Offcourse
CIASTECZKA Z CZEKOLADĄSkładniki:
120 g miękkiego masła
80 g drobnego cukru
1 jajo
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 tabliczka czekolady deserowej
50 g posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
Czekoladę pokrój na malutkie kawałki. Miękkie masło utrzyj z cukrem, używając miksera, dodaj jajko, wymieszaj, stopniowo dodawaj też mąkę, cały czas mieszaj ciasto. Na samym końcu do masy dodaj orzechy i czekoladę, wymieszaj tym razem łyżką. Z masy formuj małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, kładź je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszcz łyżką (zachowaj odstępy, gdyż ciastka trochę się „rozpłyną”). Piecz około 10-12 minut w temperaturze 180 stopni.