Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2924504 razy)

0 użytkowników i 4 Gości przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12810 dnia: 26 Lutego 2015, 09:00 »
Faktycznie ten bigos Cyganski wygląda apetycznie, chyba też machne :)

Myślicie że zamiast łopatki mogę dać mięsko z indyka? Mi się wydaje ze powinno być ok.

Offline b@by

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2332
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 15.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12811 dnia: 26 Lutego 2015, 09:15 »
mysle, ze moze byc indyk.
Andzelika a z czym ton bigos podajesz?


Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12812 dnia: 26 Lutego 2015, 09:28 »
Dzięki baby!

Ja bym chyba z bagietka podała.


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12813 dnia: 26 Lutego 2015, 09:31 »
Aniu wazne zeby mielone bylo wg mnie..
Tez to machne na dniach i urozmaice o pieczarki.bo je bardzo lubie :-p

U mnie dzis wczorajszy gulasz a ze ziemniakow duzo zosyalo to kopytka machne chyba


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12814 dnia: 26 Lutego 2015, 09:58 »
Aaa jak robicie kicaja? Bo dostałam i dumam...

dodaję tymianek, sól, pieprz i podsmażam na maśle klarowanym, podlewam bulionem, dodaję marchew i podduszam z odrobiną śmietanki. Czasem do śmietanki dodaję łyżkę musztardy ale wtedy bez marchwi. Czasem podlewam białym winem.
Możliwości jest sporo.

Mięso z uszatego jest zdrowe, chude i moim zdaniem - smaczne.
Lila uwielbia.

Jak masz cierpliwość to można wytrybować, dobrze ścisnąć i w rękawie do pieczenia upiec/ugotować.
 


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12815 dnia: 26 Lutego 2015, 10:11 »
Asia, na stronie Lidla są fajne przepisy np.

http://kuchnialidla.pl/product/krolik-w-smietanowo-musztardowym-sosie-z-bialego-wina

a pod nim inne, też smaczne  :P


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12816 dnia: 26 Lutego 2015, 10:45 »
Faktycznie ten bigos Cyganski wygląda apetycznie, chyba też machne :)

Myślicie że zamiast łopatki mogę dać mięsko z indyka? Mi się wydaje ze powinno być ok.

Jak zrobisz z indykiem daj znać czy będzie ok. Bo też myślę i dumam nad nim.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline bibi77
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12817 dnia: 26 Lutego 2015, 10:55 »
Tak możesz dać mięso z indyka.  Chyba sobie zdajecie o tym sprawę, że białe mięsko z indyka jest dużo zdrowsze jak te schabowe klasyczne w niedzielę.  Zdecydowanie warto to robić i tak jeść przynajmniej 2 razy w tygodniu.  Wtedy jest to bardzo okej i się można najeść bo jak kobieta natłucze kotlety to starcza na kilka dni
 

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12818 dnia: 26 Lutego 2015, 10:56 »
 ;D


Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12819 dnia: 26 Lutego 2015, 11:27 »
podaję najczęściej z bagietką, ale zauważyłam że sporo gości rwało do niego taki chlebek który również polecam http://gotowaniecieszy.blox.pl/2012/10/Odrywany-chlebek-ziolowo-serowy.html
[/url]
[/url]

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12820 dnia: 26 Lutego 2015, 11:37 »
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5770
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12821 dnia: 26 Lutego 2015, 11:45 »

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12822 dnia: 26 Lutego 2015, 11:50 »
Odrywany chlebek będę robić ten http://smakuje.blox.pl/2012/11/Pomidorowo-czosnkowy-chlebek-do-odrywania.html
też fajnie wygląda. Chlebek często robię w okresie grillowania
[/url]
[/url]

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12823 dnia: 26 Lutego 2015, 13:00 »
Sylwia ale w przepisie są pieczarki :)

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12824 dnia: 26 Lutego 2015, 13:17 »
 :glupek: :glupek: :glupek:

 ;D


Offline b@by

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2332
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 15.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12825 dnia: 26 Lutego 2015, 14:08 »
chlebki tez fajnie wygladaja :)


Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12826 dnia: 26 Lutego 2015, 20:27 »
anusia przypomnij przepis na ten chleb z krupczatki co polecalas.. widze ze mi zaraz wyjdzie kilo to moze sprobuje zrobic w weekend

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12827 dnia: 26 Lutego 2015, 22:04 »
Nie tylko Anusia go piecze ;)
proszę bardzo
http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-wieloziarnisty



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12828 dnia: 26 Lutego 2015, 22:46 »
Ja robię z polowy porcji bo dwa bocheński to za dużo.
Dodaje tez amarantus i chia.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12829 dnia: 27 Lutego 2015, 12:24 »
Mój cygański bigos właśnie się robi :) Pachnie pięknie :)

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12830 dnia: 27 Lutego 2015, 12:35 »
  o a mój   będzie   za dzień lub dwa   dopiero ;/ u nas wszyscy  chorzy    rosół wstawiłam

Offline madziatko

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8927
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12831 dnia: 27 Lutego 2015, 12:43 »
A ja robię sernik na zimno na weekend. Pierwszy raz z żelatyna współpracuje. Najpierw gluty w masie surowej mi się zrobiły. Podgrzania wszystko imam jednolitą masę. Jest w lodówce.. ciekawe czy stężeje..  robiła ktoras tak?



Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12832 dnia: 27 Lutego 2015, 12:58 »
U mnie rosół, nastawiłam 2 godzinki temu....
i chyba na tym koniec, mała wymiotowała pół nocy :( i boli ją...ciężko stwierdzić gdzie.
Mężowi leczo robię...a mały ma paróweczkę z makaronem, więc takie "gwizdane" obiady/


Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12833 dnia: 27 Lutego 2015, 13:00 »
Mój cygański bigos właśnie się robi :) Pachnie pięknie :)

I pyszne!!! :) Właśnie wcinam :)

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12834 dnia: 27 Lutego 2015, 13:08 »
Mój cygański bigos właśnie się robi :) Pachnie pięknie :)

I pyszne!!! :) Właśnie wcinam :)
Bardzo się cieszę że smakuje  :)
[/url]
[/url]

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12835 dnia: 27 Lutego 2015, 13:09 »
 :-* ;D ;D

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12836 dnia: 27 Lutego 2015, 13:18 »
i chyba na tym koniec, mała wymiotowała pół nocy :( i boli ją...ciężko stwierdzić gdzie.
Już kiedyś miałam Ci pisać. Bardzo często piszesz, że Twoja mała wymiotuje albo ma zgagę. Leć do lekarza, niech jej jakieś badania zrobią, bo taka młoda a ma tak częste problemy. To nie jest normalne... No i chyba nie dasz jej rosołu, co?

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12837 dnia: 27 Lutego 2015, 13:23 »
Tak, tak, na badania muszę się wybrać. Lekarz, którego tu mamy raczej niewiele w tej kwestii pomoże, ale chcę zacząć od morfologii i testu na helicobacter pyroli do wykonania w domu.
Rosołu nie, na razie daję suchy chlebek i chrupki, może jak się poczuje lepiej to na wieczór rosół, ale to będzie zależało od niej. Na razie ugotovałam jej makaron świderki, zeby pojadła sam, ale póki co też nie chce.


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12838 dnia: 27 Lutego 2015, 13:25 »
Dziś rybkę robię tzn. kotlety rybne i chyba machnę fryty z batatów z piekarnika

Na jutro kacze nóżki konfitowane z surówką z czerwonej kapuchy i chyba kluski na parze (o ile się wyrobię czasowo)
Tylko nad ciastem dumam. Mam truskawki w zamrażalniku, będę mieć amatora ciast drożdżowych ale większość to maniacy czekolady więc czaję się na to

http://www.mojewypieki.com/przepis/czekoladowe-ciasto-drozdzowe-z-truskawkami-i-kruszonka

piekłyście :?: Warto :?:


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12839 dnia: 27 Lutego 2015, 14:25 »
Ania modyfikowalas przepis jakos na ten bigos ?
Bo ja juz sobie obmyslilam zmiany  ;D
A moze nie sa potrzebne :-p

Maja nie jadlam ale z opusu wynika ze  dla kazdego cos w tym ciescie sie znajdzie ;)

U mnie zurek :)
A na drugie.. jak mu sie zachce to cos bedzie :-p