Dzięki. Teraz i tak się wstrzymam bo w ciagu miesiąca mam umówione usg brzucha, testy płatkowe itd. Chcę zrobić wszystkie badanie jakie mogę sama sobie wymysleć

. Z tym juz udam się do gastrologa jeśli będzie koniecznosc bo testy znowu nic nie wykażą.
Odnośnie mleka.....osobiście uważam,że mleko nie jest tak zdrowe jak mówią. Gabiś ta profesor pisze ,że jest ok a inny profesor ,ze nie;). Słowo przeciwko słowu badanie przeciwko badaniu. Jak we wszystkim dyskusja zbędna bo bedą zwolennicy i przeciwnicy.
Moja babcia piła od zawsze duzo mleka i bardzo wcześnie zdiagnozowano u niej osteoporozę. Sam lekarz powiedział jej ,ze ma odstawić mleko. Ale to dłuższa rozmowa o wynikach i przyczynach itd. Nie ma sensu.
Ja jestem dzieckiem bezmlecznym

. Jako dziecko piłam oczywiście mleczko z piersi ale szybko okazało się ,że miałam skazę białkową itd itd. Nie piłam mleka "normalnego) kiedy byłam dzieckiem ( nie liczę tego krótkieggo czasu w szkole gdzie zmuszano nas do picia kubeczka mleka/kakao...fujjj) i nie pije teraz . Nie lubie ani mleka ani jogurtów itd.
Moja Zu z racji podejrzewanej nietolerancji również ma odstawione wszystko co związane z mlekiem i przetworami