Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2944300 razy)

0 użytkowników i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13050 dnia: 8 Marca 2015, 16:35 »
Szkoda, że dałaś sobie spokój, przecież "produkt był niezgodny z opisem" ;D
Ostatnio często w restauracjach pytają "czy smakowało", no i czasem trzeba zwrócić uwagę... Już kilka razy "narzekaliśmy" z mężem. Czasem dają zniżkę, czasem tylko podziękują za opinię. Kucharza nigdy nie wzywaliśmy.
Niedawno zamówiłam brownie i było zamrożone w środku ;) Zaproponowali drugie, ale podziękowałam i nie zapłaciłam.

A tokyo to restauracja tych od buddy, nie? Tam byłam i kaczka była świetna. Polecałam już ten lokal, chyba nawet ktoś się tutaj pytał.

Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13051 dnia: 8 Marca 2015, 16:37 »
Tak, oni maja trzy restauracje, jeszcze bombay.

Offline liliann

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 37559
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13052 dnia: 8 Marca 2015, 16:42 »
mogłaś mieć pecha...
w Buddzie nie byłam, ale Tokio - potwierdzam rewelacyjne...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13053 dnia: 8 Marca 2015, 16:47 »
mi dziś rodzice przywieźli kiełbaskę z grilla :skacza:
a na obiad był de volaile dla córki


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13054 dnia: 8 Marca 2015, 17:55 »
B też narzekał na Buddę. Często służbowo bywa
Ostatnio ponoć ostrość przesadzona, podobnie jak jakość sosu (normalnie gotowiec  ::))


Offline Kiniutek
  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 247
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13055 dnia: 9 Marca 2015, 11:58 »
Daruda jak robisz tą karkówke barbeque?

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2967
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13056 dnia: 9 Marca 2015, 12:16 »
Jaki olej kokosowy do smażenia, rafinowany czy nie?
On 2011
Ona 2013

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13057 dnia: 9 Marca 2015, 12:23 »
Najlepszy jest nierafinowany :)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2967
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13058 dnia: 9 Marca 2015, 12:27 »
A to jest ten co pachnie?
On 2011
Ona 2013

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13059 dnia: 9 Marca 2015, 12:33 »
Tak.

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13060 dnia: 9 Marca 2015, 12:51 »
Karkówkę marynuję najpierw przez noc, w czym tam opadnie- ja daję- oliwa, zioła, czosnek, papryka słodka, chili, sól ......
potem smażę ją w płatach takich mniejszych jak dłoń, przekładam podsmażonymi wcześniej pieczarkami i cebulą i zalewam zalewą:

15 ż wody, 3 łyżki cukru, 2.5 łyżki magi, 5 łyżek octu , 4 łyżki koncentratu pomidorowego, ja na moje naczynie żaroodporne robiłam teraz zalewę x 3...potem do piekarnika na 1,20 h w 180 stopniach, pycha!!!!!!!!



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13061 dnia: 9 Marca 2015, 13:08 »
Daruda wez napisz jeszcze raz przygotowanie bo nie czaje  :P

U nas dzis grochowka i golabki  ;D


Offline martusia-sc

  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1485
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 02.06.2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13062 dnia: 9 Marca 2015, 13:12 »
U nas tez grochówka:P właśnie zjedliśmy z młodym, o dziwo zjadł, bo kiedyś nie chciał i wypluwał. Potem mu zagotuje pierożki z truskawką, bo małż dziś od 6 do 18 w pracy, więc nie chce mi się ekstra drugiego dania robić, coś mu tam na szybko zrobie może placki ziemniaczane...
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13063 dnia: 9 Marca 2015, 13:13 »
Sylwusia czego nie czaisz?  :D

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13064 dnia: 9 Marca 2015, 13:16 »
no właśnie, przecież już ją chyba robiłaś?????
marynuję płaty karkówki przez noc,
smażę i w naczyniu żaroodpornym przekładam podsmażonymi pieczarkami z cebulką,
potem zalewam zalewą
i piekę w 180 stopniach - 1,20 h

u mnie dziś zraziki ze schabu.....i ziemniaczki, z surówką ciężko, bo młody ma gorączkę i jestem uziemiona...



Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13065 dnia: 9 Marca 2015, 13:27 »
u mnie kurczak pieczony, ziemniaki i sałata lodowa
[/url]
[/url]

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13066 dnia: 9 Marca 2015, 13:30 »
Tego


15 ż wody, a na moje naczynie żaroodporne robiłam teraz zalewę x 3...

Daria w koncu nie robilam :-D
Ale moze zrobie :-p
Podobny temat mam.obecnie z bigosem.cyganskim.. mialam robic ale nie zrobilam :-p


Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13067 dnia: 9 Marca 2015, 13:31 »
no właśnie, przecież już ją chyba robiłaś?????
marynuję płaty karkówki przez noc,
smażę i w naczyniu żaroodpornym przekładam podsmażonymi pieczarkami z cebulką,
potem zalewam zalewą
i piekę w 180 stopniach - 1,20 h

u mnie dziś zraziki ze schabu.....i ziemniaczki, z surówką ciężko, bo młody ma gorączkę i jestem uziemiona...


Witaj w klubie - u nas jedna z gorączką, druga z zapaleniem spojówek  ::)

U mnie rozmraża się dorsz do smażenia do tego będą podduszone z masłem i czosnkiem brokuły i fasolka zielona

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
  • *****
  • Wiadomości: 492
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13068 dnia: 9 Marca 2015, 13:55 »
U mnie barszczyk biały z jajkiem, tak mnie naszło jak poczytałam wątek wielkanocny a na drugie grilowana piers i brokuł 🍜

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13069 dnia: 9 Marca 2015, 14:07 »
jezu marta, przeraża mnie ta gorączka, bo w czwartek lecimy!!!!!!sami i ja na operacje, czyli muszę być zdrowa.....czego mam się nałykać,żeby mnie ominęło?????

u mnie zmiana planów, bo taki głupol ze mnie,że nie wiem co odmrażałam i odmroziłam chyba płaty karkówki zamiast schabu, więc zrobię czystki w lodówce i pacnę jakiś gulasz......



Offline Kiniutek
  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 247
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13070 dnia: 9 Marca 2015, 14:13 »
Dzięki za przepis, w weekend wypróbuję.

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13071 dnia: 9 Marca 2015, 14:33 »
u mnie moja własna chińszczyzna. Upiekłam pyszne mięso i w sumie trochę szkoda, że nie podałam go z sosem, ale już pokroiłam na małe kawałeczki i duszę warzywa do chińszczyzny...

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13072 dnia: 9 Marca 2015, 14:35 »
ja dziś wedle życzenia meża zrobię quritto z serem, a na jutro pewnie chińskie- chrupiący kurczak 8)


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13073 dnia: 9 Marca 2015, 14:42 »
U mnie resztki poweekendowe  ;D
Są gołąbki i udka z kuraka. Z ziemniaków zrobiłam kopytka.
Dla Lili mizeria, dla B surówka z białej
Ja pewnie wielkie nic - już mi dieta uszami wychodzi  ::)


Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13074 dnia: 9 Marca 2015, 14:43 »
czemu dieta? co przegapiłam? :(

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13075 dnia: 9 Marca 2015, 14:57 »
ja też przegapiłam;-)))

AiR u mnie z tego gulaszu też wyjdzie coś takiego jak u ciebie;-))) już dodałam warzywa i duszę;-))) r=tylko nie wiem, czy gotować ryż, czy dodać makaron????



Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13076 dnia: 9 Marca 2015, 15:00 »
U mnie dziś żurek :)

Mają pisała ze "odezwał się" jej żołądek znowu :( współczuję :(

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13077 dnia: 9 Marca 2015, 15:31 »
ja też przegapiłam;-)))

AiR u mnie z tego gulaszu też wyjdzie coś takiego jak u ciebie;-))) już dodałam warzywa i duszę;-))) r=tylko nie wiem, czy gotować ryż, czy dodać makaron????

Ja mam makaron ryżowy :)
Mają pisała ze "odezwał się" jej żołądek znowu :( współczuję :(

o kurcze :( u lekarza byłaś Maju?

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13078 dnia: 9 Marca 2015, 16:03 »
ja zrobię chyba ten chiński makaron....na razie mięsko potrzebuje jeszcze troszkę czasu;-))) zapach w całej chałupie, ba pewnie i na osiedlu, dodałam sos rybny i sojowy i daje;-))))



Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13079 dnia: 9 Marca 2015, 23:04 »
u nas tez byly dzis resztki poweekendowe czyli spagetti ;) -dla malej wersja bez sosu, z quinoa-
a na jutro zrobilam roladki z piersi z serem i szynka. W sumie planowalam zwykle kotlety z piersi, ale sie zorientowalam ze nie mam jajek i nie chcialo mi sie do sklepu jechac to pozawijalam co mialam i zapieklam.