Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4014116 razy)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #19740 dnia: 21 Maja 2012, 11:28 »
No właśnie, kiedy będziecie, bo 10,14 i 18.06 są mecze i spory kawałek wokół stadionu będzie zamknięty.
Skoro rano macie wylot to jakiś hotel blisko lotniska by się przydał. Teraz są spore korki w Poznaniu, nie wiem jak po euro...
Hotel222 jest jakieś 10min od lotniska, dobra trasa...

Offline prosiek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #19741 dnia: 21 Maja 2012, 11:31 »
baska98 Ja co prawda nie z Poznania ale jak wylatywaliśmy stamtąd to też nocowaliśmy raz w IBB ANDERSIA i raz w CITY PARK HOTEL& RESIDENCE. Oba świetne! Ten pierwszy moim zdaniem zasłużył na 5*, minusem były automatycznie zamykane drzwi do łazienki(przesuwne) bałam się że mi dziecko przytrzasną  :P za to drugi na plus ma to że mają aneksy kuchenne w pokoju. Do lotniska nie jest z obydwu daleko.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #19742 dnia: 21 Maja 2012, 11:45 »
No i ważne jest jaki luksus chcecie :)
City park to jeden z droższych, no aleeee piękny jest.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #19743 dnia: 21 Maja 2012, 12:12 »
my chcemy przenocować teraz z piątku na sobotę wiec na EURO się nie załapiemy...

baska98 Ja co prawda nie z Poznania ale jak wylatywaliśmy stamtąd to też nocowaliśmy raz w IBB ANDERSIA i raz w CITY PARK HOTEL& RESIDENCE. Oba świetne! Ten pierwszy moim zdaniem zasłużył na 5*, minusem były automatycznie zamykane drzwi do łazienki(przesuwne) bałam się że mi dziecko przytrzasną  :P za to drugi na plus ma to że mają aneksy kuchenne w pokoju. Do lotniska nie jest z obydwu daleko.
ten drugi super ale nas interesuje coś tańszego tym bardziej, że pewnie przyjedziemy do hotelu bardzo późno, a z samego rana wylot więc pewnie nawet śniadania nie będziemy jeść...

juz chyba coś dla nas znalazłam :)
http://www.booking.com/hotel/pl/ramka.pl.html?label=gog235jc;sid=abbc3dce5c802d02aadf62ac1bc7c726;dcid=1
pokój 159zł, wygląda fajnie :)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #19744 dnia: 22 Maja 2012, 11:14 »
Jaki kubek polecacie dla malucha, nie musi być niekapek, z ostatniego lovi wyjęliśmy te silikonowe przekładki, bo mały nie umiał tak mocno zassać by coś poleciało.
Jakie ustniki są dobre i nie szkodzą na zgryz dziecka?
On 2011
Ona 2013

Offline joannaM
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19745 dnia: 22 Maja 2012, 16:14 »
Dokupiłam tylko nowy ustnik do lovi, nawet nie wiedziałam że można sam ustniki dokupić, teraz kupiłam ten twardszy
On 2011
Ona 2013

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #19746 dnia: 22 Maja 2012, 17:31 »
My używamy bidonu Nuby i jest super.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #19747 dnia: 23 Maja 2012, 21:11 »
Dziewczyny mam pytanie. Amelia od kilku dni ma bardzo brzydkie stopy. Skora jej schodzi, pecherze sie robia i w sumie nie wiem od czego? Do przedszkola chodzi w rajstopach lub skarpetach (dodam, ze u nas od dwoch dni jest cieplo, tak to bylo 10 stopni) i polbutach, ktorych nie przebiera przez te 3 godziny jak tam jest. W domu przewaznie bez kapci.
Czy u takich przedszkolakow schodzi naskorek w celu "wymiany"?
Smaruje jej co wieczor teraz, po dworzu chodzi bez skarpet i w przewiewnych butach...Co jeszcze moge zrobic? Nigdy nie slyszalam o jakichs bakteriach lub infekcjach, ktore moga takie cos powodac?

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19748 dnia: 23 Maja 2012, 21:40 »
Mam do oddania kilka worów ciuszków dla noworodka, niemowlaka i dziecka w wieku do 2 lat. W większości dla dziewczynki, a niektóre neutralne. Rampersy, bodziaki, pajace, spódniczki, rajstopki, bluzeczki, sweterki etc. Trzeba odebrać osobiście. Kto chętny?

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #19749 dnia: 23 Maja 2012, 23:00 »
Ninka, jeśli aktualne to jestem zainteresowana :)

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #19750 dnia: 24 Maja 2012, 10:40 »
Może coś poradzicie,podpowiecie... otóż od jakiś 2 tygodni męczymy się z kupami tzn. Mati robi np. 3 razy jedna ładna 2 rzadkie ? oczywiście byliśmy u lekarza 12.05 dała smecte i probiotyki - po mogło , w środe odstawiliśmy bo było ok , w poniedziałek dostał serek i znowu się zaczeło i w dodatku temp 37,5...we wtorek znów poszliśmy do lekarza powiedziała że za szybko podalam ten serek itp. i że może nawrócił wirus, dostal kolejny lek...skutek od wczoraj nie było ani jednej kupy , wieczorem straszny płacz w nocy to samo..a dziś od rana taki marudny jest  temp. 36.1  . Prosilam o zrobienie badań ale Pani dr.powiedziala że dopiero jak wyzdrowieje...czy takie objawy mogą być od zębów czy za długo to trwa...szczerze to już nie wiem co robić..dziś znów idziemy bo kazała przyjść..

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #19751 dnia: 24 Maja 2012, 11:18 »
Madizulka czytałas co się u nas działo od zebów ?? Syzmek robił białe kupy, miał biegunki, potem zaparcia... wył po nocach i po przebudzeniu.Temperatura do 38.5.  Masakra ! zrobiliśmy komplet badań i nic nei wyszło.... ale na Twoim miejscu badania bym zrobiła... nie warto czekać i myślec że to zeby.

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #19752 dnia: 24 Maja 2012, 11:30 »
Zgadzam się z Gabiś - zęby niosą ze sobą różne objawy, u nas każdy ząb to dolegliwości zdrowotne, ale jeśli się martwisz to zrobiłabym podstawowe badania, mocz morfologia + OB.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #19753 dnia: 24 Maja 2012, 11:37 »
Tak Gabiś czytałam właśnie...ja od razu chcialam na badania ale dr. że nie nie dopiero jak mu przejdzie..trochę się zdziwiłam...ale dziś jak do niej pojde to nie wyjde póki nie da skierowania...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #19754 dnia: 24 Maja 2012, 11:41 »
My zrobiliśmy prywatnie badanie kału i na pasożyty. Koszt ok. 80 zł. 

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #19755 dnia: 24 Maja 2012, 22:08 »
Dziewczyny moja Zuza ma ostre opryszczkowe zapalenie gardła.. Koszmar jakiś.. jeść może tylko owsiankę.. przy wszystkim innym wyje z bólu.. z piciem też średnio.. na szczęście lubi wodę.. Byłam dziś z nią u dentysty bo się bardzo śliniła, a że mimo prawie 3 lat nie ma jeszcze wszystkich piątek to myślałam, że to od tego.. Lekarz kazał kompletnie nic nie robić...
Zadzwoniłam do swojego lekarza i kazał psikać tandum verde i dawać do picia zaparzone siemie lniane..
Czy któreś z Waszych dzieci to miało?? Co podawałyście i ile to cholerstwo trwało.. Z góry dziękuję za odpowiedzi..

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #19756 dnia: 24 Maja 2012, 22:34 »
podpytaj Rybę... kojarzę, że Tosia miała jakieś dziadostwo w buzi... zdrowia Wam życzę...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19757 dnia: 24 Maja 2012, 22:56 »
moje dziewczyny to miały po ospie
niestety ale nic nie pomaga
ja dawałam im nurofento troszke łagodziło
no i nie zmuszaj jej do jedzenia najważniejsze że pije

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19758 dnia: 24 Maja 2012, 23:04 »
Jagódka ale z dnia na dzień było gorzej czy jak?? Według mnie ma to na pewno już 2 dni a możliwe że i trzy..

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #19759 dnia: 25 Maja 2012, 07:26 »
Moja miała niedawno zapalenie jamy ustnej, miała tak spuchnięte dziąsła, że na dole ząbki było widać tylko od góry :/ MASAKRA!!! Niestety trwało dłuuugo, no i dodatkowo miała gorączkę kilka dni więc lekarz dał antybiotyk. Ja smarowałam sacholem buzię, dawałam nurofen i miałam też taki żel z Niemiec, trochę łagodziło. Aaa i wodny roztwór gencjany też jest dobry. Tyle że ja nie wiem czy to na pewno to samo, bo u nas zapalenie a u Was opryszczkowe zapalenie gardła...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19760 dnia: 25 Maja 2012, 09:50 »
skąd się te dziadostwo bierze?? A ja marudzę na wiecznego gila Kajtka... a niech on smarka ile chce, byle gorszych badziewi nie miał :(

Dziś od rana znowu u nas zabawnie ;) Nikodem czasami ma takie dni, że grypsami rzuca od samej pobudki...

6.20 rano. Ja już od 5  na chodzie, bo Kajtuś marudził i popłakiwał (zęby). Nikosia na śpiocha po pierwszych pobudkach malucha przeniosłam do nas do łóżka, aby mógł spokojnie dospać. Siedzę na kompie i kątem oka widzę, że się przeciąga, głośne ziewnięcie i pierwsze słowa:
"Gdzie ta mała bestia co spać nie daje?"
:mdleje: :mdleje:

Nadmienię tylko, że ze sformułowaniem " mała bestia" mam nie lada problem, bo Nikodem namiętnie je używa w stosunku do... wszystkich właściwie... i czasami jest to, delikatnie mówiąc, niefajne  ::)

Poranny rozgardiasz, próbuję się ogarąć, Kajtek jędoli bo niedospany, Nikodem za to w świetnym humorze dokazuje i dokucza bratu zabierając jego "zestaw śpiocha" (smoczek, pieluszkę, poduszkę i pluszaka). Biorę kilka wdechów i kucam przy moim 3latku, trzymam go za ramiona i spokojnym tonem (a jak! w końcu czytam mądre książki! ;) ) do tej pory najbardziej działający tekst:

Ja: Nikosiu, jest mi bardzo przykro kiedy dokuczasz Kajtusiowi. Boli mnie wtedy serduszko!
N:  Chcesz plastelek?

Droga do przedszkola chłopaki biegną kilka metrów przede mną. Zbliżają się do ulicy (za dużo powiedziane- parkingu przy bloku...) Nikodem zatrzymuje brata i mówi:
- Stój ty łobuziaku jeden! ulica jest, nie widzisz? (głębokie wzdychnięcie i pokręcenie głową) Z tobą ja to mam....

;D ;D ;D

Po wejściu do "Krecika", przywitaniu się z ciocią:

N: Ta bestia spać mi nie dała, wieś ciociu?

:mdleje:
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2012, 09:55 wysłana przez liliann »

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #19761 dnia: 25 Maja 2012, 12:52 »
Nikodem jest bossski  ;D Jego teksty są MEGA  ;D Mądry, rezolutny chłopczyk  :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19762 dnia: 25 Maja 2012, 13:01 »
oj Ania, Ania  ;D i na co Ci te mądre książki  ??? strata kasy  ;D przyklej plasterek jak serducho Cię boli - wyjdzie taniej  :D

Boski jest ten twój pierworodny  8)

Będziesz w niedzielę nad Miedwiem??? My - Maja, Caril, khadijah (prawdopodobnie) i ja będziemy o 10 rano przy zwierzątkach  8)

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19763 dnia: 25 Maja 2012, 13:05 »
 :hahahaha:

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19764 dnia: 25 Maja 2012, 13:34 »
Twój mały jest świetny!!! Można paść ze śmiechu czasami.. Kurcze muszę zacząć spisywać teksty Zuzki.. ona codziennie też mnie podobnymi tekstami zasypuje.. :)
Noc okropna.. Co chwilę się budziła i o 5 pobudka już na stałe.. Była tak zła, że ją boli że zaczęła bić siebie, mnie, łóżko i wszystko co popadnie... zaczęłam jej tłumaczyć, że mimo, że ją tak boli to bić nie może.. ale jak chce to w poduszkę może i tak zaczęła w nią walić, że w szoku byłam.. ale chyba jej to pomogło bo za chwilę miała już wyśmienity humor.. zjadła dziś kawałek bułki suchej ale sam środek i kawałek szynki.. więc może się nie pogarsza.. Zasnęła biedna o 11:30 i śpi do tej pory.. strasznie mi jej żal..
Martuś całe szczęście, że się nie spotkałyśmy w tym tygodniu....... Bym sobie nie wybaczyła jakby Ci się mała zaraziła...
Wiecie może jak długo to cholerstwo może zarażać..??

Aaa i które według Was zoo jest lepsze te w Niemczech czy te w Świerkocinie...??

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19765 dnia: 25 Maja 2012, 13:47 »
Jak Niki jest zła to też jej każę w coś walić (piłka, poduszka, kanapa) to pomaga świetnie  8) podobnie jak bieganie lub inny wysiłek fizyczny  ;)

Marcyś co ma wisieć nie utonie :) Ja Zuzia już będzie zdrowa to się umówimy  ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19766 dnia: 25 Maja 2012, 14:41 »
Mieliśmy być, ale ze względu na moją przyjaciółkę i jej dzieci (jedno ma miesiąc) wybraliśmy jednak Błonie na niedzielny spacer. Magda jest sąsiadką Caril, więc na Miedwie ma kawałeczek...a Błonie to tak pośrodku ;) Miedwie odwiedzamy regularnie, więc może następnym razem?
Albo jakoś w tygodniu...

Marcela oba są fajne... choć to w Niemczech chyba bardziej "spacerowe". Świerkocin ma część do objazdu autem i w weekend są tam dosłownie korki, a ta już do chodzenia jest w sumie niewielka, mocno hałaśliwa (są elementy wesołego miasteczka), a gastronomia kuleje jak nie wiem ;) Moim zdaniem i jedno i drugie warto odwiedzić- poza weekendem Świerkocin, w weekend Zoo w Uckermunde.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #19767 dnia: 25 Maja 2012, 14:52 »
szkoda, bo posłuchałabym sobie jak Nikodem nawija ;D
faktycznie od nas to jest kawałek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19768 dnia: 25 Maja 2012, 14:58 »
przy obcych jest raczej nieśmiały ;) choć piaskownicowe "ciocie" za teksty go uwielbiają i często prowokują :P

Aaa i jeszcze sobie jeden fajny przypomniałam, sprzed kilku dni... jak go właśnie taka ciocia wypytywała.

Nikosiu, a co robi tatuś?
Placuje! i zalabia pieniążki na moje zabawki i jedzionko.
A mamusia?
Mamausia tylko tloszke placuje, na komputelku.... a ja nie placuje i Kajtus teś nie placuje, bo jestem za mały, wieś? ja sie po plostu bawię i jestem ścięśliwy! takie mam zadanie!

Ostatnie zdanie wbiło mnie w ławkę. Dokładnie tak samo uważam- dzieci mają jedno jedyne zadanie- bawić się i być szczęśliwe... nie przypominam sobie tylko, żebym to kiedykolwiek przy nim werbalizowała!

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #19769 dnia: 25 Maja 2012, 22:01 »
Nikoś jest cudny, a teksty takich maluchów powalają czasami na kolana ;)
Mój Tymek chcąc dziś abym mu dała koszyk w którym trzymamy nici podchodzi do mnie i mówi:
Mamusiu, proszę Cię daj mi koszyk z narzędziami
Ja: Nie mogę bo tam są nici, ostre igły do szycia mógłbyś się skaleczyć
T: Mamusiu tak bardzo Cię proszę daj mu narzędzia
Ja: Niestety przykro mi ale nie mogę
T: Mamusiu proszę Cię wstań, daj mu, będziesz moim bohaterem ;)
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL