Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 186080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #960 dnia: 28 Lutego 2011, 17:11 »
już się nie mogę doczekać tej Twojej kuchni :D biel i fiolet ::) super :D :D :D :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #961 dnia: 28 Lutego 2011, 18:11 »
No ja tez, choc nie dawno bylam w salonie kuchni i pani mi dala wycene  :-\, ponad 20tys wyjdzie, tzn na poczatku wyliczyli nam 11,500 tys ale bez zaokrąglonych szafek gornych (czyli to co ja bardzo chce koszt 2 szafek 1,800 tys), 800 zł obnizane szafki bez frontów to juz mamy ponad 14 tys dodac 1,200 wykonczenie scian = 15,300 i teraz tak albo zostajemy przy blacie tym co juz w cenie 11 tys albo (gdzie ja wole nie laminowany tylko carbon taki gruby i bez łączen) koszt za metr 1 tys czyli my mamy 8 metrów blatu kuchennego czyli 8 tys razem daje nam sume 23 tys.
Badz mozemy tylko blat (1,5m co nam daje kwote prawie 2 tys)  czyli  15,300 + 2 tys= 17,300 i teraz trzeba sie zastanowic

Dzis poprosilam jescze o stworzenie innej kuchni zeby mezowi pokazac dwie rozne, tez ciekawa aczkolwiek mnie nie przekonuje do konca, czarno biala kwota wychodzi gdzies ok 14 tys

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #962 dnia: 28 Lutego 2011, 18:52 »
Też czekam z niecierpliwością na projekt kuchni.
A co do ceny, to przecież kuchnię robicie na parę dobrych lat, więc jeżeli możecie sobie pozwolić, to ja brałabym ten droższy projekt. Żebyś potem nie żałowała, że nie dołożyłaś tych paru tysięcy, żeby mieć coś, co cię zachwyca.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #963 dnia: 28 Lutego 2011, 19:05 »
Ja tez jestem tego samego zdania, z tym ze teraz jest problem w blacie czy ma byc laminowany czy ten mega gruby, niby jest tak ze mozna wziasc teraz ten zwykly laminat bo on jest w cenie juz do szafek a pozniej wymienic ale nie wiem czy mi sie bedzie z tym chcialo bawic.
Mąz powiadomiony o cenach i nawet nie bylo tak zle ;) pozatym zadecydujemy w sobote jak wkoncu tam razem pojedziemy.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #964 dnia: 28 Lutego 2011, 19:42 »
u nas taka prowizoryczna kuchnia byla z 20 lat..Z tego co czytam masz sporo metrow kuchni wiec sie nie dziwie ze taka cena...

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #965 dnia: 28 Lutego 2011, 20:07 »
jeśli macie tylko fundusze lub wiecie, że bez problemu je zdobędziecie to ja na kuchni bym nie oszczędzała i brała to co się podoba, bo na pewno kuchni za kilka lat nie wymienicie...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #966 dnia: 28 Lutego 2011, 20:23 »
Dokladnie jestem tego samego zdania.

Prawda jest taka ze ja narzie nie pracuje, a fundusze zarobione w uk poszly na budowe domu, ale od wrzesnia moze wczesniej mam zamiar juz isc do pracy wiec bedzie o wiele lepiej.

Mlody ma juz zlozone papiery do przedszola  ;)

Ogolnie ja jestem tego zdania aby wydac wiecej i byc zadowolonym , niz wydac mniej i nie byc, badz zaraz cos poprawiac.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #967 dnia: 28 Lutego 2011, 20:40 »
Prowizorki na ogół są najtrwalsze więc żeby się nie okazało, że za 5 lat dalej będziesz z blatem, który miał być tylko na chwilę.  ;)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #968 dnia: 28 Lutego 2011, 20:54 »
20 tys to sporo ale my np daliśmy ok 10tys za ta co mamy teraz - ma 5 lat i wygląda na jakieś 10 lat starszą  ::) w każdym razie u nas teraz w grę wchodzi tylko marmurowy blat  :P

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #969 dnia: 28 Lutego 2011, 20:59 »
No wlasnie mnie ten blat strasznie korci, ten Madziu jest wlasnie marmurowy mega gruby i pasuje jak nie wiem co do tej kuchni, boje sie ze inny blat do niej nie bedzie pasowal, tzn nie ma na ekspozycji sklepowej tej kuchni z blatem laminowanym.

No nic zostaje mi oczekiwanie na meza  i zadecydujemy jak pojedzie zobaczyc.

Ja sie jeszcze zastanawiam czy jechac zobaczyc gdzie indziej za blatami, bo moze wlasnie taki dorwe gdzies indziej w rozsądnej cenie  ;)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #970 dnia: 28 Lutego 2011, 21:25 »
ja bym dopłaciła do marmuru  ;) ale fakt moze lepiej pojeździć może gdzies taniej taki znajdziesz! ja nie będę mieć z tym problemu bo kuzyn męża ma kamieniarstwo i powiedział że załatwi nam po najniższej możliwej cenie  ;D

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #971 dnia: 28 Lutego 2011, 21:53 »
Niezła cena kuchni, gdzie w końcu pytałaś o projekt??
umawiamy się na spacerek np na przyszły tydzień?? bo w tym tygodniu mam same wizyty z małą u lekarzy...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #972 dnia: 1 Marca 2011, 09:38 »
No dobrze ze mamy jeszcze sporo czasu, a ja z racji tego ze jestem osobą ktora nie lubi zostawiac wszystkiego na ostatnią chwile lubie miec wszystko dopiete na ostatni guzik przed czasem  ;)

Magda my bylismy w vigo tam gdzie jest ta rozbrykana polana dla dzieci  ;)

Wczoraj w nocy posprzątalam wszystko w domu, jakos mnie tak natchnęlo i dzis mam czysciutko tzn na razebo mlody dopiero sie zaczął rozkręcac, a on robi taką rozpierduche nie raz ze masakra :P
Ale ogolnie dzis nic juz nie musze robic, obiad wczoraj ugotowalam, dla mlodego rowniez, wiec dzis zostaje relax  ;D, i spacerki z mlodym, sloneczko pieknie swieci, ahhh i moja mama dzis konczy prace o 14  ;)

Widze ze na ich stronce nie ma tej fioletowej kuchni, ale sprobuje w sobote zrobic zdjecie  ;)

Magda ja jak najbardziej sie pisze na spacerek

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #973 dnia: 1 Marca 2011, 15:55 »
Chyba że jutro Wam pasuje jakoś koło 12 np? w czwartek mamy szczepionkę, a w piątek ortopedę... no i przyszły tydzień na tą chwilę mamy calutki wolny:)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #974 dnia: 1 Marca 2011, 16:13 »
mOZE BYC JUTRO  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #975 dnia: 4 Marca 2011, 08:33 »
Jejku juz piątek i nawet nie wiecie jak ja sie ciesze ze ten tydzien sie juz konczy  ;D.

Wczoraj bylam u denstyst gdzie zostawilam nie cale 400 zl  :-\ ale mialam dwa ząbki robione. Wzielam sobie znieczulenie, (bo siostra mi doradzila) i myslalam ze ją doslowienie za to zabije, dentysta mi jakos to zle wbil i az mi lzy polecialy, skapl sie .....
Ale przynajmniej nic nie czulam co mi poniej robil  ;D, nigdy nie bralam znieczulenia bo wolalam "bez"  :D
Ogolnie jestem bardzo zadowolona, moja siostra ze szwagrem juz tam chodza jakis czas.
A znieczulenie mi przeszlo dopiero w nocy.
Czula sie jak by mi ktos w pysk szczelil, doslownie jak bym wyszla z ringu ......

Maly zostal z moja mama, ktora go nakarmila, wykapała, i polozyla spac. Podobno padl tak szybko, ze nawet nie zdarzyla sie obrocic na piecie po tym jak go wsadzila do lozka  :D, przytulil sie do pampersow i poszedl spac  ;D.

I podobno nawet nie zauwazyl ze mnie nie ma  >:(

Wczoraj rowniez bylismy w przedszkolu po mame i Alex pobawil sie z dziecmi, nawet sie nie obrocil gdzie jestem , bawil sie w najlepsze, tzn dorwal sie do wozka , ktorym sie bawily dziewczynki, wsadzil sobie tam misia i pojechal..........

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #976 dnia: 4 Marca 2011, 08:40 »
Ahhhh jeszcze we czwartek i piatek jezdzilam za tymi kuchniami w inne miejsca i wiecie co nigdzie nie ma tak pieknych jak w tym salonie kuchni gdzie wam pisalam ze mam tą fioletowo bialą kuchnie  ;)

Jutro jedziemy zatwierdzil jakis projekt z mezem, zobaczymy czy mu sie cos spodoba....
Mam dwie opcje zrobione jedna kuchnia fioletowo biala, druga czarno, biala z dodatkiem brązu tez piekna, noi po czescie a raczej bardziej niz po czescie mojego projektu  ;D choc mi ciagle cos w nich brakuje, chciala bym czesciowo miec kuchnie zabudowana.......
ZObaczymy jutro,moze juz nie bawem bede miec projekt to wam pokaze  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #977 dnia: 5 Marca 2011, 02:27 »
A TY taka zaganiana ze juz o mnie zapomnialas  :'( ;D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #978 dnia: 5 Marca 2011, 07:28 »
ja zaglądam zaglądam a tu dalej nie ma obiecanego projektu

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #979 dnia: 5 Marca 2011, 09:48 »
Reniu kochana pamiętam o Tobie, pisalam Ci na gg wczoraj  ;), nie wiem czy odczytalas?

Zaraz jedziemy zobaczyc z mezem projekt , nie wiem czy nam go wydadzą , bo dopoki nie podpiszemy umowy to nie chca wydawac  :-\.

Ale moze cos zagadam.....

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #980 dnia: 5 Marca 2011, 19:34 »
i jak projekt???

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #981 dnia: 5 Marca 2011, 19:58 »
Haha a nawet mi sie pisac nie chce, bo bylismy z mezem, byla wlascicielka na czym mi bardzo zalezalo, bo robi *cenzura* projekty , i oczywiscie tak jak myslalam fioletowa kuchnia męza nie powalila, wrecz przeciwnie tzn moze i jeszcze przejdzie wszystko do uzgodnienia, ogolnie zmienilismy calkiem projekt kuchnie  :D
ale to dlatego ze cos mi w niej brakowalo, chcialam zeby cala jedna sciana byla zabudowana, i po dzisijeszym dniu jestem zadowolona, z tym ze balam sie ze maz bedzie przerazony ze instalacje bedą do przerobienia.
No coz będą ale jemu taki stan rzeczy bardzo sie podoba, wiec moja opcja nr 1 jak najbardziej przeszla.
Jak narazie kuchnia bedzie bialo-venge ale jeszcze ten drugi czyli kolor fiolet jest pod znakiem zapytania.
Jak ja juz postanowie to musi byc na moim ale......... zobaczymy

Projekt dostaniemy jak wplacimy 500zł to pozniej bedzie od calego kosztu odliczone ale wczesniej go nie bedziemy miec ;)
Wiec musicie poczekac troszke , choc moze znajde na ich stronce podobna bo chyba widzialam, ale to jutro bo dzis jestem u siostry i szwagra, juz po 2 reddsikach  ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #982 dnia: 5 Marca 2011, 21:01 »
widze ze kuchnia bedzie Ci sie snic po nocach. No ale najwazniejsze bys byla zadowolonabo to na lata

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #983 dnia: 6 Marca 2011, 08:01 »
walcz o fiolet :) to by bylo fajne zestawienie kolorów  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #984 dnia: 6 Marca 2011, 09:03 »
Kuchnia to juz mi sie sni po nocach  ;D

Wiecie waham sie miedzy czyms co mi sie mega podoba, czyli troche szalenstwa  ;), a rozsądkiem.

Fioletowe za dwa lata mogą sie znudzic, wiem ze mozna je wymalowac bo to jest plyta PCV , no ale to sie wiąże z kosztami (choc pewnie juz nie wielkimi), jezeli wybierzemy ztonowany kolor to nasz otwarty salon bedzie pasowal do kuchni  ;)

Ogolnie nie wiem jaki kolor kuchnie bedzie, bo juz zglupialam, normalnie masakra, a gdzie jeszcze wybieranie plytek do kuchni, pozniej lazienka brrrrrr boje sie tego, a w tym roku juz chcemy sie wprowadzic  :-\

Jejku mam moj komputer wkoncu, doslownie mi go brakowalo ;D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #985 dnia: 6 Marca 2011, 09:22 »
jeśli w fiolecie nie będzie dużo... a jakieś akcenty to będzie świetnie...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #986 dnia: 6 Marca 2011, 10:10 »
Znalazlam cos podobnego, z tym ze ten fiolet jest zupelnie inny niz mial by byc ten nasz, nasz jest matowy  ;)

z tym ze my mamy jest obok zabudowanego piekarnika lodówke i mikrofale, czyli troszke szerszą zabudowe, pozniej jest zlew tak samo i dalej blat roboczy a juz za oknem plyta gazowa  ;) , narazie jest w wersji ze tu gdzie jest zabudowa ma byc wszystko biale

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #987 dnia: 6 Marca 2011, 10:18 »
na wysoki połysk mi się nie podoba ale z matem będzie  swietnie - ja tylko dałabym zlew na wysokości okna

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #988 dnia: 6 Marca 2011, 10:56 »
Na wysoki polysk strasznie odbijają sie paluchy  ;), my bedziemy miec zlew wlasnie rowno z oknem i nie wiem czy beda szafki obok okna bo tam bedzie do konca zabudowa.

Mezowi ta zabudowa jak najbardziej odpowiada, jestem w szoku, bo ma naprawde duzo teraz roboty do poprawki, no ale coz .......

Zobaczymy ile nam tą kuchnie wycenią i wtedy bedziemy myslec o wpalaceniu pieniazkow i podpisaniu umowy ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #989 dnia: 7 Marca 2011, 09:38 »
Jejku nawet nie wiecie jak sie ciesze ze juz poniedzialek  ;D, weekend minął a w szczegolnosci niedziela w nerwach , maz wczoraj przywiozl sobie mamusie , zostawil ją i sam ze szwagrem (i jak sie pozniej okazalo tatusiem poszedl na basen), a wczesniej nawet nie zapowiedzial mamusi, mialam takiego nerwa ze nawet mi sie pisac na ten temat nie chce.

Nawet nie wiedzialam ze będę sie tak cieszyla ze jedzie w delegacje na tydzien i będę miala spokoj!

Malego musze chyba zapiac gdzie na gre na perkusji  :D, wszystko co ma pod reka to bierze łyzeczke badz cos innego i gra, a to odwraca talerz a to co innego  :D

Piękna pogoda dzis sie szykuje, narazie jest 0 stopni ale mam nadzieje ze sie bardziej ociepli, ogolnie nie ma takich wiatrów jak wczoraj wiec za niedlugo sie wybierzemy na jakis spacerek na plac zabaw  ;)

Czekam na telefon z wyceną , ciekawe o ktorej zadzwonią  ;)