Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
witaj aagaa :)

nataliapolice - z tego co kojarzę, to oni mają jakąś dekorację z wiszącymi kulami? coś z bielą i zielenią?
Sami zajmujecie się dekorowaniem, jeżeli tak to można wiedzieć ile to mniej więcej wyjdzie?
No właśnie te świeczniki, ja gdzieś na zdjęciu widziałam kule szklane ze świecami, ale nie wiem czy to ich dekoracja, czy ktoś sobie sam załatwiał.
3 lata temu mieli takie wysokie - jest to dość niebezpieczne, a kule nie dość że efektowne, to i zagrożenie mniejsze:D
My dopiero na koniec marca 2012r. jedziemy wpłacić kolejną zaliczkę, więc pewnie i wtedy dowiem się coś więcej. Ale chciałabym podskoczyć tam w którąś sobotę i zobaczyć, jak ta dekoracja ich wygląda, bo jak pisałam wcześniej drobiazgi mam zamiar kupować zawczasu i muszę wiedzieć co do czego;)

żywe, białe kalie....oj będzie cudnie:)
[/url]  [/url]

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Hejka! :D
Pozwolę się przyłączyć  do kolejnej 12nastki! :D :los:
Obiecuję ,że w wolnej chwili nadrobię ;) :D

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
  • Żadnych łez do póki śmierć Nas nie rozłączy
  • data ślubu: :serce: 26.08.2011 :serce:
oni maja tylko material i swieczniki mosiężne ;/ i białe porcelanowe ... wiec to wyglada ohydnie;/;/
ja kupilam wszystko sama... do tego kobieta ktora robi mi bukiet robi za 50zl stroik na stol nasz z kalii i czegos co tam wymysli, do tego w 6kulach po jednej kalii z jakimis kamyczkami w wodzie...
ja ci moge wyslac zdjecia jak bylam na dekoracji tzn ogladac nie wywarlo to na mnie wrazenia i wprowadzam sama duzoooo zmian, oni mama pokrowce na krzesla, material zloto bordo biel i zazwyczaj sa to 3kolory jednoczesnie, ale ja chce tylko zloto bialy...
u nas bedzie fontanna alkoholowa oraz czekolady ale to sami kupilismy...
na sufit dajemy balona giganta ten co wybucha... mowie no nie satysfakcjonuje mnie ich wystroj.... mam zdjecia moge ci wkleic u mnie w watku...

Offline nusiak
  • maniak
nataliapolice, będę wdzięczna za zdjęcia:) jakbyś miała wolną chwilę:)
Jakbyś mogła też napisać (możesz na priv) ile dajecie za dekorowanie. Mi też marzą się te kule. Ogólnie na kolor przewodni wybrałam jak na razie brudny róż i z dodatkami/dekoracją mam już kilka pomysłów, np organza na stołach właśnie w tym kolorze lekko pomarszczona;), bo widziałam na zdjęciach w necie i fajnie to wygląda. Jak wspomniałam, szalenie podobają mi się świece w kulach, ale ciekawa jestem jaki koszt i ile tych świeczników potrzeba? Bo co później z tym zrobić?
50zł za stroik to nie jest tak źle:). To jakaś kwiaciarnia, czy firma dekoratorska?
Pomęczę Cię trochę, ale to ważne tematy:)
[/url]  [/url]

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
Jachtowa kladzie mi materialy biale i zlote i nakladaja pokrowce ja na tych pokrowcach planuje dac jeszcze zlota wstazke na oparciu...
ogolnie dekoracja jest w cenie ale tylko to co oni maja...
czy sie zgodza na dekoracje dekoratorni to watpie, bo to wiarze sie z ponownym sciaganiem materialow z sufitu...

jesli masz ochote to te kule itd moge potem ci odsprzedac za grosze... bo bedzie to do uzytku ponownego jak najbardziej... mam 10swiecznikow ok.20cm 2 swieczniki na nasz stol wysokie dosc...
i 6szt kul szklanych oraz jeden wazonik w ktorym bedzie swieczka przy ksiedze gosci przed sala...

druga rzecz u mnie bedzie tylko 50os. nie chce aby stol wiejski i slodki stal po za sala tylko chce aby bylo to na sali...
na zakonczeniach stolow oraz na tacy z kielichami do szampana przy przywitaniu maja roze chyba sztuczne ja je zamieniam na kalie

nie podoba mi sie ten luk co stoi przy wejsciu na sali okropienstwo nie wiem chyba zamienie to na balony chodzace... juz wklejam zdjecia  do siebie zapraszam

Offline nusiak
  • maniak
oj byłoby super:) z tymi świecznikami:)

Ja na pokrowce myślałam dać właśnie coś w tym różu brudnym, ale żeby nie to samo co na stole.
Fajnie by było, jakbyś w późniejszym czasie zrobiła zdjęcia sali udekorowanej wg Waszego pomysłu:), będę wiedziała co po woli kupować:)
Przeszedł mi przez głowę też taki pomysł, aby stół z ciastami udekorować też tą organzą i postawić tam taką dużą szklaną misę ozdobną albo duże coś na wzór kielicha;) . Do środka jakieś kamyczki i żywe kwiaty + pływające świeczki - w kolorach biel i róż brudny:)

[/url]  [/url]

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
ale wiesz dasz na oparcia brudny roz i na stol to na sufit tez musisz dac i serca tez zmienic i .. ja jutro ide sie spotkac z pania Elą ... np nie chciala zgodzic sie na fontanne czekolady.... ale ulegla...ciasta ogolnie i napoje chce bezposrednio na stolach... ale pewnie sie nie zgodzi;/;/;/;/;/

Offline nusiak
  • maniak
Hmmm moi znajomi też mieli fontannę czekoladową....ale nie wiem czy nie mieli przebojów z załatwieniem.... :)
No właśnie tak myślę, że może ten złoty i biały będą ciekawsze i mniej kombinowania:).
[/url]  [/url]

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
no ja chcialam jeszcze z kolorem kremowym mieszac ale PM mnie naprowadzil na wlasciwa droge

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
145 zeta za osobę to tanio macie ;D
a złoty i biały kolor to też ciekawe połączenie :)

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
ale 145 to bez owocow napoi i wodki....
ja mam 100zl bez owocow napoi i wodki w piatek w tym samym miejscu

Offline nusiak
  • maniak
145zł/os. to tak na wstępie :), ale każda modyfikacja wiadomo dodatkowy koszt, a kilka modyfikacji zrobić chcemy:), więc liczymy tak do 155zl/os.
Napoje i alkohol własny, owocki też.
Jachtowa to jedyny lokal w tej kategorii cenowej, gdzie pomieścimy wszystkich gości w hotelowych pokojach:). Podoba mi się także klimacik - taras i widok na Odrę.
Ogólnie dzielnica nie jest pierwszej klasy, ale przecież goście będą się bawić w lokalu, a nie szli na zwiedzanie terenów:D.

Po obejrzeniu zdjęć natalkipolice, zdecydowanie skorzystam z jej pomysłu na kolorystykę:), nie wiedziałam wcześniej jak to oni dekorują, bo byliśmy tam zimą, akurat jak szykowali bal walentynkowy:D

Wcześniej na weselach wiem, że były także dekoracje własne młodych.

Muszę się pochwalić, że poszłam sobie w niedzielę obejrzeć nasz odnowiony SDS i powiem Wam, że jestem w szoku;). Jakbym wiedziała, że tak odpicowali, to dawno bym poszła, bo mam dosłownie kawałek drogi:).
Teraz jak wiem, że jest tak fajnie, to zażyczyłam sobie od PM karnet na imieniny:D i będę śmigać. Odciąży to trochę mój kręgosłup;).
Fakt, że do końca sierpnia jest czynny tylko ten olimpijski 50m i w niedzielę dałam radę zrobić tylko 9 długości:/, ale dopiero się rozkręcam, a nie pływałam łohoho sporo czasu - nie liczę pluskania w morzu, bo to żadne porządne pływanie;).
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
nusiak! co tak slabo z tym plywaniem??? ;-) ja na 25-metrowym smigam 50dlugosci :-) a co do sportu to muszę teraz biegac krotsze dystanse, zeby trochę odciążyc kolano :-(
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
cenowo to bardzo fajnie wychodzi a w tygodniu to jak za darmo  ;)

też musiałabym się zabrać za jakiś sport  :D pływanie to fajna sprawa przynajmniej się nie czuć, że jest się mokrym jak szczur  ;D

Offline nusiak
  • maniak
hehe bo byłam pierwszy raz od niepamiętnych czasów:D, muszę się rozkręcić;).
Ja jestem napaleniec, a później cierpię - muszę niestety uważać na to aby nie obciążać biodra.
Dodatkowo w każdy dzień wolny ćwiczę 45 min+ 20min orbitrek:). Na orbitreku teoretycznie mi nie wolno, ale rehabilitantka powiedziała, że do czasu kiedy nie boli, to mogę śmiało swoje ćwiczenia wykonywać, ale jak już coś mnie ukuje w pośladku, to schodzę z orbitreka:)
Tak samo z pływaniem, jak już czuję np. przy żabce, że coś nie tak, to muszę odciążyć nóżkę:)
Ehh człowiek ma 28 lat i jak stare pudło się sypie:P, na wszystko trzeba uważać hehe.
Tylko że w moim przypadku, jest to przeoczenie ortopedy kiedy byłam mała. Rodzice usilnie próbowali z dziadem walczyć, ale on powiedział że to z wiekiem minie...Kiedyś nie było tak jak teraz ze specjalistami...No i nie minęło, dowiedziałam się dopiero jakiś czas temu, że różne dolegliwości, to właśnie minimalna wada biodra - nie zauważalna, ale jest i w niektórych sytuacjach przeszkadza.
Jak to ortopeda powiedział :"nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie teraz Pani kroił w wieku 28 lat...." no i dostałam wytyczne co mam robić:), a raczej czego nie robić;)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
no to musisz o siebie dbac :-) i uwazac,zeby nie przesadzic  ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
oj jaki dziś leniwy dzień. Nie lubię takich, czuję że zastygam w pracy...;)

Mam chwilkę to wertuję stronki związane ze ślubem;) i szukam inspiracji :)
Wyciągam mamę w czwartek do kolejnego salonu z sukniami;).
To co pisała Anjuszka wzięłam sobie do serca, faktycznie boję się że suknia jest zbyt skromna :(,
dlatego idę polować dalej :P, a bardzo mi się spodobały ślubne przebieranki więc się cieszę hehe:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
:-) mam nadzieję, że poszukiwania sukienki okażą się owocne :-) ja też uwielbiam te przymiarki, tyle że nie chodzę raczej po salonach,bo chcę kupić sukienkę od kogoś - dużo taniej, a nie widać że była już użyta :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
również życzę owocnych łowów. Miałam zamiar kupić również używaną jak emm-a ale jak mama moja to usłyszała to powiedziała kategoryczne nieeeeeeeee  :drapanie: :drapanie: :drapanie:  :nerwus:

Offline emm-a

• Chuck Norris
:-) no cóż, nowe sukienki takie, jak mi się podobają kosztują ok. 4 tys. , do tego halka, welon, bolerko, buty, bielizna - nie chcę wydać na ubranie na jeden dzień ponad 5tys.
 ???
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Jeśli ktoś poszukuje sukni w rozmiarze 38-40, to moja będzie dostępna po 30.07 ;D
A Ty poprzymierzaj dużo różnych fasonów i sama zobaczysz, w którym Ci jest wygodnie i w którym wyglądasz najpiękniej ;) ja kupiłam suknię w Lisa Ferrera, cenowo nie wygląda to tak strasznie, np. ja za swoją ze wszelkimi przeróbkami zapłaciłam ok. 2300 zł :)

Offline nusiak
  • maniak
..no cenowo za nową to idzie sporo pieniążków. Ja zdecydowałam się wypożyczyć, bo teraz nie kupię - nie mam gdzie trzymać:).
Wcześniej dlatego chodzę i oglądam, bo jakbym się na coś zdecydowała, to po woli sobie kupię w jednym miesiącu welon, w drugim biżuterię w trzecim bolerko;). Jak już pisałam kiedyś, moim głównym planem jest rozłożenie kosztów w czasie;), żeby się później nie przerazić:).
Jak będę wiedziała do czego te dodatki dobierać to....;)
Bo wiadomo, później kolejne wydatki. Do 31 marca musimy wpłacić drugą część zaliczki, chyba 50%, ale nie pamiętam:).
Następnie przyjdzie czas na zakup obrączek, alkoholu, ubrania dla PM i dodatków i inne potrzebne rzeczy, które jakoś wyleciały mi w tej chwili z głowy;). Kaska będzie leciała przez palce baaaardzo szybko...
Nie wspomnę już o wydatkach związanych z nowym mieszkaniem;), gdzie jak dobrze pójdzie przeprowadzimy się do listopada:D
Dlatego ja jak ten chomik:D, zamawiam i będę składować wszystko w "weselnym pudle" :P
Tym bardziej liczę się z wydatkami, bo za wesele płacimy sami:)

[/url]  [/url]

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Ja zdecydowałam się na kupno sukni, bo wypożyczenie było tylko 300 zł tańsze, a wtedy nie mogłabym nic przerobić :) więc lepiej było mi ją kupić :)
Ja też tak rozkładałam wydatki i to naprawdę dobry pomysł!

Offline nusiak
  • maniak
ja się obawiam, że do mojego ślubu to mogę spaść i do 36. Jak odkupię od kogoś, to później zostaje szukanie krawcowej... Ale czas pokaże jak to będzie;). Już mnie "teściowa" ostatnio chciała wziąć na 2 tygodnie na dokarmienie:D, bo podobno marnie wyglądam;), ale się nie dałam;). Jednak nie uważam, żebym była jakaś chuda:), bo rozmiar 38 przy wzroście 171cm to nie jest jakieś stadium kości na wierzchu;).
 Tak na marginesie, to bardzo lubię rodziców mojego PM, wspaniali ludzie:), z samego rana nawet dzwonili dziś z życzeniami imieninowymi:D, zawsze o mnie pamiętają tak samo jak o PM:).

[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
Anjuszka, ja tez mam zamiar pierwsze co porównywać ceny, bo jak mówisz różnica może być niewielka, a zawsze to nowa suknia.
Jak pisałam, czas pokaże:D
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
Co do wydatków, muszę wziąć pod uwagę także fakt że do marca zdejmą mi w końcu mojego blaszaka z zębów:D, co wiąże się z jednorazową opłatą 600zł za retencję :/ (jak ktoś miał aparat to wie, że to coś co utrzymuje efekt po zdjęciu aparatu:) )

[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja staram się nie mysleć o kosmicznych kosztach weselno - ślubnych, bo mi mina zaraz rzednie...:-/
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
To Ty też Anka jesteś? :D A więc najlepszego ;D

Offline nusiak
  • maniak
Dziękuję i wzajemnie:)
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Jeszcze jest przed północą więc wszystkiego Najlepszego :-*
I widzisz ja myślałam,że Ty chcesz tę i tylko tę suknię i już się na nią zdecydowałaś, a tu jednak będą dalsze poszukiwania :)