Autor Wątek: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik  (Przeczytany 192081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik
« Odpowiedź #960 dnia: 28 Marca 2012, 20:54 »
E no co Wy gadacie :) ja tam bym chciała mieć 3 dziecko ale najlepiej jakby była różnica taka jak teraz czyli kolejne 2 lata - ale wiadomo... przy naszych realiach poprzestaniemy na 2 obywateli ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #961 dnia: 29 Marca 2012, 07:56 »
Ania mowy nie ma, nic nie wypluję, mama mnie uczyła że w domu na podłogę pluć nie można  :P

Spoko - pierwsze bodaj 3 miesiące po porodzie jesteś chroniona, chociaż gorsetem kusisz los i męża  8) no chyba że będziesz się stroić jak męża nie będzie  ::)

A no realia nasze są świetne, ja się zastanawiam czy my z ewentualnym drugim wydolimy a co dopiero 3 ???

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #962 dnia: 29 Marca 2012, 08:46 »
Marta ale chroniona że nie da się zajść w ciążę czy jak?? Bo jeśli nie da się zajść "naturalnie" to niestety nie. żona mojego kuzyna urodziła w grudniu a jakoś styczeń/ luty zaszła znów w ciążę... niestety poroniła ale to już inna historia.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #963 dnia: 29 Marca 2012, 09:00 »
moja gin twierdziła że szanse na zajśćie w ciąże po porodzie są ułamkowe - zwłaszcza gdy karmi się (.)(.)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #964 dnia: 29 Marca 2012, 09:10 »
Ale Ania nie karmi ;)

Ja tam nie wierzę w żadną ochronę po porodzie ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #965 dnia: 29 Marca 2012, 09:19 »
Ja tez nie wierze w zadne 3mce, znammase przypadków ze 1,5mca po porodzie kolejna ciaza.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #966 dnia: 5 Kwietnia 2012, 13:14 »
Ale mnie dziś mąż wkur... zdenerwował. Masakra. Normalnie mam ochotę wyjść z domu i co najmniej do jutra nie wrócić.
Od czasu mojego porodu ma dziś drugi dzień wolny. Tak to zawsze całe dnie w pracy. A pracuje "u siebie", ma pracowników i moim zdaniem mógłby zorganizować wszystko tak żeby być więcej w domu, ale on twierdzi, że musi wszystkiego pilnować, a większość prac i tak woli robić sam niż kogoś przeszkolić, bo uważa że nikt nie zrobi tego tak dobrze jak on. Pewnie tak, ale szkoda, że nie dociera do niego, że w życiu czasem są ważniejsze sprawy niż praca.
W każdym razie chciałam żeby dziś w nocy zajął się Cypriankiem, żebym ja mogła pierwszy raz od niepamiętnego czasu przespać noc. Mały je koło 24:00, potem 3:00 i 6:00. Na co o 3:00 w nocy, gdy obudził mnie płacz Małego, usłyszałam że on nie wstanie, bo jest zmęczony, bo on całe dnie pracuje i chce się wyspać. No tak, bo ja nic całe dnie nie robię, tylko się z dziećmi bawię.  >:( Poinformowałam go, że moja praca, wychowanie naszych, jego dzieci, jest dużo bardziej ważna i dużo bardziej odpowiedzialna niż jego, a jakoś nikogo nie interesuje czy jestem wyspana czy nie. A całe dnie muszę być na pełnych obrotach.
Oczywiście wstałam i o tej 3:00 i rano, bo przecież nie mogłam pozwolić żeby Cyprianek płakał z głodu. Ryczeć mi się chce. Nie myślałam, że mój mąż jest aż takim egoistą.  :'(

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #967 dnia: 5 Kwietnia 2012, 13:38 »
Kochana, no nie dziwię ci sie, że masz nerwa  :-\

Na drugi raz połóż Cyprianka obok tatusia i powiedz: Czas na mleczko tatusiu  :P A ty kochana kołdra na głowę i spij!!!!

ekhm...ja z tych wrednych i złośliwych jesli chodzi o takie sytuacje 8)

może w święta uda ci sie troszkę odespać?  :przytul:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #968 dnia: 5 Kwietnia 2012, 14:10 »
No kochana chłopy czasami tak mają... Mój też jak czasami powie, że on jest zmęczony to mu puszczam zawsze odpowiednią wiązankę czy on myśli że cały dzień leżę i jak jest taki mądry to niech sobie doczepi do brzucha co najmniej 10 kilowy worek i cały dzień zapieprza na nogach to pogadamy. Czasami muszę sie nagadać ;) ciekawa będzie jak będzie z dwójką, ale najwyżej dalej będę musiała puszczać wiązanki ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #969 dnia: 5 Kwietnia 2012, 17:38 »
Ja mu też wiązanki puszczam, bo ja też wredna i złośliwa, ale nie umiem się z nim szarpać jak obok płacze mi głodne dziecko.  :-\ A że ostatnio non stop nerwowo u nas, to w końcu miarka się przebrała i stąd mój podły nastrój i łzy.
A co dodatkowo mnie dziś wkurza, to on się zachowuje jakby się nic nie stało.   :boks:
Na poprawę humoru zapisałam się na jutro do fryzjera.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #970 dnia: 5 Kwietnia 2012, 17:47 »
Współczuję... U mnie na szczęście nie było tego problemu bo była 2 dzieci więc było oczywiste że wstajemy oboje. Teraz jak się któryś budzi to z reguły wstaje mąż ;D

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #971 dnia: 5 Kwietnia 2012, 20:13 »
u mnie nigdy mój R nie wstawał do Patryka
młody mógłby wydzierać płuca a on i tak go nie słyszał  ::)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #972 dnia: 5 Kwietnia 2012, 21:41 »
żonka ja jutro też ide do fryzjera  ;D
mam nadzieję na totalną metamorfozę  8)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #973 dnia: 6 Kwietnia 2012, 10:07 »
To dzisiaj jakiś dzień fryzjerski :) Ja też się umówiłam, ale ciągle się waham czy iść...

Mój mąż jest na tyle przewidujący, że od jakiegoś już czasu powtarza, że nie będzie wstawał w nocy  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #974 dnia: 6 Kwietnia 2012, 10:13 »
Mój wie, że dopóki moja piczka się nie zrośnie i nie będzie mnie boleć to on wstaje w nocy, pomaga mi we wszystkim no i w ogóle jest wykorzystywany na maxa  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: i cały czas mu o tym przypominam  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #975 dnia: 6 Kwietnia 2012, 11:06 »
Hehe  ;D Widzisz Pati, mnie mój wyprzedził :P

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #976 dnia: 6 Kwietnia 2012, 13:15 »
ojj żonka zupełnie rozumiem twoją złość. U mnie podobne walki z mężem, bo on pracuje więc jest zmęczony. Walki są do tego stopnia że ostatnio zażyczyłam sobie pensji i umowy o pracę w związku z tym że wychowuję "jego dziecko" a i tak powiedziałam że z racji tego  że jest to i moje dziecko to nie skasuję go za nocki tylko za 8h dziennie  ::)

Niestety niektórzy faceci mają bzika na punkcie pracy i kasy. Ja też swojemu tłukę że od pieniędzy ważniejsza jest rodzina, bo jak nas zabraknie to mąż nie będzie miał dla kogo pracować  ;)

Trzymaj się :)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #977 dnia: 6 Kwietnia 2012, 17:50 »
Cieszę się, że ktoś mnie rozumie.  :) I dobrze, że mogę sobie tu ponarzekać.   ;)
Dzisiejsza wizyta u fryzjera bardzo udana. Poszłam całkiem w ciemno, w całkiem nowe miejsce i to nie w Szcz, jak dotychczas, a w Barlinku i jestem baaaardzo zadowolona. Nie dość, że świetnie mi babeczka zrobiła balejage, to jeszcze zapłaciłam o 60 zł mniej niż płaciłam w Szcz. Małomiasteczkowe ceny bardzo mi się podobają.  ;D
A potem skoczyłam jeszcze do Gorzowa do Tesco, kupiłam pieluchy, mleko dla Cyprianka, trochę spożywki, warzyw i owoców wyszłam z porfelem o parę stówek lżejszym.  ::) Masakra.  :-\

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #978 dnia: 6 Kwietnia 2012, 18:29 »
pochwal sie nową fryzurką!

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #979 dnia: 6 Kwietnia 2012, 18:53 »
a gzie fota fryzurki?

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #980 dnia: 16 Kwietnia 2012, 12:07 »
Laptop nam padł i powędrował do naprawy więc byłam odcięta od świata zewnętrznego.  ;)

Fotka fryzurki miała być, zrobiłam sobie piękne zdjęcie z "rąsi", co prawda bez dziubka i solary też brak, ale mimo wszystko szkoda, że nie mam konta na nk, bo gdybym je zamieściła, to może miąłbym szansę trafić na wiocha.pl.  ;D Jednakże strajkuje mi imageshack i nie chce mi załadować żadnego zdjęcia.  :-\ Niby zdjęcia to pliki jpg, ale na imageshacku pisze mi "invalid filetype" i z ładowania zdjęć nici. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. ::) Jak kiedyś dojdę o co chodzi to pochwalę się nową fryzurką i dziećmi, a poki co na pocieszenie dwa filmiki śpiewającej Julianki:

Kółko graniaste:

I Ogórek, ogórek

Proszę nie zwracać uwagi na niewyjściową fryzurę Julianki, ale filmy były kręcone tuż po wstaniu.  ;)

Idę ponadrabiać zaległe wątki.  :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #981 dnia: 16 Kwietnia 2012, 12:18 »
Uwielbiam Juliankę  ::) jest urocza i taka wygadana że szok

Masz więcej filmików?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #982 dnia: 16 Kwietnia 2012, 13:10 »
Nie no jestem strasznie niezadowolona, że nie ma zdjęcia z rąsi  ;D ;D ;D

A Julianka to normalnie wielkie wow  ;D ;D ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #983 dnia: 16 Kwietnia 2012, 14:24 »
Uwielbiam Juliankę ;D

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #984 dnia: 17 Kwietnia 2012, 09:46 »
uwielbiam dzieci "prosto z wyrka" - są słodkie :)
z Juliank świetna piosenkarka. do Fasolek na pewno by ją wzięli ;D

czekam na fotę!

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #985 dnia: 17 Kwietnia 2012, 15:38 »
Julianka bardzo dziękuje za komplementy.
Jeszcze jakieś filmiki mam, jak wrzucę na youtuba, to się podzielę.
A zdjęcia dalej nie chcą się załadować.   :-\ Nie wiem o co kaman.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #986 dnia: 17 Kwietnia 2012, 17:10 »
Aniu to nagraj filmik ze sobą w roli głównej skoro zdjęcia płatają figle ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #987 dnia: 18 Kwietnia 2012, 09:44 »
Małe pogaduchy przy kolacji:

Nockę miałam dziś do du.py. Cypriankowi coś dokuczał brzuszek i od 4:00 nie chciał już zasnąć, w końcu udało mi się go jakoś uśpić na bujaku, ale spał bardzo niespokojnie i co chwilę musiałam go bujać, bo to go uspokajało. Natomiast Julianka budziła się z płaczem co chwilę przez prawie całą noc - piątka w natarciu i mocno jej doskwiera.  ::) Marudna była od rana, ale poszła do przedszkola, bo jej marudzenie było dziś nie na moje nerwy.
Ogólnie, powiem wam, że jak pokłady miłości pomnożyły się razy dwa (bo całą ciążę obawiałam się, że ja już nie znajdę w sobie więcej miłości, bo na Juliankę zużyłam już cała miłość jaką w sobie miałam), to niestety jeśli chodzi o cierpliwość, to nie zwiększyła się ani trochę, co niestety odbija się przede wszystkim na Juliance i mężu.  ::) Jestem dużo bardziej nerwowa i krzyczę, nad czym bardzo ubolewam. Chyba muszę sobie kupić jakieś ziółka na uspokojenie.  ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #988 dnia: 19 Kwietnia 2012, 12:32 »
Pierwsze szczepienie dziś za nami. Cyprianek rozdarł się przy wkłuciu, ale na rękach od razu się uspokoił. Mam nadzieję, że jakiekolwiek poszczepienne dolegliwości nas ominą. Julianka natomiast miała bilans dwulatka, czyli mierzenie, ważenie i osłuchanie, a darła się tak jakby ją ze skóry obdzierali. Nie wiem dlaczego ma taką awersję do lekarzy, na samo wspomnienie, że jedziemy do lekarza zaczyna płakać. U lekarzy bywamy rzadko, nigdy nie miała robionych żadnych  bolesnych badań czy zabiegów (oprócz szczepień oczywiście), a na widok lekarza ją trzęsie. Mam nadzieję, że jej ten lęk minie.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #989 dnia: 19 Kwietnia 2012, 14:02 »
kup jej zestaw lekarza i bawcie się domu w badanie. Ona Ciebie ty ją. Może to ją oswoi???