Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 186083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #840 dnia: 27 Stycznia 2011, 19:46 »
Nacha Chorzowska - zdjęcie ze strony projektanta, zaraz Ci pokaże jak wygląda na żywo

A to robione przeze mnie.

A tu jeszcze w fazie projektu:

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #841 dnia: 27 Stycznia 2011, 19:50 »
rybko, a możesz napisać kto Wam zawsze projektuje kuchnie?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #842 dnia: 27 Stycznia 2011, 19:54 »
A tu nasza w Katowicach tyle że w realu ta ściana z okapem była czerwona, nie moge teraz znaleźć zdjęć

i szafki były podłużne jak poniżej

Zamawiałam swoje kuchnie w firmie 4 kąty - p. Jarosław Bzdek jest rewelacyjny. Moge Ci na priva podać link do jego strony. On teraz już nie ma studia, kiedyś miał w katowicach tylko pracuje na telefon.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #843 dnia: 27 Stycznia 2011, 20:00 »
już sobie oglądnęłam stronkę :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #844 dnia: 27 Stycznia 2011, 21:49 »
O kurcze zaje.....  ;D, sorki mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale ta pierwsza to jest to co ja bym chciala i pasuje do nas i ją sobie zgapie  ;D, nawet kolory takie jak chce  :P

A mozna wiedziec jaki jest mniej wiecej koszt bez AGD , ja bardzo prosze linka do stronki bo jestem naprawde zainteresowana.

Dzieki za kciukasy, Bylismy z Alinkiem okrąglinkiem  ;D na castingu tzn mielismy isc na casting a poszlismy tylko sie zapisac do agencji, dostalismy swoje numerki  :D, nagrali ze mną scenke , choc w sumie mial byc tylko Alus  :D, ale co tam ja sie niczego nie boje  :D
Noi wyszlam , zamiast isc na casting na ktory przyjechalam  :D, dopiero jak bylismy juz pod ikea (do ktorej mi sie bardzo spieszylo) przypomnialam sobie o tym , cala ja .
Bylo duzo osob tych ktore grają w W11 zresztą praktycznie wiekszosc osob jest odemnie z miasteczka z glownych rol  ;), maly siedzial na srodku sali i zagadywal wszystkich.
Bardziej poszlismy tam dla zabawy i raczej nie biore tego na serio , tzn nie licze iz zadzowonią, bo nie jestem z siebie zadowolona  :D

Mniejsza o to Mlody jak ma duze oczy tak jescze wieksze wywalil gdy widzial parasol podswietlony  :D, fotograw smial sie  z niego, pozatym zacząl go nos swędziec i ciagle sie drapal piąstką bo twarzy  :P

W ikei mąz i moja mama chcieli malemu kupic namiot z tunelem, ale ja jakos tak zlałam temat i teraz zaluje, bo na necie widze drozej  :-\, zakupiona podusia Aluskowi juz taka dorosla w Yusku , Bo mial plaską i mnie podbieral poduszke wiec ma dzis swoją a i tak widze ze tylko tylek na niej ma .
Dostala mu sie rowniez posciel ale to juz babcia zakupila, ogolnie fajny wypad z tym ze zapomnialam o tym ze mam isc na taniec i nie zdążylam , ale na szczescie kolezanka tez nie poszla , przepadl jeden wstep czyli 12 zl nie moje  :-\, noi z karnetu zostaja 2 wejscia....

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #845 dnia: 28 Stycznia 2011, 09:03 »
Paula ta kuchnia jest bardzo duża. Ściana z tapetą ma 6m długości i prawie cała jest w meblach. Za całość, bez agd zapłaciliśmy coś 35 tyś. Ale bardzo dorga była np szyba która osłania tapete. Agd kupowałam sama w necie bo było dużo taniej niż w salonie kuchni.

Jak coś chcesz z Ikea daj znać bo ja może będę jechała to Ci kupie i wyśle, nie ma problemu.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #846 dnia: 28 Stycznia 2011, 09:49 »
6m no to faktycznie duza, my mamy gdzies okolo 5-6 m .

Namiary sobie zapisalam teraz wlasnie przeglądam str.

Wlasnie sie zastanawiam nad tym tunelem z ikei dla malego , ale musze meza zapytac gdzie on dzis pracuje, wczoraj mnie wkurzyl i kazalam jak pojdzie w nastepnym tygodniu do lekarza wziąsc cos od niego na uspokojenie  ;D
Jutro ma urodziny , mialam mu zrobic torcik ale nie wiem czy zasłuzyl ..........

Mialam rowniez dzisiaj jechac po recepte na mleczko dla malego ale widze ze jeszcze 2 mleczka mam , mam nadzieje ze starczy mu do poniedzialku.

U mojej mamy w przedszkolu dzis dzien babci mielismy isc ale będzie tam pewnie zamieszanie bo babcie, rodzice a mnie dzis żolądek boli chyba po wczorajszym jedzeniu w ikei , wiedzialam zeby tego nie jesc  :-\

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #847 dnia: 28 Stycznia 2011, 10:19 »
Rybka padłam! pierwsza kuchnia jest cuuudna! kurcze ja będę miała 2 okna w kuchni  ::) ale z pewnością będziemy mieć białe i ciemnobrązowe meble, do tego jakieś bordowe dodatki bo w salonie marzy mi się bordowa sofa i bordowa lampka nad stołem jadalnianym  ::)
a tą tapetę zabezpieczaliście czymś? typu szkło/pleksa ?

Aluś z pewnością się podobał, słodziak z niego straszny  ;D też muszę się do ikei wybrać po kilka rzeczy ale na planach się tylko kończy  ::)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #848 dnia: 28 Stycznia 2011, 10:45 »
Nie no moje dziecko dzis przechodzi samo siebie, wezcie mnie stąd  >:(

Czy wasze dzieci tez robią taki syf, dwa balaganiarze w domu to za duzo, mam nadzieje ze sie nie poda do męza ........

Wygląd aniolka , a w srodku diabelek (nie zawsze ale......) ale to to raczej ma po mnie  ;D

Sesje zmienilam termin na czwartek , juz sie nie moge doczekac, super.

Lece do sklepu bo przyszla nowa kolekcja Wojcika, hmmmm ale tyle ubranek mi sie podoba

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #849 dnia: 28 Stycznia 2011, 11:53 »
Tapeta na całej długościu blatu, pod okap i szafki jest zasłonięta szybą. Widać to na pierwszym zdjęciu minimalnie bo jest inny kolor tapety, przypatrz się dobrze. Szkło hartowane, w jednym kawałku.

My biel i czerń rozweseliliśmy zielonym, takim pistacjowym mocnym. Takie kanapy w salonie stały.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #850 dnia: 28 Stycznia 2011, 13:11 »
A mozna zobaczyc jakies zdjecie z tą pistacją, , ja wlasnie sie zastanawialam nad zielonym aby troche ozywic wnętrze a do turkusu zielen /pistacja bardzo pasuje  ;D (zreszta to moje ulubione kolory)

Boze jaka cisza , maly padl, ale to co on dzis wyrabial to juz przechodzilo wszelkie mozliowsci, w sklepie wszystko bylo ok do momentu gdy zaczął trzec nos -czyli spac mi sie chce.
Froterke nie zlą po sklepie zrobil  ;D, babka ktora przyszla z dwojka dzieci patrzyla na mnie jak na jakiegos glupka, a za chwile co jej synek to samo bo nie chcial wejsc do wozka  :D

Zakupilam bluze i czape malemu i 100 nie moja  ;), kurde musze jeszcze jechac bo tydzien temu kupilam dwie pary jeansow w Reserved i w jednych chodze sa dobre a drugie dzis z szafy wyciagam bo myslalam ze sobie je zaloze a tu co za duze  :o, ciekawe czy mi wymienią, metki są dalej na spodniach.....

wersja diabla

i Aluskowe łupy

Nie bylo wszystkiego co chcialam i bede musiala na necie zamowic  :-\

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #851 dnia: 28 Stycznia 2011, 16:57 »
Paula pokaże Ci ale z domu bo w biurze nie mam wejścia w fotosika.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #852 dnia: 28 Stycznia 2011, 17:09 »
spokojnie nie spieszy sie  ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #853 dnia: 28 Stycznia 2011, 20:04 »
Tu widok na duży pokój

potem jeszcze leżał przed kanapami taki dywan

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #854 dnia: 31 Stycznia 2011, 12:05 »
Witam Was poniedzialkowo  ;)

Sobota minela mi mega szybko, wzielam sie za pieczenie muffinek i robienie tortu dla meża, i nim sie obrocilam byla juz 18  :o, pozniej przyszla siostra ze szwagrem , zakupili dla mlodego namiot i tunel z ikei (oczywiscie babcia zasponsorowala ;D), pozniej mąz wrocil z budowy.

Torcik moze z wyglądu nie byl super bo nie kupilam tego czego chcialam, byl poprostu w polewie czekoladowej, ale za to bardzo smaczny, nawet szwagier (ktory uwielbia torty zwlaszcza czekoladowe) powiedzial ze jeszcze tak dobrego nie jadl, i ze sie nie spotkal aby caly tort poszedl w pol godziny  :D. Ciesze sie z tego bardzo.......

Wczoraj wiekszosc odchorowalo urodziny, tylko ja i Alus bylismy na nogach  ;D, pozniej odwiedziny do tesciów, oczywiscie nie odbylo sie bez jakis komentarzy typu czy maly przypadkiem nie ma ADHD, stwierdzilam ze calkiem mozliwe że po P. ma , bo po nim odziedziczyl same najgorsze cechy  ;)
Pozniej byla zabawa tescia z malym czym.................. otoz kleszczami, dziadek wkladal dziecku palucha i sie cieszyl, mąz mu powiedzial do sluchu ale oni oczywiscie maja to gdzies.

No coz pozalilam sie a z tych lepszych rzeczy , to teraz maly mi usnął, jak wstanie jedziemy w dwa miejsca wskazane przez meza ogladniecia kuchni, meza namowilam na wyspe , zaczyna mu sie to podobac  ;D, a jutro ide do fryzjera ........

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #855 dnia: 31 Stycznia 2011, 15:17 »
Moje dziecko dzis spało 5 min, masakra jakas , mam nadzieje ze mu tak nie zostanie.

Bylam za tymi kuchniami i powiem Wam ze jak narazie jestem zadowolona, piekne kuchnie maja tam w salonie i nawet ze 4 bym wybrala co u mnie sie to nie zdarza.
Najpiekniejsza byla w fiolecie, no cudna, babeczka konkretna, powiedzialam w jakich kolorach ewentualnie miala by byc kuchnia, w jakich bedzie salon, co mnie interesuje co nie, noi mam nadzieje ze tym razem będzie to cos profesjonalnego, bo to co wczesniej dostalam to nawet ja bym lepiej zrobila. No nic poczekamy ,zobaczymy , kobieta ma do mnie zadzwonic, ale nie rozumiem tylko czemu nie otrzymam tego projektu hmmm

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #856 dnia: 31 Stycznia 2011, 15:52 »
wklej co to za namiot i tunel jeśli możesz

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #857 dnia: 31 Stycznia 2011, 17:34 »

Moj syniu pospal na spacerku pol godziny i nie wyspal sie teraz siedzi i buczy  :-\, mowiąc sam do siebie nieeeeeeeeeee  >:(

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #858 dnia: 31 Stycznia 2011, 17:36 »
Wiesz co, dziś chyba po prostu coś z tym spaniem jest nie tak. Moja też już ledwo na oczy patrzy, marudzi i stęka, ale jak odkładam ją do łóżeczka to jest ryk.  ::) A zwykle to zasypia sama bez problemu.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #859 dnia: 31 Stycznia 2011, 17:41 »
No ja mam nadzieje bo jak to jest co innego tzn bunt dwu-latka to ja dziekuje jak tak ma byc jeszcze jakis czas, nawet nic nie chce jesc, ostatnio jadl o 11  :-\

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #860 dnia: 31 Stycznia 2011, 21:23 »
FAjna minka ALusia :P
 gdzie oglądaliście te kuchnie??

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #861 dnia: 31 Stycznia 2011, 21:31 »
Na podwalu tam kolo tej bawialni, ale na szpitalnej nie moglam znalesc tego salonu, tzn nie wiem czy to przypadkiem nie kolo pepesu jest  :-\, mlody mi juz marudzil w aucie i musialam wrocic bo spiacy byl, jutro na szczescie moja mama ma wolne to malego zostawie z nia i pojade do fryzjera i zobaczyc za kuchniami jeszcze.

A jak tam Lenka Madziu?

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #862 dnia: 31 Stycznia 2011, 21:36 »
Ten salon jest w Koscielcu, już za skrzyżowaniem na którym się skręca do szpitala  :)
Lenorek właśnie śpi na brzuszku- tak najszybciej usypia, no i zaczęła przesypiać nocki ;D więc można powiedzieć że jestem wyspana :) no i non stop sie szczerzy:D i wszystko pcha do buzi-a ślini się przy tym niesamowicie :) i jest prze kochana :)
Kiedy się na spacerek wybieramy? Łukasz ma popołudniówki w tym tygodniu:)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #863 dnia: 31 Stycznia 2011, 21:50 »
Oj wiesz ze mi dwa razy powtarzac nie trzeba co do spacerku i spotkania  ;D, pisz kiedy tobie odpowiada to sie gdzies przejdziemy ze szkrabami  ;)

Za skrzyzowaniem powiadasz, ale nie jak sie jedzie na szpital tylko chyba dalej ?

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #864 dnia: 31 Stycznia 2011, 22:17 »
Może w środę lub czwartek jakoś koło 13-14:)

Ten salon to kuchnie A&K, jak się jedzie na płazę to po prawej stronie:) dalej za skrzyżowaniem na którym skręcamy do szpitala, tylko w stronę Płazy- tak w połowie drogi:)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #865 dnia: 2 Lutego 2011, 20:01 »
No i nici w tyym tygodniu ze spacerku, małej znów ropieje oczko, a na dodatek jest strasznie marudna, ma stan podgorączkowy... umówimy się na inny termin ok?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #866 dnia: 2 Lutego 2011, 21:08 »
Oj biedulka to niestety lubi nawracac  :(, Madziu ja mam ten tydzien troche zalatany wiec jak najbardziej jak Lence przejdzie to sie umowimy na spokojnie  ;)

Ja wlasnie wrocilam z fitnessu , az sie lepiej czuje choc boje sie jutrzejszych zakwasów  :D, a jutro lece na hip-hop.

Jutro mamy sesje zdjęciową  ;D, oczywiscie to nic ze mlody ma guziora na pol czoła  ;D, ahhh noi dzis dzwonila babeczka z tych kuchni co bylam ostatnio , i jutro z mezem jedziemy rano zobaczyc .

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #867 dnia: 3 Lutego 2011, 10:38 »
Daj znać jak tam kuchnie się pdobają-tzn projekty:P
Powiedz gdzie chodzisz do fryzjera?? musze się obciąć znów, mimo że włosy skracałam 3 tygodnie temu:( strasznie mi wypadają :-\ a chętnie zmienię fryzjera. bo ciągle mnie tak samo obcina-zero pomysłów :P

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #868 dnia: 3 Lutego 2011, 15:01 »
moge i ja dolonczyc??

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #869 dnia: 3 Lutego 2011, 15:15 »
Wiesz co ja chodze do Olgi tam powyzej tego salonu z kuchniami .

Dopiero weszlam do domku, od rana latam jak motorek  ;D, sesja zrobiona, i jak narazie jestem zadowolona bo wziął mniej niz bylismy umówieni  ;D, za tydzien zobaczymy efekty , maly byl juz spiący bo w sumie Daniel by jeszcze mu robil zdjęcia  :D, smialismy sie bo Alus robil numery nie ziemnskie.

Z projektami pani dzownila i mamy jutro podjechac , bo dzis bym juz nie zdąrzyla bo byla tylko do 14 , a ja jeszcze musialam obrocic szpital, i zawiesc wyniki badan męzowi , pozniej meza do lekarza.

Kupilam malemu pizamke przez all i rozmiar 86/92 i wiecie co jest duzo mniejsza no jestem taka wsciekla,....