Autor Wątek: Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!  (Przeczytany 76971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!
« Odpowiedź #900 dnia: 16 Października 2006, 12:13 »
Martuś a ja trzymam kciuki żebyś urodziła tak jak chcesz 23
:):):)::):):):)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #901 dnia: 16 Października 2006, 12:14 »
Cytat: "agulkaaa"
żebyś urodziła tak jak chcesz 23

Ma tak cudownego lekarza ze napewno urodzi tego dnia :D
Moge nawet zrobic zakłądy na duze kwoty :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #902 dnia: 16 Października 2006, 12:16 »
Ja stawiam, że Ninka się urodzi w październiku :mrgreen:

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #903 dnia: 16 Października 2006, 12:28 »
Cytat: "Maja"
Ja stawiam, że Ninka się urodzi w październiku Mr. Green

Maju, ja też...Chociaż nie powiem, jakby mała się urodziła 2 listopada-co niestety jest mało prawdopodobne0to obchodziłybyśmy razem urodziny.

Nie mniej jednak życzę 23 października :mrgreen:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #904 dnia: 16 Października 2006, 13:08 »
czyli zaczynamy siedziec jak na szpilkach :-)

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #905 dnia: 16 Października 2006, 13:54 »
Trzymam kciuki za 23 pazdziernika :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #906 dnia: 16 Października 2006, 14:00 »
Cytat: "lady_yes"
akby mała się urodziła 2 listopada

mój termin z USG jest na 2 :D

Cytat: "lady_yes"
Nie mniej jednak życzę 23 października

i tak napewno bedzie :D
czyli w  przyszły poniedziałek :D

Cytat: "merkunek"
czyli zaczynamy siedziec jak na szpilkach

:brawo:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
nowiny
« Odpowiedź #907 dnia: 16 Października 2006, 19:22 »
Moje Kochaniutkie :i_love_you: dziękuję za odwiedzinki iiiii....
Mam 2 dobre wiadomości :D
Pierwsza jest taka ze MAMY MIESZKANIE !!!!!!!!!!!!!!!! :jupi:  Gość zrezygnował i jest wolne a jutro jedziemy podpisać umowę !!!!!  :jupi: Świnia trochę bo czekał do ostatniej godziny i nas przetrzymał ale najważniejsze ze JEST !! :mrgreen: A raczej będzie bo jak na razie jest tylko dół na nie ale w 2008 w I kwartale będzie oddanie :mrgreen:  Jak znajdę chwilkę to wkleję Wam szkic mieszkania ale ogólnie ma 84m, 2 poziomy na górze 2 pokoje i łazienka, na dole pokój (sypialnia), salon i kuchnia. Do tego oczywiście balkon, garaż i piwnica.  :jupi:  Nie przeprowadzimy się za daleko bo raptem 1 ulice wcześniej  :D  Ale budynek będzie dalej od głównej ulicy wiec będzie cicho.Teraz musimy sprzedać moje mieszkanie i to Roberta w którym mieszkamy aby nie brać kredytu. kos chce kupić ?
Kurcze a właściwie nawet nie szukaliśmy  :roll: tylko tak przypadkiem Robert wspomniał swojej mamie  :D ona tacie a on znalazł tą firmę bo to akurat znajomy developer  :D i tak mamy mieszkanko :jupi:

Druga wiadomość to taka, że byłam na KTG i oczywiście są skurcze, szyjka 1cm, a nasza NINKA waży 3150g i lekarz powiedział, że chce abym urodziła w tym tygodniu  :shock:  :roll:  :D Powiedział, że nie będziemy czekać kolejnych 2 tygodni, czyli do 29 października, bo wtedy będzie miała minimum 3800g a on chce abym urodziła NORMALNIE bez traumy 20 godzin porodu i estetycznie :D  pytam jak to? A on, że no nie chcę, aby Pani była porozcinana od góry do dołu. A tak może się uda bez nacinania i szybciej  :D  Więc w czwartek idę na ostatnią kontrolę i mam nadzieje że uda mi się przetrzymać do niedzieli 00.01 aby była skorpionem  :mrgreen:

Powiem Wam, że jak leżałam pod KTG lekarz przyszedł i potrząsnął brzuszkiem bo powiedział że: co to za spanie na badaniu pobudka :(  bo Mała spała sobie smacznie  a ja myślałam ze się posikam  :( potem na badaniu nacisnął mi od góry na brzuch aby sprawdzić macice i znowu łapałam oddech :( ;.a potem na usg aby dokopać się do główki bo była nisko tez naciskał aparatem  :(  kurcze ale bol :(  oczywiście już nie pamiętam ale wiem ze miałam łezki w oczach :(  Oczywiście zdaje sobie sprawę, że mogę spodziewać się większego bólu, ale już wiem jak to będzie bolało  :roll:

No to tyle wieści :wink:  a i jeszcze jedna ale zła że aparat albo kabel od ściągania zdjęć nam nie działa i nie mogę ściągnąć zdjęć  :cry:  jutro jadę do serwisu i modle się aby to była wina kabla a nie aparatu  :(

Buziaki
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #908 dnia: 16 Października 2006, 19:34 »
Cytat: "Martaxyz11"
czwartek idę na ostatnią kontrolę

no to pewnie po tej wizycie bedziesz rodzić,
ostatnio znajoma poszła na wizyte , ot taką kontrolną i lekarz do niej mówi: to co rodzimy? no i po 6h Kacper był na swiecie.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #909 dnia: 16 Października 2006, 19:38 »
A ja juz myślałam że wylądowałaś na porodówce  :D  

Cieszę się, ze będziecie mieli nowe, duże mieszkanko  :)  Wkońcu rodzina już lada dzień sie powiększy a do I kwartału 2008 możecie mieć co najmniej 2 dzieciaczków   :wink:   (czego Wam oczywiście z całego serca życzę  :serce:  )

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #910 dnia: 16 Października 2006, 19:42 »
ah z tego wszytskiego zapomniałam pogratulowac mieszkania :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #911 dnia: 16 Października 2006, 19:43 »
Martaxyz11,  no i czegóż chcieć więcj...mikeszkanko jak ta lala się szykuję no i ta dzidzia....Martusiu trzymamy kciuki za Was...powodzonka

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #912 dnia: 16 Października 2006, 19:44 »
Gratuluję mieszkania :D .No zobaczymy kiedy Ninka przyjdzie na świat :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #913 dnia: 16 Października 2006, 19:57 »
Po pierwsze gratuluję mieszkania!!!!

Po drugie nie wiem co myśleć, ale masz fajnego lekarza :-) martwi się o Ciebie i Twoje samopoczucie w trakcie i po porodzie, miłe to...

Co do 1cm rozwarcia to ja też tak miałam, główka była nisko duzo wczesniej i było oki, rodziłam dokładnie w terminie.

Tylko zastanawiam się jak ten lekarz chce to zrobić, wywyoła poród, czy jak? Hmmm...

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #914 dnia: 16 Października 2006, 21:11 »
Martusiu
Gratulujemy mieszkanka :) I już nie możemy doczekać się Ninki. Jeszcze troche i będą zakłady jak u nas zanim Wiktorek się urodził :)
 Dobrze, że masz takiego fajnego lekarza, który troszczy się o Was i Twój komfort podczas porodu. Więcej takich nam trzeba. Pewnie będzie próbował go wywołać oksytocyną.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #915 dnia: 16 Października 2006, 21:15 »
Cytat: "martulka"
Pewnie będzie próbował go wywołać oksytocyną.

Też tak pomyślałam, tylko po raz pierwszy spotykam się z taką praktyką, kiedy nie ma zagrożenia i ciążę możnaby donosić...ciekawe...

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #916 dnia: 16 Października 2006, 21:17 »
Martusiu - gratuluje mieszkanka  :D
I czekam z niecierpliwością na Waszą córcię!

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #917 dnia: 16 Października 2006, 21:20 »
Gratuluje mieszkania super sprawa a odnośnie tych wszystkich informacji, o które prosiłaś cholerka nie wiem kończyłam zootechnikę  musiałabym poszperać w książkach a mam je u mamy,ale hormonalny mechanizm porodu u ssaków jest taki sam no, a my ssaczki jesteśmy  :mrgreen: zresztą twoja Ninka udowodni to wkrótce

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #918 dnia: 16 Października 2006, 21:25 »
dziewczynki co do tego mojego porodu... nie wiem już co jest gorsze rodzic 4kg dziecko przez np. 20 godzin i w ostatecznosci miec cesarke bo bedzie za duze...?
czy miec wywołany poród pod kontrolą mojego lekarza 1 tydznien wczesniej niz ORIENTACYJNY termin... ?

a jak sie traktuje te kobiety co chca miec  cesarkę na życzenie ?

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #919 dnia: 16 Października 2006, 21:28 »
Martusiu serdecznie gratuluję mieszkanka. To wspaniała wiadomośc  :skacza:   Teraz czekam na wieści o pojawieniu się Ninki na świecie :D  :D  :D  Trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło szybko i bez komplikacji :serce:   :przytul:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #920 dnia: 16 Października 2006, 21:29 »
Myślę, że tak samo jak inne rodzące, przecież o tym, że cesarka była na życzenie wiedzą tylko rodzice i lekarz prowadzący.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #921 dnia: 16 Października 2006, 21:33 »
Martuś, ja myślę że zdaj się na lekarza, on będzie wiedział co lepsze...

A co do traktowania to Martulka chyba dobrze pisze :-)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #922 dnia: 16 Października 2006, 21:53 »
Martuś, ja myślę że zdaj się na lekarza, on będzie wiedział co lepsze...

Prawda ? wiem ze chce dobrze i mam do niego pełne zaufanie...a przeciez co jemu za różnica czy urodze teraz czy później..czy cesarka czy naturalnie...

no dobra to ja ide cieszyc sie razem z mężem nasza samotnoscia bo juz mało nam zostało  :mrgreen:

zajrze jutro :) CAŁUSKI i jestescie KOCHANE  :serce:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #923 dnia: 16 Października 2006, 21:56 »
Do juterka :-)

Aha i jeszcze jedno, przynajmniej będziesz wiedziała kiedy rodzisz, nie będziesz musiała siedzieć jak na szpilach i czekac na jakiś znak ;-)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #924 dnia: 16 Października 2006, 22:08 »
po pierwsze gartuluję mieszakanka :D zapowiada się rewelacyjnie juz nie mogę się doczekać tych szkiców :D Po drugie: może nina sama wypcha się na świat i nie trzeba będzie wywoływać porodu. po trzecie: to już coraz bliżej...Martuś super juz niedługo zobaczysz swoje dziecię...A lekarz...no cóż tylko Ci pozazdrościć fachowego podejścia :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #925 dnia: 17 Października 2006, 07:54 »
Marta ale wiadomości  :shock:  :shock:
Mieszkanka gratuluję, zapowiada się super; szkiców już się nie mogę doczekac.

A lekarza po raz kolejny gratuluję i zazdroszczę. Bardzo podoba mi się jego postawa.
Tylko słyszałam, że porody wywoływane oksytocyną są dłuższe...na szczęscie ty masz i tak skrócona szyjke i skurcze wiec powinno byc Ci łatwiej. A może maleńka sama zdecyduje się wyjśc już teraz bez pomocy środków farmakologicznych.

Powodzenia, trzymam kciuki za was.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #926 dnia: 17 Października 2006, 08:36 »
I kolejna super wiadomość :mrgreen:

Po pierwsze gratuluję mieszkanka, teraz jestem na podobnym etapie i wiem jaka to radość. Mamy podobny układ i wiesz co, my sypielanię i pokoik dla malucha mamy na górze a na dole saloni pokój nazywany przez nas gabinetem (w razie gościów jakiś :lol: będzie pełnił role pokoju gościnnego) - tak jest latwiej podzielić mieszkanko na strefy - na górze intymna na dole ogólnodostępna :wink:
Wiedziałam, że urodzisz jeszcze w tym tygodniu - to bardzo dobrze, że lekarz tak się Tobą opiekuje, że nie traktuje Cię, jak kolejnej pacjentki tylko indywidualnie.
Trochę tylko dziwi mnie Twoje podejście do samego porodu :roll: , ja mimo, iż większość już skazał mnie na cc w przyszłości, trzymam się kurczowo jednej opinii i mam nadzieję na poród naturalny - co jest przede wszytskim korzystniejsze dla dziecka, cc to, jakby nie patrzeć ingerencja, ale co ja Ci tutaj bedę...sama zdecydujesz. Najważniejsze, żeby Ninka była zdrowa i żebyśmy jak najszybciej oglądały Wasze foty.
Czekamy na maleńką po tej stronie brzuszka :wink:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #927 dnia: 17 Października 2006, 09:23 »
dzien dobry moje ulubione Ciocie  :serce:
Zjedliśmy śniadanko i szybciutko tu weszłam na chwilkę bo przyjedzie informatyk wiec pewnie nie bede miała okzaji a cały dzien mamy zajęty. Maz ma wolne i bedziemy załatwiac sprawy z mieszkaniem.

Aha i jeszcze jedno, przynajmniej będziesz wiedziała kiedy rodzisz, nie będziesz musiała siedzieć jak na szpilach i czekac na jakiś znak

no teoretycznia tak :) i oczywiscie ze napisze Eli czy demce a i mam tez numer do Majusi :)

Cytat: "demka"
po pierwsze gartuluję mieszakanka  zapowiada się rewelacyjnie juz nie mogę się doczekać tych szkiców

Cytat: "Gosiaczek80"
Mieszkanka gratuluję, zapowiada się super; szkiców już się nie mogę doczekac.

Po pierwsze gratuluję mieszkanka, teraz jestem na podobnym etapie i wiem jaka to radość.

dziekuje za gratulacje  :D szkice postaram sie wkleic :)

Cytat: "demka"
Po drugie: może nina sama wypcha się na świat i nie trzeba będzie wywoływać porodu.

Pewnie tak będzie..czytałam duzo wczoraj o wywoływaniu porodu i nie były to dobre opinnie ale to wywoływanie było traktowane tak z biegu bez skurczy czy rozwarcia. No ja już mam skurcze ...krótką szyjkę a jeszcze mam kilka dni....i skoro w sobote miała 1,5cm a w poniedziałek 1cm to licze na to że seks przed pójsicem do szpitala wystarczy jako dawka oksytocyny  :mrgreen:

Cytat: "Gosiaczek80"
Tylko słyszałam, że porody wywoływane oksytocyną są dłuższe...na szczęscie ty masz i tak skrócona szyjke i skurcze wiec powinno byc Ci łatwiej. A może maleńka sama zdecyduje się wyjśc już teraz bez pomocy środków farmakologicznych

Pewnie masz rację ze moga byc dłuzsze jak porod wywoływany jest od zera... ale moze uda sie bez jakis wywoływaczy ....a no i mam znieczulenie jak cos tylko ze to później  :mrgreen:

Trochę tylko dziwi mnie Twoje podejście do samego porodu  , ja mimo, iż większość już skazał mnie na cc w przyszłości, trzymam się kurczowo jednej opinii i mam nadzieję na poród naturalny - co jest przede wszytskim korzystniejsze dla dziecka, cc to, jakby nie patrzeć ingerencja, ale co ja Ci tutaj bedę...sama zdecydujesz

Majeczko ale ja NIE CHCE miec cesarki własnie a jak główka bedzie zbyt duza niz moj kanał rodny to wskazanie do niej bedzie... chyba cos zle mnie przeczytałaś  :mrgreen:

Zdjecia ciagnął mi informatyk własnie ale nie wiem czy maz nie bedzie mi kazał później sie bawic bo pewnie bedzie chciał jechac teraz i pozałatwiac wszysko  :mrgreen:
buziaki i do później  :serce:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #928 dnia: 17 Października 2006, 09:37 »
Cytat: "Martaxyz11"
Majeczko ale ja NIE CHCE miec cesarki własnie a jak główka bedzie zbyt duza niz moj kanał rodny to wskazanie do niej bedzie... chyba cos zle mnie przeczytałaś

No to ja przepraszam, faktycznie źle zrozumiałam - takieee oczy zrobiłam jak wmówiłam sobie, że chcesz CC. Teraz już jestem na ziemi, spokojnie .... blądi jestem to wiesz :oops:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #929 dnia: 17 Października 2006, 09:54 »
Martuś no super 2 super wiadomości
mieszkano - super
no i Ninka już niedługo będzie z Wami
same dobre wieści od rana
pozdrawiam cieplutko