Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184706 razy)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #1290 dnia: 19 Maja 2011, 08:28 »
nie mam problemu z wejściem na stronę lidla  :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #1291 dnia: 19 Maja 2011, 09:09 »
U mnie sie otwiera ale wejsc na daną stronke dnia sie nie da, trzeba ponownie wejsc i tak kombinowac  :-\

Chyba musze sie przejsc po gazetke, bo widzialam ze będą bluzki do biegania i biustonosze  ;D

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1292 dnia: 19 Maja 2011, 09:22 »
będą ale od 26.05

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1293 dnia: 24 Maja 2011, 01:38 »
Paula ales miala sny... faktycznie masakra ... ja czasem tez miewam tak, ze dlugo dlugo nic... a poem taka kicha sen ;)))

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1294 dnia: 24 Maja 2011, 07:20 »
Hej... widzimy się jutro albo w piątek? kiedy Wam pasuje?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1295 dnia: 24 Maja 2011, 08:36 »
Moze byc jutro, tzn mi pasuje i sroda i piątek bo akurat zadnych planow na te dni nie mam  :P

Dzis sie troszke wyspalam, bo wczoraj to w nocy spac nie moglam i usnelam o 6 a o 7 mlody sie juz obudzil :-\, a jeszcze caly dzien zalatwien a to z drzwiami, a to z czyms innym i tak nam zeszlo do 15 od rana.
I w sumie guzik zalatwione, chcielismy jakies drzwi wejsciowe ale bez szyb tylko gladkie, wybor maly , wszystko teraz w modzie przeszklone.

Zostaje nam w weekend jeszcze Krakow moze tam cos wybierzemy, musimy juz wprawic drzwi bo okna nam juz niebawem przyjdą, a zreszta to nic sie nie da zostawic na budowie, a tam przedluzacze,szlifierki i ogolnie sprzety ktore trzeba wciagac codzeinnie do garazu do tesciow.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1296 dnia: 26 Maja 2011, 09:11 »
a ogladaliście drzwi z Gerdy? ja miałam takie w bloku - bez żadnych przeszkleń
do domu kupiliśmy z przeszkleniami na allegro. chcieliśmy, zeby nawiązywały do drzwi wewnętrznych

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1297 dnia: 26 Maja 2011, 09:19 »
Wlasnie maz dzwonil wczoraj do swojego bylego szefa (naszego dobrego kumpla) bo on ma znajomego ktory ma firme z drzwiami gerdy, sam zreszta u niego kupowal, ma dzis dac znac  ;D

Mnie osobiscie podobają sie przeszklone takie szerokie co z boku mają jeszcze takie scianki nie wiem jak to nazwac, no ale u nas takie nie wejda bo nie bedziemy rozwalac scian  ;)

Ogolnie weekend mamy na zalatwienie drzwi a w sumie to niedziele dobrze ze wieksze markety otwarte  ;D

Czekamy na okna podobno juz w nastepnym tygodniu mają byc, dosc szybko im to nawet poszlo.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1298 dnia: 26 Maja 2011, 09:22 »
super szybko. my na nasze czekaliśmy 6-8 tygodni...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1299 dnia: 26 Maja 2011, 09:33 »
Nam powiedzieli miesiąc ale kobieta dzwonila i ze juz maja material i bedzie za dwa tygodnie , to bylo juz w tamtym tygodniu czyli na to wychodzi ze w przyszlym tygodniu będą.

Ogolnie ja z tej samej firmy mojej mamie zamawialam miala w styczniu montowane okna i tez byly szybko bo po tygodniu z tym ze czekala na wolny termin montazu, a tu oni będą sami montowac  ::)

No nie powiem chlopakom to dosc fajnie idzie mam gdzies zdjecie w komorce pozniej postaram sie wkleic, o ile mi sie uda bo jeszcze z tego telefonu nie probowalam.

Malemu kupilam dzis w lidlu talerzyki z autkami takie papierowe na ogrod  :P

Maz sie ma dzis wziąsc za odkurzacz centralny czy jak to sie nazywa, ogolnie odkurza nie bedziemy miec tylko "dziury" w scianach i rure bedziemy dolączac , fajna sprawa  ;)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1300 dnia: 26 Maja 2011, 09:43 »
odkurzacz centralny to super sprawa!
super frajdę sprawia nam odkurzanie  :luzak:
ciekawe jak długo  ::)  ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1301 dnia: 26 Maja 2011, 09:52 »
Właśnie to jest cudne w nowym mieszkaniu... w nowym domu... że nawet odkurzanie sprawia frajdę hahah :D :D :D Nawet jeśli tylko chwilę

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1302 dnia: 26 Maja 2011, 11:58 »
Ja ogolnie lubie odkurzac ale i pewnie maz bedzie odkurzal przez taki bajer, choc nie powiem on lubi sprzat choc balaganienie mu lepiej wychodzi  ;)

Wiecie jaki cudowny prezent dostalam od mojego dziecka, moja mama najbardziej z niego bedzie zadowolona, otoz wymazal dlugopisem caly wypoczynek  >:(

Nie moge tego domyc, to jest skora ekologiczna probowalam gąbką i mydlem troszke zeszlo ale widac  :-\

Jestem taka zla bo wyszlam tylko na chwile do wc normalnie 5 sekund i 3-trojka wymazana cala  :-X

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1303 dnia: 26 Maja 2011, 13:04 »
 :-\ Ja dlatego długopisy mam szczelnie zamknięte przed dzieckiem :D

A tak poważnie, myszka nie mam pojecia jak to zmyć, może w meblowych wiedzą? Zapytaj czy mają jakieś specyfiki.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1304 dnia: 26 Maja 2011, 13:14 »
Na mlodego sie obrazilam, siedzial w lozeczku i ryczal w pokoju, az usnąl, ale wolalam zeby sobie tam poryczal w samotnosci niz abym ja sie denerwowala  :-\, codziennie cos nowego pomaze , czy to kredka czy czyms innym, ja staram sie chowac dlugopisy ale nie wiem kto wyciagnal skoro maly go dorwal.

On nawet kredką spotrafi tv pomazac  ::), juz nie wspomne o krzeselku, jezdziku i swoim nowym rowerku  >:(

Teraz juz smacznie spi takze blogi spokoj przez dwie godziny  ;D

Pranie nastawione, odkurzone, w sumie posprzatane.

W lidlu kupilam sobie dzis spodnie i bluzke do biegania  ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1305 dnia: 26 Maja 2011, 16:21 »
oj to masz syna artyste!
Co do drzwi to mi sie marza nowe oszklone bo mam bardzo ciemno w przedpokoju...no ale pomarzyc mozna. Narazie  bedzie nowa lazienka...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1306 dnia: 26 Maja 2011, 19:08 »
My mamy nad drzwiami taki swietlik tzn z projektu tak jest i tam sa" luksfery" (nie wiem czy dobrze napisalam)   :P tylko zastanawiamy sie czy je tam wstawiac, czy kupic przeszklone drzwi, zobaczymy w niedziele pojedziemy zobaczyc za drzwiami i zadecydujemy.

Maly nadal nie spi, bo mamy gosci tzn moja siostra z mezem, noi jest w raju, a mowie wam jaki on dzis nie dobry, normalnie przechodzi sam siebie.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1307 dnia: 27 Maja 2011, 08:53 »
moj bez gosci wczoraj poszedl godzine pozniej spac...

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1308 dnia: 27 Maja 2011, 09:16 »
Mój chodzi spać teraz o 21.00-21.30 wcześniej jest mega płacz ::)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1309 dnia: 27 Maja 2011, 09:22 »
Poszedl spac ok 20, ale on tak ma ze jak mu sie przedluzy to wlasnie jest zmeczony i robi awantury  :P

Ogolnie jak idzie spac o 19 to jest ok, czasem sobie cos pogada i idzie spac, a im dluzej zwlekam z jego polozeniem to jest gorzej.

Wyciągnelam mlodemu zabawki ktore byly w pudle schowane "na przechowanie" bo juz sie nimi nie bawil i co i jak znalazl siedzi i sie pieknie bawi  ;D

Zobaczymy jak dlugo, chodz on lubi sie bawic, a jeszcze kierownica tu juz calkiem  ;)

Wczoraj troche porządzilismy, nie wyspapalam sie dzis, ale chyba tylko ja jedna na chodzie noi Alus oczywiscie  :P

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1310 dnia: 27 Maja 2011, 09:25 »
Masz dobrze z tym jego spaniem ;D Tak wcześnie, łał :) U mojego po odsmoczkowaniu się skończyło wczesne spanie :-\

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1311 dnia: 27 Maja 2011, 09:38 »
No ale teraz im bedzie cieplej to pewnie mu sie bardziej przestawi  :-\, bo i my bedziemy siedziec grillowac czy cos tam robic na budowie, noi to ze jest jednak juz starszy, ale narazie sie ciesze ze jeszcze spi o tej porze co zawsze  ;)

Wczoraj moja siostra zapytala mnie co malemu ma kupic na dzien dziecka, glupie dla mnie pytanie bo ja nie oczekuje nie wiadomo czego, pozatym to ma byc dla malego nie dla mnie  :P
Ciekawe czy w tym roku dziadku bedą pamietac  ::) i czy przyjadą do wnuka.

Zaraz sie zbieramy i idziemy na spacerek

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1312 dnia: 27 Maja 2011, 09:54 »
NO spacerek ;D już się doczekać nie mogę ;D widzimy się za 1,5 godz:)
Lena też ostatnio ma problem z wieczornym zaśnięciem, wierci się jak szalona, żadna pozycja jej nie odpowiada, nogi lądują za szczeblami a ona sobie śpiewa, trwa to nawet ze 30 minut, coś jej się pozmieniało, bo nigdy problemu z zasypianiem nie miała...
ja też się zastanawiam czy teściowie przyjadą do Lenki na dzień dziecka...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1313 dnia: 27 Maja 2011, 10:14 »

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1314 dnia: 31 Maja 2011, 07:51 »
Jakze mily poranek dzis mialam  ::) , dziecko obudzilo mnie slodkim buziakiem, tyląc sie do mnie żebym tylko wstala  ;D

maly dostal jedzonko, a ja poszlam sobie kawke zrobic, slysze ciągle jakies stukanie , wychodze na balkon a tam niespodzianka caly zalany  :-X

Wylazlam na zewnątrz, oczywiscie przeklinając bo cala piaskownica zalana, zabawki malego , rowerek wolam sąsiada niby go nie ma, mysle

sobie trudno idę po niego, szybko sie ubralam, a tu slysze ze ktos lazi po balkonie, migiem lece ,jest, no to sobie go wypożyczylam, mowię

panie M. bo mam zalany caly balkon, wszystko,wlącznie z piaskownicą malego, a on do mnie no chyba za duzo polalem  :o, no ale mowie mu

to nie pierwszy raz  , to mi odpowiedzial a bo oni zle zamontowali te parapety pod balkonem  :mdleje:

Noi sie z glupim nagadalam........

Poszlam bo mnie maly wolał

"mamo szybko si"  :D   teraz siedzi na tronie i nie chce wstac to chyba bedzie kupa  :)

W niedziele pocielam sie z P., fajny dzien spedzilismy a wieczorem mu cos odwalilo i sie do niego nie odzywam i nie mam zamiaru , wczoraj caly dzien wydzwaniam do mnie na komorke a ja nie odbieralam  ::)
czyli da sie zadzwonic będąc w pracy  :P
Nawet przyjechal po do domu, pozno bo pozno bo bylo cos po 22 ale przewaznie jak wraca po pracy i jedzie na budowe to zostaje u tesciow  :( a tym razem sie bal tam zostac....
A zeby nie bylo tak milo jego byla ogladala znowu profil nk jego i moj, czyzby znowu chciala z nim pogadac , wiem ze nie dawno sie rozwiodla.....ahhh ale mi to w sumie lata, ogolnie to mam dosc......

Wkleje wam zdjecie mojego malego rowerzysty

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #1315 dnia: 31 Maja 2011, 09:24 »
Ale rajdowiec :)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1316 dnia: 31 Maja 2011, 09:52 »
no no ale masz synusia..
 A sasiada wspolczuje....
Ja z moimi bylymi czasen na necie pogadam..i nic zlego w tym nie widze

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1317 dnia: 31 Maja 2011, 10:02 »
No nie dawno sasiadka z dolu mnie zaczepila i pytala co jej sie tak leje, zla byla jak nie wiem co, a co ja mam powiedziec, on ma sie tez tam do niego przejsc  ;D

Wiesz Anetko w sumie nic zlego w tym nie ma bo ja kiedys na necie tez gadalam z moim bylym, ale ja przechwycilam kiedys meza rozmowy ,

wtedy bylam w ciazy , jak sobie wspominali dawne czasy, mile slowka , bardziej ona niz on, typu "kochanie", "misiu" a on na to nie odpowiadal tylko ogolem pisal, ale sie wkurzylam i powiedzialam zeby wybieral  ;D
Ale teraz widze ze znowu probuje nawiazac kontakt  :-\

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1318 dnia: 31 Maja 2011, 19:41 »
misia i kochanie bym nie zdziierzyla....
masz racje ze wszytko zalezy od rozmowy...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1319 dnia: 2 Czerwca 2011, 14:08 »
Ale dzis senno-denny dzien , szro-buro i nijako, niby spaceruje sie fajnie, ale ja jednak wole jak z za chmurki swieci slonko  ;)

Mlody wkoncu usnąl, ale ile sie nagadal do swoich misiow w lozeczku to jego, nawet fikolki razem z nimi robil  ::)

Robie galarete z mieskiem, jeszcze chwilka i bede rozlewac do miseczek  ;D

Galaretke owocową tez zrobilam , wczoraj mielismy miec gosci tzn moja siostre i szwagra ale pozno wrocili z pracy, moj kawaler juz usnąl i dzis do niego przyjezdzają  :P

Wczoraj Alex dostal od taty takie taczki do ciagnięcia z wader , swietne wozi tam miska i inne rzeczy.

Oczywiscie tescie/dziadki nawet do malego nie zadzwonili i tu najbardziej mnie rozczula ich "niby" milosc do wnuka, a maja raptem 6 min drogi autem ......

Kurcze zastanawiam sie czy sie nie kimnąc z malym ale ja tak nie lubie spac w dzien, choc dzis tak mi sie ziewa ze normalnie szok, wczoraj jak nigdy spac poszlam wczesnie, chyba jakos jak sie you can dance zacztnalo  :o, ojjj juz nie pamietam kiedy tak wczesniej chodzilam spac chyba jak w ciazy bylam  :D

Zaraz moja mama przyjdzie z pracy wiec sie moze na jakies zakupy wybierzemy jak tylko maly wstanie, o ile znowu nie pociagnie do po 4 a na to sie przymierza bo zawsze spi 2-2,5 a nawet czasem 3,5 godziny