Autor Wątek: 150 dni spanikowanej Asiuli i zrelaksowanego Rafcia którzy wspólnie kroczyć chcą  (Przeczytany 44518 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
Ja jem tylko dwa posiłki. Na obiad i na kolację, i wsio ryba. Nic a nic nie pomaga, trzeba się ruszać więcej

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
[color=blueJak Wam mija weekend? Taka zawierucha za oknem brrrr

dziewczyny pomożecie mi dobrać welon? Muszę w końcu kupić te dodatki, bo czasu już niewiele zostało. Zdjęcie sukienki jest na samym początku wątku. Tam mam welon z lamówką ale on nie pasuje, bo za bardzo przytłacza sukienkę. Myślłam o welonie tzw. maryjka - gdzieś za pupę na grzebyku ale... No włąsnie ostatnio zastanawiam się czy sobie nie lajsnąć welonu do ziemi, takiego długaśnego ale czy ja wiem czy to pasowac będzie? A może mgiełkę bez kombinacji?

Poniżej zamieściłam fotkę koronnki. Taka koronka jest na całym gorsecie. Ponadto na tej koronce co jakiś czas są perełki. Akurat ten fragment koronki nie ma ale na sukience są. W sumie to nei perełki ale takie koraliki chyba[/color]

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Hm... mi się wydaje, że ta lamówka faktycznie niekorzystnie wypada, postawiłabym na mgiełkę.... a taki długi (ale delikatny bez zdobień) mógłby być, ale bez bolerka.. jakoś tak to widzę :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
zgadzam sie z Mysią. zresztą sama miałam podobną suknie - chodzi mi o styl - i miałam koronkowe bolerko oraz welon - mgiełkę..i nie gryzło się to wszystko ze sobą..ani nie wyglądało na przesadzone... :)

Offline osika_

• bywalec
Agulek79 oglądałam Twoją relacyjkę - pięknie wyglądałaś.

Ale welon to nie była typowa mgiełka bo masz zakończony mereżką?żyłką? i perełki chyba? Ładny. Nie wiem czy Mysi nie chodziło o taką zupełną mgiełkę całkowicie bez niczego, ja przynajmniej o takiej pisałam.

W końcu do domu wróciłam. Od czasu tych zamieci śnieżnych mieszkałam u brata bo dojechać tutaj na wioskę to masakra. Pociągi opóźnienia :/ do tego była obawa czy w ogóle pojadą... W sumie ja zostałabym ale już mi się "podnosiło" od tego ględzenia teściowej (od soboty co 15 minut), że mamy się ciepło ubrać, że zimno, jak dojedziemy do pracy, takie zaspy, Asia tylko ubieraj się ciepło, Asia tylko zakładaj czapkę, Asia tylko ubieraj rajstopy, itd. :urwanie_glowy: :Blee: Już nie miałam siły... Aż się popłakałam, bo jak taki bezpański pies się poczułam... Ani kąta żeby się schować (uwielbiam samotność), miałam i mam dośc, trochę śniegu napadało i wielki lament.

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
ojjj współczuję tobie Asiu..też nie lubię jak ktoś mnie traktuje jak dziecko i o wszystkim przypomina...

..co do welonu - zabij mnie - ale nie pamiętam czym był zakończony. Nie zyłką..chyba tak leciutko podwiniety(?) w niedziele bedę u mamy i sprawdzę. ;D.I rzeczywiście ja miałam delikatne ozdoby przy krawiędzi - co troszkę ułozone w romb - dwie małe perełki i dwie cyrkonie...ale takie malusie - więc tylko migotały jak słońce lub światło zaświeciło...

...ściskam cieplutko!! :-*

ps. dziekuje za komplement! ;D :-*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Pomyślałam i wymyśliłam, welon bez lamówki ;) ;) ;)
Oj to teściowa coś za bardzo chce cie z kąta w kąt przestawiać...nie daj się... :przytul: :przytul:

Offline kaamila

• entuzjasta
Mi też się wydaję, że lekka mgiełka bez niczego by pasowała. Możesz założyć długi, a na długi krótki,a po kościele na sali zostawić tylko krótki ( ja tak robię) ;D
Pozdrawiam

Offline osika_

• bywalec
Dzięki dziewczyny za pomoc. Mam naprawe dylemat bo bardzo podobają mi się te welony z koronkowym obszyciem.
Wczoraj odebraliśmy obrączki :) Aż mnie korci żeby ciągle je przymierzać.

Mój Skarbek wrócił dzisiaj szybciej z pracy ale niestety zachorował. przeziębienie go łapie. Spi teraz a ja ciągle chodzę do niego i okrywam go no i skradam całusy :P :P

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
zdrówka dla twojego PM  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

mi też najbardziej podobaja sie welony mgiełki  ;) ;)

Offline kaamila

• entuzjasta
Zdrówka dla Twojego PMa :)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
..mój welon jest tak delikatnie podwinięty i powstała z tego taka okrągła lamóweczka...kurczę mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi... ;D
..a co do obrączek to ja też tak miałam - też non stop bym przymierzała!!..aż w końcu dałam mojemu mężowi - wtedy narzeczonemu żeby zabrał do siebie...i dopiero w kościele je znów zobaczyłam!! ;D

zdrówka życzę dla PM! ;D

Offline osika_

• bywalec
wrrrr napisałam długi post i wszystko mi zniknęło!!!!

Offline osika_

• bywalec
Postaram się odtworzyć to co napisałam ale na pewnoe to już nie będzie to co pierwsza myśl. Zaniedbałam trochę odliczanko a to dlatego że byłam zabiegana. Mamy już ustaloną listę gości. Nikogo już nie dodajemy więcej. W tyogodniu kupię zaproszenia i rozsyłamy zgodnie z listą. Robimy małe weselicho więc musieliśmy ograniczyć zaproszonych. obawiam się ze powstaną w rodzinie złe prądy, które będą próbowały zatruć nam ten dzień., W końcu to nasze święto i chyba ważne jest aby były z nami te osboy które są nam najbliższe a nie dlatego że są rodziną i "trzeba je zaprosić". Dlatego tez np. Mój Skarbek zaprasza raczej swoich kupmli niż rodzinę. Z rodziny ma naprawdę tylko parę osbós bo nie czuje potrzeby zapraszania nikogo wiecej. I ja się z nim zgadzam w tej kwestii :)

Dla mnie najważniejsze jest aby byli rodzice , brania i 2 najbliże mi osboy czyli moja przyjaciółka, która już potwierdziłą (dokłądnie wczoraj) że na pewno przyjedzie na nasz śłub - jest teraz w Holandii. No i mój kumpel z Wawy. Niestety jak wczoraj do niego pisałam o ślubie to nic mi nie odpisał. obawiam się że będzie chciał się odegrać... Za co? A mianowicie on miał wesele w sierpniu w zeszłym roku i my nie byliśmy. R. pracował a aja sama nie chciałam jechac. Bo po pierwsze za daleko a po drugie sama? I co ja bym robiła na weselu? Wiem wiem dziwne wytłumaczenie... Chciałam tylko na ślub pojechać ale z kolei mój brat (który tam mieszka - jego żona jest chrzestną mojego kumpla i oni oczywiście tez byli na tym ślubie) powiedział ze jak bede na ślubie , to na pewno zaciągną mnie na wesele. Tylko ze on wziąłby żone do tańca a ja siedziałabym jak taki słup. Mam wyrzuty sumienia ale żywię głęboką nadzieje że jednak Kumpel wpadnie z żoną. W ogóle po tej przeprowadzce do mojego Skarba nikogo tu nie mam ze znajomych. taka sama jak palec jestem. Ani z nikim pogadać ani na kawe pójśc. On pracuje całymi dnaimi a ja siedze popołudniami z teściami :( Teściowie nie są zli ale co innego pogadac z rówieśnikiem... Nie wiem nawet gdzie uderzyć zeby kogoś poznać. Do rodzinnej miejscowości mam 60 km nie da się stąd ani autobusem ani pociągiem dojechac, pozostaje tylko samochód, a wóż bierze zawsze R. do pracy żeby mój dojechać. Porażka   :Kwasny: :Blee:

Offline osika_

• bywalec
Przepraszam za literówkę ale szybko pisze to co myślę a nie chce mi się potem poprawiać, bo znów mi coś zniknie. Czeka nas pracowity tydzień. Muszę umowć nas do księdza na załatwienie formalności, trzeba umówić się z orkiestrą i na salę wpaść zapytać czy już można dogrywac szczegóły czy jeszcze czas. W pn. albo we wtorek kupię zaproszenia i czas rozsyłac. Słuchajcie a rodzicom tez się daje zaproszenia??? W tygodniu byłam szukać sukienki na poprawiny ale na razie bez efektu. W e czwartek ide z teściową i siostra R. (ona jest świadkową i dla siebie szuka sukienki) na kolejne poszukiwania. Mam nadzieje że tym razem wyprawa skończy się 100% sukcesem.

21 minął równy rok od kiedy pracuję w nowej formie i dostałam oficjalną podwyżkę :)  :skacza: Prezes móiwł że zadowolony jest z mojej pracy.  :skacza: Miło tak usłyszeć :)

Tym samy już rok mieszkamy ze Skarbkiem :) :) :) A za 90 dni o tej porze będziemy szykowali się do złożenia przysięgi!
Wczoraj pani w sklepie pytała sie mnie czy stresuję się już. A ja na to że "nie", bo naprawdę nie. Jesteśmy ze sobą już tak długo i żyjemy jak małżeństwo więc nie boję sie wkroczyć w nowy etap. Pewnie w dniu ślubu stres będzie samą uroczystością " czy się uda, czy się nie pomylę albo nie upuszcze obraczki, albo nie potknę, czy będę ładnie wyglądała" (boja taka niezdara, że w najważniejszych momentach zawsze jakiś numer odwalam) ale teraz żyje z dnia na dzień . Bardziej stresuje mnie i wkurza małe zaangażowanie R we wszystko, ciągle mówi że mam robić jak chce on się dostosuje  :Kwasny: bo on nie lubi tych przygotowań.
A kwestia welonu dalej nie wyjaśniona, nie moge się zdecydowac. I nad kolorem bukietu dumam. Chciałabym coś w żywym kolorze. Welonik taki mi sie najbardziej podoba a bolerko coś w stylu etoli:

Offline osika_

• bywalec
To są lużne pomysły. Będzie to ze sobą pasowało? Co myślicie? Ślub jest w kwietniu a patrząc na ostatnie ochłodzenia pewnie nie będzie za cipło w kwietniu wiec musze czymś się osłonić na czas Kościoła a dodam że ze mnie naprawdę jest zmarźlak. :* :* niedzielne i lecę troszkę poczytać. Bużka pa

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Hmm..mi się osobiście do Twojej sukienki taki welon nie widzi ::) ::) Suknie masz "strojną" i bardziej pasuje do niej gładki welon.. Bolerko jest ok ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
 :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: asiu ale ci mało zostało..... tylko 90 dni  :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: ale to szybko zleciało  ;D ;D ;D

gratuluje podwyżki  :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy: i pierwszego wspólnego roku w mieszkanku  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

hm..... ja jestem za gładkim welonem  ;) ;) 

a jaka masz suknie? boże nie pamiętam  :oops: :glupek: :glupek: biała? jak tak, to każdy bukiet będzie pasował oprócz z białych kwiatów  ;) ;) nio nie wiem jakie lubisz  ;D ;D

u nas też połowa to bedą znajomi, damy rade jakoś  ;) ;) teraz ma wszystko wielkie oczy a później będziemy się z tego śmiać  ;D ;D

:-* :-* slę

Offline osika_

• bywalec
ale ta koronka co jest na weolnie byłaby inna, delikatnijsza, prawie niewidoczna, taki cieniutki pasek bo własnie taki widziałąm. ale chyba rzeczywiście zostanę przy mgiełce ewentualniewykończonej żylką tak jak miała Agulek79. 23 marca mam ostnią przymiarke i wtedy dopsuje reszte, tak bedzie najlepiej. Chociaż czy to nie za późno na kupno welonu i bolerka?

A ten rok minął wspólnie lae niestety nie we własnym ieszkanku. Nasze jest w trakcie remontu. Przerwaliśmy jednak bo inaczej na ślub zabrakłoby nam pieniążków. Wszystko sami finansujemy także siła wyższa spowodowała że mamy mieszkanko ale bez ścian :P Po slubie kupimy drzwi od pokoju - salonu i płyty regipsowo-kartonowe i pokoik będzie prawie skończony. Trzeba bedzie jeszcze jedną scianke wyrównać, wyszpachlowac, okno ocieplić i pozostanie podłoga - panele, na regipsy wykoczczone jakis kolorek i przenosimy sie od teściów czyli z dołu domu na górę do naszych 2 pokoi, łazienki i aneksu kuchenngo. Potem marzy się nam albo malutki własny domek albo dobudujemy jeszcze jeden pokój bo jak dzidzia bedzie za pare latek to zabraknie miejsca :P Także obecnie z teściami mieszkamy. Sporo prac już za nami bo mieszkanko było w stanie surowym, wstawialismy okna, robiliśmy podłogi, ocieplaliśmy dach, nowe ogrzewanie, wodę, sciany bo tez nie było. tylko jedno duże pomieszczenie.

Offline ada1988

• Chuck Norris
a Mogę i ja dołączyć do Bydgoszczanki ????

Offline kaamila

• entuzjasta
Ja też jestem za welonem mgiełką. Do twojej sukni chyba taki z koronką nie pasuje. Ale to tylko moje odczucie. Etola pasuje, i napewno będzie ci w niej cieplutko zmarźlaku ;) a w kwietniu może być różnie :) ;)

Offline osika_

• bywalec
[witaj ada1988 miło mi :) czyli mgiełka przegłosowana :P jak byłam z mamą i bratową na przymiarce to kazda co innego mówiła i nie doradzila żadna w koncu :P Dzisiaj wybralismy zaproszenia. Wiecie jak? pewnie pomyślicie że zwariowaliśmy ale.... wzieliśmy pierwsze zbrzegu hehe :P powaga. Poszlismy do papierniczego w którym juz bylam kiedys i mialam w sumie upatrzone ale był zamkniety! Szlag mnie trafil bo ile mozna łazic za zaproszeniami, wiec krótko to rozwiązaliśmy. Weszlismy do pierwszego papierniczego jaki się natrafił. Zapytaliśmy o zaproszenia pani wyjeła i wzięliśmy piersze jakie były. Bez wydziwiania. I tak oto mamy dwa wzory bo z tego jednogo było tylko 10 wiec wzielismy drugie, które pani podała - 15sztuk. Razem 25 sztuk. Bo prawda jest taka - nie ma co się oszukiwac- że goście i tak nie wiele bedą patrzeć na zaproszenia. Ja nigdy się nie przyglądam, przeczytam i gdzieą kładę/color]

Offline mka

• Chuck Norris
A gdzie foto? :D :D

Offline ada1988

• Chuck Norris
właśnie Asiu pokaż nam foto :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Dołączam :)

poprosimy o foto zaproszeń i foto Narzeczonych bo w całym wątku nie ma ani jednego Waszego zdjęcia :((

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
helloww!!
ja też jestem za welonem mgiełką... ;D i na pewno będziesz w nim pięknie wygladac!!

gratuluję mieszkanka - mimo że jeszcze nie wykończonego. Przynajmniej masz świadomośc, ze za jakis czas będziesz "u siebie" a nie u tesciów! my też sami finansowaliśmy sobie ślub i wesle także wiem jak to jest i świetnie ciebie rozumiem! ;D

..co do zaproszen. wiesz..ja jestem wzrokowcem i lubie oglądac zaproszenia: z jakiego papieru sa wykonane, w jakich kolorach, jaka czcionka, jaki tekst itd..Byc moze sa osoby które na to nie patrza..ale to raczej faceci. ;D

A jeśli chodzi o poznawanie nowych osob - zaproponuj forumkom z twojego miasta spotkanie i juz nawiążesz nowe kontakty!! ;D

buzka :-*

Offline osika_

• bywalec
hehe to jestem jak facet. Naprawdę już nie miałam siły głowić się nad zaproszeniami. Jestem typowym wzrokowcem zwłaszcza jeśli chodzi o kkładki książek. Nie pamiętam nigdy tytułów ale po okładkach wiem co czytałam. A czytałam naprawe bardzo dużo ksiązek. A właśnie może cos polecicie na zimowe wieczory? Co do mieszkanka, to rzeczywiście "u siebie" ale teściowie bardzoooo blisko, bo pod nami :P :P

Kobietki ale jesteście łase na fotki :P tylko że jest mały kłopot.... jak umieszcze moje foto i mojego Skarbka to obawiam się, że polecą głowy  :P :P a dokładnie  moja  :Kill: Zaproszenia pokaże tylko musze zrobić foto i podlączyc do kompika. Z tego co wiem to mają forumki spotkać się ale nie wiem dokładnie kiedy. Nie wiem nawet gdzie się tego dowiedzieć. Miał ktoś z Was na pierwszy taniec piosenkę Borysewicza i Kukiza - Jeśli tylko chcesz?

Offline kaamila

• entuzjasta
Wklejaj fotki, i nie gadaj. PM się nie dowie przecież ;D ;)
A fotkę zaproszeń, to już obowiązkowo;-)
Teście pod wami, ale wy będziecie mieć klucz od swojego M, więc jak by co, to możecie się schować pod łóżko i udawać że was nie ma ;D
Oczywiście żartowałam ;D
Ja też nie przywiązuje wagi do zaproszeń. Byłam na wielu weselach, a zabijcie mnie NIE PAMIĘTAM JAKIE KTO MIAŁ ZAPROSZENIA :P A już napewno nie wiem gdzie są ( nie żebym je z premedytacją wyrzuciła, co to to nie, no ale gdzieś położyłam i wsiąkły ;D :P 
No ale wiadomo, nie każdy tak ma, są osoby co np. zbierają zaproszonka ( znam taką ). :P ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
Asiu  - sprawa prosta albo info się pojawi:
u Natalki
u Japcinki
u Darudy

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Spotkanie bydgoszczanek ma się odbyć w marcu, ale kiedy koniecznie to nie wiem, na pewno będziemy pisać o tym więc gdzieś doczytasz na 100% :)

Też poproszę fotkę zaproszeń :)