martulka, chrupki Miłek dostał chyba jakos około 8/9 miesiąca.Ale nie pamiętam dokladnie.A biszkopty jakoś miesiąc po chrupkach (bo sa lekko słodkie)Tylko pamiętaj-podaj Wiktorkowi pierwszy raz rano,żeby zaobserwować,czy nie ma uczulenia na chrupki. Mojej koleżanki syn ma(co jest rzadkim przypadkiem) więc dobrze jest zaobserwować...
A co do posiłków:
- rano - mleko 250 (lub kaszak)-tzn wody 210 ml plus mleko cyli jakieś 250 wychodzi
- 2 śniadanie- jabłko z bananem najczęściej (albo gruszka z banankiem) lub jakis słoiczek 190 (jak nie chce mi się zrobić,lu daję mu coś innego,zego sama nie zrobię)
-
po drzemce z
upka jarzynowa jakaś (bez mięska) - ok 250 czasem z dokładką 300 ml
*czasem na spacerze zje jeszcze banana całego między zupka 2 daniem.
- po spacerku 2 danie -ziemniaczki,lub kasza,ryż itp + mięsko (albo pulpeciki,albo jakas potrawka) + jakas surówka (marchewka surowa, brokuł gotowany,dynia,ogórek kiszony,ogórek świeży itp)
- kolacja (gęsta kaszka na mleku- ale ja robię mało kaszki owocowej,a więcej zagęszczam kleikim ryżowym i kukurydzianym-robię to na oko,a ona nie jest słodka,jak ma np 3 łyżki lub 2 kaszki słodkiej) - ok 250 wypija na noc
I to wychodzi 5 posiłków
kiedys jeszcze podjadał mi moje śniadanie (tzn robiłam u kanapeczki - wagoniki

)ale chyba jest uczulony na gluten w chlebie i zaprzestałam mu dawać przed owocami czyli 2 śniadaniem