Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2917024 razy)

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13200 dnia: 17 Marca 2015, 13:18 »
Z puszki nie bo puszki są fuj.
Ale ze słika może....ostatnio w TESCO kupilam ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13201 dnia: 17 Marca 2015, 15:18 »
W ramach rilaksu ukrecilam pierogi ruskie..
Wiec dzis to na obiad i kolacje i jutro moze byc tez na sniadanie he he


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13202 dnia: 19 Marca 2015, 09:38 »
Poprosze o.pomysly na dzisiejszy obiad


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13203 dnia: 19 Marca 2015, 09:38 »


Offline masumi85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2503
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13204 dnia: 19 Marca 2015, 10:03 »
zupy nie gotuje, bo wczoraj wylałam wielki gar - nie chcą u mnie jeść zup.
Młody po spaniu wyjątkowo zje słoiczek a na drugie gulasz chyba zrobie
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Mysikróliczek

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17269
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13205 dnia: 19 Marca 2015, 10:08 »
U mnie dzisiaj pierś z kurczaka z ananasem i plasterkiem sera, do tego ziemniaczki z masłem i marchewka z groszkiem :) A tak "se" zaszaleję  ;)

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
  • *****
  • Wiadomości: 492
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13206 dnia: 19 Marca 2015, 10:21 »
Maju smarowalas indyka powidlami i czy mocny jest slodki smak? 
Mam wlasnie piers indyka i moze na weekend machne taka pieczen

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13207 dnia: 19 Marca 2015, 14:10 »
Ja właśnie po obiedzie, byłą łopatka pieczona w rękawie, kasza gryczana oraz kapusta kiszona z pietruszką. Dla męża kopytka
[/url]
[/url]

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13208 dnia: 19 Marca 2015, 14:16 »
Udusilam na patelni glebokiej cwiartki z kurczaka.. zjem ziemniaki z tym sosem wlasnym. Kurczaka nie lubie takiego ale moje chlopaki i owssem :-)


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13209 dnia: 19 Marca 2015, 14:18 »
Maju smarowalas indyka powidlami i czy mocny jest slodki smak?  
Mam wlasnie piers indyka i moze na weekend machne taka pieczen


w marynacie mięsko się moczy, a w czasie pieczenia polewamy tylko - aha piekłam krócej. Mój filet miał 800g i był gotowy po 40 minutach


Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13210 dnia: 19 Marca 2015, 14:49 »
dziewczyny, jak dzis przyprawie kurczaka to postoi w lodowce do soboty czy raczej musze jutro go piec? zrobilam dzis spore zakupy i tak planowalam tego kurczaka na piwie na sobote zaraz go przyprawie i naoliwie ..ale nie wiem czy mi nie zacznie podsychac czy cos jak tak dluzej postoi. co myslicie?

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13211 dnia: 19 Marca 2015, 14:51 »
Masz komorę świeżości :?:
W niej spokojnie postoi, jak nie to sama nie wiem - mięso z kością ale zakładam, że świeże, przyprawisz i w lodówce będziesz trzymać, hmm - powinno być ok


Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13212 dnia: 19 Marca 2015, 14:56 »
Oj nie wiem, jeśli kupuję dziś kurczaka to piekę go najpóźniej następnego dnia. Na 3 dzień się boję ;)
A może dziś go wrzucisz do zamrażarki?

Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13213 dnia: 19 Marca 2015, 15:12 »
nie wiem co to komora swiezosci wiec raczej jej nie mam :D
tezy myslaalm zeby go zamrozic, ale co dzis zamroze, w pt wyjme i w sobote upieke? szczerze mowiac odmrazanego kurczaka jeszcze nie pieklam..
najwyzej upieke go jutro i nie bedzie postnego piatku  ::)

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13214 dnia: 19 Marca 2015, 15:14 »
Ja bym nie ryzykowala.
Kurczak to u mnie max na 2 dzien
Chyba ze kupie w lidlu np zapakowany wacu to inaczej.


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13215 dnia: 19 Marca 2015, 15:19 »
A ja chcialabym upiec kuraka w calości i nie wiem jak. ::)
Mozecie mi cos doradzić?
Jak go zamarynowac, co wsadzić do środka? Byle to było łatwe.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13216 dnia: 19 Marca 2015, 15:21 »
Anusia  :D
Ja nacieram sola, pieprzem, papryka slodka, troche ostrej, czosnek suszony plus papryka wedzona.
Do butelki po piwie wlej wode i poprostu posadz kuraka na tej butelce..
Piecz ok 45min na kg miesa w 180 st


Offline miśka28

  • pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 9429
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.09.2006
  • Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13217 dnia: 19 Marca 2015, 15:29 »

w marynacie mięsko się moczy, a w czasie pieczenia polewamy tylko - aha piekłam krócej. Mój filet miał 800g i był gotowy po 40 minutach

Maja czyżby filet z lidla?  ;) ja często piekę bez  dodatku tych powideł, całość w rękawie i jest dobry  nawet na kanapki :)

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13218 dnia: 19 Marca 2015, 17:53 »
Nie, mam jeszcze zapasy z uboju  ;) jak się bierze całego, a najlepiej kilka (rodzinnie) to dobra cena i masz szyjki i skrzydła na zupę, filety i golonki - niezły i interes  :D


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13219 dnia: 19 Marca 2015, 20:13 »
Sylwia dzięki.
Musze piwo kupić 8)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
  • *****
  • Wiadomości: 492
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13220 dnia: 19 Marca 2015, 21:40 »
Dzieki dziewczyny, troche sie obawiam ze z powidlami bedzie slodki. Ale jak  miska 28 robisz bez to sprobuje na weekend machnac

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13221 dnia: 20 Marca 2015, 14:48 »
A co Wy? Nic dzisiaj nie gotujecie ??? ;)
Ja robię to http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/marchewka/makaron_ryzowy_marchewka_tofu/przepis.html tylko z kurakiem zamiast tofu



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline dmonik44

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5748
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.06.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13222 dnia: 20 Marca 2015, 14:50 »
U mnie naleśniki z serem białym,  jogurtem naturalnym i miodem.  Juz mi ślinka cieknie ;)
Natalka 4.11.2012

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13223 dnia: 20 Marca 2015, 14:55 »
U mnie filety z dorsza z patelni i domowe frytki. Do tego kapusta kiszona przez mojego tatę.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13224 dnia: 20 Marca 2015, 15:07 »
U mnie dzis w koncu szaszłyki z filetów z udek, papryką czerwoną, cebulką i pieczarkami. Do tego frytki i chyba ogórki korniszone.

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
  • *****
  • Wiadomości: 492
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13225 dnia: 20 Marca 2015, 15:44 »
U mnie kopytka z bułką tartą na maśle

Offline masumi85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2503
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13226 dnia: 20 Marca 2015, 15:51 »
ja mam gulasz z wczoraj więc dziś nic nie robię.
Na zupkę poszłam do mamy, aby najmłodszy zjadł.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13227 dnia: 20 Marca 2015, 15:58 »
U nas leczo wegetariańskie.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13228 dnia: 20 Marca 2015, 16:40 »
Seba zjadl warzywka w sosie, ja pol kebaba z surowka dla k. Mam drugie pol  ;D plus cwiartke z kurczaka :-D
Dzis jestem chu.... pani domu heh


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13229 dnia: 20 Marca 2015, 16:41 »
Chciałabym być taka chu...jak TY 8)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"