Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184893 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #420 dnia: 11 Sierpnia 2010, 09:11 »
O kurde u nas to jeszcze mlody tak nie usnąl  :D, jezeli chodzi o pory kladzenia spac dziecka to wiadomo kazdy rodzic robi tak jak jemu jest lepiej.

Anetko w Jaworznie faktycznie jest fajny basen, ale ja mam w chrzanowie pod noskiem basen doslownie minutke drogi  ;D, no ale jakos nie bylo kiedy chodzic a teraz siostra obiecala ze tez bedzie chodzic wiec sie z tego ciesze bo samej mi sie za bardzo nie chce.
A faldek to ja mam duzo, za duzo.
Nigdy nie wazylam więcej niz 54 kg a teraz mam prawie 10 kg wiecej  :'(
Na Dukanie nie dam rady jechac bo mam takie bole brzucha ze zdycham, ale wiem ze troche sportu nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie.

Mlody dzis przechodzi sam siebie, wlasnie pizną pilotem pod same meble i zadowolony. Dzis ma tyle energi ze ja wysiadam na dzien dobry  ;D
Wspolczuje sasiadom pietro nizej bo wlasnie wyciąga z pudla zabawki a wali nimi nie milosiernie, co wyciagnie to sru za siebie  ;)
Oderwal uchwyt z pudla na zabawki i robi "halo"
Oj a smialam sie wczoraj z kumpeli bo nie wytrzymywala ze swoim synkiem, a dzis ja mam to samo  :(
Juz nie mam nic na łózku, laptop oberwal wlasnie pilotem  :-\ aaaaaaaaaaaaaa

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #421 dnia: 11 Sierpnia 2010, 11:59 »
Ja moją przegoniłam, tzn. dreptała sobie 20 minut pchając rowerek i się tak zmęczyła, że śpi. Chyba jednak fajnie jest mieć chodzące dziecko, szybciej można wymęczyć :D
A jeszcze na poczcie zapluła pani okienko, hehehe, posadziłam ją przed okienkiem i strasznie jej się podobało, co pani po drugiej stronie szyby robi. Niechcący sobie splunęła i jak zobaczyła jak ślina spływa po szybie.... no, na szczęście pani nas nie wyrzuciła :D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #422 dnia: 11 Sierpnia 2010, 12:39 »
Moja dzisiaj też jakaś nadpobudliwa, zresztą nie tylko dzisiaj  ;) Większość spaceru przebyła stojąc w w spacerówce, siedzenie jest dzisiaj totalnie na NIE  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #423 dnia: 11 Sierpnia 2010, 13:48 »
moja Miska juz spi o 19 i gów** komu do tego o ktorej ja klade :P grunt ze spi do 7 a potem od 8 do 10 :P

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #424 dnia: 11 Sierpnia 2010, 20:32 »
My dzis spedzilismy cały dzien w Myslowicach w yusk, mlody byl w miare grzeczny, gadal do wszystkich a wszyscy z niego cieszyli ale to u niego normalka, bedzie zabawiaką kiedys  ;D

Zaraz idę biegac  ;) siostra przed chwilką juz dzwonila, i troszke przesunela nasze bieganie o pol godz, pozniej jeszcze musze na budowe jechac po męza, zobaczyc ile zrobione juz jest  ;D

Mlody juz spi zmeczony bo oczywiscie przez caly dzien nie dal rady spac bo mial tyle atrakcji wiec po co tracic czas na spanko  ;D, ahhh i dzis dostal swojego pierwszego happy meal,to nic ze z tego tylko dostał zabawke  :D, reszte zjadla babcia, noi mamusi sie dostal soczek jablkowy  ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #425 dnia: 19 Sierpnia 2010, 13:52 »
Halo... co u Was?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #426 dnia: 19 Sierpnia 2010, 17:29 »
Fajnie Cie Madziu było dzis spotkac  ;D, sliczny masz brzusio

A co u nas, u nas wszystko ok, maly rosnie jak na drozdzach juz jest coraz cięzszy  ;), gada jak najęty, dzis zacząl chodzic, ale az strach bo wyrywa do przodu jak torpeda  :D, czasem mu sie zdarza przewazac glową do tylu i trzeba bardzo pilnowac.
Chyba wczoraj spodobalo mu sie jak jego kolega 3 miesiące starszy sam sobie biegal bo od razu sie puscil i chcial za nim leciec.

Madziu a kiedy jakis spacerek  ???

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #427 dnia: 19 Sierpnia 2010, 17:38 »
to gratulacje dla Alexa :D :D :D :D :D

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #428 dnia: 19 Sierpnia 2010, 17:51 »
Gratulacje dla Aleksia. Jak ja bym chciała, żeby Norbert już chodził.... jejku... :( :(:( Ja się wykończę z nim

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #429 dnia: 19 Sierpnia 2010, 18:04 »
Oj Agus wiem o czym mowisz bo sama sie juz nie moglam doczekac kiedy mlody zacznie bo mialam dosc ciąglego schylania sie, ale wiesz teraz boje sie na zewnątrz go puszczac zwlaszcza na chodniku bo on wyrywa i leci przed siebie, boje sie ze spadnie na busie badz poleci do tylu na glowe jeszcze nie ma obycia z chodzeniem  :-\
Ale zrobil pierwszy krok, z tym ze zla jestem bo moja mama za nim lazi i boi sie w domu zeby nie upadl, a on naprawde ladnie dzis sobie daje rade, a on jest naprawde ostrozny wiec wiem ze w domu sobie nic nie zrobi ale mamie sie przetlumaczyc nie da i chodzi za nim krok w krok  :D.

Teraz maly lobuz mi usnąl jak na złosc a tak to mi zawsze usypia o 19 z tym ze dzis nie mial popoludniowej drzemki o 15 i padl mi  :-\
No nic, a myslalam ze cos nie cos powystawiam ciuszków, bo nie mam gdzie tego trzymac, noi u tesciow poprzeglądac ciuszki bo mam przewaznie neutralne kolorki wiec spokojnie moge je powystawiac i posprzedawac.

Mąż wraca w piatek takze jeszcze dzis mam labe z obiadami  ;D, ale za to moja mama juz idzie w poniedzialek do pracy i skonczy mi sie pomoc, trza se bedzie znowu samemu radzic.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #430 dnia: 20 Sierpnia 2010, 12:01 »
Mnie również było miło ;D a Aluś na żywo- ślicznotek i jaki kochany ;D nawet dane mi było usłyszeć takie "cześć" ;D 
Spacerek- może w przyszłym tygodniu?? tylko nie we wtorek, bo wtedy mam wizytę u gina :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #431 dnia: 20 Sierpnia 2010, 12:11 »
ok mi odpowiada caly tydzien bo zadnych planów nie mam  ;)

a co do jego gadulstwa to mam nadzieje ze go wczesniej nie slyszalas  ;) bo szalal tam na zabawkach z tylu sklepu  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #432 dnia: 23 Sierpnia 2010, 09:32 »
Witam poniedzialkowo

Dawno mnie tu nie było, korzystam z pogody ile sie da bo jeszcze jest ladna, a juz nie dlugo jej moze nie byc, ahhh jak ja nie lubie zimna, i zimy. Nie dosc ze czlowiek musi sie tak grubo ubierac to jeszcze jest zimno, a ja zmarzluch jestem.
Mąż znowu wyjechal na tydzien, juz widze ze go te wyjazdy sluzbowe męczą, widze go tylko przez weekend i to nie bo w sumie tylko niedziela nam zostaje, a przez niedziele tez trzeba pozalatwiac co poniektóre sprawy  :-\, mam nadzieje ze to juz nie dlugo sie skonczy bo mnie rowniez zaczyna sie to nie podobac.

Ostatnio duzo czasu spedzalam z kumpelą, ma synka miesiąc starszego i fajnie tak sie dzieci bawily  ;D, no ale coz wczoraj dobre sie skonczylo, bo kumpela wrócila juz do siebie i szybko tu u nas chyba nie zawita  :-\

Młody jest coraz kochanszy, taki maly rozkoszny urwisek  ;D, dzis jestesmy juz sami bo moja mama juz poszla do pracy po urlopie, och powiem wam ze duzo mi pomogla, i jestem jej za to mega wdzięczna. Następna pomoc za rok  :-\ jak dostanie urlop  :D

Mlody wlasnie cwiczy wychodzenie na łózko, ahhh uparciuch z niego jak i z mamusi, nie daje za wygraną  ;D

Mam dzis bardzo dobry humor i mam nadzieje ze nikt mi go nie zepsuje, bo po sobocie to chodzilam i gryzlam dwa dni, otoz babcia męza mi podzialala na nerwy. Przylazla na budowe i grzedzila  :-\, wiem ze jest stara ale mimo to nie ma prawa sie zachowywac tak jak sie zachowala, nie pozwolila mi jechac do domu, zaczela sie wydzierac, "ze co ja sobie mysle przyjade na chwile, i zaraz jade", ze mam zostawic młodego i sama sobie jechac!, och mówie wam jak sie mogłam wkurzyc, spakowałam synka do auta i tyle mnie widziala, i nie zobaczy długo. Najgorsze jest to  że ani mąz ani tesciowa slowem sie nie odezwali, nie wiem boją sie czy co, oni w ogole są dziwni, uwielbiają sobą rządzic, no jakas maskara, chyba nie wiedzą na kogo popadli !  ;)

ALe mi wyszlo wypracowanie, mam nadzieje ze nie zanudzam, uciekam bo mlody mi wygrzebal odkurzacz i coiągnie za sobą  :o

A jeszcze pytanie za 100 pynktów, czy wasze dzici tez tak balagania czy tylko mnie sie taki egzemplarz "po tatusiu" trafil  :-\, jak by taffun przeszedł moje mieszkanie dzis wygląda

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #433 dnia: 23 Sierpnia 2010, 13:18 »
Ale Ci się trafiła babcia, dobrze zrobiłaś, tez bym pojechała i w nosie miała co gada...
Odkurzacz- fajna zabawka:D moi siostrzeńcy jak byli mali kochali się nim bawić ;D

Co do spacerku? proponujesz jakieś konkretne miejsce i dzień, w tym tygodniu np? najlepiej popołudniu :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #434 dnia: 23 Sierpnia 2010, 15:07 »
miejsce i dzien sie dostosuje bo zadnych planów nie mam od jutra  ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 23 Sierpnia 2010, 19:15 »
To może czwartek?? mam nadzieję, że będzie ładna pogoda... w środę nie bardzo dam rady, bo muszę L4 do pracy zawieść...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #436 dnia: 23 Sierpnia 2010, 19:30 »
ok mi pasuje jak najbardziej tylko jeszcze o ktorej

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #437 dnia: 23 Sierpnia 2010, 19:55 »
Popołudnie czy jakoś wcześniej? Tak żeby Wam nie kolidowało ze spaniem Alusia np...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #438 dnia: 23 Sierpnia 2010, 20:08 »
ze spaniem to nam nie robi roznicy bo jak bedzie zmęczony to sam padnie byle gdzie  ;) takze wszystko jedno, dopasuje sie do cięzarnej kobiety  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #439 dnia: 24 Sierpnia 2010, 03:48 »
Paula, gratulacje dla Alexa :))

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #440 dnia: 24 Sierpnia 2010, 09:01 »
 ;) od dwóch dni mlody znowu zrobi kilka kroczków i spowrotem kuca, nie wiem co mu sie stalo  :-\, czy sie czegos wystraszyl.

W ogole to wczoraj na wieczornym spacerze zawsze sobie chodzimy a wczoraj nie chcial, na rączki i koniec nie bylo przepros, i ciągle sie przytulal.

Dzis Alus obudzil mnie placzem o 5 rano, patrze a on caly upocony, było mu gorąco i musialam go przebrac, gorączki nie ma bo mu mierzylam.
Noi oczywiscie nie mogl usnąć, wzielam go do siebie, on padl przytulony a ja za to nie moglam.
A teraz marudzi strasznie  :-\

Mąż sobie wziąl miesięczny urlop, w sumie to nie wiem od kiedy bo teraz na wyjezdzie jest  ;)

A ja znowu teraz musze malego uczyc zeby sie sam sobą zajmowal, niestety mama gdy miala urlop non stop przy nim siedziala, nosila go na rękach, a teraz maly sie juz sam nie zajmie soba, i od nowa musze go tego uczyc. A juz tak pieknie bylo.
Wiecie z jednej strony fajnie jak sie ma kogos do pomocy, ale z drugiej to ja sobie wole sama go wychowywac i uczyc po swojemu ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #441 dnia: 24 Sierpnia 2010, 13:49 »
JA też dziś spać nie mogłam :-\

Czwartek np około 16? tylko gdzie?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #442 dnia: 24 Sierpnia 2010, 14:57 »
pogoda nie bedzie taka zla (tzn nie bedzie padac) ;) wiec sobie mozemy gdzies siąść hmmmm gdzie nie wiem, moze masz jakis pomysl  ???

Ja wlasnie cala chodze maly mi jeszcze takich numerów nigdy nie wywijal, a dzis przechodzil sam siebie, teraz usnąl.
Chyba mu sie spac chcialo i przez to, nie mam pojęcia, ale tak sie rzucal i wrzeszczal, doslownie po calym lozeczku rzucal glową, masakra jakas nie moglam go uspokoic  :(
Ja wzielam na ręce to piszczal i sie z calej sily odpychal, no mowie wam dzis to nie moje dziecko.
Mam nadzieje ze jak teraz wstanie to juz taki nie będzie  :-\

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #443 dnia: 24 Sierpnia 2010, 17:18 »
Paula ja od urodzenia Michalinki nie mam nikogo do pomocy, od samego wyjscia ze szpitala jestem sama. I daje sobie rade.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #444 dnia: 24 Sierpnia 2010, 19:44 »
No ja teraz tylko co mialam pomoc, ale uwierz mi Reniu wole sobie sama radzic, zawsze sobie radzilam i pomocy nie potzebowalam, jestem uparta i chocbym padala na ryjek, nie pokaze tego bo jestem silna  ;)

Fajna jest pomoc ale jak ktos sie napracuje i nauczy czegos dziecko a osob która pomaga robi inaczej to niestety taka pomoc wychodzi bokiem  :-\
Dzis wytlumaczylam mamie ze robic tak nie moze zeby za malym chodzila krok w krok, bo ja pozniej do wc nawet wyjsc nie moge tylko musze siedziec przy malym, to mi powiedziala ze ona sie boi o niego  :-\  bosheeee ............

No nic troche ponarzekalam  ;)

Po poludniowe drzemce maly wstal i to juz ten mój mały syneczek a nie lobuz, brrrrrr
Nie dawno wrocilismy ze spacerku i Alus uspia sobie w łózeczku
Jutro sie przymierzm isc na basen tylko nie wiem czy sama sobie dam rady z mlody tzn chodzi mi glownie o przebranie pozniej po  ;D no ale sie okaze

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #445 dnia: 24 Sierpnia 2010, 20:52 »
Wlasnie dostalismy zaproszenie na chrzciny do kuzyna na 26 wrzesnia , a ja nie wiem co kupic malemu  :-\, mąz jest chrzestnym ich córeczki więc tez by sie przydał prezent dla niej  a ja nie mam pomyslu bo oni wszystko mają  :(

idę budzowac na allegro moze cos znajde albo wy macie moze jakies pomysly.
Maly dostal od nich kilka prezentów ale między innymi jeden oryginalny czyli spinki z apart do koszuli wygrawerowane imie i data chrztu  ;D, powtórzyc prezentu nie mozemy ale cos oryginalnego tez musze wymyslec.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #446 dnia: 25 Sierpnia 2010, 15:12 »
nie bylo mnie u Was tyle ze az mi wstyd  :-[ :-[ :-[
odnosnie prezentu to moze cos z graewrka hm grzechotke srebrna smoczek czy cos w tym stylu
a jesli tylko cos dla dziecka co moze mu sie spodobac to kolo roczku np u mnie edka lata z wozkiem dla lalek to moze poszukaj jakiegos wypasionego  ;)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #447 dnia: 25 Sierpnia 2010, 15:16 »
lub hmmm zloty łancuszek z zawieszka ze znakiem zoodiaku < sa wersje z brylantem takim mini>
albo hmm ostatnio wsrod znajomych jest modne zakladanie funduszy/ lokat dziecka z upowaznieniem rodzicow

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #448 dnia: 25 Sierpnia 2010, 16:09 »
Wymyslilam ze malemu (temu co bedzie chrzczony,on ma 7 miesiecy teraz) kupimy kombinezon jakis na zime i damy pieniązki, a dla malej (ona bedzie miala w pazdzierniku 3 latka a to męza chrzesnica) nie wiem co wymyslec. Ona wlasnie od nas dostala lancuszek na chrzest dla tego tez nie chce sie powtarzac z prezentem.

Dzis w nocy w ogole spac nie moglam, całą noc mnie brzuch bolal, przyszła @, na szczescie to nie jest taki bol jak przed ciązą.

Ah humorki teraz mam przed @ dawniej tak nie mialam, nawet w ciązy  :D ale spoko dobrze ze mąż daleko bo pewnie bym sie na nim wyrzyla  ;D
A tak powaznie to mam dzis bardzo dobry humor, szwagier mi pozgrywal wszystkie filmiki z kamerki i znowu jest pusta, moge malego nagrywac bo od maja nic go nie krecilam, bo niestety cala kamerka byla zapchana ich weselem  :-\, a maz nie mial czasu aby mi to zrobic.
No nic teraz juz kamerke mam, choc tylke fajnych chwil mi umknęlo, dzis mlody np spiewal, tak, tak spiewal i to nie lala tylko cos po swojemu , bo wczesniej juz lala bylo ale teraz to bylo takie cos innego.
Mam nadzieje ze odziedziczyl troche po mamusi, wszczegolnosci  do spiewu  ;)

Ahhh noi ostatnio jak lazilismy po krakowie to nas zatrzepila jakas babka, bo mlody bardzo glosno gadal, smial sie, zatrzepial ludzi, i zaprosila mlodego na casting do wawy ale jakos mi to tak sie wydaje za wczesniej tym bardziej ze sama jezdzilam na castingi w sumie bylam juz duza bo sama o sobie decydowalam, rodzice co prawda ze mną nie jezdzili i w sumie torche zalowalam, no ale czy roczek to nie za wczesniej  :-\

No nie wazne babeczka dala nr telefonu do siebie a ja go gdzies posialam  :D, ale juz znalazlam i przekazalam kuzyna zonie zeby to sprawdzila bo oni czesto są na castingach w wawie  ;D
A ze będę pod koniec wrzesnia w Kazimierzu i lublinie to i do wawy daleko nie bedzie.

Nie moge sie doczekac wyjazdu pojedziemy na kilka dni chcemy wynając sobie pokoj bo w sumie nigdzie nie bylismy to dobrze nam to zrobi , a maz ma caly miesiąc wolny wiec jeszcze lepiej  ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #449 dnia: 26 Sierpnia 2010, 19:06 »
Cieszę się, że w końcu udało nam się spotkac i pogadać :) i dziękuję za prezencik- słodkie są ;D