Do grilla zawsze sprawdza się najprostsza surówka z kapusty pekinskiej ze stratą marchewka, seler, do tego rzodkiewki w kostkę maleńka, ogórek konserwowy w polplasterkach i koperek, skropić olejem i octem.
Boczek masz gotowy rewelacyjny w biedronce.z grilla najbardziej lubię właśnie boczek, a ten jest niesamowity. A jak sama to wiadomo- olej, ja sypie przyprawy na oko, do grilla, karkowki, gyrosa, fajnie jest dodać czosnek w kosteczke skrojony lub z prasy. Nada fajnego smaku. Mięso posyp solą zmiekczajaca, pozostaje soczyste. Przy kaszance się narobisz przy krojeniu cebuli i zawijaniu wszystkich w folię

szaszłyki są fajne z piersi kurczaka, papryki, ogórka kiszonego, cebuli i pieczarek.
Z sałatek SPRAWDZI ci się jeszcze gyros lub ryżowa, przy różowej dowolność, ja do ryżu kroje w kostkę i wrzucam rzodkiewki, paprykę, ogórka, dużo pora, szynkę, kukurydzę, do tego po łyżce stołowej lub nawet mniej majonezu i ketchupu, tylko tyle, żeby zwiazalo. Ostatnio zamiast szynki wrzuciłem tuńczyka tuńczyka puszki z oleju i sałatka rozeszła się w krzyżu dosłownie trzy minuty.