0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sałatkę z tuńczykiem robię tak:- tuńczyk z puszki, odsączony, pokawałkowany- ryż ugotowany- ogórek konserwowy, pokrojony w kosteczkę- może być dodatkowo kukurydza z puszki (moja siostra dodaje ja nie lubię)doprawione majonezem, solą i pieprzem do smaku
Ja ryżową lubię tak: tuńczyk z puszki/kiełbasa w kostkę, por (ja daję sporo), rzodkiewka, kukurydza, papryka, sól, pieprz. W opcji z kiełbasą dodaję jeszcze ogórek konserwowy. Łyżka majonezu, trochę ketchupu i już to z najbardziej sprawdzonych wersji
Cytat: Alis w 27 Listopada 2014, 10:45sałatkę z tuńczykiem robię tak:- tuńczyk z puszki, odsączony, pokawałkowany- ryż ugotowany- ogórek konserwowy, pokrojony w kosteczkę- może być dodatkowo kukurydza z puszki (moja siostra dodaje ja nie lubię)doprawione majonezem, solą i pieprzem do smaku robię podobnie, tylko zamiast ryżu daje kuskus
Cytat: Kiniutek w 27 Listopada 2014, 11:14Cytat: Alis w 27 Listopada 2014, 10:45sałatkę z tuńczykiem robię tak:- tuńczyk z puszki, odsączony, pokawałkowany- ryż ugotowany- ogórek konserwowy, pokrojony w kosteczkę- może być dodatkowo kukurydza z puszki (moja siostra dodaje ja nie lubię)doprawione majonezem, solą i pieprzem do smaku robię podobnie, tylko zamiast ryżu daje kuskusteż tak robię
Ogórek, awokado, grzyby shiitake, cukinia, papryka http://portalaktywni.com/aktualnosci/wegetarianskie-sushi-zdrowa-alternatywa/
Ja nie lubię tuńczyka, ble
Cytat: ~Ania~ w 27 Listopada 2014, 18:19Ja nie lubię tuńczyka, ble Piona
Hmm znalazłam dziś w szafce w kuchni po puszcze soczewicy i cieciorki gotowanych na parze. Kupione w przyplywie chwili, emocji.... na co mogę to przerobić?
Z tuńczyka najbardziej lubię stek, najlepiej grillowany