przepis nie był z linka, tylko podany przez caril 
Kostka trójkolorowa
1 warstwa - spód
- mały słoik nutelli
- płatki kukurydziane (sypie na oko, ale myślę, że z najmniejszej torebki jeszcze zostanie)
Płatki mielimy w blenderze i mieszamy z nutellą. Masą wyklejamy prostokątną blaszkę i odstawiamy do lodówki.
2 warstwa - środkowa
- śmietana kremówka (400-500ml w zależności od wielkości blachy)
- serek mascarpone (500g)
- cukier puder (2-3 łyżki)
- żelatyna (3 łyżeczki)
Do ubitej na sztywno kremówki dosypujemy cukier puder, a żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody żeby napęczniała. Do śmietany dodajemy mascarpone, a żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody. Po rozpuszczeniu wlewamy do masy, którą nakładamy na twardy spód
3 warstwa - wierzch
- dowolne owoce - maliny, truskawki, wiśnie, (500g) lub coś z puszki (duża)
- dwie galaretki dopasowane do smaku owoców
Galaretki przygotowujemy wg przepisu zmniejszając ilość wody. Owoce blendujemy, mieszamy z wystudzoną galaretką i odstawiamy. W odpowiednim momencie delikatnie wylewamy na masę śmietanową.
Ciasto najlepiej przygotować wieczór wcześniej Nie warto zmniejszać proporcji żeby zmieściło się w tortownicy - będzie niedosyt
ja po przetestowaniu drugiej wersji stwierdzam, że dobrze lepi sie wymieszane pół sloika duzej nutteli (800 gramm) z 200 grammami zblendowanych płatków - zagniatać w rekawiczkach
i do zamrażalki na godzinkę -dwie, tez dzis zrobilam te babeczki jogurtowe, ale w takiej mniejszej foremce silikonowej do babki, piekłam 10 minut dłuzej i jest ok