Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 681513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #9030 dnia: 30 Maja 2012, 13:15 »
U nas w przedszkolu jak widać tego tak nie pilnują. Ale faktycznie - zawsze tam jest jakieś chore dziecko. Ktoś przyszedł z zapaleniem spojówek i Natalka już podłapała. Była jelitówka i znów.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #9031 dnia: 30 Maja 2012, 13:16 »
Ja przerobiłam to w prywatnym żłobku...na szczęście była tam tylko 1 rok i 2 miechy....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9032 dnia: 30 Maja 2012, 14:22 »
Ja nie mam sumienia puszczać Młodej chorej do przedszkola, nawet zasmarkanej  ::)

Organizuje zawsze babcie wtedy...no ale mam taką możliwość, nie wiem, jakby bylo jakby babci nie było ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #9033 dnia: 30 Maja 2012, 14:27 »
to mój Kajtek od października w ogóle by nie wychodził do ludzi... wieczny gil pod nosem  ::)

Świetnie zrobiłaś, że posłałaś Natalkę do przedszkola przed pojawieniem się braciszka. Myślę, że to ułatwi jej oswojenie nowej sytuacji :)

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #9034 dnia: 30 Maja 2012, 14:28 »
Patrycjo Dominiś jest przesłodki, jeszcze raz ci gratuluję:) Śliczne zdjęcia, śliczna rodzinka. pozdrawiam

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9035 dnia: 30 Maja 2012, 14:42 »
Megi28 dzięki! Ale sie nam udało urodzić w tym samym dniu ale kurcze strasznie żałuję, że nie udało nam się spotkać w szpitalu.

Dziubasek ja też uważam, że pójście do przedszkola wyszło tylko na dobre. Widzę, że jej tam dobrze i lubi tam chodzić no i widzę jak jakieś nowe umiejętności i zachowania wynosi stamtąd.

Anusia ja też mam możliwość babci... ale to ostateczność bo ona w ogóle nie słucha się moich próśb ;) tzn coś tam niby słucha ale zawsze coś musi zrobić po swojemu i najlepiej abym ja też robiła coś jak ona mi "radzi".

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #9036 dnia: 30 Maja 2012, 15:20 »
Pati masz jakies wiesci od Ewy? Juz drugi dzien nie ma jej na forum wiec sie zastanawiam czy nie urodzila ???

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9037 dnia: 30 Maja 2012, 15:25 »
urodziła!
28.05 o 19:59; Ninka ważyła 3600 i 55cm.ewa urodziła naturalnie ale młoda ją dość mocno wymęczyła
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2012, 15:28 wysłana przez .:Anka:. »

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9038 dnia: 30 Maja 2012, 15:39 »
Wlasnie sie dowiedzialam:)

No to Dominik ma kolezanke :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #9039 dnia: 31 Maja 2012, 09:38 »
Jak tam Pati sie czujecie?

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9040 dnia: 31 Maja 2012, 09:52 »
Własnie.

No i ja ponawiam pytanie jak wiadro?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9041 dnia: 31 Maja 2012, 15:56 »
Hejo  8)

Edzia może to nie będzie tylko koleżanka ;)

Jak się czujemy? Dobrze :)

Zostawiłam Natalkę w domu jednak. Mimo że faktycznie jak jej się przyjrzałam wczoraj to jest poprawa a dziś była calutka nocka przespana bez żadnej pobudki - tzn u Natalki bo Dominiś jak na złość co 2 godziny ;) to jednak jest ok.

Przyjechała do mnie mama z psem i jakoś sobie radzimy. Natalka lata bez pieluchy - tylko na spacer i na drzemkę jej założyłam pampersa i w tym czasie co chodziła w gaciach to sikała ładnie do kibelka i nic nie popuściła :) i nawet kupkę zrobiła do kibelka :) Ale - żeby wielkiej radości nie było za dużo to odwidziało jej się siadanie na normalne wc i na zwykły nocnik - musi usiąść na kibelek FP (w końcu sie przydał) bo jak się wysika czy zrobi kupkę to jest piosenka :)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #9042 dnia: 31 Maja 2012, 16:05 »
Super że Natalka juz ładnie woła siku ...Alan tez jest na etapie w domu bez pieluchy a spacer i drzemka niestety jeszcze tak.

no i dobrze że Natusi już dochodzi do zdrówka ... dobrze ze nie zaraziła Dominisia :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9043 dnia: 31 Maja 2012, 16:10 »
Cytat: ricardo link=topic=19724.msg1721823#msg1721823 date=133847261

[b
Edzia [/b]może to nie będzie tylko koleżanka ;)

Juz nie chcialam wyprzedzac faktow i pisac "narzeczona" ;D

Offline _kasiek_
  • uzależniony
  • data ślubu: 4sierpień2007
« Odpowiedź #9044 dnia: 31 Maja 2012, 16:44 »
Ricardo - gratuluje !!!!!!!!!! śliczne dzieciaczki :)

zaglądnęłam z ciekawości jak Natalka przyjęła brata bo u was podobna różnica wieku jak u nas będzie....powiedz mieliście już jakieś problemy ?? objawy zazdrości ??

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9045 dnia: 31 Maja 2012, 16:50 »
Lilith narazie nie chce nic pisać bo to tylko kilka godzin ale ładnie trzymała i nic nie popuściła. Zobaczymy jak będzie dalej.

Edzia jeszcze nie wiem co na ten fakt Ewa powie  ;)

Kasia witaj i dziękuję! A co u Was będzie? Też braciszek dla Iwonki? U nas problemów brak (tfu, tfu oczywiście). Natalka całuje braciszka kiedy tylko może, robi cacy, chce przytulać i nosić. Zazdrości nie ma - jak Mały zapłacze to sama po mnie leci i ciągnie do Małego - także jest ok  :D

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9046 dnia: 31 Maja 2012, 17:37 »
To musi być przesłodkie jak Natalka tak dba o braciszka  :D :D

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #9047 dnia: 31 Maja 2012, 22:54 »
ja dopiero dotarłam  ;) gratuluję bardzo serdecznie, niech maluszek rośnie zdrowiutki  :) słodki jest  :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9048 dnia: 1 Czerwca 2012, 06:52 »
Dzięki Asia!

No widok jest naprawdę słodki :-) Natusia jest przekochana :-)

Wczoraj po drzemce znów Natalka latała bez pampersa ale tym raz nie było już tak kolorowo... Lała w gacie raz za raz plus kupa... A pytam się jej czy chce siku? Odpowiada że nie i dosłownie za sekunde leje w gacie.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #9049 dnia: 1 Czerwca 2012, 07:16 »
Też to przerabialiśmy, pytam się - Paulinka, chcesz siusiu, ona mówi NIE i leje pod siebie. Na szczęście już jej przeszło :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #9050 dnia: 1 Czerwca 2012, 09:22 »
Tez pamietam taki etap u Amelki, mowila, ze nie chce siusiu a za chwile zrobila w majty. Ja jak dawalam jej pic to za jakies 20 minut bralam ja do toalety i sadzalam i zawsze robila. Tlumaczylam, ze jak sie napije to musi isc siusiu, zeby nie zrobic w majty. Troche to zajelo, ale sie nauczyla.

Trzymam kciuki za Natalke!

Offline _kasiek_
  • uzależniony
  • data ślubu: 4sierpień2007
« Odpowiedź #9051 dnia: 1 Czerwca 2012, 11:34 »
Kasia witaj i dziękuję! A co u Was będzie? Też braciszek dla Iwonki? U nas problemów brak (tfu, tfu oczywiście). Natalka całuje braciszka kiedy tylko może, robi cacy, chce przytulać i nosić. Zazdrości nie ma - jak Mały zapłacze to sama po mnie leci i ciągnie do Małego - także jest ok  

Tak - u nas też na dniach powinien pojawić się braciszek dla Iwonki :) Fajnie, że u was póki co bez objawów zazdrości itp. A powiedz mi - jak Natalka zniosła twoją obecność w szpitalu - czyli brak mamy ?? Jak jej to wytłumaczyliście ?? Bo ja nie chcę, żeby mąż czy dziadkowie mówili jej wprost, że mamy nie ma bo jest w szpitalu z Mateuszkiem - boję się, że już sam ten fakt, że mamy nie ma PRZEZ Mateuszka wywoła u niej zazdrość.....

A co do pieluszek - 3mam kciuki - my się już dawno z nimi pożegnaliśmy w ciągu dnia (Iwonka jest starsza o 3 miesiące od Natalki) i teraz zakładamy tylko pielucho-majtki na noc, ale już też raczej w nie nie sika tylko robi ładnie siku zaraz po obudzeniu się.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9052 dnia: 3 Czerwca 2012, 14:58 »
Patrycja - co tam u Was? Jak dzieciaki?

W ogóle chyba trzeba by zmienić tytuł wątku? :D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #9053 dnia: 3 Czerwca 2012, 22:32 »
Musisz to siusianie przetrzymać.. Nasza tak 3 dni siusianie i w końcu złapała o co chodzi.. W nocy też już dawno nie ma pieluszki ale nie raz zdarzyło się, że się posiusiała.. Ale od msc wysadzam ją na nocnik w nocy ok 12 i jest super.. Zero wpadek..
Jak tam zdrowie małej??

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9054 dnia: 4 Czerwca 2012, 15:59 »
Jakoś nie było czasu na odpalenie kompa, trochę podczytywałam przez komórkę ale już nic nie chciało mi się pisać.

Narazie pieluchy odpuściliśmy. Za to przez weekend pozbyliśmy się smoczka.

R. pojechał w sobotę z Natalką do sklepu i miała sobie wybrać lalę w zamian za oddanie smoka. Lala wybrana, Natalka sama smoczka wyrzuciła i w ogóle wszystko kumała że śpi bez smoka itp, a jak przyszło do zasypiania... Masakra... Choć wieczorne zasypianie nie poszło źle - kilka minut popłakała i zasnęła. Ale - potem obudziła się ok 23 i to już było straszne... Płakała, wyła, tylko powtarzała "diduś", jejku ale nam się serce krajało, ja już łzy w oczach, no straszne to było... I ja i R. wachaliśmy się czy nie oddać jej jednak smoka zwłaszcza że przecież Dominiś ma i czasami cycka... Ale nie daliśmy... W końcu zasnęła i do rana spokój. W niedzielę w ogóle nie chciała położyć się na drzemkę. Jak już się położyła to od razu "diduś" my mówimy że nie ma bo przecież wyrzuciła to od razu wstaje - ale nie płakała. Niedziela wieczór - myślałam, że będzie powtórka z poprzedniego wieczoru ale zapytała o smoka i nie płakała. Strasznie długo się wierciła i kręciła ale zasnęła no i do rana spokój. Ciekawe jak dzisiaj zasnęła w przedszkolu.

A Dominiś zaraził się albo od Natalki albo ode mnie i ma katar... Charczy mu tam coś w nosie, więc psikam, ściągam fridą i wychodzą żółte glutki... No rewelacja...

Zdrowie Natalci duuuuuuuuuuuuuuuużo lepsze :) Czasami jeszcze zakaszle, katar raz ma a raz nie. Bactrimu jej w sumie nie dałam. A najlepsze jest to, że te obrzydliwe Pulneo pije ze smakiem i się nie krzywi ;)

Poza tym ja się wykańczam... Późno chodzę spać, potem mały się budzi i się kręci, męczą go te gluty albo bąki. Jak zaśnie to potem za szybko mija mi sen i trzeba karmić... Dziś w nocy spałam ok 4,5h... Mówię o spaniu. W dzień oczywiście nie śpie. Dziś musiałam wysprzątać chałupę bo położna przychodzi ale od jutra mam zamiar coś nadrobić ze snu.

Kasia Natalka zniosła moją obecność dobrze. Była u mojej mamy, jak ją R. zabierał do domku to pierwsze co od razu wołała "mama, mama" i to samo rano po wstaniu ale ogólnie dobrze. R. jej mówił że mamusia jest w szpitalu bo urodził się jej braciszek, że jest malutki i musi jeszcze być w szpitalu bo lekarze go badają i tyle. Bezproblemowo. Nie było zazdrości i nadal nie ma.

Ania no tytuł trzeba zmienić. Muszę pomyśleć nad czymś, ale nic twórczego nie przychodzi mi do głowy.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #9055 dnia: 4 Czerwca 2012, 20:42 »
Taaaa daaammm :D

Ojjj to masz mały zamęt w domu ;/ współczuję :)
Jak dasz radę to się zrelaksujesz u mnie na brwiach :D
A pulneo nie taki zły :D jest słodziutki :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9056 dnia: 4 Czerwca 2012, 20:43 »
I jest nowy tytuł wątku :)

A jakieś foty Dominika i Natalki można prosić?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9057 dnia: 4 Czerwca 2012, 21:01 »
Dzięki Ela!

Fotki chyba będą przy następnej okazji odpalenia kompa :-)

Położna była, strasznie powoli schodzi nam żółtaczka i pępek jeszcze nie odpadł ale już niedługo. Mam m nadzieję :-)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #9058 dnia: 4 Czerwca 2012, 21:47 »
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to nie wprowadzaj jej tylu zmian na raz.. tak mi się wydaje.. ale nocnik, smoczek, Dominiś.. to może być troszkę za dużo na jeden raz.. Z siusianiem w końcu się uda.. musisz być tylko cierpliwa i mieć dużooo ciuszków na zmianę :)
Fajnie, że mała zdrowsza.. szkoda tylko, że mały ma katar.. położna coś mówiła na to?
Fajny tytuł wątku masz teraz :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #9059 dnia: 4 Czerwca 2012, 21:51 »
brawo za odsmoczkowanie, a z nocnikiem spokojnie - zatrybi na pewno :)

mam nadzieję, że gluty odpuszczą małemu, a Ty się w końcu wyśpisz ;)

piszę to ja, której córka siedząc na nocniku wydaje tylko odgłos strumienia 8) jedno dziecko kiedyś odpieluchowałam i wiem, jak potrafi być "kolorowo" ;D