Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4009813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #19560 dnia: 24 Kwietnia 2012, 09:47 »
moja jagoda tez ma ta bluze ale kupilam w drugim gatunku chyba za 30,-
nic z nią nie było nie tak oprócz braku przeszycia na kapturze wielkości 3 cm

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #19561 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:02 »
Agata a gdzie taką kupiłaś? Chyba moim młodym też takowe sprawię, chociaż obiecałam sbobie, że nic im już nie kupię w tym sezonie, bo mają tyle ciuchów, że masakra.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #19562 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:28 »
CZemu Primark ma czasem metki razem z Atmosphere ?
Czasem jak cos kupie z lumpka to ma dwie metki razem : Primark i Atmosphere ... O co chodzi ? Jedna to matka a druga córka ?
Ela Atmosphere to linia czy marka (nie wiem jak to dokładnie nazwać) Primarka. Dla przykładu linia dla małych dzieci nosi nazwę "early days", mają jeszcze linię "essentials". Zobacz tutaj: http://www.primark.co.uk/page.aspx?pointerid=055fe9b2e7384addafe810df7eea23eb 9 to akurat dla dzieci lub dla kobiet i tu masz Atmosphere: http://www.primark.co.uk/page.aspx?pointerid=267604a3f5fd4126920924c25e032f1b

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #19563 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:30 »
Basia-genialne te bluzy0juz kiedy o nich pisalas gdzies chyba-teraz zaopatrze panny(o ile beda rozmiary)-uwielbiam dziewczynki tak ubrane -bez pierdólek i innych takich ;D ;D ;D-unas tesciowa z uporem maniaka kupuje wsio z falbankami,cekinami itp-chęci ma dobre -a o gustach sie nie dyskutuje podobno...jedynie czasem mi zal..za taaka cena jaka ona laduje w te rzeczy mialabym naprawde fajne zaopatrzenie dla dziewczyn na wiosne..

Dziewczyny ,myslicie ze w gondoli mozna juz ubrac np cienka wiosenna kurtke(i np sweterek pod)dla niespelna 6miesieczniaka??Dotad najwygodniej bylo w cieplym polarowym pajacyku(nie za grubym)-ubieralam body na ramiaczkach,pajaca cienkiego i na to ten polerek-bylo malej wygodnie..

Kiedy przesadzalyscie dzieci do spacerówki?Pytam bo ostatnio widzialam o1,5mca mlodsza dziewczynke w spacerówce-wcale nie byla duza(dziewczynka)a mama mówila ze sie zwyczajnie w gondoli denerwowala..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #19564 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:32 »
apropo Primarka i jemu pochodnych..niby ma byc to polka 'zwyklaków" w UK..a dlamnie są naprawde fajne!!!Mam mase rzeczy...juz druga córa w nich smiga-nic sie nie dzieje..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #19565 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:34 »
Tetku, ja moją Lilę późno przesadziłam do spacerówki. Z tego, co kojarzę to w okolicach czerwca, czyli miała 7 miesięcy i za bardzo mi wyłaziła z gondoli ;D

Ciuszki Early Days mam i jestem zadowolona :ok:

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #19566 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:47 »
apropo Primarka i jemu pochodnych..niby ma byc to polka 'zwyklaków" w UK..a dlamnie są naprawde fajne!!!Mam mase rzeczy...juz druga córa w nich smiga-nic sie nie dzieje..
w sumie to jeden z tańszych sklepów z UK, IRL czy Hiszpanii ale ciuszki (szczególnie dla dzieci) są fajne gatunkowo. Oczywiście nie wszystkie, bo Majka miała i takie, które po 2 praniach nie nadawały się do użytku...

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #19567 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:55 »
ja lubię body z Early Days, młodemu też takie kupiłam

a do spacerówki przeniosłam jak miała 5,5 mies bo się okropnie w gondoli darła, denerwowała, po przeprowadzce do spacerówki (w pozycji pół leżącej) spacery to była w końcu czysta przyjemność a nie walka jak zająć malucha by nie wrzeszczał na cały głos  :P

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #19568 dnia: 24 Kwietnia 2012, 11:42 »
Moi mięli 6 mcy jak przeniosłam ich do spacerówki. Oczywiście leżeli. W taką pogodę ubierałam już normalnei tak jak siebie i brałam kocy żeby w razie wiatru okryć.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #19569 dnia: 24 Kwietnia 2012, 12:34 »
Anulla dzięki za wyjaśnienie :) juz tera wiem o co chodzi :)

Nasze polskie pepco tez ma przecież angielskie ciuchy o wlasnie niewiem czy nie early days  ::) albo George ? Nie pamietam :p

tu u nas niby w najpoprawniej mówiącym rejonie kraju jakim jest centrum
Oponka mam nadzieję, że sobie żartujesz w tej wypowiedzi. Rejony centralne kraju nigdy nie były najpoprawniej mówiącymi. Dobrze, że napisałaś >niby< Wg Profesora J. Blarczyka (językoznawcy) najczystszą polszczyzną - wolną od naleciałości gwarowych - mówi się na Ziemiach Odzyskanych więc jest to między innymi np. Szczecin a nie żadne centrum.

YEAHHHhH Szczecin góra :)

W sumie nigdy nie zastanawialm sie gdzie najpopraeniej mówią :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #19570 dnia: 24 Kwietnia 2012, 13:03 »
Wcale nie żartuję ponieważ niedawno słuchałam w radiu właśnie wypowiedzi językoznawców, że OBECNIE stolica i rejony pobliskie (ścisłe centrum) posługuję się najpoprawniejszym językiem  :P Bez sensu się spierać. Moja wypowiedź była do czego innego w ogóle. Jakiś głupi zwyczaj...

Zresztą, nie ważne. Z pewnością mówili głupoty  ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #19571 dnia: 24 Kwietnia 2012, 13:26 »
CZemu Primark ma czasem metki razem z Atmosphere ?
Czasem jak cos kupie z lumpka to ma dwie metki razem : Primark i Atmosphere ... O co chodzi ? Jedna to matka a druga córka ?

Bo lumpki zazwyczaj przyszywają metki, żeby ubrania były "firmowe"  ;) więc pewnie jedną gratis dostałas.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #19572 dnia: 24 Kwietnia 2012, 18:30 »
George to linia ubraniowa z sieciówki ASDA

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #19573 dnia: 24 Kwietnia 2012, 18:50 »
Primark ma swietne spodnie dla chlopcow, dlugie I ciasne, jedne dzinsy moj mlody nosi od sierpnia do teraz  ;D
Bluzki to czesto maja dlugie I waskie rekawy ale krotki tulow.

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #19574 dnia: 24 Kwietnia 2012, 22:28 »
Śliczne dzieciaczki, Zuzia jest prześliczna i wygląda na większą (starszą) niż jest a Hubercik to widzę, że ma w domu pełne ręce roboty z resztą jak i mój :)
Kiedy one tak rosną?
Co do ciuszków to Tymek też zdziera Primarkowe - szczególnie jak był malutki to rządził Early Days.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #19575 dnia: 24 Kwietnia 2012, 22:52 »
milcia - Norbercik ;D ;D ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #19576 dnia: 24 Kwietnia 2012, 23:27 »
Przepraszam  :brewki:
Ale szczerze mówiąc polegałam tylko i wyłącznie na swojej pamięci z czasów kiedy oglądałam filmiki kiedy Norbercik był jeszcze malutki i jakoś tak mi dźwięczy Twój głos ;)
Widać u progu 30 już nie mogę polegać na swojej pamięci :(
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #19577 dnia: 25 Kwietnia 2012, 21:22 »
dziewczyny, pomocy  :-\ mam problem z moją małą, codziennie wieczorem zanim zaśnie urządza nam taki koncert, że niedługo mnie chyba wywiozą do wariatkowa... nie wiemy o co może chodzić, najedzona, pielucha sucha, kolki wykluczyliśmy, bo po 1. kiedy je miała płacz był inny, poza tym dostaje sam simplex od kilku dni a po 2. od czasu do czasu uspokaja się (dziś zabraliśmy ją na wieczorny spacer w nadziei, że uśnie, ale nic z tego, na spacerze była cicho więc zostawiliśmy ją jeszcze na powietrzum ale po 10 min znowu się zaczęło). brzmi to raczej jakby była przemęczona i nie mogła zasnąć albo jakby ją coś zdenerwowało, ale nie wiem co, przecież każdy dzień wygląda podobnie, rano pobudka, ma dobry humor, potem drzemka na spacerze do ok 15-17 (oczywiście z przerwami na jedzenie) a potem koło 18, 19 zaczyna się jazda. próbowaliśmy już kąpieli, spaceru, bujania w wózku, suszarki (pomaga tylko doraźnie), smoczka uspokajacza, otulenia kocem i pieluszki przy buzi, bo wiemy, że to lubi, ale też nie wiele to daje. potrafi tak marudzić do 22, 23, czasem dłużej, aż w końcu przychodzi kolejna pora karmienia i albo potem zasypia albo nie... już nie mamy pomysłów, masakra. dodam, że gości nie mamy wielu, tv ani muzyka nie leci na całą parę, więc nie wiem czy coś ją może tak stresować. w ciągu dnia trochę noszę ją w chuście, bo wydawało mi się, że po prostu potrzebuje bliskości, ale wieczorami nawet przytulanie nie pomaga. macie może jakieś pomysły?  ???

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #19578 dnia: 25 Kwietnia 2012, 21:26 »
aha, jeszcze zapomniałam napisać, że przecież nosimy ją na rękach przez kilka godzin...  ::)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #19579 dnia: 25 Kwietnia 2012, 21:42 »
u mnie takie cyrki były przez dwa tygodnie w godz 18-20 z tym, że Patryk miał wtedy 4 miesiące
przeszło samo  ::)

współczuje strasznie  :-*

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #19580 dnia: 25 Kwietnia 2012, 21:45 »
U mnie bylo podobnie z ty że od 14-17... MAciek wydzierał sie jak szalony. I tak przez jakies 2 mce. Współczuję :( Też nie wiem o co mu chodziło... podejrzewam że jednak coś z brzuszkiem...

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #19581 dnia: 25 Kwietnia 2012, 21:55 »
Dziewczyny mam ogromną prośbę, jeśli macie jakiekolwiek info odnośnie WIELOWODZIA w ciąży (zwiększona ilość wód płodowych tak dla ścisłości), miałyście podobny problem bądź ktoś z Waszego otoczenia miał to proszę dajcie znać jak skończyła się ciąża itp. Może być na pw... To dla mnie bardzo ważne.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #19582 dnia: 25 Kwietnia 2012, 22:08 »
Ja miałam w pierwszej ciąży wielowodzie ale jakoś lekarze nie panikowali z tego powodu bo chyba nie było jakieś wielkie  ::)
Brzuchol miałam wieeelkiiii jak w ciąży bliźniaczej . Jak mi odchodziły wody to było ich baardzoooo duużżoooo !!!! wręcz masakrycznie dużo !
Mamy też z mężem konflikt serologiczny a jedno z drugim cos tam ma wspólnego .
Ogólnie wsio było ok . Dziecko i matka mają się dobrze :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19583 dnia: 25 Kwietnia 2012, 22:36 »
dziewczyny, pomocy  :-\ mam problem z moją małą, codziennie wieczorem zanim zaśnie urządza nam taki koncert, że niedługo mnie chyba wywiozą do wariatkowa... nie wiemy o co może chodzić, najedzona, pielucha sucha, kolki wykluczyliśmy, bo po 1. kiedy je miała płacz był inny, poza tym dostaje sam simplex od kilku dni a po 2. od czasu do czasu uspokaja się (dziś zabraliśmy ją na wieczorny spacer w nadziei, że uśnie, ale nic z tego, na spacerze była cicho więc zostawiliśmy ją jeszcze na powietrzum ale po 10 min znowu się zaczęło). brzmi to raczej jakby była przemęczona i nie mogła zasnąć albo jakby ją coś zdenerwowało, ale nie wiem co, przecież każdy dzień wygląda podobnie, rano pobudka, ma dobry humor, potem drzemka na spacerze do ok 15-17 (oczywiście z przerwami na jedzenie) a potem koło 18, 19 zaczyna się jazda. próbowaliśmy już kąpieli, spaceru, bujania w wózku, suszarki (pomaga tylko doraźnie), smoczka uspokajacza, otulenia kocem i pieluszki przy buzi, bo wiemy, że to lubi, ale też nie wiele to daje. potrafi tak marudzić do 22, 23, czasem dłużej, aż w końcu przychodzi kolejna pora karmienia i albo potem zasypia albo nie... już nie mamy pomysłów, masakra. dodam, że gości nie mamy wielu, tv ani muzyka nie leci na całą parę, więc nie wiem czy coś ją może tak stresować. w ciągu dnia trochę noszę ją w chuście, bo wydawało mi się, że po prostu potrzebuje bliskości, ale wieczorami nawet przytulanie nie pomaga. macie może jakieś pomysły?  ???
u mojej koleżanki było podobnie... ktoś jej podpowiedział, że miał podobnie i po odstawieniu witaminy chyba D wszystko przeszło. Moja koleżanka więc po konsultacji z lekarzem odstawiła tą witaminę wcześniej  i wszystko przeszło. Napiszę tylko, że takie akcje nie były na początku pomimo tego, że witamina była brana od początku... nie wiedzą do dziś czy to zbieg okoliczności czy faktycznie przyczyną była witamina... najważniejsze, że pomogło...

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #19584 dnia: 25 Kwietnia 2012, 22:52 »
kurde... my też od początku podajemy wit. D, ale mała zaczęła płakać jakieś pare tyg. temu dopiero. do tego E, cebion, później doszło żelazo i kwas foliowy, ale jazdy były przed żelazem, bo gdyby zaczęły się później to właśnie na nie padłoby podejrzenie... może faktycznie to wina witaminy D... skonsultuję się z lekarzem jutro.
dzięki dziewszyny, gdyby jeszcze coś przyszło Wam do głowy, proszę dajcie znać.

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19585 dnia: 25 Kwietnia 2012, 22:56 »
a czy dziecku się ulewa? a jeśli się ulewało to czy ulewa się więcej?

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #19586 dnia: 25 Kwietnia 2012, 22:56 »
Moj tak mial jak chciał na rece, a nie tam spac w lozeczku,  ;) darl sie jak opetany w lozeczku a na rękach sie uspokajał, mial dwa miesiące i juz wymuszal ;)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #19587 dnia: 26 Kwietnia 2012, 10:06 »
stokrota jeśli dostaje żelazo to masz odpowiedź... moi też dostawali i to raczej było od tego. wcześneij moze miał problemy brzuszkowe a żelazo je zaostrza...

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #19588 dnia: 26 Kwietnia 2012, 13:58 »
ela dzięki :-* Tyle, że w tym przypadku brak nieprawidłowości po stronie matki... Ani konfliktu, ani cukrzycy... Nie doprecyzowałam, że właśnie o takie WIELOWODZIE mi chodzi... Także jakby któraś coś wiedziała to proszę dajcie znać.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #19589 dnia: 26 Kwietnia 2012, 15:59 »
Basiu, owszem, ulwa mocno, a właściwie są to raczej chluśnięcia, mniej więcej od początku 2 m-ca, zmieniałam już mleko, ale to nic nie dało. pediatra twierdziła, że mała się przejada, ale ja w to nie wierzę, bo czy zjadła mało czy dużo to było ciągle to samo. lekarz rodzinna dała nam debridat 4x dziennie, ale chyba średnio to pomaga. wydaje mi się, że to refluks i tym razem jak będę na wizycie poproszę o skier. do gastrologa. niby mamy fajnego lekarza, ale wszyscy to jakoś bagatelizują, co mnie trochę wkurza. muszę być bardziej stanowcza widocznie. a czy przez to ulewanie może być marudna wyłącznie po południu/ wieczorem??

Gabiś, też wzięłam pod uwagę żelazo, ale to "marudzenie" zaczęło się dużo zanim zaczęła je dostawać, dlatego wykluczyłam to. ból brzucha objawia się u niej zupełnie innym płaczem niż ten, który jest wieczorem. poza tym, powracając do tej wit. D to Maja jest na mleku modyfikowanym, w którym jest D i jeszcze je dostaje w kroplach, nie wiem czy to nie za dużo, muszę zapytać lekarza. wczoraj na próbę nie podałam jej kropli i zobaczymy co będzie, na razie zachowuje się normalnie, ale jak to mówią, nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca ;)