Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #330 dnia: 7 Września 2011, 08:42 »
a ja do pracy niedlugo, tez sie obudzilam jak P. wychodzil...
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #331 dnia: 7 Września 2011, 13:51 »
ja będę mieć welonik tak do połowy pleców - mi taki odpowiada a w dodatku taki najlepiej prezentował się z suknią :) ale słyszałam i czytałam na forum o podmiankach welonów ale innych bo na oczepiny... żeby było czym rzucać panny młode podmieniają swój ładny welonik na kupiony/zastępczy i to nim rucają :) żeby ich slubny się nie zniszczył w ferworze rywalizacji w łapaniu welonu i ten zamienny mogą wtedy zgodnie z tradycją oddać nowej pannie młodej na pamiątkę :)
a z tym spaniem to się przyłączam  :D ja w tygodniu natomiast spałabym jak zabita :D i nawet słodko zasypiam jak Ł. wychodzi do pracy ale za to w weekend przed 8 mam pobudkę bo się sama obudzę i zasnąć nie mogę  i nieprzytomna, zmęczona i śpiąca chodzę cały weekend a od nowego tygodnia znów to samo  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #332 dnia: 7 Września 2011, 16:19 »
oooo pomysl z zastepczym welonem niezly, tzn. jakis tani trzeba by gdzies kupic :-) bo faktycznie potem jak bedzie sie suknie chcialo sprzedac,to najlepiej miec od razu do niej dodatki
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #333 dnia: 7 Września 2011, 16:32 »
Miałam taki sam plan. Długi do ziemi do kościoła a później zamiana na krótki. Ale jak moja mama to usłuchała to zdębiała!!! Więc nie mam wyboru dla świętego spokoju zamiany nie będzie  :-\  :-\

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #334 dnia: 7 Września 2011, 16:35 »
oj te Mamy...;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #335 dnia: 8 Września 2011, 08:23 »
dobrze, że moja Mama wychodzi z założenia że to nasz ślub i to co ubierzemy, co wybierzemy i kogo zaprosimy to też nasza sprawa;)
Bo coraz bardziej podoba mi się opcja tego 3m welonu do kościoła:D

Wczoraj poszliśmy na te ostatnie nauki, ale trochę jestem zła bo umawialiśmy się z panią z poradni, że przyjdziemy pół godzinki przed naukami i ogarniemy sprawę. Pani o nas chyba zapomniała:/, zadzwonię dziś i umówię nas na spotkanie normalnie. Szkoda, że kwitnęliśmy wczoraj 45 minut pod biurem parafialnym w taką pogodę:/ z czego mój katar, który już wczoraj mi dokuczał bardziej się zaostrzył i dziś jestem zdechła (katar, zatoki, gardło). Nauki tez zaczęli nowy cykl nie od tego tematu:P, ale głupio było nam wstać i wyjść, zwłaszcza że ksiądz ciekawie i dowcipnie prowadził:). PO spotkaniu poszliśmy i pytamy, kiedy będzie "liturgia sakramentu małżeństwa", spojrzał na nasze karteczki i kazał chwilę zostać:). Została też dodatkowo jedna para i ksiądz przedstawił nam konkretnie i szybko temacik:), więc mamy wszystkie wpisy hurra.

Po 15:00 dzwonię do poradni:) i jak się uda to umawiam nas na przyszły poniedziałek:) ehh przeciągnie się troszkę, ale i tak robimy wszystko szybciej;).
Jednak nauki z czystym sumieniem mogę polecić. Chodziliśmy do parafii Jana Chrzciciela, przy ul. Bogurodzicy 3a
Nauki są w każdą środę o godzinie 19:00, można zacząć w każdej chwili :), nie trzeba się zapisywać tylko dobrze mieć karteczki (chociaż my nie mieliśmy i po 1 spotkaniu proboszcz nam wypisał:) )
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #336 dnia: 8 Września 2011, 08:52 »
Wczoraj odebrałam od Rodziców paczkę, a w paczce moja biżuteria:P. Zdjęcia nie oddają do końca jej uroku, ale jest przepiękna ::)
Kobitka robi biżuterię sama, jak weszłam na jej konto na allegro to dostałam oczopląsu;) bo ma też sporo biżuterii z kryształków:)
Jednak wybrałam ten i jestem bardzo zadowolona. Poprosiłam o zrobienie dodatkowo tych krótkich kolczyków i pasują idealnie:D, chociaż na początku bałam się, że będą perełki za duże...ale jest git!:D
Wczoraj mierzyłam i ubrałam sobie biały odcięty top, aby wiecie zrobić symulację sukni ślubnej hehe:) i nie mogłam odejść od lustra:D
Musiałam zrobić foto z lampą, bo bez wychodziły matowe jak plastikowe kulki:/, a to są szklane perełki i kryształowe koraliki:)
Biżuteria już mieszka w pięknym pudełeczku i będzie czekała na swój czas:D
Szerokość naszyjnika i bransoletki to 7-8mm:), więc na prawdę delikatnie się prezentuje:)

[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 8 Września 2011, 08:56 »
Śliczna biżuteria, ja też miałam perły (tzn. koraliki udające perły) ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #338 dnia: 8 Września 2011, 09:00 »
to oprócz biżuterii wkleję Wam jeszcze bukiety, które ostatnio wyszukałam;).
Jeden gdzieś na forum, a jeden z oferty naszej szczecińskiej kwiaciarni:D

P.S u mnie w bloku znów remont :/, miałam dziś leżeć aby choróbsko przegonić a tutaj się nie da, bo już mam tiki nerwowe jak słyszę wiartarę!
[/url]  [/url]

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #339 dnia: 8 Września 2011, 09:08 »
Bardzo fajny komplecik a myślałaś już jakie kolczyki założysz długie czy krótkie?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #340 dnia: 8 Września 2011, 10:55 »
elegancki komplecik ;) ja takie cos kupie chyba 2 dni przed weselem, bo ja jakos za bizuteria nie ejstem na maxa ;p chyba ze zlota ;p
a na nauki ja tez bede chodzic chyba na bogurodzicy ale do parafi Najswietszego Serca Pana Jezusa obok kosciola na Bogurodzicy ;p
ile ty mialas spotkan??????

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #341 dnia: 8 Września 2011, 11:05 »
mieliśmy 5 spotkań:)
Wiem, że w parafii Najświętszego Serca Pana Jezusa jest 10 spotkań w każdy czwartek. Przez przypadek weszliśmy do biura parafialnego, jak szukaliśmy tego drugiego;), bo są obok siebie:)
My najpierw zapytaliśmy w parafii gdzie chcemy brać ślub, czy można nauki zrobić gdziekolwiek, zgodzili się, dlatego poszliśmy tam, gdzie nam odpowiadało:).

Kurcze u mnie wiercą i wiercą, niech ich..... miałam siedzieć w domu, ale skoro pogoda się troszkę poprawia to idę za butami na jesień:), a później wrócę i będę się kurować:p mam nadzieję, że przystopują z wierceniem u góry:)

Ja właśnie za złotem nie przepadam, chociaż mój pierścionek zaręczynowy uwielbiam i od zaręczyn nie zdejmuję go z palca:) (pomijając np wczorajsze zagniatanie ciasta na kluski śląskie;), bo bym go później nie wygrzebała tak szybko hehe i do takich prac pierścionek ściągam dosłownie na chwil parę:D)

[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #342 dnia: 8 Września 2011, 11:32 »
niusiak mogłaś jeszcze pstryknąć fotkę gdy miałas biżuterię na sobie :) z tą imitacją sukni :D pewnie jeszcze bardziej oddała by efekt bo już teraz wygląda slicznie :) ja o biżuterii jeszcze nie myślałam bo czekam aż suknia bedzie uszyta i wtedy kupię coś w salonie bo wolę dopasować ją do sukni - boję się coś kupować gdzie indziej gdyby póżniej miało nie pasowac  :P
ja wiercenia strasznie nie lubię ale sąsiedzi narazie nic nie remontują a wiecie jaka jest opcja remontu u sąsiadów w wiezowcu- co chwilę ktoś :D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #343 dnia: 8 Września 2011, 12:59 »
ja już wiem jaka będzie suknia i jaki wzór zdobień:D, zresztą już na przymiarki pójdę z moją biżu:)
Zdjęcia nie robiłam, jak wspomniałam jestem nieźle podziębiona i wyglądam jak śmierć hehe

Ja w tej chwili mieszkam w bloku i u góry remont trwa już drugi tydzień? Już nie wspomnę, że w którąś sobotę zaczęli wymieniać okna od 7:00...

Kupiłam butki sobie, ale jakbym wiedziała ile to się denerwować będę, to chyba bym dziś nie poszła;)
Kiedyś kupowałam buty roz.40, później jakoś dziwnie kiedy schudłam to zaczęłam kupować 39, a teraz noga mi wejdzie nawet w 38 i jaki zonk, mierzę a tutaj 39 za duże, 38 za małe i tak latałam z kartonami po sklepie;), aż trafiłam na botki 38 i leżą jak ulał:D, bo 39 już mi latały na stopie.
Także do śmigania butki mam, ufff:) jedno z głowy:P

Szarpnęłam się też na odżywkę Sally Hansen, bo w superpharm promocja....ostatnio paznokcie strasznie mi się kruszą i rozdwajają, mam nadzieję że ona sobie z tym da radę, bo inne zawodzą:(

[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 8 Września 2011, 13:27 »
ja z bizuterii na pewno bede miala kolczyki dlugie i bransoletke bo gorset sukni jest ozdobiony mocno krysztalkami wiec jeszcze naszyjnik to byloby juz za duzo. botki kupilam sobie niedawno w CCC w galaxy akurat pojechalismy z kolega i sie trafily fajne wygodne :) u nas niedawno drzwi wejsciowe na klatce wymieniali i tez wiercili itp itd ale ja bylam naszczescie w pracy :DDD nusiak wspolczuje nie dosc ze przeziebiona to jeszcze wierca nad uchem!  :przytul: ja mam zatoki chore ale przewlekle juz i co chwile mi sie odzywaja a w taka pogode zwlaszcza i chodze od kilku dni z bolaca glowa :(

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 8 Września 2011, 13:28 »
komplecik super :-)

mam pytanie co do nauk. Trzeba zrobic nauki w Kosciele + spotkanie w poradni? bo w sumie nie wiem dokladnie jeszcze jak to jest

W tym Kościele na Bogurodzicy przychodzi się obojętnie w którą srodę na 19, bierze się jakies zaswiadczenie i od tej pory chodzi sie jeszcze 4 razy, no i to wszystko jeesli chodzi o Kosciol?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #346 dnia: 8 Września 2011, 13:32 »
zapomnialam dodac ze twoja bizu oczywiscie mi sie podoba ale jestem bardzo ciekawa jak wyglada w zestawieniu z suknia :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 8 Września 2011, 13:33 »
no wlasnie jak to jest z tymi naukami i poradnia? wyjasnisz nam nusiak?

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #348 dnia: 8 Września 2011, 13:36 »
tak emm-a, można zacząć w każdym momencie, chociaż sugerują aby rozpocząć od tematu "sakrament małżeństwa" co było wczoraj:), ale za tydzień jest "liturgia sakramentu małżeństwa" i reszta tematów to "etyka życia małżeńskiego",dziecko w rodzinie", "świadome rodzicielstwo".
Najlepiej wejść na ich stronkę i zerknąć na mapkę:D, bo jak wspomniałam tam jest obok też biuro parafialne innego kościoła i my za pierwszym razem się pomyliliśmy:)
Najlepiej jak będziecie mieli karteczki ze swojej parafii, albo pójdziecie wcześniej po karteczki do parafii gdzie będziecie chodzili na nauki.
Poradnia jest osobno, niby 3 spotkania ale to różnie jest;)

Kiedyś już pisałam, że są też weekendowe kursy w parafii św. Krzysztofa, ale uwaga u nich cena non stop rośnie!! weszłam z ciekawości teraz zobaczyć i 150zł/os... pamiętam jak zastanawiałam się nad tym kursem w marcu i było 110zl/os. Fakt, że kurs robi się w dwa dni, ale za 300zł to ja wolę chodzić przez 5 tygodni gdzieś indziej;)

[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #349 dnia: 8 Września 2011, 13:46 »
Na waszym miejscu zapytałabym też w swojej parafii, czy pozwalają na odbycie nauk w innym kościele, bo czytałam że nie zawsze się zgadzają na takie rozwiązanie.
My jutro idziemy chyba zaklepać termin w kościele:D i od razu zasypię proboszcza pytaniami hehe, bo obydwoje należymy do innych parafii i niech on wytłumaczy krok po kroku wszystko i powie co wymagają:)
Czytałam, że nieraz wymagają aby pozwolenie mieć z 2 parafii itp, a nieraz wystarczy z jednej:). To by nas ratowało, bo jak w mojej parafii będą się krzywić i wymyślać, to pojedziemy do parafii PM, może tam ksiądz zachowa się normalnie;), to mała miejscowość i wszyscy wszystkich znają.
Już nie wspomnę, że niektórzy za wydanie pozwolenia na ślub w innej parafii życzą sobie połowę kosztów za ślub wg ich cennika, co jest niezgodne z prawem i na takie coś nie wolno się godzić. Mam taki artykuł wydrukowany:).

Nie wiedziałam np, że parafia nie jest przydzielana wg zameldowania, bo jak mieszkamy w tej chwili pod innym adresem i przyjmowaliśmy księdza po kolędzie, a oni sobie tam zawsze odnotują co i jak, to automatycznie ląduje się na liście parafian i jak na tej liście jest się 6 miesięcy chyba, to podlega się pod ta parafię przy miejscu zamieszkania:). Szkoda tylko, że my się za niedługo przeprowadzamy:/ i zastanawiam się, czy meldować się tam od razu bo nie znam parafii....Jest to parafia Miłosierdzia Bożego, przy ul.Przyjaciół Żołnierza.

Jednak co i jak z tym prawem kanonicznym i pozwoleniami, to powiem jutro? Jak dowiem się więcej od proboszcza:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 8 Września 2011, 13:48 »
zatem czekamy z niecierpliwością :-) dzięki za wyjaśnienia :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #351 dnia: 8 Września 2011, 14:05 »
śliczna ta biżuteria jest! a co doi remontów to ja Cię doskonale rozumiem! też mieszkam w bloku i w zeszłym roku remont trwał od września do lutego gdzieś i ja przy dźwiękach wiertary próbowałam się uczyć do sesji  ::)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #352 dnia: 8 Września 2011, 14:10 »
ja też mam zaraz 3 egzaminy, których nie zrobili nam przed wakacjami:/. Na szczęście niedługo uciekam z tego wieżowca, tylko mam nadzieję że nie z deszczu pod rynnę:). Dobrze, że nam w nowym mieszkaniu przyjdzie odświeżyć ściany i zrobić kosmetykę, przynajmniej dla sąsiadów nie będziemy upierdliwi;)
Tutaj non stop ktoś się remontuje, jak nie zlecenia od spółdzielni i prucie ścian od góry do dołu, to nowi kolatorzy, wymiana okien, itp itd:)
[/url]  [/url]

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #353 dnia: 9 Września 2011, 09:30 »
Mogę i ja dołączyć?
Ale się przyjemnie Ciebie czyta- musisz być bardzo pozytywną osobą  :).
Szkoda, że ja przygotowania do ślubu mam już za sobą, szkoda, że ślub już mam za sobą.
Dziewczyny- to najpiękniejszy czas w życiu,a dzień ślubu najpiękniejszym z możliwych, wiec cieszcie się każdą chwilą i w miarę możliwości spełniajcie swoje marzenia, bo to jednyna taka okazja, no chyba, że któraś planuje następne ślubu, ale po kościelnym to zostaje już potem tylko cywilny  :D

Miłego dnia i wracaj do zdrówka  :-*

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #354 dnia: 9 Września 2011, 10:01 »
jak się dziś czujesz? 3mam kciuki by lepiej :D  :przytul:

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #355 dnia: 9 Września 2011, 12:01 »
s_erduszko, pewnie że możesz się przyłączyć:), witam Cię w moich skromnych progach ;)

Buuuś dziękuję za pamięć, jestem zasmarkana i gardło pobolewa, ale czuję się lepiej niż wczoraj:). Byłam dziś nawet na krótkim spacerku, bo musiałam się przejść po zakupki do mięsnego;) i po jakieś owoce.

Umówieni jesteśmy z panią z poradni na 21 września:D. Ciesze się bardzo, bo wczoraj próbując się dodzwonić do kogokolwiek traciłam po woli nadzieję, że uda nam się poradnię załatwić tam gdzie nauki, ale kobitka dziś do mnie oddzwoniła i szafa gra:D

Sąsiedzi oczywiście zaczęli dziś odę do wiartary od godziny 8:00.  Po woli się cieszę, że jutro do pracy bo szlag może trafić - chyba powinnam sobie fundnąć stopery do uszu na wszystkie wolne dni;)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 9 Września 2011, 12:12 »
to ty nie jestes takim leniwcem jak ja widze hehehe ;]
od 8 rano pod oknem sie zaczelo- smeiciarka, dzieci do przedszkola, dzieci na podworko z przedszkola (mam okno na ich ogrod)a ja sobie dalej przy uchylonym okienku spalam do 11;20 ;D ale to chyba zbyt wiele wolnego czasu, brak perspektyw poki co ;p musze to zmienic ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #357 dnia: 9 Września 2011, 12:25 »
jakoś ciężko mi usiedzieć na miejscu;). Dziś miałam ochotę zrobić generalne sprzątanie w ciuchach i butach, popakować to co letnie. Jednak po namyśle, zrobię to w przyszłym tygodniu,jak skombinuję kartony:D i to co nie użyteczne na chwilę obecną, niech siedzi już w kartonie i czeka na przeprowadzkę;)
Dziś wypadałoby jeszcze poleżeć i się kurować, ale nie ma mnie kto przypilnować to chodzę z kąta w kąt i szukam sobie zajęcia;)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 9 Września 2011, 12:49 »
ee tam ja wykuruje sie za ciebie ;D dalej latam w pizamce ;p wlaczylam sobie mam talent bo nagralam a nie ogladalam, wzielam laptopa do wyra i sie lenie na maxa ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #359 dnia: 9 Września 2011, 12:52 »
Też bym się tak pobyczyła i nicnierobiła  ;)
Niestety jak mam wolny dzień czy weekend to ZAWSZE tyle jest do roboty, tyle rzeczy sobie powymyślam, że często zdarza się tak, że musze budzik nastawiać, żeby wszystko załatwić  :D. No i zazwyczaj czas na odpoczynek znajduje wieczorem, włączam tv i zasypiam niedługo,bo taka zmęczona jestem  ;)

Dziewczyny nie chowajcie jeszcze letnich ciuchów. Może będzie piękna złota polska jesień i jeszcze uda się pobiegać z gołymi nogami w sukienkach? Choć to już mało realne,bo ranki i noce okropnie już są zimne, i ciemno już o 19 się robi  :-\