Autor Wątek: asiek i artee mają juz miłosza  (Przeczytany 176275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
asiek i artee mają juz miłosza
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Marca 2006, 14:44 »
KOCHANI!!!!!!
WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH!!!! OGROMNIE WAM DZIĘKUJEMY ZA PIĘKNE SŁOWA I GRATULACJE!!!!
Nie mielismy netu przez cały czas, a teraz to nadrobię w wolnej chwili, bo mam dostęp do internetu. Zdjęcia prześlę Sylvi, a ona je umieści na forum, bo tu mogę mieć problem z szybkim ich umieszczeniem i wilekością.

Cóż mam napisać?? Macierzyństwo to wspaniała sprawa. Miłoszek jest cudowny i jest najukochańszą istotą na świecie!!! czujemy się już dobrze, ale było trochę ciężko na początku (ze mną, z synusiem ok!!).

Poród bez komplikacji, wspominam bardzo miło(miła obsługa, naprawdę super!)- poród rodzinny to cudowna sprawa,polecamy!!!Bardzo pomocny jest mąz i jego obecnośc jest wskazana w trakcie tego ważnego wydarzenia.

Jak Miłoszka zobaczyłam,to się popłakałam.  Teraz rośnie jak na drożdżach, cycuś mamusi mu służy.Oby jak najdłużej. To tyla na początek.Zdjęcia wyślę.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękujemy za życzenia!!!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Marca 2006, 14:50 »
Ciesze się, że u Was wszystko ok :) Czekamy zniecierpliwością na zdjęcia  :mrgreen:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Marca 2006, 13:20 »
Nasz synuś dzisiaj skończy 6 tygodni!!!! to juz kawał chłopa  :D
zdjęcia wysłałam Sylvi, więc ona nam je powkleja.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Marca 2006, 14:06 »
Buziaki dla Synusia i Rodziców!!!!

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Marca 2006, 17:37 »
Cytat: "asiek"

Powklejam, mam nadzieję, jutro  :P

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Marca 2006, 18:33 »
Cytat: "Sylvi"

Powklejam, mam nadzieję, jutro  :P

Sylvi, Ty nie nadzieję miej, a pewność...  :twisted:

No to czekam z niecierpliwością!!!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Marca 2006, 13:04 »
Mam chwilunię, to coś napisze  :D
Na początku powiem, że kikut pępowinowy odpadł naszemu maluchowi już w szpitalu,więc miałam mniej zabawy z pępuszkiem w domku. Tylko przemywałam i czekałam,aż odpadnie strupek. No i jakodpadł to bardzo się ucieszyłam, bo już nie musiałam synusia zamęczać.
Na dwór poszliśmy (tzn na spacerek) po miesiącu, bo tak długo czekaliśmy w domku na pediatrę, ale wcześniej oczywiście "wietrzyłam" synusia w domku,więc był przygotowany na spacerek. Śmieję się, że ja przy tych spacerkach to zrzucę kilogramy, a w zasadzie to przy znoszeniu i wnoszeniu wózka.... Mieszkamy na 3 piętrze... To jedyny minus naszego nowego mieszkanka  :cry:
A a propos kilogramów, to musze powiedzieć, że pomimo tego,iż  szczególnie się tym nie przejmując- zrzuciłam po porodzie 7 kilo i zostało mi jeszcze 7,ale w tej chwili wchodze juz w kilka par moich spodni  :D
Miłoszek ma się super - chowa się bardzo dobrze, oboje z mężem jesteśmy szczęśliwi - nasza kruszynka robi przecudowne minki i nie możemy się na niego napatrzeć.
Macierzyństwo jest cudowne,ale i bardzo wyczerpujące. Na początku przyjechała do nas moja mama, bardzo nam pomogła, bo jeszcze na dokładkę byliśmy w trakcie podstawowego remontu mieszkania i przeprowadzki do niego. Masakra,jak nam się to zbiegło w terminie.Ale mamy to już za sobą całe szczęście. Niestety jeszcze czeka nas trochę pracy w mieszkaniu,ale ponieważ Miłosz jest najważniejszy,to się nie spieszymy.
Jak Miłosz śpi - starałam się spać z nim, ponieważ po porodzie byłam strasznie osłabiona. Dostawałam zastrzyki i brałam leki na wzmocnienie. Już teraz jest wszystko ok.
Maluszek uwielbia jeść, jest takim żarłokiem,jak mama i tata, siedziałby cały czas przy cycusiu. Karmienie piersią jest wspaniałe. Tak bliskość, zdrowie malucha i ta wygoda  :lol:  
Teraz juz się nam wyrabia pewnien rytm dnia, co jest oczywiście bardzo wygodne dla rodziców. Kapiemy go zawsze o tej samej porze - między 19/20 (kąpiele uwielbia!!!), no i zazwyczaj (bo oczywiście zdarzają się odstępstwa od reguły) zasypia w okolicach 21/22, i ja wtedy mam czas dla siebie, bądź na jakies szybkie porządki i sen upragniony. Mały potrafi przespać czasem 3 godzinki bez jedzenia,czasem i 4ale najczęściej budzi się co 2 na jedzonko oczywiście.
W ciągu dnia mamy spacerek zawsze i tak mija nam dzionek.
Tak jak pisała Merkunek- mama nie odpoczywa to prawda.Mama to zawsze musi być na chodzie i w pogotowiu.
Co jeszcze Wam napisać?? Nawet nie próbuję pisać pamiętnika jak Merkunek,ponieważ nie mam takich zdolności niestety   :cry:
Teraz przebywamy na zimowych wakacjach u babci,więc babcia jest najszczęśliwsza na świecie. Ja z resztą też  :D
Co do wizyt u naszego Miłoszka, to już trochę przeżył, natomiast za nimi jeszcze nie przepada.Nie żeby był niegrzeczny,ale po prostu to są dodatkowe emocje, jakich maluszki takie nie lubią i to potem mocno przeżywa-jest rozdrażniony i niespokojny.

Aha,zapomniałam dodać, że nasz synuś jest bardzi ekonomicznym dzieckiem, hihi.Juz mówie o co chodzi. Jak na nieszczęście okazało się po pewnym czasie(nie na początku-jakoś około 4 tygodnia)że ma uczulenie na pampersy.Załamałam się, bo żadne maści mu nie pomagały i strasznie było mi szkoda jego pupci  :( Ale zasięgneliśmy języka i znaleźliśmy pieluchy antyalergiczne, które UFFFF mu pomogły.Ale właśnie tu pojawia sie ta ekonomia - są one dużo tańsze od pampersów i hugiesów!! Nasz synuś zadbał o nasz budżet!
Dodam jeszcze, że nie używam żadnych chusteczek nawilżonych (ale kupiliśmy oczywiście), bo też mu nie odpowiadają. Po prostu najlepsza jest zwykła woda i mydło!! Chusteczki zostawiamy najakies wizyty u lekarzy czy w innych domach  :D
No i niestety mamy problem z kolkami. Nie chcialam tego do siebie na początku "przyjąć" do wiadomości,ale jednak po obserwacji jego zachowania doszłam do wniosku,że ma kolki  :cry:
Ale walczymy z nimi na kilka sposobów. Dostaliśmy od znajomych taką podusię (w Niemczech się ją kupuje,albo można zrobić samemu), wyp[ełniona słuchajcie pestkami czereśni!!Wkłada się ją na minutę do mikrofali żeby się podgrzała i przykłąda do brzusia maluszka.Ona długo ciepło trzyma i dlatego pomaga. Dodatkowo piję herbatkę z kopru włoskiego (na razie jemu nie chcę dawać, może wystarczy to co ja piję) i kupiłam kropelki, które mupodaję 4 razy dziennie - esputkicon. Na razie jakoś pomaga.Chociaż nie chcę zapeszyć.Jest to okropna przypadłośc u dzieci i bardzo serce rozdziera rodzicom jak maluch tak mocno płacze. Mam nadzieję,że te wszystkie czynności pomogą nam.
To chyba wszystko jak na początek.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie!!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Marca 2006, 13:05 »
Aha, no i do tych kolek jeszcze - musze niestety zacząć dokładnie przyglądać się swojej diecie  :( .Bo może tak być, że w moim pokarmie coś Miłosza uczula... i przeszkadza...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Marca 2006, 18:04 »
Aha, no i do tych kolek jeszcze - musze niestety zacząć dokładnie przyglądać się swojej diecie  :( .Bo może tak być, że w moim pokarmie coś Miłosza uczula... i przeszkadza...

Asiek okrutnie zazdroszczę Ci tego cycusiowania :-) nie za długo się nim cieszyłam... tylko, że niestety z tym jedzeniem bywa problem, gdyby tak rzeczywiście chcieć się przyjrzeć diecie mamy, to okazałoby sie, że nie wiele można jesć :-(
Ja np. chciałam dobrze i wcinałam rybki (bo zdrowe), marchewkę surową itp. ale okazało się, że to może okropnie uczulać (cała ta chemia, gryyy),że niech wspomnę o nabiale!, a poza tym np. cebulka powoduje u dziecka okrutne wzdęcia... Oj dużo tych zakazanych pokarmów...
Powodzenia życzę w walce z kolką, my juz powoli z niej wyrastamy :-)
i w ogóle ciesz się swoim małym Miłoszkiem, bo dzieci jakoś tak szybko rosną... Mój Kubuś już sięokrutnie zmienił, a ma dopiero 9 tygodni;-)

Pozdrawiam gorąco/Asia

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Marca 2006, 22:19 »
Witam po dłuższej przerwie.
Co nowego u nas??
Przedwczoraj nasz malec przespał 5 godzin! Zasnął o 20.10 i spal do 1 w nocy.Bylam w szoku.
Ostatnio (żeby nie zapeszyć) kilka dni z rzędu zasypiał spokojnie, bez płaczu i kolek.Uff, co za ulga.
Poza tym cały tydzień był u nas mój brat z synkiem i nasze dzieci się poznały.Było super. Dzisiaj też pobiliśmy rekord czasowy na spacerze.Bo zazwyczaj jeseśmy około 2 godzin, a dzisiaj byliśmy aż 4, a mały oczywiście cały czas spał.Jak się dorwał do cycka, hihi, to mało mnie nie zjadł . BYła bardzo ładna pogoda.Przyjechała moja kumpela ze swoim synkiem i chodziłysmy razem .Duzo przyjemniej,hihi,bo mniej sie nudziło .
Miłosz oczywiście się uśmiecha już pięknie do mamusi i do osób które zna !!!
 No,to tyle nowosci.
Pozdrawiam

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Marca 2006, 22:52 »
asia.. zapodaj jakąś fotkę miłosza.... :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #41 dnia: 28 Marca 2006, 08:14 »
Cytat: "Sylvi"
asiek napisał/a:

Powklejam, mam nadzieję, jutro

Sylvi sama domaga się zdjęć ze spotkania forumowiczów) a sama zapomina ... oj, nie ładnie, nie ładnie ... od 17 marca wkleja te zdjęcia ...  :roll:  :wink:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #42 dnia: 28 Marca 2006, 08:45 »
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. niedobra ty..

dawaj foty miłosza.. sama dla siebie skarba zostawiła  :twisted:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Marca 2006, 10:12 »
spróbuję więc sama,może się uda na tym komputerze :)

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Marca 2006, 10:13 »
Nie wiem,jakiej są wielkości,więc najpierw jedno

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 28 Marca 2006, 10:17 »
jeszcze ze szpitala - w szpitalnej czapuni

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Marca 2006, 10:21 »
spróbuję więc sama

Sylvi, wstydź sie, wstydź ...

jeszcze ze szpitala - w szpitalnej czapuni

śliczny maluch ! Śliczny! Imie do niego pasuje!
Asiek, daj jeszcze !!
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Marca 2006, 10:40 »
również ze szpitala

po kąpieli

już w nowym domku

tak trzymał główkę jak miał 20 dni

trzymanie główki-to ciężka praca

podczas ziewania - ćwiczę mięśnie twarzy

uśmiech dla mamusi

i ostatnie - trzymanie główki ponownie

resztę zdjęć muszę zgrać do kompa- pokażę je później.Fotki zakończyłam na 5 tygodniu.
Pyzulek,co???
Pozdrawiam

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Marca 2006, 10:42 »
U nas wiosna (w Koszalinie jesteśmy teraz) i zaraz spadamy na spacerek :).
Pozdrowionka.

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Marca 2006, 11:05 »
No to milego spacerkowania z super synusiem :D  :D  :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Marca 2006, 13:36 »
Ależ on słodziutki....Jeszcze raz GRATULACJE :)

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Marca 2006, 18:17 »
Sorry Asiu :serce:  Ostanio jestem latająca, mało siedzę w biurze i nie znalazłam czasu na te fotencje.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Marca 2006, 21:47 »
Asia, On jest śliczny!!!

A ta główka tak wysoko, ech... :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #53 dnia: 28 Marca 2006, 23:45 »
Asiu!
Piękny chłopczyk z Twojego Miłosza  :D  I jaki zdolny... Brawo!
Czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć i serdecznie pozdrawiam całą Waszą Rodzinkę!

Offline Żabcia

• bywalec
« Odpowiedź #54 dnia: 29 Marca 2006, 01:26 »
Fajny bobasek, udał się Wam synek. :D

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #55 dnia: 29 Marca 2006, 10:43 »
synuś pierwsz klasa, moje gratulacje Asiu!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 3 Kwietnia 2006, 10:54 »
Witam serdecznie.
Nasz synuś skończył wczoraj 2 miesiące!!!!!!
Co u nas nowego??
Uśmiecha się coraz więcej i bardziej świadomie, minki strzela co raz to nowe, a od kilku dni to mamy ubaw po pachy, bo zaczął wystawiać język i w różnisty sposób - a to w rurkę, a to stawia go na sztorc, a najbardziej nas bawi, jak oblizuje swoje paluszki i piąstki !!!! Niesamowity obraz, tylko do kamerki. Nie myślcie sobie tylko,że robi to z głodu  :mrgreen:
My bioderka mamy juz skontrolowane od dawna, a 12 idziemy na kontrolę.
Jutro idziemy na szczepionkę (pierwszą po szpitalu) i troszkę się boję, jak Miloszek to zniesie. Ale idę z teściową, więc zawsze 2 osoby do zabawiania. Dowiem się przy okazji ile waży nasz synuś i jak się rozwija.A waży na pewno niemało, ponieważ pyzulek z niego niesamowity. Pomimo tego,że on ciągle jest w ruchu - macha rączkami i nóżkami, to nie traci na wadze  :mrgreen:

A poza tym musze się pochwalić, że wczoraj i dzisiaj w nocy przespał 5 godzin pod rząd!!!! Wspaniałe uczucie dla mamy!!!

Postaram sie teraz wkleić kilka fotek.

u babci na kolankach

przebudzam się

ale ta karuzela szybko się kręci :-)), nie można jej złapać

prezentacja  pulchniutkich fałdek

uwielbiam patrzeć na niego,jak leży na brzuszku

słodko odpoczywam

marszczę czółko

przymierzam się do piąstki :-))

no i mój ulubiony leżaczek-to była inauguracja przy babci

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #57 dnia: 3 Kwietnia 2006, 10:59 »
no fantastyczny Miloszek! jest przeuroczy! I trzymym kciuki za szczepionke, zeby nie bolalo :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 3 Kwietnia 2006, 12:05 »
cudo, naprawde śliczny
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #59 dnia: 3 Kwietnia 2006, 12:33 »
piękności skończone

Asiu nie martw sie szczepionką duży chlop twój Miłoszek więc da sobie radę - trzymam kciuki o dobrą pielęgniarkę która szybko i bezboleśnie przeprowadzi akcję :wink: