Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4036925 razy)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #20460 dnia: 23 Lipca 2012, 14:42 »
Paula też wolałaby nie spać, co prawda teraz ją uśpiłam (w wózku - 3 minuty machania wózkiem w tył i do przodu), potem przełożyłam ją do łóżka.
I teraz pewnie pójdzie spać ok. 22. Wstanie o 7.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #20461 dnia: 23 Lipca 2012, 14:56 »
Aniu, ja na Twoim miejscu bym spróbowała przestawić ją tak, aby z Tobą w domu już nie spała... no chyba, że godzina pójścia spać Ci nie przeszkadza, a "usypianie", albo mordowanie się w południe z drzemką też nie uprzykrza Ci życia. Mi uprzykrzało... wrzaski przed drzemką, protesty... a później cyrk przy wieczornym usypianiu. Odeszło wszystko jak ręką odjął po zlikwidowaniu drzemki. Popołudniowe zmęczenie i kryzys załatwialiśmy spacerem po świeżym powietrzu ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20462 dnia: 23 Lipca 2012, 16:09 »
mam na sprzedaż ciuszki dla Dziewczynek zapraszam:

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=40262.msg1743592#msg1743592

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #20463 dnia: 23 Lipca 2012, 21:13 »
Dziewczyny mam pytanie.. Tuż chyba najwięcej jest osób... Znacie jakieś sposoby aby osy odstraszyć?? Gdzieś koło naszego tarasu (z trawą, kwiatkami)  jest gniazdo os. Bo do domu wpada mi ich pełno a na dworze to mogę ich liczyć na kilkadziesiąt.. Jest ich ponad prostu pełno.. Rok temu zlokalizowsliśmy te cholery a w tym nie możemy.. Moja Zuzka zaczyna się panicznie ich bać i za nic na taras przez nie nie chce wychodzić.. Zresztą jest ich tyle że sama się już boję z nią tam chodzić...

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #20464 dnia: 23 Lipca 2012, 21:22 »
marcella, mało się znam, ale znalazłam takie coś http://muratordom.pl/ogrod/pielegnacja-ogrodu/jak-zwalczac-osy,127_1243.html myślę, że sposób z wabieniem pułapki ustawione w bezpiecznym mi miejscu może być skuteczne. Niestety one chyba lubią wracać w to samo miejsce, u mnie w pracy bylło gniazdo szerszeni, jednego roku zniszczone, w drugim pojawiły się znowu. Najlepiej to faktycznie znaleźć gniazdo i zniszczyć cholery, wcześnie rano albo pózźnym wieczorem, wtedy widać, że wracają do gniazda. Najgorzej, że agresywne to paskudztwo.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #20465 dnia: 23 Lipca 2012, 22:41 »
moze troche późno ale informuję za SZCZECIŃSKIM KLUBEM KANGURA

CYKLICZNE SPOTKANIE - 24 lipca 2012 - wtorek - g.12.30-14.30
Jasne Błonia - szukajcie nas na zielonej trawce na wysokości pomniku Jana Pawła II

Zapraszamy zarówno rodziców chętnych do rozpoczęcia przygody z chustowaniem, już chustujących, a także każdego, kto ma ochotę przyjść, porozmawiać i wymienić się doświadczeniami około dzieciowymi i nie tylko.

ja się wybieram chociażby z nudów  ;D ;D ;D...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #20466 dnia: 23 Lipca 2012, 22:46 »
Hmm... Też bym poszła, bo ostatnio myślałam o chustowaniu...  ::) Tyle, że to już jutro, a ja się nie zorganizowałam, więc pewnie będzie ciężko z obecnością...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20467 dnia: 23 Lipca 2012, 22:53 »
Ewcia...jakby co nie będziesz sama...
ja tam nikogo nie znam...ale co tam... :D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #20468 dnia: 23 Lipca 2012, 23:06 »
Mam do was prośbę może macie jakieś pomysły jak mogę mojemu Wiktorowi wytłumaczyć, że ciągnięcie za włosy, drapanie czy szczypanie boli i nie wolno tak robić. Ostatnio nie poznaję mojego dziecka, oprócz tego, że stał się marudny (rosną mu trzonowce) to bardzo manifestuje swoją złość. Jeśli tylko nie dostanie tego co chce lub nie zrobi się tego co by chciał to rzuca tym co ma akurat w ręce lub pod ręką, podejdzie do szafki czy stołu i zrzuci co tam stoki. Najczęściej rzuca swoimi butelkami czy zabawkami. Oprócz tego podchodzi i bije nas butelką czy co tam ma akurat w ręku, chociaż to zdarza się rzadziej niż ciągnięcie za włosy.
Jak mu zaczynam tłumaczyć, że nie wolno, że to boli to patrzy się na mnie i się śmieje, czasami ma taką minę jak by mówił, a gadaj se zdrów, a ja i tak zrobię swoje. Już czasami nie wiem czy on rozumie co do niego mówię, ale inne rzeczy docierają do niego jeśli mu to oczywiście pasuje więc to pewnie też rozumie tylko mnie olewa. Trochę to, że jest marudny i płaczliwy zrzucam na bakier zębów no ale wiadomo, że wszystkiego nie mogę wytłumaczyć zębami.

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #20469 dnia: 24 Lipca 2012, 00:34 »
Dziewczyny, coś mi kiedyś obiło się o uszy, że którejś z Was synek miał wnętrostwo. Mogłabym poprosić o info na priv jak wyglądała droga od "wybadania" do wyleczenia (specjaliści, leczenia itp.)? Mój Bartek chyba to ma. Pediatra co prawda stwierdziła, żeby na razie tylko obserwować, ale nie chciałabym czegoś przegapić.

Aga - super roczniak!!

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #20470 dnia: 24 Lipca 2012, 08:14 »
Dziewczyny mam pytanie.. Tuż chyba najwięcej jest osób... Znacie jakieś sposoby aby osy odstraszyć?? Gdzieś koło naszego tarasu (z trawą, kwiatkami)  jest gniazdo os. Bo do domu wpada mi ich pełno a na dworze to mogę ich liczyć na kilkadziesiąt.. Jest ich ponad prostu pełno.. Rok temu zlokalizowsliśmy te cholery a w tym nie możemy.. Moja Zuzka zaczyna się panicznie ich bać i za nic na taras przez nie nie chce wychodzić.. Zresztą jest ich tyle że sama się już boję z nią tam chodzić...

Rewelacyjna na osy jest gaśnica - nie taka tradycyjna, tak sie nazywa preparat, mozna kupic chocby w castoramie za ok 7-8 zl. Psikasz chwile na gniazdo (ktos sie musi odwazyc) (nie tak jak tam pisza bardzo dlugo, wystarczy napfrawde kilka sekund). My w tamtym roku tostosowalismy, mamy spokoj.

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #20471 dnia: 24 Lipca 2012, 08:37 »
Agnieszka gratuluje roczniaka  :) ale wam synek rośnie, pamiętam jak niedawno razem odliczałyśmy a tu już roczki organizujemy  :)
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #20472 dnia: 24 Lipca 2012, 08:42 »
Dziekujemy wszystkim za gratulacje. Sama nie wiem kiedy to minelo  :o przeciez niedawno moje dziecko lezalo nieruchomo w lezaczku a teraz zasuwa po wszystkich katach w domu. Ale Kocham go najbardziej na swiecie, jeden usmiech powoduje, ze zapominam o calym Bozym swiecie i wszystkich smutkach - cwaniak wie jak mnie podejsc -ale co ja Wam opowiadam, same wiecie  ;)

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #20473 dnia: 24 Lipca 2012, 08:48 »
oj wiemy wiemy. Czasem to mi ręce opadają przy tej mojej małej cwaniarze, ale jeden uśmiech i już mnie ma  :)
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #20474 dnia: 24 Lipca 2012, 09:06 »
Dziewczyny ja tylko na chwile. Bedzie mnie tu mniej przez najblizszy miesiac.
Pochwale sie ze w piatek dostalam klucze do nowego domu i zaczela sie akcja remont i zakupy. A trza sie streszczac zeby sie przeprowadzic przed 1szym sierpnia i nie placic kolejnego czynszu tylko juz byc na swoim :) a 3go sierpnia wyjezdzamy do polski na dwa tyg.

Poza tym u nas wszystko ok. Niko dalej ulewa choc juz nie takie ilosci. No i pucol sie taki zrobil ze szok!
11 sierpnia mamy chrzciny zalatwione, musze kupic jakies ubranko na 62 cm wiec jak ktos cos ma to poprosze na priv.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20475 dnia: 24 Lipca 2012, 10:16 »
MArta, Szymek też uparty i zdarza mu się histeryzować i rzucać, apogeup jego złości przypadło na 4ki, wyszły całe i jest o niebo lepiej choć do idału mu daleko, jest uparty bardzo i nerwowy. też jest gorszy w zachowaniu po weekendzie który spędza z nami, jak idziemy do pracy to w poniedziałki zawsze mijakąś histerie urządzi.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #20476 dnia: 24 Lipca 2012, 11:45 »
Martusia przede wszytskim TWoje dziecko zachowuje się całkowicie normalnie ;D Twoim zadaniem jest tylko dać mu do zrozumienia że Tobie się to nie podoba. Moi chłopcy mają ten 1 bunt już za sobą. I co zaobserwowałam to po prostu KONSEKWENCJA... zawsze reagowałam tak samo i po około pół roku przeszło samo... Nie biją się już tak bardzo, nie rzucają sie na ziemię i coraz rzadziej wpadają w histerię. Ja po prostu mówiłam że nie wolno, odstawiałam dziecko, nie zwracałam uwagi. Najczęściej po prostu przestawałam sie z nim bawić. Ignorowanie takich zachowań jest najlepsze...

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #20477 dnia: 24 Lipca 2012, 12:24 »
5320g!!! słuszną wagę ma nasza Władza :))

olkahof - powodzenia! nie ma to jak na swoim :) u nas chrzest 26 sierpnia... spodenki 62 kupione na chrzest już teraz są dobre... chyba będę coś na 62/68 szukać :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20478 dnia: 24 Lipca 2012, 15:37 »
nieźle waży...
mój dzisiaj miał 5270g
— Richard M. Devos

Offline ada1988

• Chuck Norris

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #20480 dnia: 24 Lipca 2012, 22:08 »
Gabiś staram się być konsekwentna, ale czasami nie mam już siły i wydaje mi się, że nic do niego nie trafia, a wręcz jeszcze gorzej, że on sobie z tego mojego mówienia nic nie robi i jeszcze z uśmiechem na twarzy zrobi zaraz to samo. Nie wiem jak Ty dałaś rade z dwoma ja mam jednego i czasami rozkładam ręcę z bezsilności.
Zobaczymy jak będzie dalej. Zastanawiam się też jak Wiktor wytrzyma pobyt w szpitalu czy nie będzie jeszcze bardziej marudny.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20481 dnia: 24 Lipca 2012, 22:37 »
dziewczyny jutro w szczecińskim multibabykinie w Galaxy na 12-tą grają
MAGIC MIKE...jak raz dla babek...
która idzie?

http://multikino.pl/pl/extra/kobiety/multibabykino-magic-mike/
— Richard M. Devos

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #20482 dnia: 24 Lipca 2012, 23:24 »
Może ja bym poszła... a o której to jest?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20483 dnia: 24 Lipca 2012, 23:26 »
12:00... ;D
po kinie można skoczyć na kawusię na chudym mleku oczywiście  ;D
— Richard M. Devos

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #20484 dnia: 24 Lipca 2012, 23:32 »
Dobra - namówiłaś mnie:P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20485 dnia: 24 Lipca 2012, 23:34 »
no  ;D ;D ;D ma się ten dar przekonywania... :D
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20486 dnia: 25 Lipca 2012, 07:29 »
A nie wiecie, czy wpuszczą mnie z dwójką dzieci? Chociaż obawiam się czy Paula wytrzyma w kinie :D
Także jakby co, to piszę się w sierpniu, bo Paula wraca do żłobka po przerwie wakacyjnej.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #20487 dnia: 25 Lipca 2012, 08:18 »
Martusia ja do tej pory nie raz płaczę z bezsilności...  Wczoraj chłopcy pół dnia spędzili w kącie... zwiewali, śmiali się a ja konsekwentnie ich odnosiłam.. trwało to z 2h. A poszło o to że zwalali dekoder z półki i się dobierali do TV. Ciężko jest i pewnie będzie...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20488 dnia: 25 Lipca 2012, 08:48 »
A nie wiecie, czy wpuszczą mnie z dwójką dzieci? Chociaż obawiam się czy Paula wytrzyma w kinie :D

tego nie wiem...
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20489 dnia: 25 Lipca 2012, 10:13 »
Zapytałam się kierownika kina i też nie wie :D
Ale już z siostrą się umówiłam.