Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #990 dnia: 7 Marca 2011, 10:08 »
teściowa... brrrrrrrrrrr ... a niezapowiedziana teściowa to już katastrofa

ale chyba obyło się bez ekscesów??

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #991 dnia: 7 Marca 2011, 10:12 »
O kurcze, zabiłabym. Męża :D

Ja nie wiem, czy nie będę musiała sobie zamówić teściowej na kilka dni, bo mam w środę rano rozmowę o pracę, a mężu ma jakieś spotkanie akurat. Zobaczymy...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #992 dnia: 7 Marca 2011, 10:44 »
Jeszcze mnie rozbroil bo mi ostatnio zabral kompa mojego i co sie okazalo jak zapytalam czy siedzial a on mi na to a tylko sobie sprawdzal poczte a tak to chlopaki siedzieli , normalnie myslalam ze go zabije to mi zabral kompa zeby sobie koledzy posiedzieli, dzis pojechal znowu i mu kompa juz nie dalam , ma swojego ale jego nie zabierze bo rozwalony  ;)

Jak w tamtym tygodniu bylam zla ze pojechal w delegacje tak teraz jestem przeszczesliwa  ;D

Normalnie dzis jestem taka zla, ze az sie sama siebie boje  :D, ja ze mam @ to tym bardziej jestem wsciekla ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #993 dnia: 8 Marca 2011, 04:02 »
ZAPISZ malego na perkusje jak lubi :P:P my chodzimy na rytmike z Misia i jest super :)))

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #994 dnia: 8 Marca 2011, 07:50 »
Wiecie wczoraj jakos nie mialam weny do pisania, dzis juz mam lepszy dzien.

Jezeli chodzi o tesciow to siedzieli z malym i moją mamą, ja bylam w drugim pokoju, mialam troche do zrobienia a nie siedzenie z nimi , tym bardziej ze byli nie zapowiedziani. Moja mama zla tez ale nie tyle na mnie co na nich bo tez miala sobie przygotowac do pracy kilka rzeczy, wyprac itp a oni siedziei do 22.

No nic bylo minelo a mezowi sie oberwalo, jak glupi to niech on obrywa co mi tam......

Wczoraj odlozylam w sklepie buciki Aluskowi, a dzis musze zaraz po nie jechac, w ogole to jakis dziki szal byl wczoraj w tym sklepie dzieciecym, przywiezli buciki i nowe rzeczy i ludzie normalnie sobie wyrywali z rąk.
Mi jakas "wiesniara" (sorki za okreslenie ale normalnie bym jej nie wiem co zrobila), wyrwala bucika ktorego przymierzylam malemu, bo ona tez chce takie 22 , az jej babka ze sklepu zwrocila uwage i mąz.

Wzielismy 23 , ale ogolnie to tylko jedne co pasowaly tzn te 23 sa troszke zaduze ale wole ciut za duze niz za male, badz buciki na tydzien- dwa, bo nie dam tyle kasy na taką chwilke.

A jeszcze musze mu spodnie kupic, bo mi juz wyrasta i jakies bluzeczki bo wszystkie mają za krotki rekaw  :-\

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #995 dnia: 8 Marca 2011, 09:14 »
pochwal sie bucikami! Z jakiej firmy?
My mlodemu kupilismy na szybko Barktki bo nie mial w czym po dworze chodzic...No i dostal Ren Buty. Zla jestem troche na siebie bo sie okazalo ze w takich samych kolorkach sa...No nic trudno wybiega je.
Fajna ta kuchnia. Bardzo jetsem ciekawa efektu koncowego.
Ehh masz przekichane z tesciami...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #996 dnia: 8 Marca 2011, 09:25 »
wiosna idzie :) krótki rękaw jak znalazł  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #997 dnia: 8 Marca 2011, 09:47 »
wiosna idzie :) krótki rękaw jak znalazł  ;)

:D tylko wszystkie ma na 3/4  ;)

Zaraz jade po buciki , buciki sa z firmy Befado , my zawsze kapcie z tej firmy kupujemy, i nawet nie widzialam ze mają ze skorki, sliczniutkie niebiesko biale  ;).

Ogarnelam calą chate, a bylo tego duzo  ;), wykapalam sie a mlody przez ten czas siedzial w lozeczku i ogladal bajkę , bawiąc sie  ;D
Teraz gotuje mu kompocik z jabluszek, on teraz mi tak duzo pije , a woda mu sie juz znudzila wiec kompocik jest w sam raz, nie slodze mu wiec jest ok.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #998 dnia: 8 Marca 2011, 09:55 »
Moja już obkupiona na wiosnę i częściowo na lato :) Pewnie ma za dużo ciuszków... nic nowego.
Zupełnie nie udaly i się natomiast zakupy spodni - kupiłam na wyprzedaży w Mothercare sztruksy, i jeszcze kiedyś dżinsy w H&M, bo mi się mała na zakupach posikała i nie pomyślałam, że spodnie zapinane na guzik tak fatalnie na niej będą leżały. Mimo, że można zwęzić w pasie i tak jej stoją. Jednak jest szczuplutka i muszę kupować na gumce.
Czekam na przesyłkę z USA, bo na ebayu nakupowałam sukieneczek troszkę.
Dwie pary cieniutkich spodni z zeszłego roku nadal pasuje i adidaski też jeszcze są dobre. Będę musiała kupić sandałki i jeszcze jedne buciki przejściowe, takie do sukieneczki. Stópki widzę malusie ma, bo buciki 21 są jeszcze ciut na wyrost.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #999 dnia: 8 Marca 2011, 09:55 »
oo ja tez nie wiedzialam ze Befado ma buciki z skory. A jak one cenowo stoja?
Mi tez mlody b duzooo spija. Na szczescie narazie woda mu wystarcza

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #1000 dnia: 8 Marca 2011, 10:05 »
Moja też niezły smok jest, pije ok. 1,5 litra dziennie.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1001 dnia: 8 Marca 2011, 12:04 »
Juz jestem, wzielam mu r.23 i są za duze, ale chyba mu pozniej pojade kupic jeszcze nike 22 i bedzie mial 2 pary na zmiane.Bo siostra wlasnie dzwonila i posprzedawala ciuszki malego kolezance i wpadlo mi 200zł  ;D, mozna szalec.

Te z Befado placilam 120zł, pozniej wam wkleje fotke  ;)

Ja wlasnie kupuje tylko mlodemu spodnie na gumce i to nie ktore sa za szerokie, bo moj tez chudzinka wiec cala reszta mu spada.

Alex wypija 3-4 bidony picia (cale) + butle mleka 260ml razy 2-3 zalezy , ciesze sie bardzo ze tyle pije bo wczesniej on nic nie chcial pic, oprocz mleka czasem wody.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1002 dnia: 8 Marca 2011, 12:14 »
Zapomnialam wam jeszcze napisac ze wczoraj poznym wieczorem dzwoni moj maz i sklada mi zyczenia na dzien kobiet ale sie usmialam, mowie mu ze dopiero jutro.......

To dzis jakis czas temu znowu dzwonil i zas z zyczeniami  :D, mowie mu ze nadrobi kwiatkami jak wroci  ;D

Ale mamy dzis piekna pogode az mi sie do domu nie chcialo wracac, maly lezy w lozeczku niby ma usypiac ale slysze ze sie smieje w lozeczku i gada.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #1003 dnia: 8 Marca 2011, 16:24 »
Wiesz co, pewnie nie przebijesz mojej ciotki, która na swoje 49 urodziny dostała od rodzonej matki o 6 rano telefon z życzeniami z okazji 50 :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1004 dnia: 8 Marca 2011, 17:04 »
  :D no faktycznie nie brzebije  :D, dobre

Po 12 poszlam zobaczyc do malego i juz slodko spal, i stwierdzilam ze fajnie bylo by sie tak polozyc  ;Di jak sie polozylam to wstalam po 14  ;)

Glowa mnie boli po tym spaniu, obiadek i spacerek zaliczony ( w nowych butach, w ogole ich nie chce sciagnąc , nawet w domu chce w nich chodzic :D).

Kupilam sobie przed chwilką gingersa, i spotkalam upierdliwa sasiadke, draznila sie i ze mna i z malym i zabrala go za reke zeby nie szedl do domu, ja chc.ą go wziasc na rece i mi piwo wypadlo , doslownie przed wejsciem do klatki, mialam takie nerwy, a ona wystraszona uciekla.
Sprzatania mialam troche  :-\
Dobrze ze sobie kupilam oreo (moje ciasteczka ulubione) i poprawilam humor

Kuchnie nam wycenili na 8,5 tys

+ 4,5 za blat, dotego wykonczenia na sciany trzeba doliczyc i jeszcze dodatki do szafek , szuflad jestesmy z ceny bardzo zadowoleni  ;D i zostajemy przy ostatnim projekcie

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1005 dnia: 8 Marca 2011, 17:21 »
faktycznie tanio Wam wycenili :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1006 dnia: 8 Marca 2011, 17:31 »
Chyba juz nas maja dosc tzn mnie i pewnie chca zebysmy wzieli  :D, wyjdzie gdzies 15tys, jeszcze jakies oswietlenia szafek ale to juz nie problem bo maz to porobi.

Jejku jak mnie boli glowa , wzielam juz tabletke i nic mi nie pomaga.

Siostra mi zaraz przywiezie kasiorke , jutro chyba poszalejemy  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1007 dnia: 10 Marca 2011, 08:30 »
Poszalec , poszalalam kupilam mlodemu nike fajniutkie byly by gdy by byly dobre  :D, wzielam mu r.22 i musze jechac zamowic 23 bo te na styk,

a nie dawno byl duzy wybor to akurat te zeszly im wszystkie rozmiary tylko 26 zostalo. No nic zamowie pewnie za 2 tyg bedą , w sumie mi sie nie spieszy.

Dzis mlody obudzil mnie o 6 , fakt faktem wczoraj poszedl wczesniej spac, ale ja sie nie dalalam i kimalam sobie jeszcze, nagle jakies cmokanie

mnie obudzilo, Alex sciskal pod paszkami swoje dwa "bandzisie" (jak to on je nazywa), i calował, jeden z jednej strony i zaraz drugiego, ale sie usmialam.

Pozniej sciągnąl sobie spodnie od pizamy jak to robi codziennie, i zaczal sciągac pampersa, az na glowie zaczal stac bo tak bardzo go chcial sciągnąc  ;D

Kurde3 mam jechac z Pitami a u taka pogoda ze mi sie nosa wychylac nie chce, nie nadarmo mnie wczoraj nogi lamaly, a myslalam ze to z tego powodu iz caly dzien z malym spedzilismy na powietrzu, tylko na obiadku bylismy w domu i wrocilismy do kapilieli.

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1008 dnia: 10 Marca 2011, 08:39 »
moje Pity już daaawno leżakują w US :D nie lubię z tym zwlekać ;)

u mnie pobudki po 6 to norma ::)

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #1009 dnia: 10 Marca 2011, 09:20 »
U nas dzisiaj pada więc się zbierzemy po jakieś buciki. Kałuże są potworne, musiałabym Patyśkę ubrać w plastikowy worek, żeby jakoś przetrwać na spacerze.
Pisałam, że adidaski są dobre, bo na długość wydają się akurat, ale jak zakładam je Patyśce ona się strasznie wkurza. I nie da rady nawet sprawdzić, gdzie ma palucha. Może jednak ją gniotą?
Nie za bardzo wiem, gdzie iść po butki, tych z Bartka nie lubię za bardzo, niedaleko jest jeden sklep obuwniczy, zobaczę co tam, potem się najwyżej do Coccodrillo przejde i do Daichmana. Sobie też kupiłabym... :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1010 dnia: 10 Marca 2011, 09:26 »
Ja bardzo lubie buciki z deicmanna dla dziewczynek mają sliczne naprawde, a jeszcze pod koniec marca jak tu patrze na w gazetke maja byc nowe, ja te ze skorki to z Befado kupilam i sa swietne, zreszta maly mi sie wlasnie ubral ma gore z pizamki i na to ubral szalik , czapke i buty , wziąl siatke i gotowy do wyjscia  :D

Buty mają miec troszeczke luzu, wlasnie mlody mi sie tez denerwowal w tych nike bo nie ma tam nic luzu, są wkladki oddychające z elefanten , pani w sklepie mi wczoraj pokazywala kosztuja 9 zl i wklada sie do bucików wlasnie jak jest luz, dzis musze zakupic i bedzie git.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #1011 dnia: 10 Marca 2011, 09:52 »
Ja właśnie z elefanten miałam na jesień i jedne z adidasa. Ale adidasa kupowałam w Decathlonie, o wiele tańsze niż w mniejszych sklepach sportowych, a nie mam jak dojechać dzisiaj do Decathlona, bo mężu ma fotelik u siebie.
Mam jeszcze trampeczki dobre, ale wiadomo, musi być o wiele cieplej. Także dzisja jakieś ładniejsze butki kupię, do sukienki czy takie bardziej eleganckie. Nie mam pomyslu w jakim kolorze  :drapanie:

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1012 dnia: 10 Marca 2011, 10:01 »
Dla Patysi jakieś ciemne bo z jej temperamentem po jednym wyjściu ich nie domyjesz  ;D Choć jak się ma kilka to ja uwielbiam białe ale takich nie kupię napewno :D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #1013 dnia: 10 Marca 2011, 10:10 »
Ach, wiesz co- mi czasem już wstyd jak widzę, jak ona wygląda - wiecznie ubrudzona. Albo w błocie, albo czymś co jadła.
Zorientowałam się, że ona większoć ciuchów na wiosnę ma czarnych albo brązowych, bidulka - co ta mama z niej robi :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1014 dnia: 10 Marca 2011, 10:14 »
Powiem wam ze z Befado mają piekne buciki ze skorki zwlaszcza dla dziewczynek , boze siedzialam ostatnio i zamiast dla malego to ogladalam dla dziewczynek no ale naprawde cudne kolorki i w ogole.

Jade bo mnie zaraz swit zastanie  ;D

Karolina a wiesz co moj to chyba podlapal "tą samą chorobe" co Pat , bo wczoraj zasnąl w wozku przy jedzeniu grubka  :D

Ahhh no to musisz teraz poszalec z kolorami , ja uwielbiam mlodego w niebieskim ale to dlatego ze sama go lubie, a teraz bardzo mnie korci czerwony  ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1015 dnia: 10 Marca 2011, 10:22 »
mymamy takie bartki

no ale kupowane na szybko bo mlody zostal bez bucikow a bardzo nam marudzilz e chce chgodzic na sacerkach.
Nike i teeboki ma na pzyszla wiosne bo matka pomyslowa zamowila za duzeee. No ale para mnie wyszka 59 zl z przesylka wiez zaszalalam.
Ja PIT37 pod koniec lutego wyslalam elektronicznie i czekam na pieniazki:) bedzie na plac zabaw dla Michalka
 Po ostatnich spacerkach powiedzialam mezowi zeby mnie pilnowal bym mlodemu jasnych ciuszkow nie kupowala...
Heheh fajnie cie synek obudzil z tym cmokaniem:)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1016 dnia: 10 Marca 2011, 10:26 »
Aaa co do czerwonego to moj Michal dawno w nim smiga (nie wliczajac czerwonego wozka). Bardzo mi sie ten kolor podoba. Ma czerwone spodnie i taki dresik ( i kilka innych rzeczy)

Uploaded with ImageShack.us

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #1017 dnia: 10 Marca 2011, 10:40 »
My raczej mamy kolorowe dodatki, a takie rzeczy jak spodenki, spódniczki, kurteczka to jednokolorowe. po prostu nie cierpię, jak dzieci amją wszystkie możliwe wzorki na sobie - bluzeczka w miśki, spodnie w zajączki, skarpetki w paseczki itd.
Kolorowo było w poprzednim sezonie u nas, hehehe :) Jeszcze ja kilka jakiś bluzeczek muszę kupić sobie i właśnie znalazłam dżinsy na avanti24.pl w new yorkerze. Teraz dopiero doceniam takie strony/pisma jak avanti, kiedy nie mogę swobodnie poszperać w sklepach.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1018 dnia: 10 Marca 2011, 11:53 »
Ja lubie dobierac kolory zeby to wszystko mialo rece i nogi  ;),

Wiecei co uwielbiam zalatwiac rzeczy z moim dzieckiem, nawet nie wiecie jak bardzo tego sie nie da opisac  ;D, Pit zalatwilam w ... nie calą minute , doslownie w kilka sekund  :D

Kolejka taka ze sie przepchac nie dalo, siadlam , wstalam podeszlam do jakiegos okienka z dzieckiem na reku i pytam gdzie mam potwierdzic pieniazki za moją dzialalnosc, pani mi mowi na gorze, ja lekko sie skrzywilam , pani do mnie a prosze pokazac, sprawdzila , podbila pieczątke i mowi do mnie to wszystko  ;D

Taki dzien to ja lubie nawet ten snieg z deszczem nie jest mi straszny , naprawde az mi sie polepszylo.

Buciki oddane i zamowione w rozmiarze wiekszym, beda do 2 tygodni wiec ok poczekamy  ;), nawet zdarzylam biedronke obskoczyc.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1019 dnia: 10 Marca 2011, 12:10 »
nike to te

moj kochany plutek

tu zjadlbym ale juz nie dam rady

sesja

buty befado  jakos tu mi tak dziwnie wyszlo zdjecie