juz prawie 2 godz spoznienia ;/

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #217 dnia: 12 Września 2011, 22:01 »
sylwusia to się Twojemu K.  :biczowanie: należy  ;D
2 godziny spóźnienia i to bez uprzedzenia nieładnie
a ja też beczę na książkach, filmach nawet na co ładniejszych reklamach

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 13 Września 2011, 08:58 »
ja to jak aniulka tez wyje z kazdego blahego powodu - czy to program czy film czy ksiazka... obojetnie :) placzek jestem i tyle ;]

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #219 dnia: 13 Września 2011, 09:28 »
Też to znam!!!
Integruje się z Wami dziewczyny  ;)
Jak mój mąż się spóźnia albo ja już myśle, że jest w drodze do domu, a on nagle dzwoni, że jeszcze mu zejdzie z 30 minut to się wkurzam - jem sama, a jemu potem nawet nie podgrzewam tylko sam sobie musi wziąść ( ale kara, co  ;)?) i troszkę się FOCHAM  :D. Potem mi przechodzi - do następnego razu aż przyjdzie później  ;)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #220 dnia: 13 Września 2011, 11:50 »
dziewczyny jak my takie plączące jesteśmy to jak my przed ołtarzem wytrzymamy??
Obawiam się, że po prostu makijaż mi spłynie już przy błogosławieństwie i co wtedy??

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #221 dnia: 13 Września 2011, 11:52 »
Mój też spóźnialski... masakra jakaś, mam wrażenie, że dla niego inaczej płynie czas :P Staram się go wyszkolić i nawet są jako takie efekty  :skacza:
I nienawidzę, jak mu coś upichcę a on ma jeszcze milion rzeczy do zrobienia chociażbym go 10 razy wołała to i tak zdąrzy wystygnąć zanim przyjdzie. Ale to jego problem, niech je zimne :P

jeszcze niedawno tak do zaręczynowego się przyzwyczaic nie moglam i tak patrzylam na dlon co chwilę i się usmiechalam i wydawalo mi się,że wszyscy go widza i swiadomi sa że zareczynowy  taka glupiutka bywam

Emma miałam to samo :P

A przysięgi sobie nie wyobrażam, płaczę na filmach, ślubach i czytając książki :P Płakałam nawet na błogosławieństwie u brata :D Nie mogę wyjść z podziwu jak pary młode pięknie mówią sobie przysięgę w kościele i też bym tak chciała... A pewnie będę ryczeć :P

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #222 dnia: 13 Września 2011, 12:01 »
wszyscy faceci mają chyba spóźnialstwo we krwi, mój tez się spóźnia, a wtedy jestem zła jak osa :P heheheh

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #223 dnia: 13 Września 2011, 12:07 »
no to ja sie niestety- "stety" trochę się wyłamię bo mój PM bo nie lubi się spóźniać i nie lubi jak ktoś się spóźnia (pod tym względem super się dobraliśmy bo wolimy byc gdzieś prędzej i poczekać niż byc spoźnionymi  :D ) bo wg nas to trochę brak szacunku dla drugiej osoby i jej czasu :)
tak że zawsze nawet jak cos mu w pracy wypadnie to daje znać jak kończy (lub jesli to poważniejsza sprawa to daje znać okolo której skończy) i za ile będzie w domku - i dzieki temu zawsze ma ciepły obiadek  :D

sylwusia widzę że schematy mamy takie same :D nie chcesz spacerka?... no to kochanie zakupki musimy zrobic  ;D a że ciężko bym miała do dźwigania to męskie silne ramie jest niezbędne  ;D ... zawsze działa  ;D ;D ;D

ale myslę że częściowo ma tu wpływ kwestia mieszania razem i poczuwania się do wspólnego zadania o funkcjonowanie domku  :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 13 Września 2011, 12:14 »
o 20;30 wrocil zjadl i sie wykapal o 21;30 juz spal a o 6 rano wstal i o 7 juz go nie bylo i nie bedzie do piatku............... niezle co? eh ogolnie mam dzis dola..........

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #225 dnia: 13 Września 2011, 12:21 »
Trzymaj się.
Ja wczoraj miałam jakiś depresyjny nastrój, a nigdy tak nie miewam.... Będzie dobrze. A wytłumaczył się chociaż za wczoraj?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 13 Września 2011, 13:36 »
wiesz, niestety pracuje na wlasny rachunek rozkreca dop dzialalnosc wiec czas to pieniadz... jedynie co mowil top ze chcial juz skonczyc do konca aby mu kontrahent zaplacil  ;) wiec nie gniewam sie za to jedynie bylam zla ze nie dal znac i tyle
ja jestem zla z innych powodow ale napisze pozniej z domu bo narazie w pracy siedze i nie chce sie wkurzac jeszcze baqrdziej

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 13 Września 2011, 13:42 »
sylwus nie martw sie bedzie dobrze...  :przytul: my jestesmy z toba :) ja placze zawsze na weselach... plakalam zwlaszcza jak kolezanka dziekowala rodzicom a jej tata zmarl przed slubem i mowila o nim to tak mi sie zal jej zrobilo ze sama sie poryczalam i jak tylko pomysle o czyms milym albo niemilym to lzy juz mi naplywaja do oczu. ostatnio myslalam o dzieciach ze juz moglabym miec ale M. jeszcze nie chce i tez sie poplakalam... ;/
co do spozniania to ja naszczescie nauczylam mojego M zeby dawal znac i teraz zawsze dzwoni jak wraca z pracy mowi o ktorej bedzie ja mowie mu na ktora obiad bedzie gotowy i przyjezdza zazwyczaj na czas :) samej zdarza mi sie spoznic bo ja to wybieram sie jak sojka za morze ale M. tez mnie oducza tego ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 13 Września 2011, 13:49 »
a placzem mam tak samo anio0lek ;) czasem sobie pomysle, albo ogladam jakies filmy weselne na you tubie i juz lzy w oczach i sobie wyobrazam mnie i karola ;]
ja musze sie przyzwyczaic do tego ze k. pracuje po 12-14 godz.. wiem ze robi to dla nas itp ale czasem mam dosc. ja jestem ciut inna. bardziej rodzinna itp ale coz.. widzialy galy co braly ;] ja niekiedy bym chciala zyc jak w bajce gdzie skiezniczke nosi sie na rekach ;D
wkurzona jestem na mame ... dzis przyjezdza do niej kolega ze stanow z ktorym wybieraja sie we 3 do hiszpani w czwartek i ja do czwratku musze sie wyniesc z pokoju i domu bo nie ma gdzie go ugoscic;/ i zaczela mi sie praca i bede musiala od babci kawal drogi jezdzic niby 2 dni ale... czlowiek nie lubi jak mu sie przyzwyczajenia zmienia..........

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 13 Września 2011, 14:02 »
oj tez bym sie wkurzyla jakbym mialam sie wyniesc z mojego pokoju ;/ pamietam jak rodzice kupili dom dla nas i dziadkow i dziadkowie musieli wczesniej opuscic swoje mieszkanie to przyszli spac do nas do pokoju mojego brata a moj mlodszy brat mial spac ze mna :O w ogole sobie tego nie wyobrazalam tym bardziej ze juz M. u mnie pomieszkiwal i jak ja tak nagle na kilka miesiecy znowu z bratem w pokoju! :O tragedia ale naszczescie rodzice M.l zgodzili sie zebym pomieszkiwala wtedy u nich wiec z M. spalam noc w noc :D super bylo ;] ale na dluzsza mete to nie chcialabym ani z tesciami ani rodzicami :O masakra jakas...

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #230 dnia: 13 Września 2011, 14:06 »
No faktycznie trochę niewygodnie Ci będzie, ale skoro nie masz innego wyjścia...
Rozumiem Cię jeśli chodzi o pracę Twojego Karola. Mój N. też pracuje od samego rańca do samej nocy, a jak wraca do domu to do późnych godzin jeszcze siedzi przy kompie, żeby przygotować się na kolejny dzień. Nawet w soboty i niedziele jest w pracy. Ale tak to jest...im więcej pracujesz tym większa kasa, a wisi nad nami kredyt i weselicho i milion innych wydatków. Wiem, że musi tyle pracować, żebyśmy dawali radę, ale czasem jest mi poprostu smutno... i tak go podziwiam, bo nigdy nie narzeka, a jest zarobiony po same uszy. Ja czasem narzekam, że 12 godzin się w pracy nudzę (bo nudną robotę mam tymczasową), a on nigdy nie powie złego słowa i jeszcze mnie przytuli i pocieszy. I w sumie jest jak w bajce, bo mnie nosi na rękach jak tylko ma chwilę :) :D Kurde kochany jest jednym słowem...

Spójrz na to z tej strony, robie to dla Was.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 13 Września 2011, 14:40 »
wiem wlasnie... on to robi dla nas chociazby po to aby jak najszybciej wyprowadzic sie od mojej mamy na nasze mieszkanko .... musi zarobic na wszystko sam. ja poki co studiuje mialam od wrtzesnia zaczca prace a niewypalilo ;[ wiec poki co pod gory i podobnie jak twoj moj Karol na swoja prace nei  narzeka, chcoiaz ostatnio mial straszny okres w pracy i bylo nie do wytrzynmania....... ;[ jeszcze te ciagkle delegacje ;[
wiec ostatnimi czasy na rekach mnie nie nosil ciagle krzyczal itp ale juz troche sie uspokoil ... trzeba czasme przeczkac

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 13 Września 2011, 14:53 »
no to sie widzę, nie wyłamię :-)

P. wstaje o 6 i jedzie do pracy, po pracy - ok.17 do siebie jedzie wyjsc z psem i się wykąpac i ogarnąć,ok.20 jest u mnie, jemy obiad,cos pogadamy,on wejdzie na swoje forum starych mercedesów :-) i ...zasypia... Takie mało romantyczne życie...:-)

Co do spoźniania - uważam jak Buuuś - to brak szacunku dla drugiej osoby,nienawidze się spoźniać i jak ktos sie spźnia...Choc przy P. stalam się bardziej wyrozumiala...Kiedys o 5min się wsciekalam na kazdego,teraz spokojnie daję 15min. :-) Natomiast jak gdzies z P. wychodzimy i jestesmy umowieni na konkretną godzinę, .... nieco mu ją przekręcam :P np. jesteśmy umowieni na 17, to mowie mu, że na 16.30 :-) zatem on jak zwykle się spoźnia, o 16.30 dopiero wyjeżdżamy spod domu i jestesmy na umowioną godzinę na miejscu :-) I jego rodzina nawet się dziwi, że jestesmy punktualni, bo przeciez P. się zawsze spoźnial wszędzie!!! no i wtedy wszystko się wydaje :-) ale P. się nie wscieka, tylko następnym razem pyta czy nie zmienilam mu godziny specjalnie? a ja - nie kochany...:-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #233 dnia: 13 Września 2011, 15:09 »
O emm-a też tak robię :)
I jesteśmy na czas :P

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 13 Września 2011, 15:18 »
Ja tego triku z godziną powinnam zacząć ozywać  ::)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 13 Września 2011, 15:20 »
ufff wspolczuje wam dziewczynki ze macie tak malo czasu na bycie ze swoimi mezczyznami, ale jak mieszkalismy osobno tez tak bylo jak emma pisze wracal o 17 do domu kapal sie jadl obiad i przyjezdzal do mnie i siedzielismy do nocy pozniej jechal do domu i tak codziennie... a teraz ja mam biuro tam gdzie on warsztat takze jak nie jest u klienta to siedzi w garazu a ja mu pomagam bo tez lubie srubkami pokrecic :)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #236 dnia: 13 Września 2011, 17:34 »
to co powiecie na to:
mój jest marynarzem teraz znalazł kontrakty 4 na 4 tygodnie (4 tygodnie pływa na 4 wraca do domu)
ale wcześniej jak zaczynał to była masakra potrafił wypłynąć na 4 miesiące (sama się dziwię jak ja to wytrzymałam)
teraz nie ma go już 3 tydzień a ja się czuje jakby go nie było nie wiadomo ile...

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #237 dnia: 13 Września 2011, 17:39 »
Aniulka wygarałaś :P nie zazdroszczę Ci...
Ale trzeba być silnym, przynajmniej mocno się za sobą stęsknicie i te 4 tygodnie, które spędzacie wspólnie na pewno są cudne ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 13 Września 2011, 18:02 »
aniulka wspolczuje ale i podziwiam. na ta chwile twierdze ze nie moglabym byc zona marynarza ale zycie zmusilo nas do takich rozlak od prawie dwoch miesiecy i jakos daje rasdde chociaz zarzekalam sie jak uslyszalam o tym kontrakcie juz zima ze nie wyrazam zgody itp ;] ale przyznaje ze czesto sie kliocmy przez ta delegacje ;/
i tak super wylapal kontrakt 4/4 mega super wrecz ...
jedyne czym sie pocieszam ze mieszkam z karolem wiec jak tylko zjezdza jest cal;e noce ze mna i ejst mi cieplutko na sercu ;p

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 13 Września 2011, 18:56 »
ja tez podziwiam wytrwalosci bo wiem ze nie moglabym zyc w takim zwiazku...