Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 670380 razy)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #5550 dnia: 29 Sierpnia 2011, 15:16 »
Dodałam do "ulubionych" :) Może się przyda za rok.

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #5551 dnia: 30 Sierpnia 2011, 12:15 »
Śliczne śmieszki! :D

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #5552 dnia: 30 Sierpnia 2011, 12:19 »
kochana jak Ty pieknie wyglądasz, aż nie można sie napatrzeć na Ciebie
no i Malutka słodka, ciągle uśmiechnięta

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #5553 dnia: 30 Sierpnia 2011, 12:26 »
hej lasencje, chyba przed spotkaniem będę musiała jakiś warsztat odwiedzić, bo przy Was słabo będę wyglądać :)
super fotki i świetnie, że urlop udany! miejscówka warta rozpatrzenia w przyszłym roku ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #5554 dnia: 30 Sierpnia 2011, 12:43 »
Super zdjęcia i rzeczywiście Natalka to już taka dziewczynka.

A Twój mąż jeszcze schudł?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #5555 dnia: 30 Sierpnia 2011, 12:54 »
Dzięki dziewczyny! jak oglądam te zdjęcia to mam banana na twarzy bo naprawdę mieliśmy świetny urlop i aż żal że do następnego jest rok czekania, ale jeśli ma być taki udany jak ten to warto czekać!

Natalka oczywiście powróciła z urlopu z ranami wojennymi ;) kuku na kolanku, kuku na brodzie i podrapany nosek. Ale jest dzielna i mimo upadków to zaraz się podnosiła i biegła dalej szczerząc zęby :)

Ania nie, R. nie schudł. Wagowo to nawet w odwrotną stronę i teraz właśnie się odchudzamy :) hehehe, nie jesteśmy oczywiście na takim pełnym Dukanie a jedynie częściowo tak się odżywiamy, choć wczoraj przyszła @ no i ja musiałam pochłonąć ciastka (R. przy okazji też) ale to jednorazowy wybryk. Teraz mamy chrzciny, ja za tydzień idę na panieński a za 2 idziemy na wesele także trzeba jakoś wyglądać. Aczkolwiek i tak żadne odchudzanie nie działa na moje wielkie ramiona bo jakie były takie są - tłuszcz mi się tutaj niestety odkłada to trzeba trochę o siebie zadbać :)

Karolina miejscówka naprawdę świetna i my tam za rok wracamy - chyba że trafi nam się coś lepsiejszego ale tu mamy sprawdzone i naprawdę świetnie tam jest. kto jak kto ale ty słabo to no way :)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #5556 dnia: 30 Sierpnia 2011, 13:58 »
Od zawsze było wiadomo po kim Natalka ma boski uśmiech ;D ;D ;D Po Tobie! I Nigdy nie przyciemniaj włosów bo ty taka jesteś laska w blondzie, że coś niesamowitego. Naprawdę u Ciebie akurat jest wielka różnica! Piękna blondynka ;D ;D ;D

Zazdroszczę wakacji ale my w przyszłym roku to już nie ma mowy... ruszamy pędem!!!!

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #5557 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:37 »
Ja też jestem zachwycona Tobą w blondzie!! Cudownie wyglądasz, jesteś laska jak trza ;) a Natalcia prawie identico jak mamunia ;) fajnie pooglądać takie roześmiane zdjęcia ;)

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5558 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:39 »
Też uważam, że blond Ci zdecydowanie bardziej pasuje niż ciemne włoski :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5559 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:44 »
Dzięki dziewczyny :) Narazie blond jest ok ;) ale co będzie w zimie to jeszcze nie wiem... Jak mi się zachce znów ciemnych włosów to naprawdę palne sobie porządnie w łeb. Ale już mam takie odrosty że szok... Trochę pofolgowałam sobie z włosami ale teraz na piątek już mam umówioną wizytę więc będzie znowu ładnie :) Fryzjerkę nową znalazłam, oby się sprawdziła to byłoby super. A cena to połowa tego co płaciłam u tej mojej... No zobaczymy :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5560 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:50 »
jak się zrobisz na ciemno, to już nikt Ci nie powie żeś ładna ;)

ścinasz?
dawaj fryzurę, bo ja stoję przed dylematem - zapuszczać czy ciąć?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5561 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:52 »
hahaha, racja :)

ścinać nie ścinam bo i tak już mam krótkie więc jedynie podcinam końcówki, chyba że fryzjerka coś mi zaproponuję to może się skuszę, ale teraz już żadnych drastycznych zmian pewnie nie będzie. Chciałabym żeby mi kolor poprawiła, bo ten od mojej fryzjerki jest takiś taki nie taki no i własnie może ciut zmienić podcięcie...

A nie widziałaś mojej fryzury jak wcześniej wklejałam?

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5562 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:55 »
widziałam, myślałam że coś nowego wynalazłaś :)
oby nowa fryzjerka się sprawdziła!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5563 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:59 »
A nie, nowego nic :) ja też mam nadzieję że się sprawdzi ale przez tel sensownie gadała także zobaczymy.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #5564 dnia: 30 Sierpnia 2011, 17:30 »
Śliczna plażowiczko-turystka z Natalencji :)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5565 dnia: 30 Sierpnia 2011, 18:12 »
na focie nr 3 wygladacie z mężem jak małolaty :P ;D strasznie Was ta dieta + kolor włosów odmłodziła ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5566 dnia: 30 Sierpnia 2011, 19:47 »
dzięki! Zwłaszcza za to odmłodzenie ;) heheheh, faktycznie po diecie czujemy się znacznie lepiej! Sprawniejsi, fajniejsi no i w ogóle bardziej się sobie podobamy ;)

W niedzielę idziemy na chrzciny, fajną pogodę zapowiadają - 25 stopni i słoneczko :) cały weekend ma być ładny, więc pewnie to jedne z ostatnich takich ładnych dni ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5567 dnia: 31 Sierpnia 2011, 08:13 »
na focie nr 3 wygladacie z mężem jak małolaty :P ;D strasznie Was ta dieta + kolor włosów odmłodziła ;)

Własnie miałam to napisać, że wyglądacie jak małomaty....a twoj mąż to już w ogole jak 18-tka ;D

Oczywiście Natalka tez śliczna i tak fajnie wydoroslała, ja z tych co to wolą 2-latki od niemowlat ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #5568 dnia: 31 Sierpnia 2011, 08:29 »
dzięki! Zwłaszcza za to odmłodzenie ;) heheheh, faktycznie po diecie czujemy się znacznie lepiej! Sprawniejsi, fajniejsi no i w ogóle bardziej się sobie podobamy ;)

Bo bycie szczupłym jest fajne ;D Człowiek zdecydowanie lepiej się czuję ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5569 dnia: 31 Sierpnia 2011, 08:40 »
To, że Pati jest super laska to wiadomo, i napiszę, że serce się śmieje jak się patrzy na tak radosne dziecko jak Natalka  :Serduszka:

To zasługa rodziców. Zapewniają dziecku szczęśliwy świat :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5570 dnia: 31 Sierpnia 2011, 12:39 »
Wszystko fajnie i miło ale jak przeczytałam post Ilonki to normalnie jakoś się wzruszyłam :)

Każdy rodzić stara się zapewnić swojemu dziecku szczęśliwe dzieciństwo i każdy kocha swoje najbardziej na świecie, ale Natalka zawsze była pogodnym dzieckiem :) lubi się uśmiechać i zaczepiać ludzi - muszę ją pilnować co by się nigdzie z nikim nie zawieruszyła, bo jak ona sobie kogoś upatrzy to podejdzie, złapie za rękę i może z nim już iść... A z nami nie chce chodzić za rękę  ::) no chyba że ją podnosimy do góry to wtedy tak.

A w ogóle taka Natalka jak teraz jest boska - każdy wiek malucha ma coś cudownego w sobie, ale im dziecko starsze tym bardziej kumate i zaskakujące. Nie ma dnia aby nie było radości z Natalki. Ale i tak nie mogę się doczekać aż zacznie mówić. Cokolwiek. Bo narazie tylko mama, tata, eeeeee, yyyyyyyyy, i nic więcej. Czekam. Niby do końca 2 roku życia powinna już coś mówić. Nie wiem z czego to się bierze, bo i dużo do niej mówimy, śpiewamy, nawet prowadzimy "konwersacje" (ja po swojemu a ona po swojemu), ze smokiem nie chodzi w ciągu dnia (jest tylko do spania) a nie mówi.

Jedyny plus taki, że ma ochotę jeść więcej różnych rzeczy. Np. zjadła dziś swoją kaszkę na śniadanie, potem ja zrobiłam sobie kanapeczki to prawie całą jedną ona zjadła (chlebek razowy posmarowany jogurtem i szyneczka) - wcześniej by w życiu tego nie tkneła, tylko sucha bułka. Potem zjadła pół banana - co wcześniej jadła jedynie jabłko. Cieszy mnie to bardzo i mam nadzieję że jej się to nie odmieni :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5571 dnia: 31 Sierpnia 2011, 13:29 »
Patrycja zaglądam rzadko ale coś mnie tknęło i kliknęłam ;)

bosko wyglądacie...jak wychudzeni nastolatkowie!
a córcia to sama słodycz  ;)

pozdrowienia
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5572 dnia: 31 Sierpnia 2011, 13:49 »
No faktycznie powinna już ruszyć z mówieniem, ale myslę, że jak zacznie to już będzie klepać jęzorkiem aż cię uszy zaczna boleć...ja juz nie pammietam jak moje dziecko NIE MÓWIŁO...i kocham to, że mozna sie z nia porozumiec  :) O ile prostsze jest zycie.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5573 dnia: 31 Sierpnia 2011, 14:22 »
Dzięki Ela!

Ania ona ogólnie w swoim języku to dużo gada. Ja się coś jej pytam a ona mi odpowiada, albo sama z siebie też coś gada. Tylko nie jest to nic takiego prawdziwego :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #5574 dnia: 31 Sierpnia 2011, 19:14 »
Super wyglądacie całą trójką, aż miło popatrzeć tacy zrelaksowani ;D

U nas Łucja zaczęła paplać jak musiała się porozumieć z dziećmi u Niani, myślę że taki kontakt dużo daje. Jak dla mnie najlepszy jest etap kiedy dziecię samo się może przemieszczać i jak już mówi na tyle, że wiesz o co chodzi, albo chociaż pokaże co chce. Łucja ma swoje słówka typu "skepkepki" zamiast "skarpetki" albo "idziemy na plawać" zamiast "idziemy na plac zabaw", ale potrafi powiedzieć "moja mama psidzie placi", więc tylko patrzeć jak Natalka się rozkręci i będzie tworzyła własny słownik ;D
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5575 dnia: 31 Sierpnia 2011, 20:24 »

Jedyny plus taki, że ma ochotę jeść więcej różnych rzeczy. Np. zjadła dziś swoją kaszkę na śniadanie, potem ja zrobiłam sobie kanapeczki to prawie całą jedną ona zjadła (chlebek razowy posmarowany jogurtem i szyneczka) - wcześniej by w życiu tego nie tkneła, tylko sucha bułka. Potem zjadła pół banana - co wcześniej jadła jedynie jabłko. Cieszy mnie to bardzo i mam nadzieję że jej się to nie odmieni :)

No to teraz mogę dopisać jeszcze, że po bananie jeszcze był słoiczek owoców, po drzemce zjadła cały swój obiadek - wielka porcja zupy jarzynowej, do tego jeszcze 2 moje obiadowe pierogi ruskie, 2 jogurty i przed spaniem 210 ml mleka! Kurcze, tyle zjadła oby jej w nocy brzusze nie bolał...

Agata dzięki! Jak narazie to Natalka załapała te jedzenie :) Gada dużo ale po swojemy, czasami coś "mówi" z takim przejęciem że nie wiem co mam zrobić ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5576 dnia: 2 Września 2011, 22:04 »
Padl nam kabel od zasilacza.od laptopa i pupa blada dziwnie tak jakos bez laptopa :-)

Wczoraj spedzilam z Natalka i moja mama caly dzien u mojej babci na wsi kolo Gorzowa. Ja pojezdzilam sobie na quadzie a Natalka pobiegala po dworzu a potem jeszcze rozrabiala u mojej cioci na dzialce a my nazrywalysmy wielka miche malin i pelno winogron :-)

Mialam dzis miec fryzjera a u fryzjera nie bylo wody i jakos tak mi sie wydawalo ze mnie zwodzi ze o godz 16 szukalam innego. Udalo sie trafic za ktoryms razem i ide jutro - co prawda zaplace znowu wiecej ale moze w koncu bede calkowicie zadowolona :-) trzymajcie kciuki.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #5577 dnia: 3 Września 2011, 12:34 »
No to trzymam kciuki - fota obowiązkowa (może być mms'em - co by szybciej było :) )

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5578 dnia: 5 Września 2011, 11:05 »
Foty wcześniej nie zrobiłam, ale za to wczoraj byliśmy na chrzcinach więc mam zdjęcie jako takie to wam pokażę.

Ogólnie z fryzjera tym razem jestem bardzo zadowolona i już wiem, że do tej swojej poprzedniej nie wrócę. Musiałam podciąć włosy bo końcówki były za bardzo rozjaśnione a co za tym idzie zniszczone, kolor mam jednolity ale następnym razem będzie chyba ciemniejszy odcień blondu, ale podoba mi się :)

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5579 dnia: 5 Września 2011, 11:10 »
A gdzie ostatecznie wylądowałaś na włoskach?