Autor Wątek: 150 dni spanikowanej Asiuli i zrelaksowanego Rafcia którzy wspólnie kroczyć chcą  (Przeczytany 44425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
Jestem ,jestem  :-* :-* dzięki, że tak podczytujecie....
Ostatnio trochę podupadłam w przygotowaniach i w ogóle... moje przypuszczenia co do wrednego wujka sprawdziły się  :-\
Wiecie mam takiego wujka, który wiecznie z nami rywalizował. A bo jego dzieci to, a tamte to.. zawsze tak przychodził, porównywał bo co kim to on nie jest i co nie ma (a nie am zbyt wiele). Bałam się że tak samo będzie ze ślubem...
Jakimś trafem wyszło, że my mamy slub 24 a jego córka 8 maja... I ciągle tylko porównuje... A bo jego córcia ma orkiestrę 4-osobową (jakby ilośc osób była najwazniejsza) i że dała za nią tyle i tylea a to znów że oni robią na 90 osób... itd. mnóstwo tego. Ogólnie nas to mało obchodzi. Niech robi sobie co chce. My robimy maluśkie wesele - miało być na 56osób. No i tu już są schody... Bo kolejna sprawa jest taka że jak oni mają wesele to my mamą tą Komunię i od razu mówiliśmy że nie wpadniemy do nich bo jedziemy do Wawy. Wujek kilkakrotnie pytał a my, że nie. Czyli odpadło mu 8 osób. Ale to przeciez logiczne - przecież jako chrzestna pojadę na Komunię, rodzice jako dziadkowie tak samo i podobnie z moim bratem... Ale jak widać nie dla nich... Nastapiła obraza majestatu i oni wszyscy po kolei tez odmawiają jak "jeden mąż" Razem ich tez było 8-ro. Z tym że wujek musi być bo ciocia jest moją chrzestną więc chyba takiego numeru nie odwalą. Chociaż? Po nim wszystkiego można się spodziewać. Za to kuzynki poodmawiały... Został jeszcze kuzyn ale już też kręci  - niby ma wyjechać do Niemiec. Może wyjedzie... a może specjalnie... ??
Także wracając do sedna odpadło 6 osób, mój kumpel o którym wspominałm też odmówił bo zmienił pracę i nie dostanie wolnego (2 osoby) no i 2 Rafcia kumpli (4 osoby) a co ciekawe Rafcia chrzestna tez chyba nie przyjdzie  :-\ także łącznie odpadło 13 osób. 4 osoby wstrzymały sie od odpowiedzi.... Także lista się zmniejszyła...
Powiem Wam tylko tyle że przy takiej uroczystości człowiek może się przekonać komu naprawdę na nim zależy i kto jakim jest człowiekiem. Mój PM tak się zaprał że mówi iż już na żadną uroczystośc do wujka rodziny nie pójdzie... JA chyba tez... To były moje najlepsze kuzynki.... Trudno tak bywa. A chcieliśmy tak to zorganizować żeby tego 8maja skoczyć na 16h do Kościoła na ślub kuzynki i potem pognac do Wawy... Teraz ta opcja odpada.

a TERAZ PRZYJEMNE SPRAWY....

Co do fryzury, z tyłu nie mam. Jutro mam próbną fryzurę to może i tył się znajdzie   :hahahaha: iporobię fotki tego co wyszło i na co się zdecydowałam. Mam tez kosmetyczkę i idę ustalać kwiaty z koleżanką. No i........ ODBIERAM SUKNIĘ!!! Ostatnia przymiarka i jak będzie wszystko ok to zabieram ją do domku. Ale mam pietra... Tak dawno jej nie widziałam że obawiam się czy będę się sobie podobała w kiecy ;P Takie tutaj śliczności pokazywałyście że może moja kruszyna przestanie mi się podobac :P

to ja lecę....

PM mnie dzisiaj tak wygilał (ponad godzinę) że wszystko mnie boli hehe ale co ja się naśmiałam, oczywiście nie pozostałam mu dłużna a co  :skacza: :skacza:

Dobranoc ślicznotki :)

aaaaa co do prezentu... może taką hulajnogę elektryczną - inaczej skuter elektryczny?

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Co do tych kuzynek i reszty osób, które 'odpadły' wam z wesela, to przykre, no ale tak jak napisałaś, widać teraz kto jaki jest i komu zależy.. Ale ktoś u mnie w wątku napisał coś mądrego, nie pamiętam kto, zaraz sprawdzę, ale że nie liczy się ile osób będzie, ale jaka będzie zabawa, jak te osoby które będą, będą się bawić ;)
Czekamy w takim razie na zdjęcia fryzurki próbnej  :tupot:
Ja też się właśnie obawiam tego, że zakupię swoją suknię, a potem zobaczę jakieś śliczności w oknie albo na forum i moja przestanie mi się podobać... Co do prezentu, to bardzo dobry pomysł :)
Aaaa... Coś mi się przypomniało... Przeglądałam dziś swój wątek od początku i zobaczyłam, że napisałaś, że się dołączasz.. A ja nie zauważyłam i nie powiedziałam ci  :hello: :glupek: Tak więc sorrki  :Wzruszony:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Oj nie przejmuj sie wujkiem!Po co Tobie ktos na weselu kto bedzie glupio gadal i dogadywal ze to , ze tamto.
Chcoaz wiem ze przykro Wam jest ... zdaje sobie zs tego sprawe.U nas tez jest troszke podobnie ... Mojego Pm rodzinka mieszka w Lublinie i kolo.Wiec juz pare osób powiedzialo ze nie przyjedzie bo ... za daleko... (ja bydgoszcz) ... Mysle ze jak by chcieli to by przyjechali.Mówilismy ze pokoje beda dla Nich zamówione ze za nie placimy my ... ale za daleko  :'(, mi jest strasznie smutno , bo wesele planowalismy na okolo80osób , a jak rozdawalismy u PM rodzinki zapki to albo juz powiedzieli,albo mówili ze jeszcze jest duzo czasu i ze troszke daleko ... Jeju jak nie przyjada to my tez (jak bedzie jakies wesele lub cos)nie przyjedziemy i juz.
Najlepsza kuznynka PM nie przyleci bo jest w ciazy ... wiec to rozumiem bo bedzie w 8miesiacu , a leciec samolotem roszke sie boi.

Troszke sie Tobie rozpisallam , a to Twoje forum,a ja pisze o sobie .... Przepraszam.
Kochana , ale czy bedzie duzo gosci czy malo,to nie ma znaczenia!To Twój slub , Twój dzien , i tylko Ty i Twó PM sie liczycie w Tym Cudnym Dniu!Glowa do góry,wszystko bedzie dobrze !!!

Offline m_lena

• uzależniony
Takie uroczystości faktycznie weryfikują znajomości i sympatie, nic na to nie poradzimy. Powodzenia w dalszych przygotowaniach  :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline ada1988

• Chuck Norris
zgadzam się, takie uroczystości weryfikują komu tak naprawdę zależy...
a wujek :mdleje: ... szkoda słów...

Offline osika_

• bywalec
Tak w ramach dodania ostatnio stwierdziliśmy że lepiej miec małą grupke gości z którymi naprawdę się pobawimy niż całą masę z którymi nawet słowa nie zamówimy bo będa mieli jakies pretensje nie wiadomo o co. Także będzie super. Ech jeszcze tylko miesiąc.

Agulla pisz co Ci ślina na klawiaturę przyniesie :P po to jest forum.

Mogłam wejśc na necik bo PM nadrabia w czytaniu :P Jakąś ksiązkę dorwał i go wciągneła. Ja skończyłam dzisiaj czytać Tess Gerritsen  - Żniwo

Hmm a jak to jest z zamawianiem ciasta? Bo opórcz winietek i księgi to podstawowy brakujący punkt.
To na sztuki, kilogramy, blach?
Agulek gdzie w Bydzi zamawiałaś? Jakie ciasto? (tort mamy  robi szwagier cukiernik - hmm a co to będzie to nie wiem- dzisiaj dzwonił  że mam na sali zapytać jaki mają wózek do tortów, bo jak za mały to trzeba będzie jakąs deske dorobić  :szczeka: :mdleje: co on kombinuje?:)) Nemezis masz już też ciasto? Mysia? Ada skąd miałaś? Jak zamawiałas?

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochana ja zamówilam w sowie (bo tez tort tam mam) i jak wiem ze liczy sie na blachy , jedna blacha chyba 80 porcji kosztuje 200zl chyba nie tak zle?Tak mi sie przynajmniej zdaje , bo myslallam z mama ze ciasta nas wyniosa o wiele wiecej.
Nie wiem jak jest w staropolskiej.
Do tego jeszcze chcemy dokupic mini ciasteczka z owocami,ale nie w sowie , bo tam za takie malusie ciasteczko(na jeden gryz lub 2 gryzki) kosztuje 1.80 czy cos takiego.Wiec dzien przed slubem pojde do "zwyklej" cukierni po malusie eklerki i jakies malusie ciasteczka z owocami ,cos bedziemy kupowac na kg,bo za sztuke sie nie oplaca.

Tylko w sowie ta Pani co nas obslugiwala jakos dziwnie nam policzyla ciasta , np makowiec 20 porcji na 80 osob , bo w jedej blaszce jest 4 rodzaje ciast , wiec po 20 z kazdego ciasta.Wiec my  w domu stwierdzilismy ze to jest zdecydowanie za malo.Wiec np jedna cala blache sernika i jablecznika zamóimy calutka czyli po 80 porcji z serika i jablecznika.Mysle ze tego ciasta idzie najwiecej na weselu.A my jeszcze poprawiny mamy.
Do tego moja mama zamowila jeden duzy tort na 60 osob(a gosci bedziemy miec 80) ale ! do tego tortu doóilismy 4 malutkie 2 kilowe,bo nie wszyscy ida po tort glówny,nie którzy sie wstydza tak jak ja i moja mama ;D.Wiec te 4 torciki beda ustawione na stolach.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
co do wujka, to ja mam podobną  ciotkę.... i właśnie dlatego postanowiłam jej nie zaprosić  ;D ;D ;D

a nie mogę sie doczekać fotki fryzurki  :D :D

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
Czy można się jeszcze dołączyć? Nie za późno?
Masz bardzo dobrą datę na ślub :) :brawo_2:

A co do wujków itp. to może nawet lepiej dla Ciebie wyszło - co Ci po rodzinie, która by tylko chodziła i ci narzekała, albo tylko chodziła, obgadywała i porównywała? To ma byc Twj naszczęśliwszy dzień w życiu i takich atrakcji Ci nie trzeba!!

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
ostatnio stwierdziliśmy że lepiej miec małą grupke gości z którymi naprawdę się pobawimy niż całą masę z którymi nawet słowa nie zamówimy bo będa mieli jakies pretensje nie wiadomo o co.

Bardzo słuszne podejście :)

Nemezis masz już też ciasto?

Ja mam ciasto w podstawowym menu (nawet nie wiem jakie), więc ten problem na szczęście mnie nie dotyczy ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
Asiu, ja pojechałam na grunwaldzką do Staropolskiej tam zamawiałam wszystko ciasto i tort, ja byłam bardzo bardzo zadowolona z wyboru ciasta bo było bardzo smaczne.
Mnie się Pani pytała, w cukierni ile mam gości i obliczyła ile ciasta, blach wyjdzie, ja dokładnie nie pamiętam ile tam było ale my łącznie nie płaciliśmy jakoś strasznie dużo, chyba nie całe 600 złotych z tortem.

Offline agnieszkac4

• bywalec
My również zamawialiśmy ciasto i tort z Staropolskiej. Za tort na ok 70 -80 os i 3 blachy ciasta Pani policzyła nam ok 500 -600zł. Jakoś tak. A ciasto i torty zamawialiśmy już z tej cukierni na różne uroczystości rodzinne i nigdy się nie zawiedliśmy.:)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Nam policzyla za tort na 60 osob 400-500zl , a ciasta to tak jak napisalam.My dosyc duzo ciast zamawiamy.
Tez chcialalam w staropolskiej,ale ... dosyc daleko mialam odemnie do tej glownej cukierni,wiec pojechalismy do sowy.Tam tez sa dobre ciasta i torty , i w staropolskiej tak samo pyszne :D.

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja też mam troszkę daleko do staropolskiej z jednego końca miasta na niemalże drugi koniec miasta :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Hmmm ale dziwne podejście rodzinki... :-\ współczuję... ale tak jak piszesz, może to i lepiej! nie będą Cię denerwować i porównywać! ;) :P
Buziam :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Kochana, ja ciasto będę miała ze staropolskiej na pewno, będę zamawiała przez mój hotel (maja 20% zniżki) więc się tym w ogóle nie przejmuje na razie i nie wiem co i jak...  ::)

A co do rodziny... wiem, że ciężko się nie przejmować, ale spróbuj, bo nie warto... widać jakim zawistnym jest człowiekiem ten Twój wujek...  ::)

Offline osika_

• bywalec
Wpadłam tylko na chwilke. Zmęczona i padnięta.. Fotki fryz nie będzie bo.. pani mi jej nie zrobiął :P a makijaż.... mi sie podoba, extra, taki chce na slub.... Ale to potem... Ciasto obstawiam własnie staropolska bo uwielbiam je albo Magnolia... kiedyś własnie szwagier stamtąd przynosił i były pyszne.... Możemy miec ciasto z restauracji gdzie ślub ale biora z firmy która mi nie leży... Nie lubię ich ciast. Dlatego zamawiam osobno. Zmykam spac. Bay.. Jutro zdam relacje :)

a z kiecką tragedia... ;(

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Oooj a co się stało z kiecą...? :( :przytul:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jeju nie strasz nas  :o!Co z kiecka  :o :o :o!?
Dobranoc  :-*.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
No nie świruj - zdjęcia muszą być!! Obowiązkowo!!

Ale co z kiecą?

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Co z kiecką.?
Czekamy na zdjęcia

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
asniu, został ci równy miesiąc panieństwa :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
No własnie!!! to już TYLKO miesiąc!!!! :brawo_2: :hopsa: :przytul:

Offline ada1988

• Chuck Norris
no własnie co z kiecką się stało ??? Jejku mam nadzieję, że jednak nie tak źle

i tak jeszcze tylko miesiąc :skacza:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Jeny, a co z sukienką?  :o
Pisz nam szybciutko!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Gdzie jestes?Oj pisz nam szybciutko , bo my juz nie damy rade tak dlugo wytrzyac :D!

Offline ada1988

• Chuck Norris
Asia byłą :( i nic nie napisała :(

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Kochana! co się dzieje?! przecież my tu ze strachu umieramy!!! ???
Buziam :-*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Pisz co z tą kiecką?? :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline osika_

• bywalec
e tam szkoda gadać... nie mam ostatnio na nic siły.... kiecka przeleżała w salonie 3 miechy i nic z tego co prosiłam nie zrobili!!!! Zabrałam ją i tyle... to pokrótce.... jeszcze się okazało ze zameczek nie do końca się dopina... zabrakło mi słów przecież 3 razy ją mierzyłam i babka nie widziała tego? :szczeka: :drapanie: :nerwus: ja tyłu nie widziałam... do tego zawsze tam była kokarda od zapinania gorsetu i sznurki. Ale ona zapinała, więc chyba wiedziała?
Za brakujący pasek na szyje przepraszały, najpierw oczywiście głupią udały no "jaki pasek"? Jak to jaki? Nawet miarę brała ostatnio, fason dobierałyśmy, długość, wzór.... gdzie ma być upięty... A ona teraz głupią udawała....  :nerwus:
A byłam u nich w trakcie po koronkę i jeszcze mówiłam ze pasek ma być dorabiany... No ale pani teraz zapewniała że na pewno zrobią.... Tak  ??? ostatnio tez zapewniały... lekko dodały, że za dwa tygodnie mam się po nią zgłosić a potem że może jednak nie przed świętami tylko po... ręce opadają... dodam, że w ten dzień brałam wolne, mój brat tez abyśmy mogli kieckę zabrać do mojego rodzinnego miasta gdzie będzie ślub... tyle załatwiania i co? Tłumaczyłam babie... Przecież brat drugi raz wolnego nie dostałby a pociągiem albo autobusem nie zabiorę sukienki!!! (PM ma taką pracę że nie ma szans abyśmy razem ją odebrali) Umawiałyśmy się i się nie wywiązali.... zabrałam kiecę i tyle... pasek mają mi zrobić, 1 kwietnia odbiór... podobno... a ten zamek... hmmm kokardka przykrywa....  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1:

przesadzam? Pewnie tak myślicie....

Jakoś odechciało mi się przygotowań, wszystko pod górkę idzie... Moja ślicznotka (sukienka) dalej mnie zauroczyła ale co z tego jak ją tak olali :( Brat robił fotki, mam nawet w welonie i w makijażu, ale fotek od niego nie wzięłam. A swoje mam bez kiecy tylko makijaż. Wkleję jak ochłonę. Do tego PM ma coś złe dni bo ciągle warczy na mnie...

Lece bayyy dzisiaj wizyta u kosmetyczki.... mały peeling :)