Autor Wątek: Odchudzanko przyszłych Panien Młodych  (Przeczytany 344364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odchudzanko przyszłych Panien Młodych
« Odpowiedź #30 dnia: 7 Lutego 2006, 11:07 »
Monia, no co ty!! Jakbym zrzuciał 25 kilo to nic by z moich fajnych cycków nie zostało, poza tym ja naprawdę na głowę nie upadłam! tak naprawdę to chce sie troche poruszać, no i zeby to ciałko nie było takie zwiodczałe ;-)
Ale z tymi ciuchami to tez przegięcie! Naprawdę same fajne rzeczy to w rozmiarze 36/38 - dramat!!!

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #31 dnia: 7 Lutego 2006, 11:14 »
A ja przed slubem zamiast chudnać - tyję  :beczy:  

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #32 dnia: 7 Lutego 2006, 13:16 »
Sylwka nie martw się m-c przed ślubem, góra 2 tygodnie, jak zaczniesz lecieć na wadze, to za głowe się złapiesz. A ja co mam powiedzieć 170 cm wzrostu i 70 kg żywej wagi. Też nie mam figury modelki i wymiarów 90-60-90. Nie przejmujmy się dziewczyny, nasi panowie i tak nas kochają :serce:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Lutego 2006, 14:25 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
Jakbym zrzuciał 25 kilo to nic by z moich fajnych cycków nie zostało,

zacnie gadasz  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #34 dnia: 7 Lutego 2006, 14:38 »
Cytat: "monia"
zacnie gadasz

Otóż to:) Trzeba uważać żeby najcenniejszego nie stracić:P
:)))

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 7 Lutego 2006, 16:08 »
Ehhh.. przyganiała chudzina chudzince  :mrgreen:  wszystkie przy mnie wymiękacie  :wink:

Offline monia_piotr
  • bywalec
« Odpowiedź #36 dnia: 7 Lutego 2006, 16:46 »
E tam kochanego ciała nigdy na za wiele. A gdybysmy były takimi chudzielcami to do czego nasi mężczyźni by się przytulali.  :roll:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 8 Lutego 2006, 19:28 »
Cytat: "monia"
a przed slubem zeszłam z wagi

Tak Moni ... pamiętamy jak pomagał Ci żółwik  :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Lutego 2006, 23:10 »
i co ja robię tu oooooo.....!!!!??????
jejku tylko mnie zjedzcie....160cm wzrostu, wlazłam dzisiaj w pracy na wagę 52,4 kg. No jest ok, ale kiedyś ważyłam 72 kg (to nie jest pomyłka). Schudłam w Ogólniaku ale  mam problem z utrzymaniem wagi. Pilnuję jej jak pies kości, ale potrafię w szybkim tempie spektakularnie "zciężeć".
No i mam stracha czy przypadkiem nie przybędzie mnie przed ślubem.
Jedyne wyjście (zgodne z zaleceniemi mojego Misia) to powrót na aerobik, który zarzuciłam kilka miesiecy temu z powodu dodatkowej pracy (jakoś nie mogę tego pogodzić).
Dziewczyny mówie Wam z własnego wielotetniego doświadczenia ze zmagań o szczupłą sylwetkę, sama dieta daje niewele. Ruch, ruch i jeszcze raz ruch!!!!!
A te wszystkie diety cud wywalcie do kosza. Sa pozbawione wielu ważnych składników odżwczych, co skutkuje  w najlepszym wypadku pogorszeniem sie cery, wypadaniem włosów i łamliwościa paznokci. I jak bedziecie wygladać w dniu ślubu?? Nie wspomnę o innych poważniejszych konsekwencjach, jak chociażby zaburzenia miesiaczkownia, a przecież wiele z Was myśli o dzidziusiu. Ja konował Wam to mówię  :lol:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline evee

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Lutego 2006, 11:36 »
Oj liliann święte słowa! Nie mogę patrzeć na te diety 13 czy 14 dniowe - przecież to sobie tylko krzywdę można zrobić! A poza tym diety te często nastawione są jedynie na odwodnienie organizmu (przeczyszczające), dlatego efekty są szybkie, ale niestety - nietrwałe. A o spustoszeniu dla zdrowia i także (niestety!!) urody nie wspomnę.

W dietach sprawdza się zasada, że im krócej trwa, tym krótszy jest efekt... Dlatego jeżeli macie jeszcze parę miesięcy do ślubu to spokojnie można już zaczynać zmieniać tzw "nawyki żywieniowe" - tak naprawde każdy zna te zasady, ale mało kto je stosuje. Przede wszystkim ograniczyć czerwone mięso, alkohol, no i oczywiście słodycze i tłuste zakąski - orzeszki i chipsy odpadają. Zamienić chlebek na pełnoziarnisty - nawet nie chodzi o taki ze słonecznikiem, tylko prawdziwy -czarny. Jeść więcej warzyw - z owocami nie przesadzać, bo zawierają dużo cukru.

I najważniejsze: JEŚĆ ŚNIADANIE!!! Jeżeli już chcecie bardzo ograniczyć ilość jedzenie (czego też nie polecam, bo zmienia się przemiana materii, organizm zaczyna chomikować każdą kalorię i tak powstaje efekt jo-jo), to absolutnie nie rezygnujcie z pożywnego śniadanka - najlepiej bogatego w białko. Da wam siłę na aktywny dzień i na pewno nie odłoży się w bioderkach.

Jeśli chodzi o
Cytat: "liliann"
Ruch, ruch i jeszcze raz ruch!!!!!

Podpisuję się pod tym wszystkimi rękami!! :) Żeby treningi były efektywne (i efektowne  :brewki:  ) muszą być wykonywane 3 razy w tygodniu, mniej więcej po godzince. Moze to być nawet szybki spacer - naprawde będzie skuteczny! I tak ktoś tu już wspominał to powtórzę - nie ma niestety miejscowego spalania tłuszczu... można ćwiczeniami wzmacniającymi poprawić ich kształt, co da też bardzo dobry efekt, ale nie liczcie że brzuszki spalą tłuszcz akurat na brzuchu - spali się on tak samo jak podczas np. biegania.

I jeszcze powiem wam bardzo ważną rzecz. Często mam do czynienia z kobietami, które się odchudzają... Wiele z nich traci po prostu chęć do życia!! Co z tego, że kobieta schudnie, jak z niczego już nie potrafi się cieszyć?? Przed ślubem to bardzo niepożądany efekt... Do wszystkiego potrzebny jest umiar i zdrowy rozsądek. Wszystkim Wam życzę wytrwałości i uśmiechu na twarzy!  :D  :waga:

Jeśli macie jakieś pytanka to w miarę możliwości chętnie odpowiem bo odrobinkę znam się na temacie. Pozdrawiam serdecznie :wink:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Lutego 2006, 16:55 »
evee mam do ciebie pytanie, pisze więc na prv

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Lutego 2006, 21:14 »
Ja nie zamierzam się odchudzać jakoś wybitnie .. nerwy przedweselne same mnie "zjedzą" :P
Na mnie tylko stres działa- po maturze mialam ciuchy o rozmiar mniejsze!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Lutego 2006, 10:24 »
Cytat: "Antalis"
Ja nie zamierzam się odchudzać jakoś wybitnie .. nerwy przedweselne same mnie "zjedzą" :P
Na mnie tylko stres działa- po maturze mialam ciuchy o rozmiar mniejsze!!

hmmm no właśnie, ja po 48 godzinnym dyżurku (piątek +sobota) mam kilo mniej. Pytanie co bedzie dalej???? skoro do września jeszcze tyle czasu...jak mnie jeszcze stres dopadnie...boję sie, że suknia spadnie!!!!  :twisted:  :!:  :!:  :!:  :!:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline evee

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Lutego 2006, 00:49 »
Groszku nie wiem czy moja wiadomość doszła... Jak coś to daj znać to napiszę jeszcze raz bo może coś namieszałam. Aj trochę techniki.... ;)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Lutego 2006, 09:14 »
Doszła doszła :) Dzieki wielkie, odpiszę Ci jeszcze dzisiaj.

Offline evee

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 14 Lutego 2006, 18:33 »
Cytat: "groszek"
Doszła doszła  Dzieki wielkie, odpiszę Ci jeszcze dzisiaj.

No to cieszę się i czekam cierpliwie na odpowiedź ;)

Cytat: "liliann"
ja po 48 godzinnym dyżurku (piątek +sobota) mam kilo mniej. Pytanie co bedzie dalej???? skoro do września jeszcze tyle czasu...jak mnie jeszcze stres dopadnie...boję sie, że suknia spadnie

Kurcze nawet nie wiecie jakie macie szczęście! Wiele kobiet tyje w stresie. Ja też chudnę więc postanawiam sobie - żadnych stresów przed weselem!!! hahaha :hahaha:   :glupek:

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #46 dnia: 14 Lutego 2006, 18:48 »
Ja właśnie kiedy się stresuję to jem bez opamiętania... nie zdarzyła mi się historia,żebym schudła podczas sesji itp raczej odwrotnie:) A więc ZERO STRESU:))))  :waga:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 14 Lutego 2006, 19:17 »
ja też jak sie stresuje to nic nie jem  :evil:  no ale efekt niby dobry  :twisted:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #48 dnia: 22 Lutego 2006, 18:32 »
A ja jestem załamana niech ta zima się wkońcu skończy bo jeszcze trochę pżosiedzę za biurkiem to się podnieść nie będę mogła!!!! A niby się ruszam co dzień choć 15 min ćwiczeń,  jeden dzień w tygodniu zajęcia z tańca i jeszcze chodzę z Arturem na salsę i nic...nic...co stanę na wagę to pół kilo więcej RATUNKU!!! będę balonem!!!!
czekam aż szczęście powróci...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Lutego 2006, 18:38 »
Ale za to jakim ładnym balonem  :lol:

Offline AnetaM

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Lutego 2006, 18:42 »
Ale za to jakim ładnym balonem Laughing

dziękuję Antalis od razu mi lepiej i buźka chichocze  :lol:  :waga:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 22 Lutego 2006, 18:47 »
Jak to mój kochany Rafcio mawia -"kochanego ciałka nigdy za wiele" więc..nie ma co się martwić droga kożelanko :D

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #52 dnia: 22 Lutego 2006, 19:54 »
Wiecie ale to zawsze jakoś na przekór jest z tą wagą... moja siostra je więcej ode mnie a jest chuda jak szczypior.... moja psiapsiólka za to jak mi zrobiła jajecznicę, to mówię Wam- nigdy nie widziałam bardziej tłustej. A ona- chuderlak na maxa- waży 47 kg przy 160 cm wzrostu. Gdybym ja mogła pozwolić sobie na taką dietę, to w przeciągu 2 tygodniu utyłabym chyba z 10 kg!!! Ja ważę 56 przy 162 i wcale nikt nie mówi że chuda jestem...:(W boki wchodzi mi wszystko co się da:( Taka moja uroda...  :waga:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 22 Lutego 2006, 19:59 »
Ja waże jakies 52 kg ,a mam 167cm wzrostu  - mogłoby mi ubyć tu i ówdzie :P

Offline Corollka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 22 Lutego 2006, 20:38 »
no ja odchudzać się nie mam zamiaru,mam niedowagi 7 kg  :D

Offline AnetaM

• uzależniony
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Lutego 2006, 10:12 »
Ja waże jakies 52 kg ,a mam 167cm wzrostu - mogłoby mi ubyć tu i ówdzie

Ubyć??????!!!!!!! Już sobie ciebie wyobrażam, w sukeince jak modelka pewnie wyglądasz!!!1 Ja mam 169 i do ślubu ważyłam 54 kg i bardzo dobrze się wtedy czułam, od slubu wciąż tyję już mi przybyło 5 kg wczoraj na wadze miałam 59!!! ALe dziś za oknem słońce więc może skończy się ten felerny czas...a poza tym tłusty czwartek....hehheheh  :mrgreen:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Lutego 2006, 10:38 »
Antalis, jak czytam takie wypowiedzi, jak twoja ostatnia, to robi mi się nieswojo. Bo ja mam zupełnie odwrotne proporcje do ciebie i nie dramatyzuje, potrafię jakoś wyjść na ulice i nawet siebie lubię. Kurcze, kobieto, nie wiem, jak Twoja figura wygląda, ale z wagi jestes idealna. jak masz "sflaczałe" ciało to weź się za ćwiczenia rzeźbiące, a jak jest ok, to daj spokój i ciesz się tym, co masz i nie kokietuj tu na forum.

ps. To mi przypomina sceny, jak chodziłam jako nastolatka ze szczupłymi koleżankami po sklepach, jak szukały sukienek na studniówkę 9ja oczywiscie juz wtedy musialam szyc i bylam poza tym modnym nawiasem)  One chyba specjalnie braly mnie ze soba, zeby sobie polepszyc humor, bo jako szkieletorki mialy czelnosc mnie pytac niby o rade "Ania, nie uwazasz, ze wygladam w tym za grubo?" No, przykre...  :?

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #57 dnia: 23 Lutego 2006, 11:56 »
Wiecie jak czytam ze ktoś ma 160 wzrostu i 55 kilo wagi i twierdzi że jest gruby to mnie krew zalewa :twisted:  ja mam 160 wzrostu i po kuracji hormonalnej jaką zafundowali mi lekarze waga skoczyła do 70 kg, jem tylko tyle że większość umarła by z głodu i morduje się co 2 dzień na Vacu i udało mi się zjechac do 66 kg a niedawno na ślubie miałam rozmiar 36  i w pasie 67 cm i co ?
nie dostaje spazmów że teraz mam 44/46 bo nie ważne jaki kto rozmiar nosi tylko co sobą reprezentuje, jaki na stosunek do ludzi i siebie  bo jesli tylko rozmiar ubrania świadczy o wartości człowieka to mnie i Groszka powinni "utylizować" i bardzo mi żal   osób które szukaja na siłe problemów tam gzdzie ich nie mają:cry:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline AnetaM

• uzależniony
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Lutego 2006, 12:39 »
didi, to nie tak, wiem że chodzi o to kto co ma "w środku" i zgadzam się z tym.  
Cytat: "didi"
nie dostaje spazmów że teraz mam 44/46 bo nie ważne jaki kto rozmiar nosi tylko co sobą reprezentuje, jaki na stosunek do ludzi i siebie bo jesli tylko rozmiar ubrania świadczy o wartości człowieka to mnie i Groszka powinni "utylizować" i bardzo mi żal osób które szukaja na siłe problemów tam gzdzie ich nie mają

i bardzo dobrze że się nie przejmujesz tylko akceptujesz siebie każdy powinnien taki być, ale niestety tak nie jest, ja np. żle się czuję jak mnie spodnie cisną i koniec! Nie mówimy o tym co sobą reprezentuję tylko o tym jak się czujesz we własnej skórze i jak jest ci żle to trzeba to zmienić jak ci jest dobrze, to nie widzę żadnego problemu  8) Mnie natomiast co inneo denerwuje jak ktoś narzeka i narzeka a nic nie robi w tym kierunku by to sie zmieniło to jest denerwujące a nie to że ktoś powie że ma tu czy tam troszke za dużo tłuszczyku  :mrgreen:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Lutego 2006, 12:58 »
Cytat: "AnetaM"
żle się czuję jak mnie spodnie cisną i koniec

Kup większe spodnie  :D