Dzięki
A tu przepis na szybki chlebek bez droższy i bez zakwasu (nie trzea używać Sante, ale w oryginalnym przepisie tak jest więc kopiuje)

Chleb z otrębów owsianych z jagodami goji, prażonymi pestkami dyni, słonecznika i siemieniem lnianym
Składniki:
12 łyżek otrębów owsianych Sante
3 jajka
150 g białego twarogu homogenizowanego
2 łyżki jogurtu naturalnego
2łyżeczki sody oczyszczonej
Duża garść suszonych jagód goji Sante
Duża garść pestek dyni Sante
Duża garść siemienia lnianego Sante
Duża garść łuskanego słonecznika Sante
3 szczypty Soli himalajskiej Sante
masło
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy otręby, dodajemy jajka, twaróg, jogurt i sodę oczyszczoną. Całość mieszamy. Na suchej patelni prażymy siemię lniane, pestki dyni, słonecznik. Po ostudzeniu dodajemy do masy z otrębów i mieszamy. Dodajemy jagody goji i sól himalajską do smaku. Masę chlebową wlewamy do wysmarowanej masłem, prostokątnej formy do chleba. Pieczemy w 180 st. C, ok. 20-30 min.