Autor Wątek: 150 dni spanikowanej Asiuli i zrelaksowanego Rafcia którzy wspólnie kroczyć chcą  (Przeczytany 44521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Oj to normalne jest  :D.Tak teraz bedziesz musiala isc na kompromis , a kazdy ma inny gust.Mozliwe ze bedziecie chcialy w takich samych kolorach ustroic kosciól?Zycze powodzenia!

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
taaa wątpię... Ona chce w żółtym!!!!  :dno: :dno: :dno: :dno: :dno: :drapanie: :drapanie: do niczego mi to nie pasuje!!!!! A Pm od razu powiedział, że nic żółtego nie chce i nie będzie miał  hehe popieram go... ten żółtym to mi ni ** (cenzura) nie pasuje....

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
...to rzeczywiście macie zagwozdkę....to moze ustalcie jakis kompromis - kolor której jednej i drugiej bedzie pasowac..np. biały? :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
dokładnie, skoro składacie się na pół żeby koszta obniżyć to kompromis a nie że jej będzie na górze a jak nie to niech się buja :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Zgadzam się z dziewczynami... skoro dzielicie się kosztami, to dekoracja musi Wam obu pasować!! Nie daj się!! ;D
Pozdrawiam Ciebie Asiu i Twojego marudera! ;D :P

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Nie daj się, bądź asertywna!! :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
A jak trzeba to i agresywna!   :Szczerbaty:

:los:

Offline osika_

• bywalec
Witammmmmm Nie dam się ;D ;D  będę walczyć o swoje  :boks_4: :boks1: na razie nic na pół nie braliśmy także mam możliwość wyboru. W sumie to już na 90% dominującym kolorem będzie bordo, nie wiem czemu ale ten kolor naprawdę mi sie podoba... zwlaszcza jak widziałam w jednej gazecie pana młodego w ciemnym garniturze z białą kamizelką i bordowym (ale ciemnym) muszniku. No dla mnie gites zwłaszcza, że akurat miałam wydrukowane bukiety i najbardziej podobają mi się takie zwisające z bordowymi różami i białymi storczykami albo ewentualnie białe różyczki. Na sali też pani doradzała mi bordzo, bo według niej nalepiej się prezentuje. Akurat jak byliśmy to mieli wystrój zielony i powiem Wam, że też niczego sobie, wpadł mi w oko. Nawet zastanawiam się czy nie zrobić mieszanki bordowo-zielonej?  :drapanie: a z kościołem to nie wiem.... mogę odpuścić bordo, bo co za dużo to niezdrowo, ale żółty - odpada -  czy tam złoty,  bo kumpela mówiła że złoto-żółty. Ten kolor mi nie leży za żadne tysiące. Może kompromisem będzie własnie biały z zielenią ? W ten sposób nie będzie ani mojego ani jej koloru. Sama już nie wiem...

Ale mam inne wieści............................  :skacza: :brawo_2: :skacza: :brawo_2:

no ale nie ma tak łatwo....
Najpierw nudna opowieść.......

Wstaliśmy rano.... ubraliśmy się  ;D no dobra, dobra konkrety...
Najpierw zaliczyliśmy Urząd Stanu Cywulnego. Mamy już niezbędne 3 dokumenty i trzeba je tylko do księdza zanieść. Daliśmy też na zapowiedzi u PM w prafii bo moje ksiądz sam już wywiesił. A u PM ksiądz czyta na głos  :-\ także kolejna sprawa odfajkowana......
ale to jeszcze niec......

kupiłam welon tratata  :skacza: :skacza: :skacza: :tupot: :Najlepszy: :Najlepszy: :cancan: :cancan: i bolerko   :skacza: :skacza: w końcu na coś się zdecydowałam.

Bolerko mam klasyczne bez żadnych ozdób i dodatków aby nie przyćmiło sukienki - koronka, drapowana tafta plus tiul to już maks więc bolerko zwykłe z 3/4 rękawkiem i postawionym kołnierzykiem. Welonik mam mgiełkę obszytą hmmmmm nie wiem co to  i co jakiś czas jest zdobienie w formie kwiatka tak jak na koronce przy sukni.... bardzo delikatny welonik. Ale mierzyłam ich uffff nie mogłam się zdecydować ale tego przyłożyłam do główki i wiedziałam, że to ten.... Po 2 miesiacach poszukiwań mam taki jaki chciałam ;D z bolerka tak nie do końca jestem zadowolona... hmmm  ???

a na deser..... PM kupił garnitur  :skacza: :skacza: :hahahaha: :brawo_2: :tupot: :skacza: uwielbiam chodzić z nim na zakupy. Wpadł do sklepu, przeszedł sie i od razu  pierwszy strzał - to ten- i faktycznie niezłe z niego "ciacho" :):) Troche rekawy okazały się za długie ale oni tam szyją garnitury także skrócą mu. We wtorek odbiera marynarkę bo resztę już wzieliśmy. Także pozostaje już tylko kamizelka i musznik (koszulę kupiliśmy od razu) a kamizelki dzisiaj ostanie poszły zresztą były tylko z biłae z białym musznikiem a ja jednak wolałabym jakiś akcent, który nie będzie biały.

aagatkaa czy Ty pamiętasz, że wychodzisz za mąż? nooo to mi tu nie podrywaj mojego marudy.. Bo on coś dziwnie sie uśmiecha jak tak ciągle go pozdrawiasz....  :ckm: :lol: :czeka: lepiej tu się tłumacz.... :P:P:P:P

To dobranoc babeczki... Słodkich snów o "cudownym dniu "  :id_juz:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Łaaaale super wieście!! noo ale gdzie foto?!?!?! myślała, że tak łatwo się wywiniesz?! :P ;D

Co do podrywu... aaa taaaam! chociaż małą zazdrość poczujesz i dasz mu buziaka "za darmo" ;) a on ucieszony będzie!! :D :P
hehehe pozdrawiam Was Rafcie!! ;) :-*

Offline osika_

• bywalec
No nie, ja tu muszę wkroczyć.... i porządek zaprowadzić.... Rafcio leży sobie jak książe, uśmiech od ucha do ucha no i wyjechał z tekstem - "a czy ta Agatka ładna jest? "  :boks_4: :ckm: :nerwus: co tu się dzieje na moich oczach??  ??? ??? Ja muszę tu sobie z Twoim PM pogadać.... :P:P:P:P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Aaaaa hahahaha!!! :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: no wiesz Ty cooo??!!! :D
Powiedz Rafciowi, że ja mówię tak: Twoja Asiula ładniejsza!!" ;D
Miłego weekendu krejzole!! ;D :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
no właśnie foteczki Asiula :P

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Można jeszcze?

Offline osika_

• bywalec
Arlesia22 jak stawiasz :drinkuje: :piwko: to pewnie, że można ;D witaj :)

No masz Ty szczescie aagatkaa za te słowa ;D bo już pakowałam się w pociąg żeby z Twoim PM pogadać    :obrazony: :obrazony:

Ale jestem umęczona; pomyłam okno, starłam kurze, pochowałam ciuchy, pozostałe do pralki wrzuciłam no i odkurzyłam.... Ale wiecie że z tych wszystkich prac odkurzanie najwięcej mi zajęło? Tak, tak dłu żej się babrałam niż z oknem. Od tego pieska są w dywan powbijane włosy i wydobyć je odkurzaczem to masakra  :urwanie_glowy:
A to na dobry początek dnia:
obiecane zaproszenia, na razie tylko 1 wzór....

obrączki już zrobione aparatem:

i nowy nabytek welon

zdjęcie welonu robił wczoraj Skarbek chyba o 23.30 ;P Mówił że musi Agatce prezent zrobić za te pozdrowienia skoro tak chce fotki to służy pomocą :P
Jak mierzyłąm welony to akurat Rafcio przybiegł z moją komórką bo tam miałam foto sukienki (nie widział sukienki) i wyobraźcie sobie że od razu też powiedział że ten welonik najlepiej mu się widzi a te następne to już nie. Mamy podobny gust, ciekawe czy w ślubnej mu się spodobam i zauroczę go po pierwszym spojrzeniu ;D ;D ;D Lecę jakieś śniadanie zjeść.

Offline ada1988

• Chuck Norris
bardzo mi się Twój welon podoba :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
 :o :o :o :o wow... asiu jakie cudeńka u ciebie  :D :D :D :D śliczne zaproszenia a obraczku cudne  :D :D :D

ach te kościelne batalie, współczuję  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Kolejne punkty dopięte, obrączki, welon, garnitur :D

Gratulejszyn :D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
A gdzie fotka PMa w gajerku?? ;D Aaaa wiem będzie jak odbierze marynarkę..to fajnie popatrzymy co za ciacho tam flirtuje z Agatką na odległość :D :D :D

Offline osika_

• bywalec
Oj nie nie nie, nie ma tak łatwo... To ciacho na razie będę podziwiać tylko ja  :hopsa: :Zakochany:
Byłam dzisiaj na Targach.....
I jestem cholernie zła....  :nerwus: :nie: jak już upatrzyłam fotografa to mi sprzed nosa go gwizneli  :Placz_1:
padnieta jestem na maksa. Jutro usiade przy ulotkach i wizytówkach i podzwonię do innych. No i jutro jeszcze ta poradnia... Musze jakies kropki porobic na tym dziwnym wykresie od mierzenia temperatur ;D mam nadzieję, że babka się nie skapnie, że to naciągane.

Lecę spać bo mnie totalna rezygnacja chwyciła...
Jeden plus że wiem już jak tort ma wyglądać, szwagier mi wszystko objaśnił...
Bay bay

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
No to jaki będzie ten tort? ;D ;D ;D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Jak to się stało, że nie zauważyłam wcześniej Twojego wątku? :-[ No trudno, lepiej późno niż wcale ;) Zastanawiam się tylko, dlaczego nie ma tu nigdzie Waszego wspólnego zdjęcia... :drapanie:

Znalazłam za to posta, który mnie bardzo zaciekawił...

Spotkanie bydgoszczanek ma się odbyć w marcu, ale kiedy koniecznie to nie wiem, na pewno będziemy pisać o tym więc gdzieś doczytasz na 100% :)

Spotkanie Bydgoszczanek to świetny pomysł!!! :skacza: Marzec będzie lada moment, może już coś wiadomo na ten temat? :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
eh.... tych spotkań wam zazdroszczę  ;) ;)

ja i do w-wy i do szczecina i do katowic i do bydgoszczy mam daleko  :P :P :P

Offline ada1988

• Chuck Norris
no właśnie jaki będzie ten tort :skacza:

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Bardzo ładne obrączki. Zaproszenia nie w moim guscie..wiec nie skomentuje. Jestem za to ciekawa jak welonik pasuje do sukni..oraz to bolerko!! ;D
 :-*

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Wszystko nadrobiłam i .. Suknia bardzo mi się podoba, mierzyłam podobną.. Co do welonu, śliczny, chce podobny, obrączki również.. A zaproszenia ładne, ale ja wolę rulony ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Obraczki sliczne !

Offline osika_

• bywalec
ale mnie tu dawno nie było..... Tyle czasu zajęło mi nadrabianie Waszych wątków... Kobiety kiedy Wy macie na to czas??? Piszecie tyle.... no nie same poetki...

A teraz po kolei... fotografa ciągle nie ma.... zaczyna mnie to drażnić... spadło na mnie zamówienie ciasta (miał to zrobić Rafcio)

a ja to pie****** i nic nie robię.... nie chce mi się coś ostatnio....

próbuje zabrać się za gimnastykę i zonk dalej od chęci do czynów daleko...

a czas leci nieubłaganie  

.... Zaproszenia nie w moim guscie..wiec nie skomentuje...

też nie skomentuje :P bo jak wspominałam zaproszenia były pierwsze z brzegu. Zabrakły mi 4 i przedzwoniłam do mamy aby dokupiła mi a mama na to "jakie Asiu chcesz" no to ja na to " Mamuś obojętnie i dokup mi też 8 zawiadomień też wszystko jedno jaki"

wiem, wiem jestem niepoprawna ale taka już jestem, zaproszenia nie odgrywają dla mnie znaczącej roli. Jak rozwoziliśmy zaproszenia to powiem Wam szczerze babuszki że goście otwierali, czytali i odkładali, ba nawet zgięli i do torebki wrzucili. Utwierdziło mnie to w przekonaniu że słusznie zrobiłam nie zawracając sobie głowy zaproszeniami. Niektórzy nawet nie przeczytali całości tylko sprawdzili czy mają zaproszenie czy zawiadomienie i o resztę nas pytali ...

Jestem za to ciekawa jak welonik pasuje do sukni..oraz to bolerko!! ;D
 :-*
ja też jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. W razie czego mam tak umówione, że mogę podmienić bolerko . 23 marca mam przymiarkę i wszystko będzie jasne.
Co do strojenia Kościoła... Porażka!!!! Spotkałam się z koleżanką… Ona mówi, że jej wszystko jedno ale żółty musi mieć.... no nie... Skoro ona tak to moje bordo też musi być (co ja będę jej ustępowała = myślałam o kompromisie biało -zielonym bez jej i mojego koloru ale jak ktoś stawia tak sprawę = jej kolor musi być to basta mój też). Oczywiście Rafcio jak to on zaczął się z nas nabijać że jedną stronę zrobimy w czerwieni a drugą w żółtym i nasi usiądą po naszej i zdjęcia będą w czerwieni a oni niech po swojej niech robią :P (jemu też ten żółty nie pasi ;P). łooo matko a ten jej facet….. co to za burak…. Gdyby mógł to by podłogę wygryzł. Tylko się lampił między nogi (siedział w rozkroku) i liczył robaki w ziemi a i coś tam burkał pod nosem. Jednogłośnie stwierdziliśmy ze chłop jest eeee ten teges… „niemiły” Mój PM współczuł jej takiego mena. I cieszył się jaki to mi niby Skarb się trafił ;D Nie wytrzymałabym z takim burkującym gościem… Ona chce ze mną pogadać a ten ją poganiał…

Zaraz Skarbek wraca więc trzeba mu coś do jedzonka zrobić - czytajcie pizze podgrzać.

Wybrałam mniej więcej bukiet. Teraz musze zaciągnąć narzeczonego do sklepów aby kupić kamizelkę i musznik.. Hmmm a może zostać kamizelka taka jak jest oryginalnie przy garniturze czy trzeba koniecznie dokupić białą?

Nie wiem o czym jeszcze zapomniałam. Musze z tymi ciastami się zmierzyć i z fotografem. No kurcze nie wiem kogo wybrać mam parę typów na oku ale jakoś ciężko mi się zdecydować aby potem nie żałować.
Miłego wieczoru  :-*

Offline osika_

• bywalec
Wczoraj było 

:Serduszka:60 dni do ślubu   :Serduszka:

:skacza: :skacza: :skacza:

wszyscy przegapili  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :obrazony:

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
GRATULUJĘ 60 DNI DO ŚLUBU !!!!

Welon ładny, choć ja wolę samą mgiełkę :P :D
Ja też zaproszenia wzięłam pierwsze lepsze z brzegu, zamówiłam na allegro za 1.80 zł :P

A bolerko?

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Osika nie daj sie tej znajomej !!Przeciez placicie po polowie to z jakiej okazji ma byc jej kolor?!Jakas dziwna ta laska.Mysle ze jezeli sie sklada po polowie to powinno sie troche pomyslec ze nie wszytscy maja taki gust.
Gratuluje , oj juz szybko Tobie zleci te 60 dni , ale SUPER!!