Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184697 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #1230 dnia: 7 Maja 2011, 08:12 »
Maly dzis sie obudzl ok 6  ::), maz obudzil mnie zas po 5 takze jestem dzis nie wyspana  :P

Choc dzis juz byla spokojniejsza noc bo poplakal tylko 2 razy.

Chyba bede musiala jechac i posadzic dzis na dzialce co nie co, w szczegolnosci chcialam marchew i pietryszke, bo tego mi schodzi do zupki dla malego duzo, a chce miec swoje.
Ale ma byc ladna pogoda wiec jak najbardziej trzeba sie bedzie za to zabrac, bo odwlekam juz to jak tylko moge, no ale nikt za mnie tego przeciez nie zrobi  ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1231 dnia: 7 Maja 2011, 09:35 »
u nas leje od rana :-\

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1232 dnia: 7 Maja 2011, 09:38 »
U nas narazie pogoda ladna, piekne sloneczko swieci i mam nadzieje ze tak zostanie.

Zaraz sie zbieram z mlodym na spacer, choc widze ze juz spiąc  ::)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1233 dnia: 7 Maja 2011, 09:50 »
ja na pewno dziś na pole nie wyjdę :-\
co ja będę robić? wczoraj wszystko posprzątała i w domu i w ogródku...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1234 dnia: 7 Maja 2011, 14:01 »
Basiu to zapraszam do mnie  :brewki: :brewki: , u nas pogoda piekna

Jutro chyba nawiedzimy Kraków, tzn nie chyba ale na pewno , jak tylko P. wroci z budowy czyli poznym wieczorkiem to będę go molestowac  ;D o to by jechal  ;), no chyba ze pogody nie bedzie to mu odpuszcze.

Maly wlasnie padl, mowie wam trudny przypadek mi sie trafil  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1235 dnia: 7 Maja 2011, 14:29 »
trudny pod względem spania?
moja gdybym przed chwilą nie wracała od cioci samochodem to by na pewno nie zasnęła...
2 dni temu nie spała w dzień w ogóle, wczoraj wchodzę do pokoju, a Ona śpi na podłodze - była godzina 17:20. Po 18 zaczęłam hałasować żeby ją zedrzeć, bo potem miałabym problem...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1236 dnia: 7 Maja 2011, 14:42 »
On ogolnie to zawsze spi miedzy 12-14 a wczoraj nie chcial i padl dopiero o 19 i to pewnie gdybym go nie polozyla to by spac nie poszedl.
Moj synek ma tak ze choc by byl mega zmeczony, nie polozony do lozeczka nigdzie nie zasnie, nawet w wozku juz teraz nie zasnie, a co najgorsze, ktoregos dnia w tamtym miesiacu bylismy na imieninach u szwagra i maly sie pieknie bawil (byla tam dziewczynka rok strarsza), i godz 23 a on tanczy , bawi sie na calego, nawet zmeczenia nie bylo widac, pojechalismy do domu, uwierzcie mi 3 osoby sobie z nim nie daly rade, zeby go rozebrac i wsadzic do lozeczka, tak byl zmeczony ze masakra.
A polozony zawsze o tej samej porze czyli 19 zasypia pieknie.

W ogole to od kilku dni wrocily mu jakies dziwne nawyki, nie slucha, co wczesniej mu sie nie zdarzalo, probuje bic, podlatuje i walnie (nie wiem skad mu sie to wzielo, bo nikt go tego nie uczyl, ale musial gdzies widziec).
Dzis musialam na chwile wyjsc, pojechalam z siostra na zakupy, dobrze ze ona nie ma fotelika w aucie, troszke odpoczelam  ;), noi oczywiscie dobrze ze moja mama jest bo w tygodniu jak pracuje to nie ma kiedy mi pomoc przy malym.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1237 dnia: 12 Maja 2011, 17:47 »
Ale gorąco  ;D , my ostatnio z Aluskiem ciągle siedzimy na dzialeczce, patrzymy jak swie buduje domek  :D

Maly ma frajde bo czasem cos moze tacie pomoc  ;)

Jutro wkoncu mąz bedzie mial troszke czasu aby jechac zamowic okna.

Alex zrobil sie kochaniutki, choc czasem lobuziak, no ale to chyba normalne w tym wieku, ladnie robi siku do nocnika, nie wspomne o kupce, nawet sam sie wyciera  :D

Ogolnie juz jest piekny zarys domu, teraz mam nadzieje ze juz pojdzie szybciej wszystko  ;D

Ahhhh i bedziemy mieli strych, dach zostal podwyzszony, piwnica miala byc pod tarasem ale chyba zrezygnujemy z niej na rzecz piwnicy pod garazem (ktory bedzie pozniej dobudowany do domu)aby wejscie z garazu bylo do domu i nad garazem chcemy zrobic taki pokoj goscinny  :P jeszcze jeden.

Posadzilam we wtorek warzywka, jeszcze mi braklo tzn zapomnialam kupic piertuszke i musze zasiac i bedziemy mieli swoje.

Teraz wlasnie szukam jak ozdobic ogrod, co prawda on juz wyglada nawet dosc fajnie bo mamy kilka choinek ale chciala bym jakies skalniaczki  :P

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1238 dnia: 13 Maja 2011, 00:50 »
Paula  pamietaj o projekcie dla mnie dobrze?:)

Dzisiaj znow sie nie wyrobie zeby napisac do Ciebie...

Bede w sobote na gg wieczorem wiec moze pogadamy :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1239 dnia: 13 Maja 2011, 08:12 »
Reniu pamietam, mam go juz przy sobie, z tym ze nie wiem czy dzis mi sie uda wyslac, jak nie to w poniedzialek wysle  ;)

Wczoraj maz mial troche laby, umowila sie ze znajmomymi (srednia wieku 45-50)  ;D, czyli jego byly szef (pierwszy pracodawca), jestesmy z nimi tzn nim i jego zona bardzo zaprzyjaznieni i co jakis czas chlopaki sie spotykają na piwku.
Pozniej odebralam meza i pojechalismy po tescia, odebrac go tez z imprezy  :D
Mezus glody , to pojechalismy na kebaba i moja dieta poszla w nie pamiec, ale tylko przez jeden wieczor, boze jeszcze do dzis czuje tego kebaba, nigdy wiecej  ;)

Pogoda brzydka, barowa, czekam tylko na deszcz a na to sie zanosi, raniutko padalo, bo maz na budowe pojechal dopiero po 7, dzis czeka nas troszke zalatwiania, wiec pogoda oki na cos takiego.

Wiecie jak to jest za zimno - zle, za cieplo -tez zle, nie da sie czlowiekowi dogodzic.

Mlody wlasnie siedzi w pokoju obok na nocniku, zszedl i zamknąl drzwi od pokoju, chyba lubi robic w samotnosci  :P

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1240 dnia: 13 Maja 2011, 08:43 »
Ahhhh zapomnialam wam jeszcze napisac, mlody tydzien temu mi gdzies posial kluczyki do auta i do tej pory ich nie mozemy znalesc, dobrze ze sa drugie zapasowe, z tym ze one tylko dzialaja przy otwarciu auta a zamknac sie juz nie da  :D.

Ostatnio szukalam jego jeansow i bluzki, przez kilka dni nie moglam ich znalesc, ale bylam wsciekla i przez przypadek wczoraj patrze , maly ma jezdzik i tam gdzie siada ma duzy schowek noi co ja widze , otoz spodnie i bluzke  :D

Ale kluczykow nie ma do tej pory, chyba bede musiala dzis generalne sprzatanie zrobic, ale i tak mam zamiar poprzestawiac meble wiec moze znajdą sie  ;D

Co jeszcze z nowosci to ostatnio rozmawiając z tesciową okazalo sie , bo mnie podbierala juz od dawna , podpytywala, otoz okazuje sie ze przekazuje jak i co ja robie z malym i mowi corce (bo ona ma teraz drugie dziecko), a z tym starszym sobie nie radza , jeszcze troszke strarszy od Aluska, zasypia do tej pory na rekach  :D.
Malej na rece nie daja, nie lulają, no ogolnie wszystko to co ja im mowilam z Aluskiem i jak na mnie byli zli tak teraz stosują wobec malej  :-\ i twierdzą ze jest inna.
Fajnie ze doceniają tylko szkoda ze dopiero teraz.......

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1241 dnia: 13 Maja 2011, 14:02 »
Spodnie w schowku hahaha :D :D :D Ja kiedyś znalazłam swoją łyżkę wazową JEDYNĄ jaką mam w... pralce  ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1242 dnia: 13 Maja 2011, 16:19 »
Haha do pralki tez cos mi kiedys schowal ale juz nie pamietam co, pozatym u nas lazienka jest ciagle zamknieta bo maly by tam rzadzil  ;D

Najgorsze jak mi kiedys schowal butelke swoja tam i jeden dzien sie meczylam na noc i mu podawalam lyzeczka kaszke  ;)

Ugotowalam dzis barszczyk, pysznosci  ;D oraz wlasnie konczą sie gotowac "pieczone ziemniaczki" (ale dziwnie to wyszlo)  ::)

Pachnie w domku niesamowicie, nio moja dieta dzisiejsza chyba tez pojdzie w nie pamiec, choc dzis zjadlam tylko kg truskawek  :P

Mlody teraz gadnia po mieszkaniu ze smyczką (dostalismy kilka sztuk , takie na klucze itp od znbajomego) i maly przyczepil sobie skarpetke i chodzi mowiac do skarpetki "szybko chodz"  :D

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1243 dnia: 13 Maja 2011, 16:21 »
Kochana u mnie też jest zamknięta... Norbert jest bardzo wysoki, otwiera wszystkie drzwi, włącznie ze sklepowymi  ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1244 dnia: 13 Maja 2011, 16:35 »
U mnie mlody ma dosc wysoko klamki, tzn u mamy mojej, bo u tesciow sa nisko i dostaje bez problemu  ;)

ale jak nie dostaje to przeciez jest stopien ktory sobie sprytnie dosunie i wszedzie sie dostanie.

Ostatnio dosuwa stopien do drzwi w pokoju , jak wstaje rano, wychodzi z lozeczka i tu jest problem bo my mamy klamke z zamknieciem, on to przekreca i do pokoju sie wejsc nie da, tzn da ale kluczem, dobrze ze klucz mam na przedpokoju w szufladzie i to 3 sztuki.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1245 dnia: 15 Maja 2011, 20:08 »
ale masz wesolo z Alusiem! ty to sie naszukasz przy nim..
Juz sie boje co to bedzie jak Michas podrosnie. Narazie i choruje i jets nieciekawie

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1246 dnia: 15 Maja 2011, 20:30 »
My juz na szczescie po przeziebieniu, mam nadzieje ze juz dlugo nas nic nie zlapie  :P

Kluczy jak nie bylo tak nie ma, juz dzis z mezem podnosilismy wszystkie meble i nigdzie nie ma.

Jutro maja nam nowa wycene okien zrobic bo pozmienialismy, kolor bedzie ciemny dąb, noi odrazu jutro zamawiam bo na kolor trzeba 3 tygodnie czekac.
Wtedy odrazu pojdzie elewacja i domek juz bedzie wygladal calkiem, calkiem  ;)

Wczoraj wzielam moja psiapsiole na dzialke do nas , zobaczyla dzialke i jej sie tak spotobala  ;D, b ;D faktycznie rejon mamy piekny, normalnie jak w gorach  ;)

Jeszcze maz wlasnie wrocil z basenu, spotkal kolegow i zamiast plywac to przesiedzial w saunie godzine z nimi  :D, noi przyniosl newsa ze znajomi ktorzy mieli sie chajtac za dwa tygodnie zadzwonili i odwolali slub, mozliwe ze bedzie za rok.
W sumie sa juz tyle ile my razem , czyli ok 9 lat, od dwoch planowali slub no ale wiadomo roznie to bywa  ;)

Lece na X factora  ;D

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #1247 dnia: 16 Maja 2011, 10:05 »
Jak już odwołują to nie wiadomo... Zawsze potem jest jakieś "ale".

My też newsa weekendowego mamy, nasz kolega strzelił gola i jest przerażony, hahaha. No, ja na samą myśl, że ten człowiek miałby być ojcem też :D Ale, nie tacy już dzieci wychowali  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Buziaki poniedziałkowe!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1248 dnia: 16 Maja 2011, 12:52 »
Hehe, ja tez znam takie przypadki  i to jeden z moich dobrych znajomych a teraz jest swietnym tatą, az normalnie czasem sie nie moge nadziwic jak z takiego czlowieka zrobil sie calkiem ktos inny  ;), choc wiadomo ze to nie zawsze wychodzi na dobre  :D

Kurde zla jestem pojechalam z tymi oknami zalatwic babka wyceny jeszcze nie zrobila, i nie mogla znalesc papierow ktore dalismy, okazalo sie ze byly nie na kupce z innymi tylko walniete calkiem z boku, takze jak bym nie przyjechala to by pewnie dzis nie zrobila.
Czekam od niej na telefon, na ile wycenione sa okna, i odrazu zamawiam, bo czas nas goni  ;)

Pozatym postanowilam sie wziasc troszke za ogrodek, zasadzic kilka kwiatow itp  ;D

Mlody dzis padl wczesniej bo o 12, jeszcze najlepsze ze zaraz po tym chodzili goscie sprawdzający prad czy ktos nie ma na lewo podlączonego  :-X, otworzylam im drzwi i ladnie uprzedzilam ze mają sie cicho zachowywac  :D

Dzis moj maz dostal auto sluzbowe, ciekawe czy nim przyjedzie do domu  :P.

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1249 dnia: 16 Maja 2011, 12:57 »
ale masz małego chomika - musiał bardzo głęboko schowac te okna  :P
też jesteśmy na etapie załatwiania okien tyle że nam dopiero we wrześniu są potrzebne  :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1250 dnia: 16 Maja 2011, 12:59 »
Oooo to juz zaczeliscie budowe  ???

Ja sie postaram wam wkleic zdjecia z dzialeczki i domku, tylko musze wkoncu naladowac aparat i porobic zdjecia. Ostatnio kolezanka robila to moze ona cos ma . :P

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #1251 dnia: 16 Maja 2011, 13:27 »
Pałacyk Madzi rośnie w oczach! :)

Przyznam, że najbardziej pamiętam właśnie okna, jak rodzice budowali dom. Udało się o tyle, że to były wtedy nowoczesne okna i jeszcze się tej oknianej firmie podobał projekt domu i w zamian za wykorzystanie domu w reklamie część okien za free była :)

W ten weekend my znowu troszkę już bardziej ku kupnie / budowie domu się zbliżyliśmy, tzn. myślę że teraz to jest kwestia kilku miesięcy, kiedy zdecydujemy się już ostatecznie. Panicznie boję się kredytu, no ale co zrobić? Takie zycie. Zwłaszcza w Warszawie nie wiem co trzeba by robić, żeby wkład własny tak potężny mieć. Chociaż, mężu zna wielu takich...
Kolega mi mówił, że za ok. 2tys miesięcznie można wynająć człowieka, który pilnuje i nadzoruje budowę, tak ze nie trzeba być codziennie. Możne to dobra opcja? Nie wiem na ile można zaufać, ale przy warszawskich odległościach i godzinach pracy nie mielibyśmy szans jeździć na budowę.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1252 dnia: 16 Maja 2011, 15:33 »
My dlatego tak bardzo uciekamy od wziecia kredytu  ;), zreszta mielismy dosc spory wklad wlasny ktory zarobilismy w uk.

Hmmmm Karola nie wiem czy sie oplaca czy nie, trudno powiedziec czy taka osoba faktycznie bedzie nadzzorowac/pilnowac tego, my mamy o tyle latwo ze maz buduje z tesciem.
Mowie wam podziwiam ich, wszystko sami najgorsza byla wiezba dachowa, bo to ciezkie  i zbrojenia domu, bo mamy nad podziw duzo zbrojen, czemu hmmm nie wiem, taki projekt, nawet moja siostra ktora sie takimi rzeczami zajmuje , z tym ze ona buduje hale i sale gimnastyczne to sie dziwila ze tyle tego mamy.
No ale jak trzeba to trzeba  ;)

Veluxy zamowione 4 duze kurde drogie to to jest, bo cos 1500 jedno  :-\, reszta okien wyjdzie ok 10 tys

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1253 dnia: 16 Maja 2011, 19:19 »
oj okna sporo kosztuja... Czekam niecierpliwie na zdjecia
 A jak tam przedszkole Alusia?cos przegapilam??

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1254 dnia: 16 Maja 2011, 19:29 »
Idzie od wrzesnia do przedszkola  :P, az sie boje czy sobie z nim poradzą  :D, bo jego wszedzie pelno, boze mama mi mowi ze ja tez taka bylam a nawet szybsza od niego, masakra.

Dzis mi wywinąl taki numer na poczcie, latal jak zwariowany, mowie mu ze ma tu ze mna ladnie stac, ja juz przy kasie place a tu tylko slysze "łup" maly wlazl na krzeslo i spadl buzia na ziemie, doslownie to byla sekunda bo jeszcze chwila przed trzymany byl za raczke  :-\, guza ma takiego na czole, dobrze ze ma grzywke  :P
I co poplakal chwilke i zaraz zacząl wszystkie ulotki ktore znalazl na poczcie wyrzucac do smieci.......

Maly usypia, ja zaraz sie zbieram biegac z kumpelą ;D

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1255 dnia: 16 Maja 2011, 19:38 »
o to super ze sie dostal:) Mi Michas spi juz prawie godzine.. Juz sie boje nocki...

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1256 dnia: 16 Maja 2011, 21:17 »
taaa zaczęliśmy na początku kwietnia teraz jeszcze kilka dni i mam nadzieję że skończą parter.
co do pilnowania - murarzy mamy takich uczciwych i rzeczowych że ich pilnować absolutnie nie trzeba ale...inna firma teraz nam robiła dreny i uziemienie i normalnie trzeba było nad nimi stać żeby czegoś nie spartolili! dobrze że maż 2 noce wcześniej przesiedział na necie i sie co nieco dowiedział bo inaczej trzeba by było wszystko od początku robić  ::)
my też unikamy kredytu... na razie kase mamy na stan surowy zamknięty  i może instalację a co dalej to nie wiem  :P wiem tylko że żadnego kredytu nie chce, nie stać mnie na płacenie prawie 100% oprocentowania  >:( na wykończenia raty pójdą w ruch  ::)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1257 dnia: 16 Maja 2011, 21:22 »
U nas tak bylo jak koparka przyjechala wykopac dziure pod dom i piwnice, gosciu powiedzial ze mu to zajmie dwa dni  :-\, a jak zobaczyl tescia z kamerka w reku  :D (robil to na pamiątke) to zrobil to w pol dnia  :D

My sie zastanawialismy nad kredytem rodzina na swoim, ale narazie unikamy jak tylko mozemy, caly dom zostal wybudowany bez kredytu choc wiem ze wykonczenie domu wychodzi duzo wiecej , ale damy rade.

No a Madziu wy macie gotowy projekt czy indywidualny  ??? pochwalisz sie  ;)

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1258 dnia: 16 Maja 2011, 21:44 »
jasne że się pochwalę ;) mamy Protona - dla mnie domek idealny ma wszystko co chcemy a nawet więcej - pod częścią garażu (który jest podzielony na pomieszczenie gospodarcze i moje foto studio) mamy małą piwniczkę - kotłownię.

rodzine na swoim odradzam - jest tylko do końca roku, znajomi mieli i jak podliczyli wszystko to przeszli na kredyt do milenium - bo choć w poprzednim państwo dopłacało im to teraz i tak płacą mniejsze oprocentowanie  :o

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1259 dnia: 16 Maja 2011, 21:44 »